Tillbaka till menyerna

V24

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 27.9 gram

Fett: 62.8 gram

Protein: 60.6 gram

Energi: 967.3 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag middag 623 Kcal

    Kapris och senapsbiffar med Dijoncremé

    Goda biffar med smak av senap -serveras med kapris och en krämig dijoncremé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 623 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 2 tsk dijonsenap
    • 2 msk kapris
    • 1 krm salt
    • 0.5 tsk vitpeppar
    • 1 st squash
    • 2 st gul paprika
    • 20 st kalamataoliver
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk svartpeppar
    • 2 tsk torkade örter
    • 4 skiva bacon
    Dijoncréme
    • 2 dl crème fraiche
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    Biffar

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda nötfärs, grädde, ägg, senap, kapris, salt och vitpeppar i en skål. 
    • Forma smeten till biffar och lägg på en smord ugnsplåt. 
    • Skiva squash och paprika. 
    • Lägg squash, paprika och oliver runt biffarna. 
    • Häll lite olivolja över grönsakerna och strö på salt, svartpeppar och torkade örter. 
    • Rosta i ugnen i ca 20 minuter. 

     

    Dijoncrème

    • Blanda crème fraiche och senap i en skål.
    • Smaka av med salt och vitpeppar. 
    • Dela varje baconskiva i två bitar och stek dem i några minuter. 
    • Låt rinna av på ett hushållspapper. 
    • Servera biffarna med de rostade grönsakerna och en klick Dijon crème. 
    • Toppa med baconskivor

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 2 tsk dijonsenap
    • 2 msk kapris
    • 1 krm salt
    • 0.5 tsk vitpeppar
    • 1 st squash
    • 2 st gul paprika
    • 20 st kalamataoliver
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk svartpeppar
    • 2 tsk torkade örter
    • 4 skiva bacon
    Dijoncréme
    • 2 dl crème fraiche
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0 salt och vitpeppar
  • Tisdag frukost 221 Kcal

    Äggröra med gräslök och tomat

    För dig som gillar äggröra och tomater!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt, svartpeppar och hackad gräslök i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om med en trägaffel ca 30 sek.
    • Skiva en ½ tomat och lägg på en tallrik. Toppa med äggröran.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Tisdag lunch 623 Kcal

    Kapris och senapsbiffar med Dijoncremé

    Goda biffar med smak av senap -serveras med kapris och en krämig dijoncremé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 623 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 2 tsk dijonsenap
    • 2 msk kapris
    • 1 krm salt
    • 0.5 tsk vitpeppar
    • 1 st squash
    • 2 st gul paprika
    • 20 st kalamataoliver
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk svartpeppar
    • 2 tsk torkade örter
    • 4 skiva bacon
    Dijoncréme
    • 2 dl crème fraiche
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    Biffar

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda nötfärs, grädde, ägg, senap, kapris, salt och vitpeppar i en skål. 
    • Forma smeten till biffar och lägg på en smord ugnsplåt. 
    • Skiva squash och paprika. 
    • Lägg squash, paprika och oliver runt biffarna. 
    • Häll lite olivolja över grönsakerna och strö på salt, svartpeppar och torkade örter. 
    • Rosta i ugnen i ca 20 minuter. 

     

    Dijoncrème

    • Blanda crème fraiche och senap i en skål.
    • Smaka av med salt och vitpeppar. 
    • Dela varje baconskiva i två bitar och stek dem i några minuter. 
    • Låt rinna av på ett hushållspapper. 
    • Servera biffarna med de rostade grönsakerna och en klick Dijon crème. 
    • Toppa med baconskivor

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 2 tsk dijonsenap
    • 2 msk kapris
    • 1 krm salt
    • 0.5 tsk vitpeppar
    • 1 st squash
    • 2 st gul paprika
    • 20 st kalamataoliver
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk svartpeppar
    • 2 tsk torkade örter
    • 4 skiva bacon
    Dijoncréme
    • 2 dl crème fraiche
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0 salt och vitpeppar

    Tisdag middag 464 Kcal

    Tacosallad

    Ät en god tacosallad, lägg till bröd så kan hela familjen mumsa tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    • Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    • Häll på vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Lägg på köttfärs på salladen och toppa med tomater, rödlök, gurka, riven ost och persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
  • Onsdag frukost 332 Kcal

    Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Quinoamüsli med honungsrostade valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Quinoamüsli med honungsrostade valnötter i hälsobanken. Totala receptet för Quinoamüslin är 15 portioner som kan förvaras i en sluten glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp turkisk yoghurt i en skål.
    • Toppa med müsli och blåbär

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Onsdag lunch 464 Kcal

    Tacosallad

    Ät en god tacosallad, lägg till bröd så kan hela familjen mumsa tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    • Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    • Häll på vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Lägg på köttfärs på salladen och toppa med tomater, rödlök, gurka, riven ost och persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Onsdag middag 429 Kcal

    Spagetti pomodoro med buffelmozzarella

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 429 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sojabönspagetti
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0.25 st zucchini
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk torkade örter
    • 30 g rucola
    • 250 g buffelmozzarella
    • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 8 st svarta oliver
    • 20 g mandelspån
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 199.5 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk torkade örter

    Gör så här

    • Börja med tomatsåsen.
    •  Finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt konserverade tomater, honung och kryddor.
    • Låt koka i 10 minuter.
    • Koka bönspagettin enligt anvisningarna på förpackningen.
    • Häll av vattnet och blanda ner tomatsåsen i spagettin tillsammans med peccorinoosten.
    • Smaka av med kryddor.
    • Skär zucchinin i tunna skivor och stek dem i olja några minuter.
    •  Krydda med salt, peppar och örter.
    •  Fördela zucchiniskivorna över tallrikarna och lägg på rucolasallad, mozzarella, soltorkade tomater och oliver.
    • Lägg spagetti med tomatsås ovanpå och toppa med mandelspån.
    • Frys in portion 2 eller bjud på resterna.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sojabönspagetti
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0.25 st zucchini
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk torkade örter
    • 30 g rucola
    • 250 g buffelmozzarella
    • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 8 st svarta oliver
    • 20 g mandelspån
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 199.5 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk torkade örter
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 429 Kcal

    Spagetti pomodoro med buffelmozzarella

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 429 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sojabönspagetti
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0.25 st zucchini
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk torkade örter
    • 30 g rucola
    • 250 g buffelmozzarella
    • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 8 st svarta oliver
    • 20 g mandelspån
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 199.5 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk torkade örter

    Gör så här

    • Börja med tomatsåsen.
    •  Finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt konserverade tomater, honung och kryddor.
    • Låt koka i 10 minuter.
    • Koka bönspagettin enligt anvisningarna på förpackningen.
    • Häll av vattnet och blanda ner tomatsåsen i spagettin tillsammans med peccorinoosten.
    • Smaka av med kryddor.
    • Skär zucchinin i tunna skivor och stek dem i olja några minuter.
    •  Krydda med salt, peppar och örter.
    •  Fördela zucchiniskivorna över tallrikarna och lägg på rucolasallad, mozzarella, soltorkade tomater och oliver.
    • Lägg spagetti med tomatsås ovanpå och toppa med mandelspån.
    • Frys in portion 2 eller bjud på resterna.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sojabönspagetti
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0.25 st zucchini
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk torkade örter
    • 30 g rucola
    • 250 g buffelmozzarella
    • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 8 st svarta oliver
    • 20 g mandelspån
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 199.5 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk torkade örter

    Torsdag middag 509 Kcal

    Panerad torsk med dillcréme

    Panera torskfilé och servera med en dillcréme - enkel och lättlagad maträtt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 509 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st skivad avokado
    • 0
    • 0.25 st rödlök
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
    Dillcréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk dill
    • 1 tsk citronskal

    Gör så här

    • Gör först dillcrémen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
    • Skär fisken i bitar och strö på salt och peppar.
    • Vispa upp ägget i en skål och doppa fiskfiléerna. Lägg ströbrödet på ett fat och rulla fisken i ströbrödet.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken runt om i ca: 10 min på svag värme.
    • Servera med skivad avokado, tomat och dillcréme.
    • Toppa med rödlök och dekorera med dill och citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st skivad avokado
    • 0
    • 0.25 st rödlök
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
    Dillcréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk dill
    • 1 tsk citronskal
  • Fredag frukost 221 Kcal

    Äggröra med gräslök och tomat

    För dig som gillar äggröra och tomater!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt, svartpeppar och hackad gräslök i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om med en trägaffel ca 30 sek.
    • Skiva en ½ tomat och lägg på en tallrik. Toppa med äggröran.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Fredag lunch 509 Kcal

    Panerad torsk med dillcréme

    Panera torskfilé och servera med en dillcréme - enkel och lättlagad maträtt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 509 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st skivad avokado
    • 0
    • 0.25 st rödlök
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
    Dillcréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk dill
    • 1 tsk citronskal

    Gör så här

    • Gör först dillcrémen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
    • Skär fisken i bitar och strö på salt och peppar.
    • Vispa upp ägget i en skål och doppa fiskfiléerna. Lägg ströbrödet på ett fat och rulla fisken i ströbrödet.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken runt om i ca: 10 min på svag värme.
    • Servera med skivad avokado, tomat och dillcréme.
    • Toppa med rödlök och dekorera med dill och citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st skivad avokado
    • 0
    • 0.25 st rödlök
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
    Dillcréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk dill
    • 1 tsk citronskal
Torrvaror
  • 6 dl kaffe
  • 3.5 msk olivolja
  • 150 g sojabönspagetti
  • 20 g mandelspån
  • 0.5 tsk honung
  • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 750 g nötfärs
  • 5.5 st ägg
  • 4 skiva bacon
  • 350 g torskrygg
Mejeri
  • 0.5 dl grädde
  • 3 dl crème fraiche
  • 2.33 tsk smör
  • 0.5 dl riven ost
  • 0.33 dl gräddfil
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 3 msk riven parmesanost
  • 250 g buffelmozzarella
Kryddor/smaksättare
  • 4 tsk dijonsenap
  • 1 krm salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 5.2 tsk torkade örter
  • 2 msk gräslök
  • 2 msk tacokrydda
  • 1 msk persilja
  • 2 st dillkvistar
  • 1 msk dill
Övrigt
  • 2 msk kapris
  • 20 st kalamataoliver
  • 1 msk tacosås
  • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
  • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
  • 8 st svarta oliver
Frukt/grönt
  • 1 st squash
  • 2 st gul paprika
  • 1 styck tomat
  • 2 dl blandsallad
  • 5 st pärltomater
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 st gurka
  • 1 dl blåbär
  • 0.25 st zucchini
  • 30 g rucola
  • 0.5 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 199.5 g cocktailtomater
  • 1 st skivad avokado
  • 2 st citronklyfta
  • 1 tsk citronskal

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!