Tillbaka till menyerna

Tims Vecka 1

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1442 Kcal

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 64.5 gram

Fett: 93.9 gram

Protein: 74.2 gram

Energi: 1442 kcal

  • Måndag lunch 363 Kcal

    Linssoppa med sötpotatis

    Värmer och mättar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 363 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.6 dl gräddfil
    • 0 kruka färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatis i mindre tärningar.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner sötpotatis, lök, vitlök, torkade linser och kryddor.
    • Låt steka någon minut och häll på vatten.
    • Smula ner en buljongtärning och tillsätt tomatpuré.
    • Låt sjuda på svag värme i ca 20 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor och servera med en klicka gräddfil och hackad färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.6 dl gräddfil
    • 0 kruka färsk koriander

    Måndag middag 1079 Kcal

    Saffran och fiskgratäng på blomkålsbädd

    En julig fiskgratäng med smak av saffran med en blomkålsbädd som botten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 86 gram

    Protein: 58 gram

    Energi: 1079 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 200 g laxfilé
    • 300 g torskfile
    • 10 cm purjolök
    • 0.5 st fänkål
    • 3 dl crème fraiche
    • 100 g Boursinost
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 citronpeppar
    • 0
    • 0.25 dl riven västerbottenost
    • 100 g sparris
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Riv blomkålen till ris i en mixer eller på ett rivjärn.
    • Lägg blomkålsriset i botten av en ugnsfastform.
    • Skär fisken i tärningar om 3×3 cm och lägg i formen.
    • Strimla purjolök och fänkål och lägg i formen på fisken.
    • Vispa ihop créme fraiche, ost, saffran, salt och svartpeppar, citronpeppar och en riven vitlöksklyfta i en bunke.
    • Häll över smeten i formen och blanda runt alla ingredienser.
    • Strö över västerbottenost och lägg på sparris på toppen.
    • Sätt in i ugnen i 20-25 min.
    • Servera upp på tallrik tillsammans med en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 200 g laxfilé
    • 300 g torskfile
    • 10 cm purjolök
    • 0.5 st fänkål
    • 3 dl crème fraiche
    • 100 g Boursinost
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 citronpeppar
    • 0
    • 0.25 dl riven västerbottenost
    • 100 g sparris
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan
Frukt/grönt
  • 150 g sötpotatis
  • 0.5 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 10 cm purjolök
  • 0.5 st fänkål
  • 100 g sparris
Torrvaror
  • 0.5 msk olivolja
  • 1.5 dl svarta linser
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.33 msk koriander
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • färsk koriander
  • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
  • citronpeppar
  • 1 msk färsk timjan
Mejeri
  • 0.6 dl gräddfil
  • 3 dl crème fraiche
  • 100 g Boursinost
  • 0.25 dl riven västerbottenost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 200 g laxfilé
  • 300 g torskfile

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!