Tillbaka till menyerna

Rotfruktsgratäng

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 1096 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost

    • Lunch - 615 Kcal

      Rotfruktsgratäng med fetaost

    • Middag - 480 Kcal

      Squashtagliatelle med kyckling i saffransås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 106 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 106 Kcal

      Stekta auberginer med feta och tomatsås

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 29.3 gram

Fett: 42.4 gram

Protein: 26.6 gram

Energi: 600.9 kcal

  • Måndag lunch 615 Kcal

    Rotfruktsgratäng med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 615 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 0.5 st palsternacka
    • 1 st liten sötpotatis
    • 0.25 st kålrot
    • 0.5 msk smör
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 1 dl grädde
    • 90 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 msk basilika
    • 150 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök grovt och finhacka vitlöken.
    • Skala och skär rotfrukterna i tärningar.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn allt i några minuter.
    • Strö på salt och peppar. Tillsätt créme fraiche, grädde och soltorkade tomater.
    • Blanda ner basilika och häll i en ugnsfast form.
    • Smula över fetaost och sätt in i ugnen i 20 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 0.5 st palsternacka
    • 1 st liten sötpotatis
    • 0.25 st kålrot
    • 0.5 msk smör
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 1 dl grädde
    • 90 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 msk basilika
    • 150 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 480 Kcal

    Squashtagliatelle med kyckling i saffransås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 0.5 olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sparris
    • 1 paket saffran
    • 3 tsk kycklingfond
    • 100 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 30 g ruccola
    • 1 msk bladpersilja
    • 2 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Hyvla squashen till tagliatelle med en potatisskalare och lägg i en skål.
    • Häll på olivolja och strö på salt och peppar.
    • Strimla kycklingen.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Dela fänkålen och skär bort roten.
    • Skär i skivor.
    • Dela paprikan och ta bort kärnhuset.
    • Skär i strimlor.
    • Skär sparrisen i lagom stora bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg i kycklingen och bryn i några minuter.
    • Tillsätt lök, vitlök, fänkål, paprika och sparris och stek i ytterligare några minuter.
    • Strö över saffran och häll på fond och vatten.
    • Låt koka i någon minut.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg upp ruccola och squashtagliatelle på tallrikar och häll på kycklingsåsen.
    • Toppa med en persiljekvist.
    • Servera med färskriven parmesanost.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 0.5 olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sparris
    • 1 paket saffran
    • 3 tsk kycklingfond
    • 100 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 30 g ruccola
    • 1 msk bladpersilja
    • 2 msk riven parmesanost
  • Tisdag lunch 106 Kcal

    Stekta auberginer med feta och tomatsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 106 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st aubergine
    • 75 g fetaost
    • 0.25 st rödlök
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk basilika

    Gör så här

    • Gör först tomatsåsen genom att skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    • Häll på tomaterna och tillsätt honung, salt, peppar och torkad basilika.
    • Låt koka ihop under 10 minuter
    • Skiva auberginen i tunna skivor.
    • Strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn aubergineskivorna runt om.
    • Lägg upp på tallrikar och häll på tomatsåsen.
    • Smula över fetaost.
    • Skala och skiva rödlök och strö på osten.
    •  Toppa med färsk dragon.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st aubergine
    • 75 g fetaost
    • 0.25 st rödlök
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk basilika
Frukt/grönt
  • 2 st gul lök
  • 2.5 klyfta vitlök
  • 1 st morot
  • 0.5 st palsternacka
  • 0.25 st kålrot
  • 1 st squash
  • 0.5 st fänkål
  • 0.5 st röd paprika
  • 100 g sparris
  • 30 g ruccola
  • 0.5 st aubergine
  • 0.25 st rödlök
  • 1 st liten sötpotatis
Mejeri
  • 5.5 msk smör
  • 2.5 dl crème fraiche
  • 2 dl grädde
  • 225 g fetaost
  • 2 msk riven parmesanost
Övrigt
  • 90 g soltorkade cocktailtomater i olja
Kryddor/smaksättare
  • 2.33 msk basilika
  • salt och svartpeppar
  • 1 paket saffran
  • 3 tsk kycklingfond
  • 1 msk bladpersilja
Torrvaror
  • 1.5 olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 1 tsk honung
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 250 g kycklingfilé

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!