Tillbaka till menyerna

Sommarmeny

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 743 Kcal

    • Frukost - 178 Kcal

      Keso med frukt

    • Lunch - 399 Kcal

      Högrevsburgare med spetskål

    • Middag - 166 Kcal

      Het ratatouille

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 41.3 gram

Fett: 38 gram

Protein: 58.7 gram

Energi: 743.1 kcal

  • Måndag frukost 178 Kcal

    Keso med frukt

    Keso med frukt är både gott, enkelt och mättande!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 178 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 0.5 st nektarin
    • 6 st hallon

    Gör så här

    • Lägg upp keso på en tallrik och toppa med skivad nektarin och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 0.5 st nektarin
    • 6 st hallon

    Måndag lunch 399 Kcal

    Högrevsburgare med spetskål

    En burgare med mexikanska influenser. Köp en färdig keso mexican salsa så sparar du tid i köket!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 399 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek spetskålen någon minut tills den fått färg.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på hamburgare. Toppa med keso, ajvar, skivade cocktailtomater, hackad röd paprika, rödlök, en persiljekvist och lite chiliflakes.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes

    Måndag middag 166 Kcal

    Het ratatouille

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 166 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl ruccola

    Gör så här

    • Skär rödlök, squash och paprika i bitar. Skiva moroten och dela champinjonerna på mitten.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop samt vitlök i några minuter.
    • Blanda ner krossade tomater, chiliflakes och honung.
    • Krydda med torkade örter, salt och peppar. Låt puttra i 10 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik eller lägg i en lunchbox och servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl ruccola
Mejeri
  • 1.5 dl keso, 4%
  • 1 tsk smör
  • 100 g keso mexican salsa
Frukt/grönt
  • 0.5 st nektarin
  • 6 st hallon
  • 50 g spetskål
  • 75 g cocktailtomater
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 st gul lök
  • 0.25 st squash
  • 0.5 st paprika
  • 1 st morot
  • 5 st champinjoner
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 dl ruccola
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g högrevsburgare
Torrvaror
  • 1.5 tsk olivolja
  • 200 ml krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk ajvar relish
  • 2 kvist färsk persilja
  • 2 nypa chiliflakes
  • 1 tsk torkade örter

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!