Tillbaka till menyerna

v1

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Då du överstiger kaloriintaget under dina fastedagar.

  • Måndag - 1214 Kcal

    • Frukost - 306 Kcal

      Yoghurt med äpple och granola med kardemumma och kanel

    • Lunch - 367 Kcal

      Järpar med blomkålsmos

    • Middag - 542 Kcal

      Stekt falukorv med blomkålsmos

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 763 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 367 Kcal

      Järpar med blomkålsmos

    • Middag - 390 Kcal

       Wokade grönsaker med lövbiff

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1153 Kcal

    • Frukost - 221 Kcal

      Äggröra med gräslök och tomat

    • Lunch - 542 Kcal

      Stekt falukorv med blomkålsmos

    • Middag - 391 Kcal

      Kycklingwok med sjögräsnudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 703 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 390 Kcal

       Wokade grönsaker med lövbiff

    • Middag - 307 Kcal

      Kycklingfärswok med chili

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1181 Kcal

    • Frukost - 332 Kcal

      Keso med frukt och granola med kardemumma och kanel

    • Lunch - 391 Kcal

      Kycklingwok med sjögräsnudlar

    • Middag - 458 Kcal

      Stekt lax med citronmarinerad broccoli

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1447 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 458 Kcal

      Stekt lax med citronmarinerad broccoli

    • Middag - 648 Kcal

      Kebabsallad med sås

    • Mellanmål

    • Dessert - 335 Kcal

      Kladdkakemuffins

  • Söndag - 1462 Kcal

    • Frukost - 332 Kcal

      Keso med frukt och granola med kardemumma och kanel

    • Lunch - 648 Kcal

      Kebabsallad med sås

    • Middag - 482 Kcal

      Hamburgare

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 53 gram

Fett: 63.3 gram

Protein: 77.9 gram

Energi: 1131.7 kcal

  • Måndag frukost 306 Kcal

    Yoghurt med äpple och granola med kardemumma och kanel

    Supergod frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 0.5 st äpple

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på granola.( 1 portion granola = 3/4 dl)
    • Skiva och skär äpplet och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 0.5 st äpple

    Måndag lunch 367 Kcal

    Järpar med blomkålsmos

    Klassisk rätt i ny och mer hälsosam tappning!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g nötfärs
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 50 g inlagda rödbetor
    • 2 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Lägg köttfärs i en bunke. Skala och finhacka röd lök. Skala och riv vitlök. Hacka persilja. Salta och peppra. Forma färsen till järpar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn järparna tills de fått färg och är genomstekta.
    • Skär blomkålen i bitar och koka i lättsaltat vatten 20 min. Häll av vattnet och mixa blomkålen med grädde och mjölk. Salta och peppra.
    • Skala och riv morot. Servera järparna med blomkålsmos, morot och inlagda rödbetor. Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g nötfärs
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 50 g inlagda rödbetor
    • 2 kvist färsk persilja

    Måndag middag 542 Kcal

    Stekt falukorv med blomkålsmos

    Falukorv tillsammans med en blomkålsmos. Servera gärna falukorven med sallad, saltgurka och en klick senap - en enkel måltid att laga under vardagarna.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 542 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Gör först moset genom att bryta buketter från blomkålen.
    • Koka buketterna i lättsaltat vatten i 5 minuter eller tills blomkålen är mjuk.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare och mixa tillsammans med grädden till ett jämnt mos.
    • Häll tillbaka moset i kastrullen och låt bli varmt.
    • Späd med mer grädde om det behövs och smaka av med salt och peppar.
    • Skär korven i skivor och hetta upp en stekpanna med smör.
    • Stek korvskivorna några minuter per sida.
    • Servera med blomkålsmoset, sallad, saltgurka och en klick senap.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 367 Kcal

    Järpar med blomkålsmos

    Klassisk rätt i ny och mer hälsosam tappning!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g nötfärs
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 50 g inlagda rödbetor
    • 2 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Lägg köttfärs i en bunke. Skala och finhacka röd lök. Skala och riv vitlök. Hacka persilja. Salta och peppra. Forma färsen till järpar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn järparna tills de fått färg och är genomstekta.
    • Skär blomkålen i bitar och koka i lättsaltat vatten 20 min. Häll av vattnet och mixa blomkålen med grädde och mjölk. Salta och peppra.
    • Skala och riv morot. Servera järparna med blomkålsmos, morot och inlagda rödbetor. Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g nötfärs
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 50 g inlagda rödbetor
    • 2 kvist färsk persilja

    Tisdag middag 390 Kcal

     Wokade grönsaker med lövbiff

    Lättlagad grönsakswok med lövbiff som du serveras med en klick gräddfil eller lätt créme fraîche!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk teriyakisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 200 g blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 10 st champinjoner
    • 10 cm purjolök
    • 150 g sockerärtor
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    Tillbehör
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Strimla lövbiff och lägg i en skål tillsammans med vitlök, teriyakisås, salt och peppar.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek först köttet i några minuter.
    • Lägg ner alla grönsaker och woka hastigt några minuter.
    • Strö på salt och peppar och blanda ner basilika.
    • Servera med en klick créme fraiche eller gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk teriyakisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 200 g blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 10 st champinjoner
    • 10 cm purjolök
    • 150 g sockerärtor
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    Tillbehör
    • 2 msk gräddfil
  • Onsdag frukost 221 Kcal

    Äggröra med gräslök och tomat

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt, svartpeppar och hackad gräslök i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om med en trägaffel ca 30 sek.
    • Skiva en ½ tomat och lägg på en tallrik. Toppa med äggröran.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Onsdag lunch 542 Kcal

    Stekt falukorv med blomkålsmos

    Falukorv tillsammans med en blomkålsmos. Servera gärna falukorven med sallad, saltgurka och en klick senap - en enkel måltid att laga under vardagarna.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 542 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Gör först moset genom att bryta buketter från blomkålen.
    • Koka buketterna i lättsaltat vatten i 5 minuter eller tills blomkålen är mjuk.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare och mixa tillsammans med grädden till ett jämnt mos.
    • Häll tillbaka moset i kastrullen och låt bli varmt.
    • Späd med mer grädde om det behövs och smaka av med salt och peppar.
    • Skär korven i skivor och hetta upp en stekpanna med smör.
    • Stek korvskivorna några minuter per sida.
    • Servera med blomkålsmoset, sallad, saltgurka och en klick senap.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar

    Onsdag middag 391 Kcal

    Kycklingwok med sjögräsnudlar

    Den här smakfyllda rätten är som godast precis tillagad, men går också bra att äta kall som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk soja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st purjolök
    • 1 st morot
    • 75 g sockerärtor
    • 50 g minimajs
    • 1 tsk rapsolja
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 1 msk koriander
    • 1 st lime

    Gör så här

    • Strimla kycklingen och skala och finhacka vitlöken.
    • Lägg i en skål och blanda ner ingefära, ketjap manis, sweet chilisås, soja, sesamolja, sesamfrön, salt och peppar.
    • Strimla purjolök, morot, sockerärtor och minimajs.
    • Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja.
    • Lägg ner kycklingen med marinaden och låt steka några minuter.
    • Lägg ner alla grönsaker.
    • Skölj sjögräsnudlarna och blanda ner och låt allt bli varmt.
    • Servera med hackad färsk koriander och dekorera med en limeklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk soja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st purjolök
    • 1 st morot
    • 75 g sockerärtor
    • 50 g minimajs
    • 1 tsk rapsolja
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 1 msk koriander
    • 1 st lime
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 390 Kcal

     Wokade grönsaker med lövbiff

    Lättlagad grönsakswok med lövbiff som du serveras med en klick gräddfil eller lätt créme fraîche!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk teriyakisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 200 g blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 10 st champinjoner
    • 10 cm purjolök
    • 150 g sockerärtor
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    Tillbehör
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Strimla lövbiff och lägg i en skål tillsammans med vitlök, teriyakisås, salt och peppar.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek först köttet i några minuter.
    • Lägg ner alla grönsaker och woka hastigt några minuter.
    • Strö på salt och peppar och blanda ner basilika.
    • Servera med en klick créme fraiche eller gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk teriyakisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 200 g blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 10 st champinjoner
    • 10 cm purjolök
    • 150 g sockerärtor
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    Tillbehör
    • 2 msk gräddfil

    Torsdag middag 307 Kcal

    Kycklingfärswok med chili

    Wok gjord på kycklingfärs med thailändska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 307 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g frysta wokgrönsaker
    • 1 påse Chicken Thai wok krydda
    • 0.25 st vitkål
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och hacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingfärs, vitlök, chili, ingefära och lök några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt wokgrönsaker och strö på chicken thai wok kryddan.
    • Låt steka någon minut.
    • Strimla vitkålen och blanda ner.
    • Dekorera med färsk koriander.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g frysta wokgrönsaker
    • 1 påse Chicken Thai wok krydda
    • 0.25 st vitkål
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
  • Fredag frukost 332 Kcal

    Keso med frukt och granola med kardemumma och kanel

    Frukost med tropisk smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 50 g mango
    • 50 g färsk ananas

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och lägg på granola. (1 portion granola = 3/4 dl)
    • Skär mango och ananas i bitar och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 50 g mango
    • 50 g färsk ananas

    Fredag lunch 391 Kcal

    Kycklingwok med sjögräsnudlar

    Den här smakfyllda rätten är som godast precis tillagad, men går också bra att äta kall som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk soja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st purjolök
    • 1 st morot
    • 75 g sockerärtor
    • 50 g minimajs
    • 1 tsk rapsolja
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 1 msk koriander
    • 1 st lime

    Gör så här

    • Strimla kycklingen och skala och finhacka vitlöken.
    • Lägg i en skål och blanda ner ingefära, ketjap manis, sweet chilisås, soja, sesamolja, sesamfrön, salt och peppar.
    • Strimla purjolök, morot, sockerärtor och minimajs.
    • Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja.
    • Lägg ner kycklingen med marinaden och låt steka några minuter.
    • Lägg ner alla grönsaker.
    • Skölj sjögräsnudlarna och blanda ner och låt allt bli varmt.
    • Servera med hackad färsk koriander och dekorera med en limeklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk soja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st purjolök
    • 1 st morot
    • 75 g sockerärtor
    • 50 g minimajs
    • 1 tsk rapsolja
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 1 msk koriander
    • 1 st lime

    Fredag middag 458 Kcal

    Stekt lax med citronmarinerad broccoli

    En supergod och snabblagad laxrätt med citronmarinerad broccoli och en hemmagjord romsås till. Gör en extra portion och ha som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 458 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 msk gräslök
    • 2 st citronskiva
    Citronmarinerad broccoli
    • 250 g broccoli
    • 1 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    Romsås
    • 0.5 dl gräddfil
    • 6 msk stenbitsrom

    Gör så här

    • Börja med att gör den citronmarinerade broccolin genom att skär broccoli i buketter, använd också roten genom att skiva den tunt.
    • Lägg i en skål och pressa ner citronsaft. Blanda ner olivolja, salt och peppar.
    • Gör romsåsen genom att blanda ihop gräddfil och stenbitsrom (spara lite till dekoration).
    • Dela laxen i två bitar och strö på salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn laxen runt om i ca 10 minuter.
    • Servera med broccoli och romsås och dekorera med rom, gräslök och citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 msk gräslök
    • 2 st citronskiva
    Citronmarinerad broccoli
    • 250 g broccoli
    • 1 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    Romsås
    • 0.5 dl gräddfil
    • 6 msk stenbitsrom
  • Lördag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Lördag lunch 458 Kcal

    Stekt lax med citronmarinerad broccoli

    En supergod och snabblagad laxrätt med citronmarinerad broccoli och en hemmagjord romsås till. Gör en extra portion och ha som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 458 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 msk gräslök
    • 2 st citronskiva
    Citronmarinerad broccoli
    • 250 g broccoli
    • 1 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    Romsås
    • 0.5 dl gräddfil
    • 6 msk stenbitsrom

    Gör så här

    • Börja med att gör den citronmarinerade broccolin genom att skär broccoli i buketter, använd också roten genom att skiva den tunt.
    • Lägg i en skål och pressa ner citronsaft. Blanda ner olivolja, salt och peppar.
    • Gör romsåsen genom att blanda ihop gräddfil och stenbitsrom (spara lite till dekoration).
    • Dela laxen i två bitar och strö på salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn laxen runt om i ca 10 minuter.
    • Servera med broccoli och romsås och dekorera med rom, gräslök och citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 msk gräslök
    • 2 st citronskiva
    Citronmarinerad broccoli
    • 250 g broccoli
    • 1 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    Romsås
    • 0.5 dl gräddfil
    • 6 msk stenbitsrom

    Lördag middag 648 Kcal

    Kebabsallad med sås

    En enkel sallad med kebabkött och lite sås. Välj mellan kebabsås eller chilimajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 648 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kebab (Hälsans kök)
    • 1 tsk smör
    • 3 dl blandsallad
    • 5 st cocktailtomat
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st paprika
    • 1 msk rödlök
    • 2 msk chilimajonnäs

    Gör så här

    • Stek kebabköttet i en stekpanna med smör.
    • Lägg upp sallad på tallrik och lägg på kebabkött, alla grönsaker och servera med såsen.
    • Toppa med jalapenos om du har hemma.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kebab (Hälsans kök)
    • 1 tsk smör
    • 3 dl blandsallad
    • 5 st cocktailtomat
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st paprika
    • 1 msk rödlök
    • 2 msk chilimajonnäs

    Lördag dessert 335 Kcal

    Kladdkakemuffins

    En krämig kladdkakemuffins toppad med en avokadocréme. Även gott att toppa med färska hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 335 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl sukrin gold
    • 0.5 dl agavesirap
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 4 msk kakaopulver
    • 1.5 dl rismjöl
    • 100 g smör
    Avokadocréme
    • 1.5 st avokado
    • 1 msk agavesirap
    • 3 msk kakaopulver
    • 0.5 tsk vaniljpulver

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa ihop ägg med sukrin och agavesirap.
    • Blanda ner de andra ingredienserna och vispa till en jämn smet.
    • Fördela i muffinsformar och sätt in i ugnen i ca: 15 minuter.
    • Låt svalna något.
    • Gör under tiden avokadocrémen genom att skala och gröpa ut avokado och lägg i en matberedare.
    • Blanda ner agavesirap, kakao och vaniljpulver och mixa till en jämn smet.
    • Lägg smeten i en sprits och fördela på muffinsarna.
    • Servera som de är eller med färska bär.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl sukrin gold
    • 0.5 dl agavesirap
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 4 msk kakaopulver
    • 1.5 dl rismjöl
    • 100 g smör
    Avokadocréme
    • 1.5 st avokado
    • 1 msk agavesirap
    • 3 msk kakaopulver
    • 0.5 tsk vaniljpulver
  • Söndag frukost 332 Kcal

    Keso med frukt och granola med kardemumma och kanel

    Frukost med tropisk smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 50 g mango
    • 50 g färsk ananas

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och lägg på granola. (1 portion granola = 3/4 dl)
    • Skär mango och ananas i bitar och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 50 g mango
    • 50 g färsk ananas

    Söndag lunch 648 Kcal

    Kebabsallad med sås

    En enkel sallad med kebabkött och lite sås. Välj mellan kebabsås eller chilimajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 648 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kebab (Hälsans kök)
    • 1 tsk smör
    • 3 dl blandsallad
    • 5 st cocktailtomat
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st paprika
    • 1 msk rödlök
    • 2 msk chilimajonnäs

    Gör så här

    • Stek kebabköttet i en stekpanna med smör.
    • Lägg upp sallad på tallrik och lägg på kebabkött, alla grönsaker och servera med såsen.
    • Toppa med jalapenos om du har hemma.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kebab (Hälsans kök)
    • 1 tsk smör
    • 3 dl blandsallad
    • 5 st cocktailtomat
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st paprika
    • 1 msk rödlök
    • 2 msk chilimajonnäs

    Söndag middag 482 Kcal

    Hamburgare

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 482 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g nötfärs
    • 1 krm grillkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 20 g bacon
    • 3 st lökring
    • 1 st skiva ost
    • 2 st salladsblad
    Tillbehör
    • 1 msk hamburgerdressing

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål och blanda ner grillkrydda, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i stekpanna med lite smör, ca 10 minuter.
    • Lägg ner skivor av bacon och lökringar och stek några minuter.
    • Lägg på en ostskiva på hamburgaren.
    • Fördela salladsblad på en stor tallrik.
    • Lägg en hamburgare på varje salladsblad.
    • Lägg på bacon och lök.
    • Skiva tomaten och lägg på hamburgarna.
    • Servera med en färdig dressing.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g nötfärs
    • 1 krm grillkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 20 g bacon
    • 3 st lökring
    • 1 st skiva ost
    • 2 st salladsblad
    Tillbehör
    • 1 msk hamburgerdressing
Mejeri
  • 1 dl grekisk yoghurt 6%
  • 111.5 tsk smör
  • 4.5 msk grädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk gräddfil
  • 2 dl keso, 4%
  • 1 st skiva ost
Frukt/grönt
  • 0.5 st äpple
  • 1.5 st rödlök
  • 4 klyfta vitlök
  • 201 st blomkål
  • 4 st morot
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 0.5 st röd paprika
  • 10 st champinjoner
  • 10.25 cm purjolök
  • 225 g sockerärtor
  • 0.5 styck tomat
  • 3 tsk ingefära
  • 50 g minimajs
  • 1 st lime
  • 1 st gul lök
  • 0.5 st röd chili
  • 0.5 msk färsk ingefära
  • 300 g frysta wokgrönsaker
  • 0.25 st vitkål
  • 100 g mango
  • 100 g färsk ananas
  • 4 st citronskiva
  • 500 g broccoli
  • 2 st citron
  • 3 dl blandsallad
  • 5 st cocktailtomat
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st paprika
  • 1.5 st avokado
  • 3 st lökring
  • 2 st salladsblad
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 675 g nötfärs
  • 300 g falukorv med hög kötthalt
  • 200 g lövbiff
  • 4 st ägg
  • 250 g kycklingfilé
  • 500 g kycklingfärs
  • 600 g laxfilé
  • 12 msk stenbitsrom
  • 150 g kebab (Hälsans kök)
  • 20 g bacon
Kryddor/smaksättare
  • 4 msk persilja
  • 4 kvist färsk persilja
  • 5 msk teriyakisås
  • 2 msk färsk basilika
  • 5 msk gräslök
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk koriander
  • 1 påse Chicken Thai wok krydda
  • 1 msk färsk koriander
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 1 krm grillkrydda
Övrigt
  • 100 g inlagda rödbetor
  • 2 msk chilimajonnäs
  • 1 msk hamburgerdressing
Torrvaror
  • 9 dl kaffe
  • 4 tsk olivolja
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 tsk rapsolja
  • 150 g sjögräsnudlar
  • 1 dl sukrin gold
  • 1.5 dl agavesirap
  • 7 msk kakaopulver
  • 1.5 dl rismjöl

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!