Tillbaka till menyerna

V 38

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 571 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 571 Kcal

      Bönpasta med kycklingsås – 4 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 417 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 417 Kcal

      Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 689 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 689 Kcal

      Ugnsbakad lax med tomatsås och fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 16.4 gram

Fett: 37 gram

Protein: 41 gram

Energi: 558.9 kcal

  • Måndag middag 571 Kcal

    Bönpasta med kycklingsås – 4 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 571 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 150 g bönpasta
    • 1 st squash
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Kycklingsås
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl grädde
    • 50 g vatten
    • 2 msk senap
    • 3 msk finhackad basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100.5 g cocktailtomater
    • 1 st orange paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g bacon
    • 0 basilika

    Gör så här

    1. Koka bönpastan enligt anvisningar på förpackningen och skölj sedan i kallt vatten.
    2. Hyvla squash och morot med en potatisskalare och vänd ihop med olivolja salt och peppar.
    3. Skär kycklingen i mindre bitar och finhacka vitlök.
    4. Hetta upp en stekpanna med olivolja och tillsätt kyckling och vitlök.
    5. Fräs några minuter.
    6. Tillsätt grädde, vatten och senap och låt koka ihop i ca 10 minuter.
    7. Tillsätt sedan basilika och smaka av med salt och peppar.
    8. Skär cocktailtomater, paprika, och rödlök i mindre bitar och tillsätt till kycklingen.
    9. Skär bacon i mindre bitar och stek bacon i en het panna.
    10. Fördela bön- och grönsakspastan på tallrikar och lägg kycklingssåsen på bönpastan.
    11. Toppa med stekt bacon och färsk basilika.
  • Tisdag middag 417 Kcal

    Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skär aubergine i tärningar. Skala och skär moroten i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, aubergine, morot och nötfärs i några minuter.
    • Tillsätt ajvar relish, sambal oelek, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg blandningen i en ugnsform.
    • Fördela ricottaost över och lägg på fetaost och tomater.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter och lägg på färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad.
  • Onsdag middag 689 Kcal

    Ugnsbakad lax med tomatsås och fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 689 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 30 g fetaost
    • 1 msk pinjenötter
    • 50 g bacon
    Tomatsås
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 tsk pizzakrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Häll olivoljan i en ugnsfast form. Skär laxen i lagom stora bitar och strö över salt och vitpeppar.
    • Skala och hacka lök och vitlök fint. Hetta upp en kastrull och bryn lök och vitlök i lite olivolja någon minut.
    • Häll över de krossade tomaterna, ajvar relish och pizzakrydda. Låt puttra i kastrullen i 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Tillsätt ev lite honung för smakens skull.
    • Häll såsen över laxen, smula över fetaost och strö över pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen  i 20 minuter.
    • Strimla bacon och knaperstek i en stekpanna, ta ut laxen ur ugnen och lägg på bacon.
Torrvaror
  • 150 g bönpasta
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk pinjenötter
  • 200 g krossade tomater
Frukt/grönt
  • 1 st squash
  • 2 st morot
  • 4 klyfta vitlök
  • 100.5 g cocktailtomater
  • 1 st orange paprika
  • 0.5 st rödlök
  • basilika
  • 0.5 st aubergine
  • 10 st st cocktailtomat
  • 50 g grönsallad
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 3 msk finhackad basilika
  • 3.5 msk ajvar relish
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk färsk timjan
  • salt och vitpeppar
  • 1 tsk pizzakrydda
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 150 g bacon
  • 500 g nötfärs
  • 400 g laxfilé
Mejeri
  • 1.5 dl grädde
  • 250 g ricottaost
  • 130 g fetaost
Övrigt
  • 50 g vatten
  • 2 msk senap
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 st gul lök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!