Tillbaka till menyerna

V36

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 861 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 861 Kcal

      Ugnsbakad falukorv med mozzarella och grönsaker – 4 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 326 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 326 Kcal

      Köttfärssås med tomatsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 309 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 309 Kcal

      Torskgratäng med fänkål, purjo och äpple – 2 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 19.7 gram

Fett: 33.1 gram

Protein: 32.1 gram

Energi: 498.7 kcal

  • Måndag middag 861 Kcal

    Ugnsbakad falukorv med mozzarella och grönsaker – 4 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 75 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 861 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g falukorv med hög kötthalt
    • 200 g mozzarella
    • 3 msk sötstark senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 0 tsk torkade örter
    Grönsaker
    • 1 st rödlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g mini paprika
    • 150 g fetaost
    • 3 msk grön pesto
    • 100 g gröna oliver
    • 1 kruka Timjan
    • 0

    Gör så här

    1. Lägg korven på en plåt och skär snitt nästan ned i botten.
    2. Fyll varannan skåra med mozzarella och sötstark senap och varannan skåra med ajvar.
    3. Skär squash och och rödlök i lagom stora bitar och lägg runt om korven på plåten.
    4. Salta och peppra samt ringla över balsamicon och olivoljan på grönsakerna.
    5. Skär mini paprikan i halvor och kärna ut dem.
    6. Fyll paprikorna med smulad fetaost och grönpesto.
    7. Lägg paprikorna på plåten runt om korven.
    8. Krydda både korv och grönsaker med örtkrydda.
    9. Sätt in plåten med korven, grönsakerna och paprikan i ugnen på 200 grader i 25 min.
    10. Garnera med gröna oliverna och färsk timjan.
  • Tisdag middag 326 Kcal

    Köttfärssås med tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tomatsallad
    • 200 g körsbärstomater
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 msk sweet chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först tomatsalladen genom att dela tomaterna och lägg i en skål.
    • Blanda ner soltorkade tomater i olja, salt och svartpeppar.
    • Plocka basilikablad och lägg ner i salladen.
    • Gör köttfärssås genom att skala och hacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärsen några minuter.
    • Tillsätt lök, vitlök, torkad basilika, sweet chilisås och krossade tomater.
    • Strö på salt och peppar och låt koka under 10 minuter.
  • Torsdag middag 309 Kcal

    Torskgratäng med fänkål, purjo och äpple – 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 309 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st purjolök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st äpple
    • 2 msk mango chutney
    • 1 dl lätt créme fraiche
    • 0.5 st citron
    • 20 g Blandad sallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg torskryggsfilén i en ugnsfast form.
    • Strö på salt och peppar.
    • Strimla purjolök, fänkål och skiva äpplet och lägg över fisken.
    • Blanda ihop mango chutney, créme fraiche, salt och peppar och häll över fisken.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter och servera med en grönsallad och citronklyftor.
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 700 g falukorv med hög kötthalt
  • 300 g nötfärs
  • 300 g torskrygg
Mejeri
  • 200 g mozzarella
  • 150 g fetaost
  • 1 dl lätt créme fraiche
Kryddor/smaksättare
  • 3 msk sötstark senap
  • 3 msk ajvar relish
  • 1 tsk torkade örter
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk torkad basilika
  • salt och vitpeppar
  • 2 msk mango chutney
Frukt/grönt
  • 1 st rödlök
  • 1 st squash
  • 300 g mini paprika
  • 1 kruka Timjan
  • 200 g körsbärstomater
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 1 klyfta vitlök
  • 0.25 st purjolök
  • 0.5 st fänkål
  • 1 st äpple
  • 0.5 st citron
  • 20 g Blandad sallad
Torrvaror
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk grön pesto
  • 1 tsk olivolja
  • 200 g krossade tomater
Övrigt
  • 1 msk balsamico
  • 100 g gröna oliver
  • 50 g soltorkade tomater
  • 1 msk sweet chilisås
  • 0.5 st gul lök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!