Tillbaka till menyerna

Sommar 800

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan ”lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 424 Kcal

  • Tisdag - 688 Kcal

  • Onsdag - 894 Kcal

  • Torsdag - 715 Kcal

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 63.9 gram

Fett: 36.7 gram

Protein: 57.8 gram

Energi: 679.9 kcal

  • Måndag middag 424 Kcal

    Gräddig kycklinggryta med fänkål och sparris

    En riktigt god och krämig kycklinggryta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 424 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 1.5 tsk kycklingfond
    • 1 dl havregrädde
    • 75 g Boursin färskost
    • 2 st kvisttomat
    • 100 g sparris
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Gör så här

    • Skala och hacka gul lök, strimla fänkål och skriva vitlöken.
    • Skär kycklingen i medelstora bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och fräs upp lök, vitlök och fänkål.
    • Tillsätt kycklingen och stek någon minut.
    • Häll ner kycklingfond, grädde och vänd ner färskosten.
    • Låt puttra ihop i cirka 10 min.
    • Dela tomaterna i klyftor och ta bort kärnhuset.
    • Skär sparrisen i bitar.
    • Vänd ner grönsakerna i grytan och låt sjuda i 5 min.
    • Krydda med salt, peppar och hackad dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 1.5 tsk kycklingfond
    • 1 dl havregrädde
    • 75 g Boursin färskost
    • 2 st kvisttomat
    • 100 g sparris
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
  • Tisdag frukost 201 Kcal

    Tropisk smoothie

    Solgul och full av energi!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 201 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g ananas
    • 1 st banan
    • 2 cm färsk ingefära
    • 200 ml kokosmjölk light
    • 2 tsk färskpressad limejuice

    Gör så här

    • Skala och skär ananas och banan i bitar.
    • Skala och riv ingefära.
    • Lägg ananas, banan, ingefära, kokosmjölk och limesaft i en blender.
    • Mixa på hög hastighet till den är helt slät och krämig.
    • Tillsätt vatten för önskad konsistens.
    • Häll upp  i glas.
    • Smoothien kan förvaras i en tätslutande flaska i kylen i upp till 2 dagar.
    • Tänk på att en mogen banan smakar bäst till en smoothie.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g ananas
    • 1 st banan
    • 2 cm färsk ingefära
    • 200 ml kokosmjölk light
    • 2 tsk färskpressad limejuice

    Tisdag lunch 287 Kcal

    Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    Zucchinirullar fyllda med parmaskinka och en krämig ricottafyllning. Toppa rullarna med pinjenötter och servera tillsammans med en fräsch sallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 st basilikablad
    • 1 kruka krispsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär zucchinin i tunna skivor på längden.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek skivorna på bägge sidor.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och krossa dem sedan i en mortel (spara några att garnera med).
    • Blanda Ricotta, pinjenötter, basilika och salladskrydda i en bunke. 
    • Fördela Ricottasmeten över varje zucchiniskiva och toppa med en skiva parmaskinka.
    • Rulla ihop skivorna till rullar och lägg dem i en ugnsform. 
    • Strö över pinjenötter och ugnsstek i 20 minuter.
    • Garnera med basilika och servera tillsammans med en sallad. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 st basilikablad
    • 1 kruka krispsallad

    Tisdag middag 200 Kcal

    Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    Goda smakkombinationer till torsk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk kapris
    • 1 msk basilika
    • 262.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st basilikakvist
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico

      Gör så här

      • Tina torsken och strö på salt och vitpeppar.
      • Skär squash i skivor.
      • Skär tomaterna och lägg i en skål.
      • Strimla rödlök och blanda ner tillsammans med de andra ingredienserna.
      • Salt och peppra.
      • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner fisken.
      • Låt steka några minuter och vänd sedan fisken.
      • Lägg ner squashskivorna och låt steka hastigt bredvid.
      • Lägg upp squash på en tallrik och lägg fisken bredvid.
      • Toppa med tomatsallad och dekorera med kapris och basilika.

      Ingredienser

      2 portioner

      • 300 g torskrygg
      • 0 salt och vitpeppar
      • 0.25 st squash
      • 1 tsk olivolja
      • 1 msk kapris
      • 1 msk basilika
      • 262.5 g cocktailtomater
      • 0.5 st rödlök
      • 1 st basilikakvist
      • 1 tsk olivolja
      • 0.5 msk balsamico
      • Onsdag frukost 196 Kcal

        detox

        Spenatdrink med ingefära

        En god spenatdrink med ingefära som är perfekt att starta dagen med!

        Näringsvärden

        Kolhydrater: 39 gram

        Fett: 1 gram

        Protein: 3 gram

        Energi: 196 kcal

        Ingredienser

        2 portioner

        • 50 g spenat
        • 1 st apelsin
        • 1 st banan
        • 2 dl fryst mango
        • 0.5 msk färsk ingefära
        • 0.5 st lime
        • 3 dl vatten

        Gör så här

        • Lägg spenat i en blender och lägg i en skalad apelsin och banan.
        • Tillsätt mango, färsk riven ingefära och pressa ner lime.
        • Mixa tillsammans. Häll i vatten och mixa till bra konsistens.

        Ingredienser

        2 portioner

        • 50 g spenat
        • 1 st apelsin
        • 1 st banan
        • 2 dl fryst mango
        • 0.5 msk färsk ingefära
        • 0.5 st lime
        • 3 dl vatten

        Onsdag middag 697 Kcal

        Biff med rödbetssallad

        Mungbönor i rödbetssalladen gör den både mättande och gott!

        Näringsvärden

        Kolhydrater: 129 gram

        Fett: 37 gram

        Protein: 105 gram

        Energi: 697 kcal

        Ingredienser

        2 portioner

        • 1.5 dl mungbönor, torkade
        • 2 st kokta rödbetor
        • 1 msk rödlök
        • 1 tsk olivolja
        • 0.5 tsk balsamico
        • 0 salt och svartpeppar
        • 1 tsk citrontimjan
        • 300 g ryggbiff
        • 1 tsk smör
        • 0 salt och svartpeppar
        • 15 g rucola
        • 2 st citronklyfta
        Chèvrekräm
        • 75 g chevreost
        • 0.5 dl crème fraiche
        • 1 tsk flytande honung
        • 1 tsk citrontimjan
        • 0 salt och svartpeppar
        Dekoration
        • 2 st citrontimjankvist

        Gör så här

        • Blötlägg mungbönorna i vatten 1 dygn. Koka därefter i lättsaltat vatten i 20 min.
        • Lägg mungbönor i en skål. Skär rödbetor i klyftor. Skala och finhacka rödlök. Blanda ner med mungbönorna och tillsätt olivolja och balsamico. Salta och peppra. Lägg på citrontimjan.
        • Gör chèvrekrämen genom att smula osten i en skål och blanda ihop med de resterande ingredienserna.
        • Skär ryggbiffen i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttet några minuter per sida eller lägg köttet på grillen. Salta och peppra.
        • Lägg ryggbiff på ett fat med rucolasallad och citronklyftor. Servera med rödbetssallad och chèvrekräm. Dekorera med citrontimjankvistar.

        Ingredienser

        2 portioner

        • 1.5 dl mungbönor, torkade
        • 2 st kokta rödbetor
        • 1 msk rödlök
        • 1 tsk olivolja
        • 0.5 tsk balsamico
        • 0 salt och svartpeppar
        • 1 tsk citrontimjan
        • 300 g ryggbiff
        • 1 tsk smör
        • 0 salt och svartpeppar
        • 15 g rucola
        • 2 st citronklyfta
        Chèvrekräm
        • 75 g chevreost
        • 0.5 dl crème fraiche
        • 1 tsk flytande honung
        • 1 tsk citrontimjan
        • 0 salt och svartpeppar
        Dekoration
        • 2 st citrontimjankvist
      • Torsdag frukost 325 Kcal

        Yoghurt med blåbär och granola med tropiska smaker

        God, knaprig granola smakar underbart ihop med grekisk yoghurt och blåbär!

        Näringsvärden

        Kolhydrater: 24 gram

        Fett: 20 gram

        Protein: 9 gram

        Energi: 325 kcal

        Ingredienser

        1 portioner

        • 1 dl grekisk yoghurt 6%
        • 1 dl blåbär
        • 1 portion granola med tropiska smaker

        Gör så här

        • Lägg yoghurt i en skål och lägg på blåbär och granola med tropiska smaker.
        • 1 portion granola = 3/4 dl

        Ingredienser

        1 portioner

        • 1 dl grekisk yoghurt 6%
        • 1 dl blåbär
        • 1 portion granola med tropiska smaker

        Torsdag middag 390 Kcal

        Högrevsburgare med spetskål

        En burgare med mexikanska influenser. Köp en färdig keso mexican salsa så sparar du tid i köket!

        Näringsvärden

        Kolhydrater: 9 gram

        Fett: 28 gram

        Protein: 33 gram

        Energi: 390 kcal

        Ingredienser

        2 portioner

        Innehåll
        • 300 g högrevsburgare
        • 1 tsk smör
        • 0 salt och svartpeppar
        • 50 g spetskål
        • 1 tsk olivolja
        • 100 g keso mexican salsa
        • 2 msk ajvar relish
        Topping
        • 75 g cocktailtomater
        • 0.5 st röd paprika
        • 0.5 st rödlök
        • 2 kvist färsk persilja
        • 1 nypa chiliflakes

        Gör så här

        • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
        • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek spetskålen någon minut tills den fått färg.
        • Lägg upp på en tallrik och lägg på hamburgare. Toppa med keso, ajvar, skivade cocktailtomater, hackad röd paprika, rödlök, en persiljekvist och lite chiliflakes.

        Ingredienser

        2 portioner

        Innehåll
        • 300 g högrevsburgare
        • 1 tsk smör
        • 0 salt och svartpeppar
        • 50 g spetskål
        • 1 tsk olivolja
        • 100 g keso mexican salsa
        • 2 msk ajvar relish
        Topping
        • 75 g cocktailtomater
        • 0.5 st röd paprika
        • 0.5 st rödlök
        • 2 kvist färsk persilja
        • 1 nypa chiliflakes
      Frukt/grönt
      • 0.5 st gul lök
      • 0.5 st fänkål
      • 1 klyfta vitlök
      • 2 st kvisttomat
      • 100 g sparris
      • 200 g ananas
      • 2 st banan
      • 2.5 cm färsk ingefära
      • 2 tsk färskpressad limejuice
      • 2 st zucchini
      • 1 kruka krispsallad
      • 0.25 st squash
      • 337.5 g cocktailtomater
      • 2 st rödlök
      • 50 g spenat
      • 1 st apelsin
      • 2 dl fryst mango
      • 0.5 st lime
      • 2 st kokta rödbetor
      • 15 g rucola
      • 2 st citronklyfta
      • 1 dl blåbär
      • 50 g spetskål
      • 0.5 st röd paprika
      Kött/fisk/fågel/ägg/vego
      • 250 g kycklingfilé
      • 100 g parmaskinka
      • 300 g torskrygg
      • 300 g ryggbiff
      • 300 g högrevsburgare
      Mejeri
      • 7 g smör
      • 1 dl havregrädde
      • 75 g Boursin färskost
      • 250 g ricottaost
      • 75 g chevreost
      • 0.5 dl crème fraiche
      • 1 dl grekisk yoghurt 6%
      • 100 g keso mexican salsa
      Kryddor/smaksättare
      • 1.5 tsk kycklingfond
      • 1 msk dill
      • 0.5 kruka färsk basilika
      • 0.2 msk salladskrydda
      • basilikablad
      • 1 msk basilika
      • 1 st basilikakvist
      • 1 msk balsamico
      • 2 tsk citrontimjan
      • 2 st citrontimjankvist
      • 2 msk ajvar relish
      • 2 kvist färsk persilja
      • 1 nypa chiliflakes
      Torrvaror
      • 200 ml kokosmjölk light
      • 5 msk olivolja
      • 50 g pinjenötter
      • 1.5 dl mungbönor, torkade
      • 1 tsk flytande honung
      • 1 portion granola med tropiska smaker
      Övrigt
      • 1 msk kapris

      Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

      Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
      Välkommen!

      Om cookies

      Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

      En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.