Tillbaka till menyerna

Sommar 2021

  • Måndag - 854 Kcal

    • Frukost - 172 Kcal

      Keso med frukt

    • Lunch - 326 Kcal

      Köttfärssås med tomatsallad

    • Middag - 356 Kcal

      Kycklingröra i salladsblad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 526 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 326 Kcal

      Köttfärssås med tomatsallad

    • Middag - 200 Kcal

      Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella - 3 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 641 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 641 Kcal

      Sesampanerad rödspätta med blomkålsmos – 2 portioner

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 16.9 gram

Fett: 39 gram

Protein: 55.4 gram

Energi: 673.8 kcal

  • Måndag frukost 172 Kcal

    Keso med frukt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 172 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso dl
    • 0.5 st nektarin
    • 0 hallon

    Gör så här

    • Lägg upp keso på en tallrik och toppa med skivad nektarin och hallon.

    Måndag lunch 326 Kcal

    Köttfärssås med tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tomatsallad
    • 200 g körsbärstomater
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 msk sweet chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    1. Gör först tomatsalladen genom att dela tomaterna och lägg i en skål.
    2. Blanda ner soltorkade tomater i olja, salt och svartpeppar.
    3. Plocka basilikablad och lägg ner i salladen.
    4. Gör köttfärssås genom att skala och hacka vitlök och lök.
    5. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärsen några minuter.
    6. Tillsätt lök, vitlök, torkad basilika, sweet chilisås och krossade tomater.
    7. Strö på salt och peppar och låt koka under 10 minuter.

    Måndag middag 356 Kcal

    Kycklingröra i salladsblad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 356 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 3 msk strimlad purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 0.3 dl gräddfil
    • 1 msk Bladpersilja
    • 1.5 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 blad romansallad

    Gör så här

    1. Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar.
    2. Lägg kycklingen i en skål och blanda ner purjolök, majonnäs, gräddfil, persilja och senap.
    3. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera med röran i salladsblad.

     

  • Tisdag lunch 326 Kcal

    Köttfärssås med tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tomatsallad
    • 200 g körsbärstomater
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 msk sweet chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    1. Gör först tomatsalladen genom att dela tomaterna och lägg i en skål.
    2. Blanda ner soltorkade tomater i olja, salt och svartpeppar.
    3. Plocka basilikablad och lägg ner i salladen.
    4. Gör köttfärssås genom att skala och hacka vitlök och lök.
    5. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärsen några minuter.
    6. Tillsätt lök, vitlök, torkad basilika, sweet chilisås och krossade tomater.
    7. Strö på salt och peppar och låt koka under 10 minuter.

    Tisdag middag 200 Kcal

    Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella - 3 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt tomater, vatten och honung. Smula i buljongtärningen och lägg ner kryddor. Låt koka upp och låt sjuda 10 minuter.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Skär mozzarellan i bitar och blanda med pesto.
    • Häll upp soppan i djup tallrik eller skål och toppa med pestomarinerad mozzarella.
  • Onsdag lunch 641 Kcal

    Sesampanerad rödspätta med blomkålsmos – 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -10 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 641 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g rödspätta
    • 0
    • 1 msk majsmjöl
    • 1 msk sesamfrön
    • 15 g smör
    • 0.5 st blomkål
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 st citron
    • 25 g ärtskott

    Gör så här

    • Börja med att göra blomkålsmoset.
    • Skär blomkålen i mindre buketter och koka i lättsaltat vatten ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålsbuketterna i en matbredare.
    • Tillsätt grädde och mixa till en jämn smet.
    • Häll tillbaka moset i kastrullen och koka upp.
    • Smaka av med salt och peppar och späd ev. med mer grädde om det behövs.
    • Lägg ut filéerna på en skärbräda.
    • Vispa upp äggen och doppa filéerna först i mjölet, sedan i äggvispet och till sist i sesamfröna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Stek de panerade filéerna i ca 2 minuter på varje sida och lägg upp på en tallrik.
    • Lägg ut romansallad bredvid och fördela blomkålsmoset på romansalladen.
    • Skär citronen i mindre klyftor och dekorera med citronklyftor och ärtskott.
Mejeri
  • 1.5 dl keso dl
  • 0.3 dl gräddfil
  • 125 g mozzarella
  • 15 g smör
  • 0.5 dl grädde
Frukt/grönt
  • 0.5 st nektarin
  • hallon
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 kruka färsk basilika
  • 3 klyfta vitlök
  • 3 msk strimlad purjolök
  • 1 msk Bladpersilja
  • romansallad
  • 0.5 st blomkål
  • 2 dl blandsallad
  • 0.5 st citron
  • 25 g ärtskott
Övrigt
  • 100 g soltorkade tomater
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk majonnäs
  • 1.5 msk senap
  • 3 dl dl vatten
  • 1 tsk flytande honung
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 2.5 tsk torkad basilika
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 nypa chiliflakes
  • 2 st gul lök
Torrvaror
  • 3 tsk olivolja
  • 800 g krossade tomater
  • 1 msk grön pesto
  • 1 msk majsmjöl
  • 1 msk sesamfrön
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g nötfärs
  • 200 g färdiggrillad kyckling
  • 400 g rödspätta

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!