Tillbaka till menyerna

V.52 egen

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 797 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 390 Kcal

      Ostgratinerade paprikor med valnötter

    • Middag - 251 Kcal

      Asiatiska räkor med sjögräsnudlar – 2 portioner

    • Mellanmål - 156 Kcal

      Gul shot - 1 portion

    • Dessert

  • Tisdag - 782 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 251 Kcal

      Asiatiska räkor med sjögräsnudlar – 2 portioner

    • Middag - 530 Kcal

      Kycklingrullader med krämig dijonsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 50.7 gram

Fett: 35.3 gram

Protein: 55.4 gram

Energi: 789.5 kcal

  • Måndag lunch 390 Kcal

    Ostgratinerade paprikor med valnötter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st röd paprika
    • 130 g krämig getost
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 2 msk msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela paprikorna och ta bort kärnhusen.
    • Lägg paprikorna på en ugnsplåt.
    • Fördela osten i paprikan och ringla lite balsamico över.
    • Toppa med örtkryddor och valnötter.
    • Gratinera 15 minuter i ugnen.
    • Kan serveras varma, ljumna och kalla.

    Måndag middag 251 Kcal

    Asiatiska räkor med sjögräsnudlar – 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 251 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g räkor
    • 1 tsk rapsolja
    • 250 g frysta wokgrönsaker
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ljus soja
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk koriander

    Gör så här

    • Tina räkorna.
    • Hetta upp en wokpanna med rapsolja och woka grönsaker tillsammans med vitlök, ingefära och chili.
    • Vänd ner räkor och tillsätt sesamolja, sweet chili, soja, salt och svartpeppar.
    • Skölj sjögräsnudlar i kallt vatten och blanda ner i wokpannan.
    • Blanda om och toppa med hackad färsk koriander.

    Måndag mellanmål 156 Kcal

    Gul shot - 1 portion

  • Tisdag lunch 251 Kcal

    Asiatiska räkor med sjögräsnudlar – 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 251 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g räkor
    • 1 tsk rapsolja
    • 250 g frysta wokgrönsaker
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ljus soja
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk koriander

    Gör så här

    • Tina räkorna.
    • Hetta upp en wokpanna med rapsolja och woka grönsaker tillsammans med vitlök, ingefära och chili.
    • Vänd ner räkor och tillsätt sesamolja, sweet chili, soja, salt och svartpeppar.
    • Skölj sjögräsnudlar i kallt vatten och blanda ner i wokpannan.
    • Blanda om och toppa med hackad färsk koriander.

    Tisdag middag 530 Kcal

    Kycklingrullader med krämig dijonsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 530 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g minutkyckling
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl créme fraiche
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 tsk dijonsenap
    • 1 msk rosmarin
    • 0.5 klyfta riven vitlök
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 msk soja
    • 2 skiva Lufttorkad skinka
    • 50 g ruccola
    • 0.5 st rödlök
    • 75 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Lägg i minutkycklingen och stek jämt på båda sidorna tills den är klar.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg créme fraiche, vispgrädde, dijonsenap, salt och svartpeppar, rosmarin, vitlök, kycklingfond och soja i en kastrull.
    • Blanda runt och låt puttra på medeltemperatur i 10 min.
    • Gör en sallad på rucola, rödlök och cocktailtomater.
    • Rulla minutkycklingen och linda runt skinkan och stick in en tandpetare.
    • Lägg upp rulladerna på tallrikar och ringla över såsen.
    • Servera med sallad.
Frukt/grönt
  • 4 st röd paprika
  • 1 klyfta vitlök
  • 9 tsk ingefära
  • 1 st röd chili
  • 4 msk koriander
  • 1 st apelsin
  • 1 st citron
  • 0.5 klyfta riven vitlök
  • 50 g ruccola
  • 0.5 st rödlök
  • 75 g cocktailtomater
Mejeri
  • 130 g krämig getost
  • 0.5 dl créme fraiche
  • 1 dl vispgrädde
Övrigt
  • 0.5 msk balsamico
  • 500 g frysta wokgrönsaker
  • 2 msk sweet chilisås
  • 50 g vatten
  • 1 msk soja
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk örtkryddor provencale
  • 2 msk ljus soja
  • salt och svartpeppar
  • 1 nypa chiliflakes
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk rosmarin
  • 3 tsk kycklingfond
Torrvaror
  • 2 msk msk valnötter
  • 2 tsk rapsolja
  • 2 tsk sesamolja
  • 300 g sjögräsnudlar
  • 1 tsk olivolja
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 400 g räkor
  • 300 g minutkyckling
  • 2 skiva Lufttorkad skinka

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!