Tillbaka till menyerna

V 3

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 232 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 232 Kcal

      Tomatsoppa med kanel och ingefära

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 467 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 467 Kcal

      Tikka Masala fiskgryta med cashew och yoghurt

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 358 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 358 Kcal

      Citron- och salviafylld kycklingfilé

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 501 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 501 Kcal

      Kycklinggryta med ajvar och råkostsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 15.7 gram

Fett: 21.3 gram

Protein: 31.3 gram

Energi: 389.5 kcal

  • Tisdag lunch 232 Kcal

    Tomatsoppa med kanel och ingefära

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk kanel
    • 200 g krossade tomater
    • 300 g vatten
    • 1 tärning Grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 nypa chiliflakes
    • 75 g halloumi
    • 0.1 dl mandlar
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk persilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, ingefära och kanel i någon minut.
    • Tillsätt tomater, vatten och smula i buljongtärningen.
    • Låt koka upp och smaka av med salt, peppar och ev. chiliflakes.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Skär halloumiost i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna och stek osten och mandlar i några minuter tills det får lite färg.
    • Häll upp soppan i en skål och toppa med hackad persilja.
  • Onsdag middag 467 Kcal

    Tikka Masala fiskgryta med cashew och yoghurt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 467 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk rapsolja
    • 200 g krossade tomater
    • 2 dl grädde
    • 80 g Tikka Masala currypasta
    • 2 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 1 st fänkål
    • 1 st Broccolihuvud
    • 800 g torskrygg
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 1 dl Kumminrostade cashewnötter

    Gör så här

    • Skala och strimla lök.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Häll på tomater och grädde.
    • Tillsätt currypasta och honung.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Skär paprika och fänkål i skivor.
    • Bryt små buketter från broccolihuvudet.
    • Tillsätt grönsakerna i grytan.
    • Skär fisken i bitar och lägg ner några minuter.
    • Låt sjuda en stund.
    • Strö över färsk koriander.
    • Rosta nötterna i en torr panna.
    • Strö på lite salt och malen kummin.
    • Lägg upp i en skål och servera med till fiskgrytan tillsammans med turkisk yoghurt.
  • Fredag middag 358 Kcal

    Citron- och salviafylld kycklingfilé

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 358 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g färskost med vitlök
    • 0 dl salvia
    • 0.5 st citron
    • 1 msk olivolja
    Medelhavssallad med rostad parmaskinka
    • 0 skivor parmaskinka
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st aubergine
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g ruccola
    • 0.5 st citron
    • 0 dl salvia
    • 1 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Banka ut kycklingfiléerna till 1 cm tjocklek.
    • Strö på salt och peppar.
    • Fördela osten på filéerna och lägg på salviablad över.
    • Rulla ihop kycklingfiléerna och fäst med tandpetare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn rullarna runtom i några minuter.
    • Lägg rullarna på en ugnsplåt.
    • Fördela citronskal över rullarna och pressa citronsaft över.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Lägg parmaskinka eller lufttorkad skinka på en plåt med bakplåtspapper.
    • Sätt in i ugnen i ca 7-8 min eller tills skinkan är hård och har fått lite färg.
    • Ta ut plåten och låt svalna.
    • Skär squash och aubergine i skivor på längden.
    • Skala och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek squash och aubergineskivorna i någon minut på varje sida.
    • Strö på salt, peppar och hackad vitlök.
    • Lägg upp skivorna på ett fat med ruccolasallad och pressa citronsaft över.
    • Toppa med salviablad, parmaskinka, citronskal och rostade pinjenötter.
  • Söndag middag 501 Kcal

    Kycklinggryta med ajvar och råkostsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 501 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 3 msk ajvar relish
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.25 st squash
    Råkostsallad
    • 0.5 st vitkål
    • 2 msk Bladpersilja
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 5 st torkade aprikoser
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk honung

    Gör så här

    • Strimla vitkålen
    • Gör först råkostsalladen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Toppa med strimlade aprikoser.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta solrosfrön.
    • Ringla lite honung över och strö på lite salt.
    • Lägg solrosfröna över råkostsalladen.
    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök och vitlök några minuter.
    • Strö på salt, peppar, örtagårdskrydda och chiliflakes.
    • Häll på vatten och smula ner hönsbuljongtärningen.
    • Tillsätt ajvar och låt koka upp.
    • Sjud på svag värme i 10 min.
    • Skär paprika och squash i bitar och lägg ner i grytan.
    • Låt allt bli varmt och servera med råkostsalladen.
  • 2 st gul lök
Frukt/grönt
  • 4 klyfta vitlök
  • 1 tsk ingefära
  • 1 st röd paprika
  • 1 st fänkål
  • 1 st Broccolihuvud
  • salvia
  • 1.5 st citron
  • 0.5 st squash
  • 0.25 st aubergine
  • 25 g ruccola
  • 1 klyfta riven vitlök
  • 0.5 st gul paprika
  • 0.5 st vitkål
  • 2 msk Bladpersilja
Torrvaror
  • 3 tsk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 0.1 dl mandlar
  • 2 tsk rapsolja
  • 3 tsk honung
  • 1 dl Kumminrostade cashewnötter
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk pinjenötter
  • 5 st torkade aprikoser
  • 3 msk solrosfrön
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk kanel
  • 1 tärning Grönsaksbuljong
  • salt och svartpeppar
  • 1 nypa chiliflakes
  • 2 msk persilja
  • 80 g Tikka Masala currypasta
  • 0.25 kruka färsk koriander
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 st kycklingbuljongtärning
  • 3 msk ajvar relish
Övrigt
  • 400 g vatten
Mejeri
  • 75 g halloumi
  • 2 dl grädde
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 50 g färskost med vitlök
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 800 g torskrygg
  • 300 g kycklingfilé
  • skivor parmaskinka
  • 300 g kycklinglårfilé

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!