Tillbaka till menyerna

v 2 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 684 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 684 Kcal

      Marockansk fläskfilégryta med aprikos och russin

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 684 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 684 Kcal

      Marockansk fläskfilégryta med aprikos och russin

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 517 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 517 Kcal

      Nudelwok med fläskkött

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 517 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 517 Kcal

      Nudelwok med fläskkött

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 384 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 384 Kcal

      Ost- och spenatbiffar med svartkålssallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 809 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 384 Kcal

      Ost- och spenatbiffar med svartkålssallad

    • Middag - 425 Kcal

      Asiatiska laxbiffar med gurksallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 425 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 425 Kcal

      Asiatiska laxbiffar med gurksallad

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 48.1 gram

Fett: 25.3 gram

Protein: 34.4 gram

Energi: 574.2 kcal

  • Måndag middag 684 Kcal

    Marockansk fläskfilégryta med aprikos och russin

    God köttgryta gjord på fläskfilé, aprikos och russin. Serveras tillsammans med en mango chutneysås också!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 81 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 684 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 st sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 150 g champinjon
    • 1 st squash
    • 1 st röd paprika
    • 2 msk smör
    • 1 tsk malen ingefära
    • 1 tsk gurkmeja
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 0.5 msk koriander
    • 1 krm kryddpeppar
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 krm muskot
    • 1 krm malen kryddnejlika
    • 2 dl vatten
    • 5 st torkade aprikoser
    • 1 dl russin
    • 0.2 st citron
    Mango chutneysås
    • 2 dl turkisk yoghurt
    • 5 msk mango chutney
    • 0 salt och vitpeppar
    Tillbehör
    • 6 st salladsblad
    • 1 dl färsk mynta
    • 0.5 dl cashewnötter

    Gör så här

    • Skiva fläskfilén och strö på salt och peppar.
    • Skala och skär potatis och lök i mindre bitar.
    • Skiva champinjoner, squash och paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek fläskfilé, sötpotatis och lök i omgångar och lägg i en gryta.
    • Strö på alla kryddor och häll på vatten.
    • Skiva aprikoser och lägg ner i grytan tillsammans med russin.
    • Låt koka upp och sjud på svag värme i ca 10 minuter.
    • Lägg ner de andra grönsakerna och låt koka i ytterligare 10 minuter.
    • Pressa citronsaft över.
    • Gör mango chutney såsen genom att blanda ihop ingredienserna i en skål.
    • Servera grytan i en skål med sallad, mango chutney sås, mynta och rostade cashewnötter.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 st sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 150 g champinjon
    • 1 st squash
    • 1 st röd paprika
    • 2 msk smör
    • 1 tsk malen ingefära
    • 1 tsk gurkmeja
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 0.5 msk koriander
    • 1 krm kryddpeppar
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 krm muskot
    • 1 krm malen kryddnejlika
    • 2 dl vatten
    • 5 st torkade aprikoser
    • 1 dl russin
    • 0.2 st citron
    Mango chutneysås
    • 2 dl turkisk yoghurt
    • 5 msk mango chutney
    • 0 salt och vitpeppar
    Tillbehör
    • 6 st salladsblad
    • 1 dl färsk mynta
    • 0.5 dl cashewnötter
  • Tisdag lunch 684 Kcal

    Marockansk fläskfilégryta med aprikos och russin

    God köttgryta gjord på fläskfilé, aprikos och russin. Serveras tillsammans med en mango chutneysås också!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 81 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 684 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 st sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 150 g champinjon
    • 1 st squash
    • 1 st röd paprika
    • 2 msk smör
    • 1 tsk malen ingefära
    • 1 tsk gurkmeja
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 0.5 msk koriander
    • 1 krm kryddpeppar
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 krm muskot
    • 1 krm malen kryddnejlika
    • 2 dl vatten
    • 5 st torkade aprikoser
    • 1 dl russin
    • 0.2 st citron
    Mango chutneysås
    • 2 dl turkisk yoghurt
    • 5 msk mango chutney
    • 0 salt och vitpeppar
    Tillbehör
    • 6 st salladsblad
    • 1 dl färsk mynta
    • 0.5 dl cashewnötter

    Gör så här

    • Skiva fläskfilén och strö på salt och peppar.
    • Skala och skär potatis och lök i mindre bitar.
    • Skiva champinjoner, squash och paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek fläskfilé, sötpotatis och lök i omgångar och lägg i en gryta.
    • Strö på alla kryddor och häll på vatten.
    • Skiva aprikoser och lägg ner i grytan tillsammans med russin.
    • Låt koka upp och sjud på svag värme i ca 10 minuter.
    • Lägg ner de andra grönsakerna och låt koka i ytterligare 10 minuter.
    • Pressa citronsaft över.
    • Gör mango chutney såsen genom att blanda ihop ingredienserna i en skål.
    • Servera grytan i en skål med sallad, mango chutney sås, mynta och rostade cashewnötter.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 st sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 150 g champinjon
    • 1 st squash
    • 1 st röd paprika
    • 2 msk smör
    • 1 tsk malen ingefära
    • 1 tsk gurkmeja
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 0.5 msk koriander
    • 1 krm kryddpeppar
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 krm muskot
    • 1 krm malen kryddnejlika
    • 2 dl vatten
    • 5 st torkade aprikoser
    • 1 dl russin
    • 0.2 st citron
    Mango chutneysås
    • 2 dl turkisk yoghurt
    • 5 msk mango chutney
    • 0 salt och vitpeppar
    Tillbehör
    • 6 st salladsblad
    • 1 dl färsk mynta
    • 0.5 dl cashewnötter
  • Onsdag middag 517 Kcal

    Nudelwok med fläskkött

    Sobanudlar är gjorda av bovete och är ett bra glutenfritt alternativ till vanliga nudlar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 517 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g sobanudlar
    • 250 g fläskkarré
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 st morot
    • 200 g blomkål
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 dl teriyakisås
    • 2 dl frysta ärtor
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 1 krm flytande honung
    • 0.5 krm salt

    Gör så här

    • Koka nudlar enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet i durkslag.
    • Skär fläskkarré mindre bitar. Skala och strimla gul lök. Skala och riv vitlök och ingefära. Skala och skär morot i bitar. Skär blomkål i mindre buketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Woka köttet tillsammans med lök, vitlök, ingefära, morot och blomkål. Tillsätt teriyakisås och nudlar. Lägg i ärtor.
    • Rosta cashewnötter i en torr stekpanna någon minut. Tillsätt honung och salt.
    • Lägg nudelwoken i en djup skål. Toppa med rostade cashewnötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g sobanudlar
    • 250 g fläskkarré
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 st morot
    • 200 g blomkål
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 dl teriyakisås
    • 2 dl frysta ärtor
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 1 krm flytande honung
    • 0.5 krm salt
  • Torsdag lunch 517 Kcal

    Nudelwok med fläskkött

    Sobanudlar är gjorda av bovete och är ett bra glutenfritt alternativ till vanliga nudlar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 517 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g sobanudlar
    • 250 g fläskkarré
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 st morot
    • 200 g blomkål
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 dl teriyakisås
    • 2 dl frysta ärtor
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 1 krm flytande honung
    • 0.5 krm salt

    Gör så här

    • Koka nudlar enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet i durkslag.
    • Skär fläskkarré mindre bitar. Skala och strimla gul lök. Skala och riv vitlök och ingefära. Skala och skär morot i bitar. Skär blomkål i mindre buketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Woka köttet tillsammans med lök, vitlök, ingefära, morot och blomkål. Tillsätt teriyakisås och nudlar. Lägg i ärtor.
    • Rosta cashewnötter i en torr stekpanna någon minut. Tillsätt honung och salt.
    • Lägg nudelwoken i en djup skål. Toppa med rostade cashewnötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g sobanudlar
    • 250 g fläskkarré
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 st morot
    • 200 g blomkål
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 dl teriyakisås
    • 2 dl frysta ärtor
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 1 krm flytande honung
    • 0.5 krm salt
  • Fredag middag 384 Kcal

    Ost- och spenatbiffar med svartkålssallad

    Ost- och spenatbiffar finns att köpa färdiga i kyldisken på matbutiker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 384 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g svartkål
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g ost- och spenatbiffar (ICA)
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 20 g mango-curry sås

    Gör så här

    • Strimla svartkålen.
    • Skär champinjoner i skivor.
    • Skala och strimla rödlöken.
    • Dela tomaterna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn biffarna några minuter per sida.
    • Tillsätt lite olivolja och lägg ner svartkålen, champinjonerna och rödlöken några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Blanda ner tomaterna.
    • Lägg upp grönsaksblandningen på tallrikar och lägg en biff över.
    • Dekorera med en färsk basilika och citronklyftor.
    • Servera med curry mangodressing.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g svartkål
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g ost- och spenatbiffar (ICA)
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 20 g mango-curry sås
  • Lördag lunch 384 Kcal

    Ost- och spenatbiffar med svartkålssallad

    Ost- och spenatbiffar finns att köpa färdiga i kyldisken på matbutiker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 384 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g svartkål
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g ost- och spenatbiffar (ICA)
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 20 g mango-curry sås

    Gör så här

    • Strimla svartkålen.
    • Skär champinjoner i skivor.
    • Skala och strimla rödlöken.
    • Dela tomaterna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn biffarna några minuter per sida.
    • Tillsätt lite olivolja och lägg ner svartkålen, champinjonerna och rödlöken några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Blanda ner tomaterna.
    • Lägg upp grönsaksblandningen på tallrikar och lägg en biff över.
    • Dekorera med en färsk basilika och citronklyftor.
    • Servera med curry mangodressing.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g svartkål
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g ost- och spenatbiffar (ICA)
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 20 g mango-curry sås

    Lördag middag 425 Kcal

    Asiatiska laxbiffar med gurksallad

    Goda laxbiffar med fräsch sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 425 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st morot
    • 10 cm gurka
    • 0.25 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.75 st lime
    • 1 tsk soja
    • 1 msk gräslök
    Dressing
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 tsk sweet chilisås
    • 1 krm Srirachasås

    Gör så här

    • Skär lax i mindre bitar. Lägg i en mixer och mixa eller använd mixerstav.
    • Lägg färsen i en skål. Skala och riv vitlök och ingefära. Skiva salladslök. Blanda ner i färsen tillsammans med hackad koriander, salt och svartpeppar.
    • Forma färsen till 2 biffar. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek ett par minuter på varje sida.
    • Skala och skär morot tunt på längden. Skär gurka tunt på längden. Strimla chili. Lägg i en skål. Tillsätt sesamolja, limesaft (använd 1/4 av limen) och soja.
    • Blanda ihop yoghurt, sweetchili sås och sriracha sås till en dressing.
    • Lägg upp laxbiffarna på ett fat. Servera med gurksallad och dressing. Dekorera med gräslök och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st morot
    • 10 cm gurka
    • 0.25 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.75 st lime
    • 1 tsk soja
    • 1 msk gräslök
    Dressing
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 tsk sweet chilisås
    • 1 krm Srirachasås
  • Söndag lunch 425 Kcal

    Asiatiska laxbiffar med gurksallad

    Goda laxbiffar med fräsch sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 425 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st morot
    • 10 cm gurka
    • 0.25 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.75 st lime
    • 1 tsk soja
    • 1 msk gräslök
    Dressing
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 tsk sweet chilisås
    • 1 krm Srirachasås

    Gör så här

    • Skär lax i mindre bitar. Lägg i en mixer och mixa eller använd mixerstav.
    • Lägg färsen i en skål. Skala och riv vitlök och ingefära. Skiva salladslök. Blanda ner i färsen tillsammans med hackad koriander, salt och svartpeppar.
    • Forma färsen till 2 biffar. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek ett par minuter på varje sida.
    • Skala och skär morot tunt på längden. Skär gurka tunt på längden. Strimla chili. Lägg i en skål. Tillsätt sesamolja, limesaft (använd 1/4 av limen) och soja.
    • Blanda ihop yoghurt, sweetchili sås och sriracha sås till en dressing.
    • Lägg upp laxbiffarna på ett fat. Servera med gurksallad och dressing. Dekorera med gräslök och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st morot
    • 10 cm gurka
    • 0.25 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.75 st lime
    • 1 tsk soja
    • 1 msk gräslök
    Dressing
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 tsk sweet chilisås
    • 1 krm Srirachasås
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g fläskfile
  • 250 g fläskkarré
  • 200 g ost- och spenatbiffar (ICA)
  • 300 g laxfilé
Frukt/grönt
  • 2 st sötpotatis
  • 1.5 st gul lök
  • 150 g champinjon
  • 1 st squash
  • 1 st röd paprika
  • 0.2 st citron
  • 6 st salladsblad
  • 1.5 klyfta vitlök
  • 1.5 msk färsk ingefära
  • 2 st morot
  • 200 g blomkål
  • 2 dl frysta ärtor
  • 50 g svartkål
  • 8 st färska champinjoner
  • 0.5 st rödlök
  • 6 st cocktailtomat
  • 2 st citronklyfta
  • 0.5 st salladslök
  • 10 cm gurka
  • 0.25 st röd chili
  • 0.75 st lime
Mejeri
  • 2 msk smör
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 0.5 msk koriander
  • 1 krm kryddpeppar
  • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 1 krm muskot
  • 1 krm malen kryddnejlika
  • 5 msk mango chutney
  • 1 dl färsk mynta
  • 0.5 dl teriyakisås
  • 0.5 krm salt
  • 2 msk färsk basilika
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk färsk koriander
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk soja
  • 1 msk gräslök
  • 1 tsk sweet chilisås
  • 1 krm Srirachasås
Torrvaror
  • 5 st torkade aprikoser
  • 1 dl russin
  • 1 dl cashewnötter
  • 75 g sobanudlar
  • 4 tsk olivolja
  • 1 krm flytande honung
Övrigt
  • 20 g mango-curry sås

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!