Tillbaka till menyerna

V 34

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 890 Kcal

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 74.9 gram

Fett: 30.9 gram

Protein: 70.7 gram

Energi: 889.7 kcal

  • Tisdag lunch 457 Kcal

    Kycklingsallad med råkost

    En härlig sallad med god basilikadressing!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 457 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 4 dl grönsallad
    • 0.2 st vitkål
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk färsk basilika
    Basilikadressing
    • 3 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk vatten
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör dressingen genom att första hacka basilika och sedan blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Riv vitlöken fint. Blanda vitlök, ketjap manis och kryddor i en skål. Lägg ner kyckling och marinera 10 minuter. Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingen runt om i 10 minuter på medelvärme. Skiva kycklingen.
    • Lägg sallad i en skål. Strimla vitkål tunt och lägg över. Skala och skär morot i bitar. Skär haricot verts, sockerärtor och paprika i bitar. Skala och skiva rödlök.
    • Lägg alla grönsaker på salladen och lägg på kycklingen. Ringla basilikadressingen över och strö på hackad basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 4 dl grönsallad
    • 0.2 st vitkål
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk färsk basilika
    Basilikadressing
    • 3 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk vatten
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag middag 432 Kcal

    Fläskgryta

    En varm fläskgryta med torkade äppelskivor och morötter i. Servera grytan med färska spenatblad! Går utmärkt att frysa in och ta upp vid behov.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 432 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g stekfläsk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st sötpotatis
    • 2 st morot
    • 1 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 6 dl vatten
    • 50 g torkade äppelbitar
    • 1 dl russin
    • 200 g bladspenat

    Gör så här

    • Skär köttet i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och skär lök i mindre bitar och finhacka vitlök.
    • Skala och skär sötpotatis och morot i bitar.
    • Hetta upp en gryta med smör och stek köttet tillsammans med lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt sötpotatis, kalvfond, ketjap manis och örtagårdskrydda.
    • Häll på vatten.
    • Blanda ner äppelskivor och russin och sätt på ett lock.
    • Låt sjuda på svag värme i 1 timme.
    • Rör om då och då och tillsätt mer vatten om det behövs.
    • Tillsätt morötter mot slutet och koka ytterligare 5 minuter.
    • Servera med bladspenat.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g stekfläsk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st sötpotatis
    • 2 st morot
    • 1 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 6 dl vatten
    • 50 g torkade äppelbitar
    • 1 dl russin
    • 200 g bladspenat
Frukt/grönt
  • 3.5 klyfta vitlök
  • 4 dl grönsallad
  • 0.2 st vitkål
  • 3 st morot
  • 100 g haricots verts
  • 100 g sockerärtor
  • 0.5 st paprika
  • 0.25 st rödlök
  • 1 st gul lök
  • 1 st sötpotatis
  • 200 g bladspenat
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk ketjap manis
  • 3 krm örtagårdskrydda
  • 2 msk färsk basilika
  • 1 msk kalvfond
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 600 g stekfläsk
Torrvaror
  • 1 tsk olivolja
  • 50 g torkade äppelbitar
  • 1 dl russin
Mejeri
  • 3 msk crème fraiche
  • 1 msk smör
Övrigt
  • 1 msk majonnäs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.