Tillbaka till menyerna

V 38

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 571 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 571 Kcal

      Bönpasta med kycklingsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 417 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 417 Kcal

      Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 689 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 689 Kcal

      Ugnsbakad lax med tomatsås och fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 16.4 gram

Fett: 37 gram

Protein: 41 gram

Energi: 558.9 kcal

  • Måndag middag 571 Kcal

    Bönpasta med kycklingsås

    När du längtar efter en härlig pastarätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 571 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 150 g bönpasta
    • 1 st squash
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Kycklingsås
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl grädde
    • 50 g vatten
    • 2 msk senap
    • 3 msk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100.5 g cocktailtomater
    • 1 st orange paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g bacon
    • 1 st basilikakvist

    Gör så här

    • Koka bönpastan enligt anvisningar på förpackningen och skölj sedan i kallt vatten.
    • Hyvla squash och morot med en potatisskalare och vänd ihop med olivolja salt och peppar.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och tillsätt kyckling och vitlök.
    • Fräs några minuter.
    • Tillsätt grädde, vatten och senap och låt koka ihop i ca 10 minuter.
    • Tillsätt sedan basilika och smaka av med salt och peppar.
    • Skär cocktailtomater, paprika, och rödlök i mindre bitar och tillsätt till kycklingen.
    • Skär bacon i mindre bitar och stek bacon i en het panna.
    • Fördela bön- och grönsakspastan på tallrikar och lägg kycklingssåsen på bönpastan.
    • Toppa med stekt bacon och färsk basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 150 g bönpasta
    • 1 st squash
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Kycklingsås
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl grädde
    • 50 g vatten
    • 2 msk senap
    • 3 msk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100.5 g cocktailtomater
    • 1 st orange paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g bacon
    • 1 st basilikakvist
  • Tisdag middag 417 Kcal

    Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skär aubergine i tärningar. Skala och skär moroten i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, aubergine, morot och nötfärs i några minuter.
    • Tillsätt ajvar relish, sambal oelek, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg blandningen i en ugnsform.
    • Fördela ricottaost över och lägg på fetaost och tomater.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter och lägg på färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
  • Onsdag middag 689 Kcal

    Ugnsbakad lax med tomatsås och fetaost

    Ugnsbakad lax med en smakrik tomatsås och fetaost - Passa på att göra en stor form med denna maträtt så har du till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 689 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 30 g fetaost
    • 1 msk pinjenötter
    • 50 g bacon
    Tomatsås
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 tsk pizzakrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Häll olivoljan i en ugnsfast form. Skär laxen i lagom stora bitar och strö över salt och vitpeppar.
    • Skala och hacka lök och vitlök fint. Hetta upp en kastrull och bryn lök och vitlök i lite olivolja någon minut.
    • Häll över de krossade tomaterna, ajvar relish och pizzakrydda. Låt puttra i kastrullen i 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Tillsätt ev lite honung för smakens skull.
    • Häll såsen över laxen, smula över fetaost och strö över pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen  i 20 minuter.
    • Strimla bacon och knaperstek i en stekpanna, ta ut laxen ur ugnen och lägg på bacon.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 30 g fetaost
    • 1 msk pinjenötter
    • 50 g bacon
    Tomatsås
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 tsk pizzakrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
Torrvaror
  • 150 g bönpasta
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk pinjenötter
  • 200 g krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung
Frukt/grönt
  • 1 st squash
  • 2 st morot
  • 4 klyfta vitlök
  • 100.5 g cocktailtomater
  • 1 st orange paprika
  • 0.5 st rödlök
  • 2 st gul lök
  • 0.5 st aubergine
  • 10 st cocktailtomat
  • 50 g grönsallad
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 150 g bacon
  • 500 g nötfärs
  • 400 g laxfilé
Mejeri
  • 1.5 dl grädde
  • 250 g ricottaost
  • 130 g fetaost
Övrigt
  • 2 msk senap
Kryddor/smaksättare
  • 3 msk basilika
  • 1 st basilikakvist
  • 3.5 msk ajvar relish
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 tsk pizzakrydda

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!