Tillbaka till menyerna

Test 1

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 1248 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 260 Kcal

      Fruktsallad med keso

    • Lunch - 249 Kcal

      Blomkålstabouleh

    • Middag - 739 Kcal

      Fiskgryta med pesto

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 55.4 gram

Fett: 77.5 gram

Protein: 72.6 gram

Energi: 1248.3 kcal

  • Måndag frukost 260 Kcal

    Fruktsallad med keso

    Fräsch fruktsallad som serveras tillsammans med keso!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 260 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st päron
    • 1 st kiwi
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl blåbär
    • 250 g keso

    Gör så här

    • Skär alla frukter i små bitar och lägg i en skål.
    • Servera med keso.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st päron
    • 1 st kiwi
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl blåbär
    • 250 g keso

    Måndag lunch 249 Kcal

    Blomkålstabouleh

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 249 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st blomkål
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 3 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 249 g cocktailtomater
    • 4 st skiva halloumi (ca 20 g)
    • 1 tsk olivolja
    • 0 st salladsblad

    Gör så här

    • Bryt blomkålen i buketter och lägg i en matberedare.
    • Mixa till en gryning konsistens.
    • Lägg i en skål och pressa saften från en citron över.
    • Tillsätt olivolja, persilja och blanda om ordentligt.
    • Smaka och med salt och peppar.
    • Dela tomater och blanda ner.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn osten på bägge sidor i några minuter.
    • Servera blomkålstabouleh med halloumiskivor i salladsblad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st blomkål
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 3 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 249 g cocktailtomater
    • 4 st skiva halloumi (ca 20 g)
    • 1 tsk olivolja
    • 0 st salladsblad

    Måndag middag 739 Kcal

    Fiskgryta med pesto

    En smakrik fiskgryta med medelhavskänsla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 56 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 739 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskrygg
    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 st schalottenlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk olivolja
    • 3 msk grön pesto
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 2 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 10 st små plommontomater
    • 8 st oliver utan kärna
    • 0 basilika

    Gör så här

    • Tina fisken något och skär i tärningar.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skiva lök och fänkål i lagom stora bitar.
    • Finhacka vitlök och chili.
    • Hetta upp en gryta med olja och lägg ner lök, fänkål, vitlök och chili.
    • Låt fräsa några minuter och tillsätt pesto, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka upp och häll på grädde.
    • Lägg ner fisken och ljud under lock i 5 minuter.
    • Dela grönsakerna i bitar och tillsätt tillsammans med oliver och lite hackad färsk basilika.
    • Häll upp i skålar och toppa med lite grön pesto och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskrygg
    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 st schalottenlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk olivolja
    • 3 msk grön pesto
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 2 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 10 st små plommontomater
    • 8 st oliver utan kärna
    • 0 basilika
Frukt/grönt
  • 1 st apelsin
  • 1 st päron
  • 1 st kiwi
  • 4 st färsk jordgubbe
  • 1 dl blåbär
  • 0.5 st blomkål
  • 0.5 st citron
  • 249 g cocktailtomater
  • salladsblad
  • 2 st schalottenlök
  • 0.5 st fänkål
  • 1 klyfta vitlök
  • 0.5 st röd chili
  • 0.25 st squash
  • 0.5 st gul paprika
  • 10 st små plommontomater
  • basilika
Mejeri
  • 250 g keso
  • 4 st skiva halloumi (ca 20 g)
  • 1 dl grädde
Torrvaror
  • 3.5 msk olivolja
  • 8 st oliver utan kärna
Kryddor/smaksättare
  • 3 msk persilja
  • 3 msk grön pesto
  • 1 st fiskbuljongtärning
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 200 g torskrygg
  • 200 g laxfilé

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!