Tillbaka till menyerna

V 43/2022

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 692 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 692 Kcal

      Kycklingsaté med nudelsallad och jordnötssås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 430 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 430 Kcal

      Thailändsk fiskgryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 482 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 482 Kcal

      Hamburgare

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 488 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 488 Kcal

      Spenattarte med keso

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 24.3 gram

Fett: 33.3 gram

Protein: 34.3 gram

Energi: 522.9 kcal

  • Måndag middag 692 Kcal

    Kycklingsaté med nudelsallad och jordnötssås

    En rätt för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 67 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 692 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 35 g satay mix
    • 600 g kycklingfilé
    • 1 burk kokosmjölk
    • 40 g jordnötter
    • 1 msk gräslök
    Nudelsallad
    • 200 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g minimajs
    • 100 g sugarsnaps
    • 150 g broccoli
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk teriyakisås
    • 1 msk ketjap manis

    Gör så här

    • Sätt ugnen på grill.
    • Använd den ena förpackningen i sataypåsen och lägg i en skål med ½ dl kokosmjölk.
    • Skär kyckling i avlånga bitar och lägg ner i skålen.
    • Blanda om och lägg kycklingen på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt in på grill i 15 minuter.
    • Koka upp den resterande kokosmjölken i en kastrull och lägg ner den andra förpackningen i påsen.
    • Hacka jordnötter grovt och blanda ner.
    • Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet (sjögräsnudlar ska inte kokas).
    • Häll av vattnet i en sil.
    • Skär alla grönsaker i lagom stora bitar.
    • Riv vitlöken.
    • Woka hastigt i en stekpanna med olja.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg ner nudlarna och häll på teriyakisås och ketjap manis.
    • Blanda om och servera med kyckling och sås.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 35 g satay mix
    • 600 g kycklingfilé
    • 1 burk kokosmjölk
    • 40 g jordnötter
    • 1 msk gräslök
    Nudelsallad
    • 200 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g minimajs
    • 100 g sugarsnaps
    • 150 g broccoli
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk teriyakisås
    • 1 msk ketjap manis
  • Tisdag middag 430 Kcal

    Thailändsk fiskgryta

    God och mättande thailändsk fiskgryta med råris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 430 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st citrongräs
    • 1 st grön chili
    • 2 msk färsk ingefära
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk rapsolja
    • 1 burk kokosmjölk
    • 1 msk grön currypasta
    • 3 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g laxfilé
    • 250 g torskfile
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 dl kräftstjärtar i lag
    • 0 basilikablad
    • 250 g körsbärstomater
    • 1 dl kokt ris

    Gör så här

    • Ta bort den träiga delen av citrongräset och finhacka resten.
    • Finhacka chili.
    • Riv ingefära och vitlök.
    • Hetta upp en gryta med lite rapsolja och fräs citrongräs, ingefära och vitlök i någon minut.
    • Häll på kokosmjölk och currypasta.
    • Smaka av med limesaft, salt och peppar.
    • Låt koka i 5 minuter.
    • Skär fisken i stora bitar och strö på salt och peppar.
    • Tillsätt fisken i grytan och låt sjuda några minuter.
    • Lägg i räkor, kräftstjärtar och thaibasilika.
    • Servera som en gryta och toppa med färsk thaibasilika eller koriander.
    • Servera med 1 dl kokt ris per person.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st citrongräs
    • 1 st grön chili
    • 2 msk färsk ingefära
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk rapsolja
    • 1 burk kokosmjölk
    • 1 msk grön currypasta
    • 3 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g laxfilé
    • 250 g torskfile
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 dl kräftstjärtar i lag
    • 0 basilikablad
    • 250 g körsbärstomater
    • 1 dl kokt ris
  • Onsdag middag 482 Kcal

    Hamburgare

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 482 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g nötfärs
    • 1 krm grillkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 20 g bacon
    • 3 st lökring
    • 1 st skiva ost
    • 2 st salladsblad
    Tillbehör
    • 1 msk hamburgerdressing

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål och blanda ner grillkrydda, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i stekpanna med lite smör, ca 10 minuter.
    • Lägg ner skivor av bacon och lökringar och stek några minuter.
    • Lägg på en ostskiva på hamburgaren.
    • Fördela salladsblad på en stor tallrik.
    • Lägg en hamburgare på varje salladsblad.
    • Lägg på bacon och lök.
    • Skiva tomaten och lägg på hamburgarna.
    • Servera med en färdig dressing.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g nötfärs
    • 1 krm grillkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 20 g bacon
    • 3 st lökring
    • 1 st skiva ost
    • 2 st salladsblad
    Tillbehör
    • 1 msk hamburgerdressing
  • Torsdag middag 488 Kcal

    Spenattarte med keso

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 488 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl sojamjöl
    • 2 msk majsmjöl
    • 0.5 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 200 g fryst bladspenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st ägg
    • 250 g keso
    • 1 dl vispgrädde
    • 3 krm torkade franska örter
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 2 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Blanda alla ingredienser till pajskalet i en bunke och nyp ihop till en deg.
    • Låt degen vila i kylskåp i cirka 15 min.
    • Tryck ut degen i en stor pajform, ca 40×30 cm, och förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter, eller tills det har fått lite färg.
    • Strimla silverlöken och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt spenat och fräs i ytterligare några minuter.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Fördela röran jämnt i pajskalet.
    • Vispa upp äggen i en bunke.
    • Blanda ner keso, grädde, franska örter, salt och peppar.
    • Häll äggsmeten över pajen och strö över osten.
    • Toppa med pinjenötter och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter, eller tills osten fått fin färg.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl sojamjöl
    • 2 msk majsmjöl
    • 0.5 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 200 g fryst bladspenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st ägg
    • 250 g keso
    • 1 dl vispgrädde
    • 3 krm torkade franska örter
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 2 msk pinjenötter
Kryddor/smaksättare
  • 35 g satay mix
  • 1 msk gräslök
  • 3 msk teriyakisås
  • 1 msk ketjap manis
  • basilikablad
  • 1 krm grillkrydda
  • 0.5 tsk salt
  • 3 krm torkade franska örter
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g kycklingfilé
  • 250 g laxfilé
  • 250 g torskfile
  • 1 dl handskalade räkor i lag
  • 1 dl kräftstjärtar i lag
  • 175 g nötfärs
  • 20 g bacon
  • 2 st ägg
Torrvaror
  • 2 burk kokosmjölk
  • 40 g jordnötter
  • 200 g risnudlar
  • 3 tsk rapsolja
  • 1 msk grön currypasta
  • 1 dl kokt ris
  • 2 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl sojamjöl
  • 2 msk majsmjöl
  • 2 msk pinjenötter
Frukt/grönt
  • 1 st morot
  • 100 g minimajs
  • 100 g sugarsnaps
  • 150 g broccoli
  • 4 klyfta vitlök
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st citrongräs
  • 1 st grön chili
  • 2 msk färsk ingefära
  • 3 tsk limesaft
  • 250 g körsbärstomater
  • 3 st lökring
  • 2 st salladsblad
  • 1 st gul lök
  • 200 g fryst bladspenat
Mejeri
  • 106 g smör
  • 1 st skiva ost
  • 250 g keso
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl riven västerbottenost
Övrigt
  • 1 msk hamburgerdressing

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!