Tillbaka till menyerna

Tillbaka

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 568 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 237 Kcal

      Blomkålssoppa

    • Middag - 332 Kcal

      Kyckling med bräckt skinka och halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 587 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 197 Kcal

      Raw ärtsoppa med gurk-och koriandersallad

    • Middag - 390 Kcal

      Stekt torskrygg med romsås – 2 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 15.2 gram

Fett: 31.7 gram

Protein: 51.8 gram

Energi: 577.8 kcal

  • Onsdag lunch 237 Kcal

    Blomkålssoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 237 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 5 dl dl vatten
    • 0.5 dl créme fraiche
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 3 st snackspaprika
    • 0.5 st gurka
    • 0 dillkvistar

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skär blomkålen i buketter.
    • Häll olivolja i en kastrull och fräs lök, vitlök och blomkål i någon minut.
    • Häll på vatten och smula ner en buljongtärning.
    • Låt koka 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Finhacka grönsakerna till toppingen.
    • Häll upp soppan i en tallrik och lägg på toppingen.

     

    Onsdag middag 332 Kcal

    Kyckling med bräckt skinka och halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 msk oregano
    • 25 g halloumi
    • 25 g rökt skinka
    • 25 g haricot verts
    • 30 g spenat
    • 1 st citronklyfta
    • 0 kvist färsk persilja

    Gör så här

    1. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek kycklingfilén och krydda båda sidorna med salt, peppar och oregano.
    2. Stek halloumiosten och skinkan på bägge sidor och lägg på kycklngfilén.
    3. Toppa med persilja och oregano.
    4. Koka haricots verts mjuka i lättsaltat vatten, ca 2 minuter.
    5. Servera kycklingen med spenat och haricot verts samt en citronklyfta.
  • Torsdag lunch 197 Kcal

    Raw ärtsoppa med gurk-och koriandersallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 197 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st avokado
    • 3 dl frysta ärtor
    • 4 msk strimlad purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk grönsaksbuljongpulver
    • 8 dl dl vatten
    Gurk – och koriandersallad
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 3 tsk limesaft

    Gör så här

    • Dela avokadon och ta ur fruktköttet, lägg i en matberedare eller mixer tillsammans med ärter, purjolök, vitlök, olja och buljongpulver.
    • Mixa ihop till en jämn massa.
    • Rör ner vatten till önskad konsistens och limesaft.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skala och skär gurkan i små tärningar och lägg i en skål.
    • Finhacka koriander och blanda ner i skålen tillsammans med limesaft.
    • Servera soppan i skål och toppa med gurksalladen.

    Torsdag middag 390 Kcal

    Stekt torskrygg med romsås – 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -8 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 225 g sparris
    • 5 g smör
    • 4 st rädisor
    • 1 msk gräslök
    • 1 st citronklyfta
    • 0.5 dl créme fraiche
    • 3 msk stenbitsrom
    • 0.5 msk gräslök

    Gör så här

    • Gör först romsåsen genom att blanda ihop alla ingredienser.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Bryn torsken några minuter per sida.
    • Stek sparris i en annan stekpanna med smör och krydda med salt och peppar.
    • Skiva rädisor.
    • Lägg upp torskryggen på en tallrik och toppa med skivade rädisor och gräslök.
    • Servera med sparris och romsås.
    • Dekorera med citronskiva.
  • 0.5 st gul lök
Frukt/grönt
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 st blomkålshuvud
  • 3 st snackspaprika
  • 1 st gurka
  • dillkvistar
  • 25 g haricot verts
  • 30 g spenat
  • 2 st citronklyfta
  • 2 st avokado
  • 4 msk strimlad purjolök
  • 3 tsk limesaft
  • 225 g sparris
  • 4 st rädisor
  • 1.5 msk gräslök
Torrvaror
  • 4 tsk olivolja
Övrigt
  • 13 dl dl vatten
  • 3 dl frysta ärtor
Mejeri
  • 1 dl créme fraiche
  • 25 g halloumi
  • 10 g smör
Kryddor/smaksättare
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
  • oregano
  • färsk persilja
  • 2 msk grönsaksbuljongpulver
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • salt och vitpeppar
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 150 g kycklingfilé
  • 25 g rökt skinka
  • 400 g torskrygg
  • 3 msk stenbitsrom

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!