Tillbaka till menyerna

V1

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 42.7 gram

Fett: 45.9 gram

Protein: 57.8 gram

Energi: 831.4 kcal

  • Måndag lunch 174 Kcal

    Blomkål och broccolisoppa

    En god och smakrik soppa som gärna toppas med citronmarinerad broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skär blomkål och broccoli i buketter och finhacka vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn kålen tillsammans med vitlök och purjolök några minuter.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten.
    • Låt koka ihop i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll på grädde.
    • Låt koka ihop och späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Pressa citron och lite olivolja över broccolin.
    • Häll upp i skålar och lägg på citronmarinerad broccoli, strimlad purjolök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 296 Kcal

    Het lövbiff teriyaki

    Lövbiff med asiatiska smaker och hetta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl teriyakisås
    • 0.5 st röd paprika
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Strimla lövbiffen.
    • Skala och riv vitlök fint.
    • Blanda vitlök med den strimlade lövbiffen och strö på salt och peppar.
    • Skala och strimla lök.
    • Skala och strimla morot.
    • Strimla paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lövbiff, lök och grönsaker.
    • Blanda ner sambal och teriyakisås.
    • Låt steka några minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Dekorera med färsk koriander

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl teriyakisås
    • 0.5 st röd paprika
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
  • Tisdag frukost 246 Kcal

    Keso med bär och nötter

    Lågkalori frukost som går supersnabbt att fixa, fungerar utmärkt som mellanmål också!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och toppa med blåbär och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter

    Tisdag lunch 296 Kcal

    Het lövbiff teriyaki

    Lövbiff med asiatiska smaker och hetta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl teriyakisås
    • 0.5 st röd paprika
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Strimla lövbiffen.
    • Skala och riv vitlök fint.
    • Blanda vitlök med den strimlade lövbiffen och strö på salt och peppar.
    • Skala och strimla lök.
    • Skala och strimla morot.
    • Strimla paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lövbiff, lök och grönsaker.
    • Blanda ner sambal och teriyakisås.
    • Låt steka några minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Dekorera med färsk koriander

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl teriyakisås
    • 0.5 st röd paprika
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander

    Tisdag middag 383 Kcal

    Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    En klassisk thailändsk rätt, den här gången utan nudlar. Spara tid genom att köpa färdig padthai-sås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg upp kycklingen på ett fat.
    • Woka grönsakerna i ett par minuter och knäck i ägget i mitten av pannan.
    • Strö på lite salt och låt ägget stelna.
    • Blanda ihop grönsakerna och ägget och tillsätt kycklingbitarna igen.
    • Strimla vitkålen och stek ytterligare någon minut.
    • Häll på pad thaisåsen och blanda.
    • Grovhacka jordnötterna och torrosta dem i en stekpanna tills de får färg.
    • Skär limen i klyftor.
    • Fördela kycklingwoken på tallrikar och servera med jordnötter, limeklyftor och salladslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök

    Tisdag mellanmål 113 Kcal

    Mango- och jordgubbssmoothie

    Fräscht som frukost men fungerar också som mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 113 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 125 g mango
    • 1 st apelsin
    • 125 g frysta jordgubbar
    • 10 blad myntablad, färska
    • 3 dl vatten

    Gör så här

    • Skär mango i bitar. Skala och skär apelsin i bitar.
    • Lägg ner i en blender tillsammans med jordgubbar och myntablad.
    • Mixa och späd med vatten till en fin konsistens.
    • Häll upp på glas och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 125 g mango
    • 1 st apelsin
    • 125 g frysta jordgubbar
    • 10 blad myntablad, färska
    • 3 dl vatten
  • Onsdag lunch 174 Kcal

    Blomkål och broccolisoppa

    En god och smakrik soppa som gärna toppas med citronmarinerad broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skär blomkål och broccoli i buketter och finhacka vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn kålen tillsammans med vitlök och purjolök några minuter.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten.
    • Låt koka ihop i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll på grädde.
    • Låt koka ihop och späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Pressa citron och lite olivolja över broccolin.
    • Häll upp i skålar och lägg på citronmarinerad broccoli, strimlad purjolök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 374 Kcal

    Hamburgare med fetaost och paprika

    En god hamburgare är alltid rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 374 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 gram högrevsburgre
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm torkade örter
    • 4 dl ruccolasallad
    • 0.5 styck tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 0.5 st paprika
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn hamburgaren några minuter på sida.
    • Strö på salt, peppar, torkade örter och ev lite grillkrydda.
    • Lägg rucola på en tallrik.
    • Skiva tomat och rödlök och lägg vid sidan om.
    • Lägg hamburgare över salladen och smula över fetaost.
    • Tärna paprika och lägg över och dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 gram högrevsburgre
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm torkade örter
    • 4 dl ruccolasallad
    • 0.5 styck tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 0.5 st paprika
    • 2 st citronklyfta
  • Torsdag frukost 291 Kcal

    Bananplättar med kesella och bär

    God frukost att lyxa till det med på helgen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 6 st jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med äggsmeten och lite vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Lägg upp plättarna på en tallrik och toppa med färska bär och kesella.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 6 st jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Torsdag lunch 374 Kcal

    Hamburgare med fetaost och paprika

    En god hamburgare är alltid rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 374 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 gram högrevsburgre
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm torkade örter
    • 4 dl ruccolasallad
    • 0.5 styck tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 0.5 st paprika
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn hamburgaren några minuter på sida.
    • Strö på salt, peppar, torkade örter och ev lite grillkrydda.
    • Lägg rucola på en tallrik.
    • Skiva tomat och rödlök och lägg vid sidan om.
    • Lägg hamburgare över salladen och smula över fetaost.
    • Tärna paprika och lägg över och dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 gram högrevsburgre
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm torkade örter
    • 4 dl ruccolasallad
    • 0.5 styck tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 0.5 st paprika
    • 2 st citronklyfta

    Torsdag middag 405 Kcal

    Sesamlax med gräslökssås

    Lax doppad i sesamfrön som serveras med en gräslökssås och lite grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 405 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 tsk sesamfrö
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot
    • 1 msk gräslök
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att blanda ihop gräddfil, hackad gräslök och pressad citron.
    • Strö på salt och peppar på fisken och strö över sesamfrön.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken 2-3 minuter per sida.
    • Strimla sockerärtor och skär gurkan i stavar.
    • Skala och strimla moroten.
    • Lägg på en tallrik och strö på salt och peppar.
    • Pressa lite citron över.
    • Lägg laxen bredvid och klicka på lite gräslökssås.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 tsk sesamfrö
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot
    • 1 msk gräslök
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 0.25 st citron
  • Fredag frukost 86 Kcal

    Yoghurt med bär

    Snabbt, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 86 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl hallon

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl yoghurt i en skål och strössla över ca 1 dl bär.
    • I receptet har vi skrivit hallon men det går utmärkt att byta ut mot de bär du har hemma, tex blåbär, jordgubbar, smultron eller liknande.

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl hallon
  • Lördag frukost 224 Kcal

    Havregynsgröt

    Bästa starten på dagen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Gör så här

    1. Koka upp havregrynen med havredrycken
    2. rör i salt och kanel
    3. riv äpplet över gröten
    4. servera

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Lördag lunch 476 Kcal

    Rotfruktssoppa med korv

    Enkel och god rotfruktssoppa! Vill du prova att göra denna rätt vegetarisk? Byt då ut chorizo mot vegokorv!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 476 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 100 g kålrot
    • 2 st morot
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g chorizo
    • 2 tsk olivolja
    • 1.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk cayennepeppar
    • 1.5 tsk torkad basilika
    • 1 st lagerblad
    • 1 msk tomatpuré
    • 6 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Skala och skär alla grönsaker i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Skär korven i bitar. Hetta upp en gryta och bryn grönsaker, lök och korv  i lite olja.
    • Tillsätt kryddor, tomatpuré och häll på vatten.
    • Smula ner buljongtärningen, tillsätt lagerblad och låt koka i 20 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Dekorera med rosmarin.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 100 g kålrot
    • 2 st morot
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g chorizo
    • 2 tsk olivolja
    • 1.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk cayennepeppar
    • 1.5 tsk torkad basilika
    • 1 st lagerblad
    • 1 msk tomatpuré
    • 6 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Lördag middag 498 Kcal

    Oxfilé med rostad sötpotatis och baconlindad sparris

    En lyxig och smakrik rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 498 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk smör
    • 300 g oxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.5 st sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 skiva bacon
    • 125 g grön sparris
    Tillbehör
    • 3 msk bearnaisesås
    Topping
    • 2 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Bryn köttet i någon minut på varje sida och lägg på en ugnsplåt.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Skala och skär sötpotatis i stavar och lägg i en bunke.
    • Tillsätt olivolja, salt och peppar.
    • Lägg sötpotatisen bredvid köttet.
    • Linda in sparris i bacon och lägg på plåten.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter. Köttet är klart vid en innertemperatur på 55 grader.
    • Skiva upp köttet och servera med sötpotatis, baconlindad sparris och bearnaisesås.
    • Toppa med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk smör
    • 300 g oxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.5 st sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 skiva bacon
    • 125 g grön sparris
    Tillbehör
    • 3 msk bearnaisesås
    Topping
    • 2 kvist färsk persilja

    Lördag dessert 251 Kcal

    Vaniljmuffins med hallon och chokladknappar

    Små söta hallonmuffins med choklad till fikat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 251 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl sötströ
    • 1.5 tsk bakpulver
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 dl smält smör
    • 3 st ägg
    • 3 msk mandelmjölk
    • 12 st hallon
    • 50 g mörka chokladknappar
    • 6 st minimuffinsformar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda mjöl, sötströ, bakpulver och vaniljpulver i en skål och häll på smält smör.
    • Knäck ner ägg och tillsätt mandelmjölk.
    • Vispa ihop och fördela i 6 muffinsformar.
    • Fördela bären i muffinsen och lägg på chokladknappar.
    • Grädda i ugnen i 15 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl sötströ
    • 1.5 tsk bakpulver
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 dl smält smör
    • 3 st ägg
    • 3 msk mandelmjölk
    • 12 st hallon
    • 50 g mörka chokladknappar
    • 6 st minimuffinsformar
  • Söndag frukost 370 Kcal

    Äggröra med skinka

    Gräddig äggröra med lite paprika, ruccola och några skivor skinka.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 370 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 10 g rucola
    • 2 st cocktailtomat
    • 5 skivor skinka
    • 0.5 st röd paprika

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg i en skål och krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Rör om med en trägaffel ca 20 sek.
    • Lägg upp på en tallrik.
    • Servera med sallad, tomat och skinkskivor.
    • Toppa med finhackad röd paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 10 g rucola
    • 2 st cocktailtomat
    • 5 skivor skinka
    • 0.5 st röd paprika

    Söndag lunch 372 Kcal

    Bananpannkakor

    Grädda goda bananpannkakor med en fyllning av philadelphiaost och färska jordgubbar - perfekt till frukost, lunch eller mellanmål eller varför inte till picknicken?

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 372 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st banan
    • 4 st ägg
    • 2 krm vaniljpulver
    • 2 tsk smör
    Fyllning
    • 150 g philadelphiaost
    • 2 krm vaniljpulver
    • 250 g jordgubbar (färska)
    • 1 msk mynta
    Dekoration
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 4 st myntakvist

    Gör så här

    • Mosa bananen med gaffel i en bunke.
    • Blanda ner ägg, vaniljpulver och vispa ihop till en jämn smet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och grädda små pannkakor på båda sidorna på låg värme.
    • Låt svalna.
    • Blanda philiadelphiaost med vaniljpulver och bred på pannkakorna.
    • Hacka jordgubbar och blanda med finhackad mynta och lägg över osten.
    • Rulla ihop och servera med jordgubbar och några kvistar mynta.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st banan
    • 4 st ägg
    • 2 krm vaniljpulver
    • 2 tsk smör
    Fyllning
    • 150 g philadelphiaost
    • 2 krm vaniljpulver
    • 250 g jordgubbar (färska)
    • 1 msk mynta
    Dekoration
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 4 st myntakvist

    Söndag middag 416 Kcal

    Fylld kycklingfilé med grönsaker och mozzarella

    Härlig rätt som passar bra i matlådan eller när ni är flera runt matbordet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 416 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st små plommontomater
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Squashsallad
    • 4 st mini squash
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g mozzarella
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 65 g rucola
    • 2 msk grön pesto
    Topping
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Ringla olivolja på en ugnsplåt och lägg kycklingfiléerna på.
    • Skär fyra snitt i kycklingen.
    • Skiva tunna skivor av squash, paprika, tomat och mozzarella och stick ner i snitten på kycklingen.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Sätt in i ugnen i 20 min.
    • Skiva squash, rödlök, mozzarella och soltorkade tomater och lägg i en skål.
    • Blanda ner rucolasallad och grön pesto.
    • Hetta upp en stekpanna och torrosta pinjenötter.
    • Servera kycklingen med squashsalladen och toppa med pinjenötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st små plommontomater
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Squashsallad
    • 4 st mini squash
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g mozzarella
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 65 g rucola
    • 2 msk grön pesto
    Topping
    • 2.5 msk pinjenötter
Frukt/grönt
  • 125 g broccoli
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 1.5 klyfta vitlök
  • 6 msk purjolök
  • 0.5 st gul lök
  • 2 st morot
  • 100 g haricots verts
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 st röd paprika
  • 1 dl färska blåbär
  • 200 g frysta wokgrönsaker
  • 0.25 st vitkål
  • 1 st lime
  • 1 st salladslök
  • 125 g mango
  • 1 st apelsin
  • 125 g frysta jordgubbar
  • 4 dl ruccolasallad
  • 0.5 styck tomat
  • 1 st rödlök
  • 0.5 st paprika
  • 2 st citronklyfta
  • 3 st banan
  • 0.5 dl blåbär
  • 6 st jordgubbar
  • 19 st hallon
  • 50 g sockerärtor
  • 0.5 st gurka
  • 0.25 st citron
  • 0.5 st äpple
  • 0.5 st sötpotatis
  • 125 g grön sparris
  • 75 g rucola
  • 2 st cocktailtomat
  • 250 g jordgubbar (färska)
  • 8 st färsk jordgubbe
  • 4.5 st mini squash
  • 0.5 st gul paprika
  • 2 st små plommontomater
Torrvaror
  • 4.5 tsk olivolja
  • 4 tsk rapsolja
  • 2 msk valnötter
  • 60 g jordnötter
  • 1 tsk sesamfrö
  • 1 dl havregryn
  • 2.5 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl sötströ
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 50 g mörka chokladknappar
  • 2.5 msk pinjenötter
Kryddor/smaksättare
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0.5 dl teriyakisås
  • 1 msk färsk koriander
  • 1 förp pad thaisås
  • 10 blad myntablad, färska
  • 1 krm torkade örter
  • 4.75 tsk vaniljpulver
  • 2 msk gräslök
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 tsk salt
  • 1.2 krm örtagårdskrydda
  • 2 kvist färsk persilja
  • 1 msk mynta
  • 4 st myntakvist
  • 2 msk grön pesto
Mejeri
  • 1.5 dl grädde
  • 125 g keso
  • 50 g fetaost
  • 5 msk smör
  • 4 msk kesella
  • 1 msk gräddfil
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 dl havredryck
  • 0.5 dl smält smör
  • 3 msk mandelmjölk
  • 150 g philadelphiaost
  • 250 g mozzarella
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g lövbiff
  • 1200 g kycklingfilé
  • 12 st ägg
  • 250 gram högrevsburgre
  • 125 g laxfilé
  • 300 g oxfilé
  • 2 skiva bacon
  • 5 skivor skinka
Övrigt
  • 3 msk bearnaisesås
  • 6 st minimuffinsformar
  • 50 g soltorkade tomater i olja

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.