Tillbaka till menyerna

V 37

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1164 Kcal

    • Frukost - 174 Kcal

      Två kokta ägg

    • Lunch - 355 Kcal

      Ost och skinkomelett

    • Middag - 635 Kcal

      Pestokyckling med squashtagliatelle - 2 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1132 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 635 Kcal

      Pestokyckling med squashtagliatelle - 2 portioner

    • Middag - 497 Kcal

      Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 16.8 gram

Fett: 71 gram

Protein: 90.5 gram

Energi: 1148.2 kcal

  • Måndag frukost 174 Kcal

    Två kokta ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål.

    Måndag lunch 355 Kcal

    Ost och skinkomelett

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 355 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.33 msk msk smör
    • 0.75 dl riven ost
    • 25 gram skinka
    • 0 g Blandad sallad
    • 1 styck tomat
    • 0.15 dl gräddfil

    Gör så här

    • Knäck äggen en bunke och vispa med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Lägg på ost och skinka och stek omeletten någon minut eller tills den är fast.
    • Rulla ihop och lägg på en tallrik.
    • Servera med sallad, tomat och en klick gräddfil.

    Måndag middag 635 Kcal

    Pestokyckling med squashtagliatelle - 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 300 g kycklingfilé
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g vatten
    • 3 tsk kycklingfond
    • 0.5 dl grädde
    • 2 msk grön pesto
    • 15 st svarta oliver
    • 1 st röd paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 3 msk riven parmesanost
    • 4 kvist färsk persilja

    Gör så här

    1. Använd en potatisskalare och hyvla ”tagliatelle” av squashen.
    2. Fördela tagliatellen på tallrik.
    3. Skär kycklingen i strimlor.
    4. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen i några minuter.
    5. Salta och peppra.
    6. Häll på vatten, fond och grädde och låt koka upp.
    7. Sänk värmen och tillsätt pesto och oliver.
    8. Strimla paprikan och blanda ner paprika och tomater.
    9. Ta av från värmen.
    10. Smaka av med salt och peppar.
    11. Häll såsen över tagliatellen och strö på parmesan och dekorera med lite persilja.
  • Tisdag lunch 635 Kcal

    Pestokyckling med squashtagliatelle - 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 300 g kycklingfilé
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g vatten
    • 3 tsk kycklingfond
    • 0.5 dl grädde
    • 2 msk grön pesto
    • 15 st svarta oliver
    • 1 st röd paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 3 msk riven parmesanost
    • 4 kvist färsk persilja

    Gör så här

    1. Använd en potatisskalare och hyvla ”tagliatelle” av squashen.
    2. Fördela tagliatellen på tallrik.
    3. Skär kycklingen i strimlor.
    4. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen i några minuter.
    5. Salta och peppra.
    6. Häll på vatten, fond och grädde och låt koka upp.
    7. Sänk värmen och tillsätt pesto och oliver.
    8. Strimla paprikan och blanda ner paprika och tomater.
    9. Ta av från värmen.
    10. Smaka av med salt och peppar.
    11. Häll såsen över tagliatellen och strö på parmesan och dekorera med lite persilja.

    Tisdag middag 497 Kcal

    Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 497 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika

    Gör så här

    • Skala och finhacka gul lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärs tillsammans med lök och vitlök.
    • Tillsätt ajvar relish, örtkrydda, salt och peppar.
    • Häll på vatten och låt sjuda på låg värme i ca 30 minuter.
    • Koka bönpastan enligt anvisningen på paketet i en stor kastrull.
    • Lägg upp pasta och köttfärssås på ett serveringsfat och dekorera med färsk basilika.
    • Skär paprikan i små bitar och toppa med.
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 4 st ägg
  • 25 gram skinka
  • 600 g kycklingfilé
  • 250 g nötfärs
Kryddor/smaksättare
  • salt och vitpeppar
  • salt och svartpeppar
  • 6 tsk kycklingfond
  • 8 kvist färsk persilja
  • 6.67 msk ajvar relish
  • 1 tsk örtkrydda
Mejeri
  • 0.33 msk msk smör
  • 0.75 dl riven ost
  • 0.15 dl gräddfil
  • 20 g smör
  • 1 dl grädde
  • 6 msk riven parmesanost
Frukt/grönt
  • Blandad sallad
  • 1 styck tomat
  • 2 st squash
  • 2 st röd paprika
  • 30 st cocktailtomater i olika färger
  • 1 klyfta vitlök
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 1 st gul paprika
Övrigt
  • 200 g vatten
  • 30 st svarta oliver
  • 0.5 dl dl vatten
Torrvaror
  • 4 msk grön pesto
  • 1 msk olivolja
  • 100 g bönpasta
  • 1 st gul lök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!