Tillbaka till menyerna

Test 1

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1283 Kcal

    • Frukost - 288 Kcal

      Champinjonomelett med grönsaker

    • Lunch - 317 Kcal

      Champinjonsoppa

    • Middag - 678 Kcal

      Thailändsk kycklingsoppa med nudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 656 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 656 Kcal

      Thailändsk räk- och fiskgryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 119 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 119 Kcal

      Rostad paprikasoppa

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 37.5 gram

Fett: 32 gram

Protein: 54.4 gram

Energi: 685.7 kcal

  • Tisdag frukost 288 Kcal

    Champinjonomelett med grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja

    Gör så här

    • Skiva champinjoner.
    • Skal och strimla rödlök och skär paprikan i mindre bitar.
    • Stek några minuter i lite smör.
    • Strö på salt och peppar.
    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en bunke.
    • Häll äggsmeten över grönsakerna och stek omeletten på medelvärme, ca 5 min.
    • Strö på persilja och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja

    Tisdag lunch 317 Kcal

    Champinjonsoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 317 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g champinjon
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 0.3 st purjolök
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl konserverade kikärtor
    Topping
    • 0 st champinjoner

    Gör så här

    • Skiva champinjoner i skivor och stek i olivolja i en kastrull.
    • Spara undan lite i en skål till topping.
    • Skala och hacka gul lök och lägg blanda ner i kastrullen tillsammans med strimlad purjolök.
    • Tillsätt kycklingfond, vatten och grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka upp och stå och sjud 10 minuter.
    • Häll av kikärtorna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten.
    • Låt dem rinna av och tillsätt i soppan.
    • Servera i skålar och toppa med lite stekta champinjoner.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g champinjon
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 0.3 st purjolök
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl konserverade kikärtor
    Topping
    • 0 st champinjoner

    Tisdag middag 678 Kcal

    Thailändsk kycklingsoppa med nudlar

    En smakrik soppa med kycklingfärsbullar och nudlar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 86 gram

    Energi: 678 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Köttbullarna
    • 300 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk soja
    • 2 msk ketjap manis
    • 0.5 st purjolök
    • 4 msk koriander
    • 1 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 15 g smör
    Soppan
    • 5 dl vatten
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st purjolök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk fisksås
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 tsk kycklingfond
    • 3 msk koriander
    • 1 tsk honung
    • 100 g glasnudlar
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 st lime

    Gör så här

    • Lägg kycklingfärs i en skål.
    • Skala och riv vitlöken.
    • Blanda ner vitlök, riven ingefära, soja, ketjap manis, finhackad purjolök, hackad färsk koriander, ägg, salt och peppar.
    • Forma till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingbullarna runt om några minuter.
    • Lägg alla ingredienser till soppan, förutom nudlarna i en stor kastrull.
    • Koka upp och sänk värmen.
    • Lägg ner kycklingbullarna och låt sjuda 10 minuter.
    • Blanda ner nudlarna och låt sjuda ytterligare 2 minuter.
    • Strö på hackad gräslök och servera med limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    Köttbullarna
    • 300 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk soja
    • 2 msk ketjap manis
    • 0.5 st purjolök
    • 4 msk koriander
    • 1 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 15 g smör
    Soppan
    • 5 dl vatten
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st purjolök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk fisksås
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 tsk kycklingfond
    • 3 msk koriander
    • 1 tsk honung
    • 100 g glasnudlar
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 st lime
  • Onsdag middag 656 Kcal

    Thailändsk räk- och fiskgryta

    En varm kryddig gryta med räkor och fisk i, toppa grytan med salladslök och färsk koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 656 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g fryst scampi
    • 0 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 50 g minimajs
    • 2 st salladslök
    • 50 g broccoli
    • 2 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 burk kokosmjölk
    • 5 fiskbuljong
    • 1 msk curry
    • 200 g torskfile
    • 1 st lime
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk koriander

    Gör så här

    • Tina scampi och ev fisk. Skala och skär morot i mindre bitar. Skär sugarsnaps och minimajs i bitar.
    • Strimla salladslök, spara lite till topping. Riv ingefära och vitlök. Hetta upp en gryta med  rapsolja och fräs grönsakerna tillsammans med scampi, ingefära, chili och vitlök i någon minut.
    • Häll på kokosmjölk, röd currypasta och buljong.
    • Skär torsk i mindre bitar och tillsätt i grytan tillsammans med pressad lime. Låt sjuda i 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. Häll upp i en skål och toppa med salladslök och färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g fryst scampi
    • 0 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 50 g minimajs
    • 2 st salladslök
    • 50 g broccoli
    • 2 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 burk kokosmjölk
    • 5 fiskbuljong
    • 1 msk curry
    • 200 g torskfile
    • 1 st lime
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk koriander
  • Lördag lunch 119 Kcal

    Rostad paprikasoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 119 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st röd paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk lantbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader.
    • Dela och kärna ur paprikorna.
    • Lägg dem med snittytan ner på en oljad plåt och rosta dem i ugnen tills de är mjuka och skalet fått färg.
    •  Dra av skalen.
    •  Skala och hacka vitlök och lök.
    • Grovhacka tomaterna och de rostade paprikorna.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    • Tillsätt tomater och paprika och låt steka i några minuter.
    • Häll på vatten och buljongpulver.
    • Låt koka i 5 minuter.
    •  Mixa soppan med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    •  Häll upp i soppskålar och toppa med lite gojibär och klippt krasse.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st röd paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk lantbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar
Frukt/grönt
  • 5 st champinjoner
  • 0.25 st rödlök
  • 2.25 st röd paprika
  • 125 g champinjon
  • 1 st gul lök
  • 1.05 st purjolök
  • 4 klyfta vitlök
  • 4 tsk ingefära
  • 1 st morot
  • 100 g sockerärtor
  • 2 st lime
  • 50 g minimajs
  • 2 st salladslök
  • 50 g broccoli
  • 1 st röd chili
  • 2 styck tomat
Mejeri
  • 15.5 msk smör
  • 1 dl grädde
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 3 st ägg
  • 300 g kycklingfärs
  • 200 g fryst scampi
  • 200 g torskfile
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk persilja
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk soja
  • 3 msk ketjap manis
  • 8 msk koriander
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk fisksås
  • 1 msk ljus soja
  • 1 nypa chiliflakes
  • 3 tsk kycklingfond
  • 2 msk gräslök
  • 5 fiskbuljong
  • 1 msk curry
  • 0.5 msk lantbuljong
Torrvaror
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 dl konserverade kikärtor
  • 1 tsk honung
  • 100 g glasnudlar
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 burk kokosmjölk

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!