Tillbaka till menyerna

v.37

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 605 Kcal

  • Tisdag - 871 Kcal

  • Onsdag - 487 Kcal

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 41.3 gram

Fett: 26.2 gram

Protein: 64.7 gram

Energi: 654.4 kcal

  • Måndag lunch 200 Kcal

    Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    Goda smakkombinationer till torsk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk kapris
    • 1 msk basilika
    • 262.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st basilikakvist
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico

      Gör så här

      • Tina torsken och strö på salt och vitpeppar.
      • Skär squash i skivor.
      • Skär tomaterna och lägg i en skål.
      • Strimla rödlök och blanda ner tillsammans med de andra ingredienserna.
      • Salt och peppra.
      • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner fisken.
      • Låt steka några minuter och vänd sedan fisken.
      • Lägg ner squashskivorna och låt steka hastigt bredvid.
      • Lägg upp squash på en tallrik och lägg fisken bredvid.
      • Toppa med tomatsallad och dekorera med kapris och basilika.

      Ingredienser

      2 portioner

      • 300 g torskrygg
      • 0 salt och vitpeppar
      • 0.25 st squash
      • 1 tsk olivolja
      • 1 msk kapris
      • 1 msk basilika
      • 262.5 g cocktailtomater
      • 0.5 st rödlök
      • 1 st basilikakvist
      • 1 tsk olivolja
      • 0.5 msk balsamico

        Måndag middag 255 Kcal

        Kycklingwok med blomkål

        Smal, snabblagad och smakrik wokrätt!

        Näringsvärden

        Kolhydrater: 18 gram

        Fett: 4 gram

        Protein: 33 gram

        Energi: 255 kcal

        Ingredienser

        2 portioner

        • 250 g kycklingfilé
        • 0 salt och svartpeppar
        • 0.5 st gul lök
        • 1 klyfta vitlök
        • 1 st morot
        • 150 g blomkål
        • 0.5 st paprika
        • 0.5 st squash
        • 0.25 st röd chili
        • 1 tsk rapsolja
        • 0.5 msk färsk ingefära
        • 1 tsk sambal oelek
        • 0.5 msk soja
        • 0.5 msk ketjap manis
        Dekoration
        • 0.5 msk färsk koriander
        • 2 st limeklyfta

        Gör så här

        • Skär kycklingen i bitar och strö på salt och peppar.
        • Skala och hacka lök och riv vitlöken och ingefära fint. Skär alla grönsaker i mindre bitar. Finhacka chili.
        • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner ingefära, kyckling, lök, vitlök och grönsaker.
        • Tillsätt chili, sambal oelek, soja och ketjap manis och woka till kycklingen är genomstekt.
        • Dekorera med hackad färsk koriander och servera med limeklyfta.

        Ingredienser

        2 portioner

        • 250 g kycklingfilé
        • 0 salt och svartpeppar
        • 0.5 st gul lök
        • 1 klyfta vitlök
        • 1 st morot
        • 150 g blomkål
        • 0.5 st paprika
        • 0.5 st squash
        • 0.25 st röd chili
        • 1 tsk rapsolja
        • 0.5 msk färsk ingefära
        • 1 tsk sambal oelek
        • 0.5 msk soja
        • 0.5 msk ketjap manis
        Dekoration
        • 0.5 msk färsk koriander
        • 2 st limeklyfta

        Måndag mellanmål 150 Kcal

        Keso med blandade bär

        Keso med bär - en perfekt frukost och en god blandning tillsammans!

        Näringsvärden

        Kolhydrater: 7 gram

        Fett: 6 gram

        Protein: 16 gram

        Energi: 150 kcal

        Ingredienser

        1 portioner

        • 125 g keso
        • 100 gram Blandade bär

        Gör så här

        • Lägg keso i en skål och servera med färska bär!

        Ingredienser

        1 portioner

        • 125 g keso
        • 100 gram Blandade bär
      • Tisdag frukost 232 Kcal

        Kokt ägg med kaviar

        Ägg med kaviar, enkelt och gott!

        Näringsvärden

        Kolhydrater: 2 gram

        Fett: 17 gram

        Protein: 18 gram

        Energi: 232 kcal

        Ingredienser

        1 portioner

        • 2 st ägg
        • 1 msk kaviar

        Gör så här

        • Koka äggen.
        • Servera med kaviar.

        Ingredienser

        1 portioner

        • 2 st ägg
        • 1 msk kaviar

        Tisdag lunch 200 Kcal

        Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

        Goda smakkombinationer till torsk!

        Näringsvärden

        Kolhydrater: 9 gram

        Fett: 9 gram

        Protein: 27 gram

        Energi: 200 kcal

        Ingredienser

        2 portioner

        • 300 g torskrygg
        • 0 salt och vitpeppar
        • 0.25 st squash
        • 1 tsk olivolja
        • 1 msk kapris
        • 1 msk basilika
        • 262.5 g cocktailtomater
        • 0.5 st rödlök
        • 1 st basilikakvist
        • 1 tsk olivolja
        • 0.5 msk balsamico

          Gör så här

          • Tina torsken och strö på salt och vitpeppar.
          • Skär squash i skivor.
          • Skär tomaterna och lägg i en skål.
          • Strimla rödlök och blanda ner tillsammans med de andra ingredienserna.
          • Salt och peppra.
          • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner fisken.
          • Låt steka några minuter och vänd sedan fisken.
          • Lägg ner squashskivorna och låt steka hastigt bredvid.
          • Lägg upp squash på en tallrik och lägg fisken bredvid.
          • Toppa med tomatsallad och dekorera med kapris och basilika.

          Ingredienser

          2 portioner

          • 300 g torskrygg
          • 0 salt och vitpeppar
          • 0.25 st squash
          • 1 tsk olivolja
          • 1 msk kapris
          • 1 msk basilika
          • 262.5 g cocktailtomater
          • 0.5 st rödlök
          • 1 st basilikakvist
          • 1 tsk olivolja
          • 0.5 msk balsamico

            Tisdag middag 439 Kcal

            Rödbetor med kyckling

            En härlig gratäng till hela familjen!

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 28 gram

            Fett: 24 gram

            Protein: 35 gram

            Energi: 439 kcal

            Ingredienser

            4 portioner

            Innehåll
            • 1000 g förkokta rödbetor
            • 1 msk olivolja
            • 1 msk balsamico
            • 0.25 st citron
            • 150 g tärnad fetaost i olja
            • 1 st rödlök
            • 0.5 tsk örtagårdskrydda
            • 0 salt och svartpeppar
            • 500 g kycklinglårfilé
            • 5 g smör
            • 1 klyfta vitlök
            • 2 msk färsk timjan

            Gör så här

            • Gör så här:
            • Sätt ugnen på 220 grader.
            • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en ugnsfast form.
            • Ringa över olja och Balsamico.
            • Pressa över citron.
            • Häll av oljan från den tärnade osten och lägg ost över rödbetorna. S
            • para lite ost som topping.
            • Skala och skär rödlök i tunna klyftor och lägg i formen.
            • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
            • Blanda runt.
            • Dela kycklingen och bryn några minuter i smör i en stekpanna.
            • Tillsätt vitlök, salt och svartpeppar.
            • Lägg kycklingen över rödbetorna och smula över ost.
            • Sätt in i ugnen i ca 15 min.
            • Toppa med timjan och servera med en grönsallad.

            Ingredienser

            4 portioner

            Innehåll
            • 1000 g förkokta rödbetor
            • 1 msk olivolja
            • 1 msk balsamico
            • 0.25 st citron
            • 150 g tärnad fetaost i olja
            • 1 st rödlök
            • 0.5 tsk örtagårdskrydda
            • 0 salt och svartpeppar
            • 500 g kycklinglårfilé
            • 5 g smör
            • 1 klyfta vitlök
            • 2 msk färsk timjan
          • Onsdag frukost 232 Kcal

            Havregrynsgröt med valnötter och bär

            En stadig frukost!

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 34 gram

            Fett: 7 gram

            Protein: 5 gram

            Energi: 232 kcal

            Ingredienser

            1 portioner

            • 1 dl havregryn
            • 2 dl vatten
            • 1 krm salt
            • 4 st valnöt
            • 1 dl blåbär
            • 2 msk granatäppelkärnor

            Gör så här

            • Lägg havregryn, vatten och salt i en kastrull.
            • Koka upp och sjud i 3 minuter.
            • Lägg gröten i en skål och toppa med hackade valnötter, blåbär och granatäpplekärnor.

            Ingredienser

            1 portioner

            • 1 dl havregryn
            • 2 dl vatten
            • 1 krm salt
            • 4 st valnöt
            • 1 dl blåbär
            • 2 msk granatäppelkärnor

            Onsdag lunch 255 Kcal

            Kycklingwok med blomkål

            Smal, snabblagad och smakrik wokrätt!

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 18 gram

            Fett: 4 gram

            Protein: 33 gram

            Energi: 255 kcal

            Ingredienser

            2 portioner

            • 250 g kycklingfilé
            • 0 salt och svartpeppar
            • 0.5 st gul lök
            • 1 klyfta vitlök
            • 1 st morot
            • 150 g blomkål
            • 0.5 st paprika
            • 0.5 st squash
            • 0.25 st röd chili
            • 1 tsk rapsolja
            • 0.5 msk färsk ingefära
            • 1 tsk sambal oelek
            • 0.5 msk soja
            • 0.5 msk ketjap manis
            Dekoration
            • 0.5 msk färsk koriander
            • 2 st limeklyfta

            Gör så här

            • Skär kycklingen i bitar och strö på salt och peppar.
            • Skala och hacka lök och riv vitlöken och ingefära fint. Skär alla grönsaker i mindre bitar. Finhacka chili.
            • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner ingefära, kyckling, lök, vitlök och grönsaker.
            • Tillsätt chili, sambal oelek, soja och ketjap manis och woka till kycklingen är genomstekt.
            • Dekorera med hackad färsk koriander och servera med limeklyfta.

            Ingredienser

            2 portioner

            • 250 g kycklingfilé
            • 0 salt och svartpeppar
            • 0.5 st gul lök
            • 1 klyfta vitlök
            • 1 st morot
            • 150 g blomkål
            • 0.5 st paprika
            • 0.5 st squash
            • 0.25 st röd chili
            • 1 tsk rapsolja
            • 0.5 msk färsk ingefära
            • 1 tsk sambal oelek
            • 0.5 msk soja
            • 0.5 msk ketjap manis
            Dekoration
            • 0.5 msk färsk koriander
            • 2 st limeklyfta
          Kött/fisk/fågel/ägg/vego
          • 250 g kycklingfilé
          • 2 st ägg
          • 1 msk kaviar
          • 300 g torskrygg
          • 500 g kycklinglårfilé
          Frukt/grönt
          • 0.5 st gul lök
          • 2 klyfta vitlök
          • 1 st morot
          • 150 g blomkål
          • 0.5 st paprika
          • 0.75 st squash
          • 0.25 st röd chili
          • 0.5 msk färsk ingefära
          • 2 st limeklyfta
          • 262.5 g cocktailtomater
          • 1.5 st rödlök
          • 1000 g förkokta rödbetor
          • 0.25 st citron
          • 1 dl blåbär
          • 2 msk granatäppelkärnor
          Torrvaror
          • 1 tsk rapsolja
          • 3 tsk olivolja
          • 1 dl havregryn
          • 4 st valnöt
          Kryddor/smaksättare
          • 1 tsk sambal oelek
          • 0.5 msk soja
          • 0.5 msk ketjap manis
          • 0.5 msk färsk koriander
          • 1 msk basilika
          • 1 st basilikakvist
          • 1.5 msk balsamico
          • 0.5 tsk örtagårdskrydda
          • 2 msk färsk timjan
          • 1 krm salt
          Mejeri
          • 125 g keso
          • 150 g tärnad fetaost i olja
          • 5 g smör
          Övrigt
          • 100 gram Blandade bär
          • 1 msk kapris

          Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

          Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
          Välkommen!

          Om cookies

          Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

          En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.