Tillbaka till menyerna

v42/21

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 395 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 395 Kcal

      Högrevsburgare

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 349 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 349 Kcal

      Auberginerullar med fetaost och tomatsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 327 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 327 Kcal

      Quinoasallad med buffelmozzarella

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 22.3 gram

Fett: 22.3 gram

Protein: 18.8 gram

Energi: 356.9 kcal

  • Tisdag middag 395 Kcal

    Högrevsburgare

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 395 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 0 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek spetskålen någon minut tills den fått färg.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på hamburgare. Toppa med keso, ajvar, skivade cocktailtomater, hackad röd paprika, rödlök, en persiljekvist och lite chiliflakes.
  • Onsdag middag 349 Kcal

    Auberginerullar med fetaost och tomatsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 349 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st aubergine
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g fetaost
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 0 basilikablad
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk honung
    • 0 basilikablad
    Topping
    • 50 g fetaost
    • 45 g cocktailtomater
    • 0.3 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader. Skiva aubergine i ½ cm tunna skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek aubergineskivorna i någon minut på varje sida så att de blir mjuka.
    • Strö på salt och svartpeppar.
    • Lägg upp på ett fat.
    • Fördela fetaost på varje aubergineskiva.
    • Hacka soltorkad tomat och lägg över fetaosten tillsammans med lite färsk basilika.
    • Rulla ihop.
    • Lägg rullarna i en ugnsfast form.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök och vitlök i några minuter.
    • Blanda ner tomater, honung och torkade örtkryddor.
    • Låt koka i ca: 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Häll tomatsåsen över auberginerullarna och smula över fetaost.
    • Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.
    • Toppa med färsk basilika och servera med rucolasallad och cocktailtomater.
  • Torsdag lunch 327 Kcal

    Quinoasallad med buffelmozzarella

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 327 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl vit quinoa
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk finhackad basilika
    • 120 g buffelmozzarella
    • 2 msk gula russin
    • 2 msk pumpakärnor

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Blanda quinoan med soltorkade tomater, körsbärstomater, salt och svartpeppar.
    • Skär squash och paprika i mindre bitar.
    • Skala och hacka rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner squash, paprika och rödlök och stek några minuter.
    • Blanda ner allt i skålen med quinoa och hackad basilika.
    • Lägg mozzarella över och toppa med russin och pumpafrön.
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g högrevsburgare
Mejeri
  • 1 tsk tsk smör
  • 100 g keso mexican salsa
  • 100 g fetaost
  • 120 g buffelmozzarella
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk ajvar relish
  • 2 kvist färsk persilja
  • chiliflakes
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk finhackad basilika
Frukt/grönt
  • 50 g spetskål
  • 120 g cocktailtomater
  • 0.75 st röd paprika
  • 0.75 st rödlök
  • 1 st aubergine
  • basilikablad
  • 1 klyfta vitlök
  • 0.3 dl rucola
  • 50 g körsbärstomater
  • 0.25 st squash
Torrvaror
  • 3 tsk olivolja
  • 1 msk olivolja
  • 200 g konserverade tomater
  • 1 tsk honung
  • 1 dl vit quinoa
  • 2 msk gula russin
  • 2 msk pumpakärnor
Övrigt
  • 100 g soltorkade tomater i olja
  • 0.5 st gul lök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!