Tillbaka till menyerna

tt

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1086 Kcal

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 39.1 gram

Fett: 70.9 gram

Protein: 75 gram

Energi: 1086 kcal

  • Måndag frukost 214 Kcal

    Kokt ägg med skinka

    Enklaste äggfrukosten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 214 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 2 skivor skinka
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. Koka 5–6 minuter. Spola av med kallt vatten och skala därefter.
    • Dela cocktailtomaterna.
    • Lägg ägg, cocktailtomater och skinka på en tallrik.
    • Toppa med persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 2 skivor skinka
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Måndag lunch 374 Kcal

    Hamburgare med fetaost och paprika

    En god hamburgare är alltid rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 374 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 gram högrevsburgre
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm torkade örter
    • 4 dl ruccolasallad
    • 0.5 styck tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 0.5 st paprika
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn hamburgaren några minuter på sida.
    • Strö på salt, peppar, torkade örter och ev lite grillkrydda.
    • Lägg rucola på en tallrik.
    • Skiva tomat och rödlök och lägg vid sidan om.
    • Lägg hamburgare över salladen och smula över fetaost.
    • Tärna paprika och lägg över och dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 gram högrevsburgre
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm torkade örter
    • 4 dl ruccolasallad
    • 0.5 styck tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 0.5 st paprika
    • 2 st citronklyfta

    Måndag middag 498 Kcal

    En färgstark halloumisallad med skivor av stekt halloumi och grillad lammkorv, serverad i en vit djup tallrik. Salladen innehåller blandade blad, körsbärstomater, rödlök och en lätt dressing, vackert upplagd för en fräsch och rustik känsla.

    Halloumisallad med lammkorv och varma grönsaker

    En fräsch sallad med halloumi, lammkorv och grönsaker i. Laga en extra portion och ta med en matlåda till jobbet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 498 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 125 gram lammkorv
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk bladpersilja
    • 2 msk mandelspån
    • 0.5 dl gula russin
    • 2 dl blandsallad

    Gör så här

    • Skär lammkorv i skivor och halloumi i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek upp lammkorv och halloumi.
    • Låt vara kvar i pannan.
    • Skala och skär rödlök i bitar.
    • Skär upp paprika och squash i bitar.
    • Vänd ner i stekpannan tillsammans med lammkorv och halloumi och låt steka tillsammans i några minuter.
    • Strö på salt, svartpeppar, persilja, mandelspån och russin.
    • Lägg blandsallad i botten på ett uppläggningsfat och häll över halloumisalladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 125 gram lammkorv
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk bladpersilja
    • 2 msk mandelspån
    • 0.5 dl gula russin
    • 2 dl blandsallad
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st ägg
  • 2 skivor skinka
  • 250 gram högrevsburgre
  • 125 gram lammkorv
Frukt/grönt
  • 3 st cocktailtomat
  • 4 dl ruccolasallad
  • 0.5 styck tomat
  • 1 st rödlök
  • 0.5 st paprika
  • 2 st citronklyfta
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st gul paprika
  • 0.5 st orange paprika
  • 0.5 st squash
  • 2 dl blandsallad
Kryddor/smaksättare
  • 1 kvist färsk persilja
  • 1 krm torkade örter
  • 3 msk bladpersilja
Torrvaror
  • 2 tsk olivolja
  • 2 msk mandelspån
  • 0.5 dl gula russin
Mejeri
  • 50 g fetaost
  • 75 g halloumi

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.