Tillbaka till menyerna

P34

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 908 Kcal

    • Frukost - 124 Kcal

      Keso med persika

    • Lunch - 595 Kcal

      Grönkålssallad med citrusfrukter och nötter

    • Middag - 189 Kcal

      Spenatpaj med keso och ägg

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 901 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 306 Kcal

      Tonfiskröra med ägg

    • Middag - 595 Kcal

      Grönkålssallad med citrusfrukter och nötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 638 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 189 Kcal

      Spenatpaj med keso och ägg

    • Middag - 449 Kcal

      Gratinerade getostpäron

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 638 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 449 Kcal

      Gratinerade getostpäron

    • Middag - 189 Kcal

      Spenatpaj med keso och ägg

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 46.2 gram

Fett: 45 gram

Protein: 36.3 gram

Energi: 771.1 kcal

  • Måndag frukost 124 Kcal

    Keso med persika

    En enkel och snabb frukost som passar utmärkt om du har ont om tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 124 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st persika

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Skiva eller hacka persika och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st persika

    Måndag lunch 595 Kcal

    Grönkålssallad med citrusfrukter och nötter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 595 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st apelsin
    • 1 st clementin
    • 1 st avokado
    • 0.5 st granatäpple
    • 10 st pekannötter

    Gör så här

    • Lägg grönkålen i en skål och blanda ner olivolja, salt och peppar.
    • Lägg upp på ett serveringsfat.
    • Skär av skalet på citrusfrukterna och lägg på salladen.
    • Dela avokado och ta bort kärnan.
    • Skär bort skalet och skiva avokadon.
    • Pressa lite citrussaft över och lägg på salladen.
    • Toppa med granatäpplekärnor och pekannötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st apelsin
    • 1 st clementin
    • 1 st avokado
    • 0.5 st granatäpple
    • 10 st pekannötter

    Måndag middag 189 Kcal

    Spenatpaj med keso och ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 189 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 rulle smördeg
    • 1.5 st gul lök
    • 600 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 klyfta vitlök
    • 250 g keso
    • 4 st ägg
    • 0 msk persilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Lägg smördegen i en pajform med en avtagbar kant.
    • Förgrädda i ugnen i ca 10 minuter.
    • Ta ut pajen och höj värmen till 200 grader.
    •  Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och den frusna spenaten i ca 5 minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    •  Skala och riv vitlöksklyftan och lägg i en skål.
    • Blanda ner keso, salt och peppar.
    • Fördela spenaten i pajskalet och lägg på kesoblandningen.
    • Knäck äggen över och strö på salt och svartpeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Toppa med hackad persilja och servera med en grönsallad.
    • Spara portionsbitar i frysen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 rulle smördeg
    • 1.5 st gul lök
    • 600 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 klyfta vitlök
    • 250 g keso
    • 4 st ägg
    • 0 msk persilja
  • Tisdag lunch 306 Kcal

    Tonfiskröra med ägg

    En tallrik fylld med trevligheter - krämig tonfiskröra, ett kokt ägg och grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl sojabönor
    • 95 g tonfisk
    • 125 g keso
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 1 msk rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g bladspenat
    • 1 st kokt ägg
    • 0.25 st paprikaringar
    • 50 g broccoli
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Koka först sojabönorna någon minut i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet från tonfisken och lägg i en skål. Blanda ner keso, majonnäs, senap, rödlök, paprika och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg spenat i en skål och lägg på tonfiskröra, ägg, sojabönor och lite paprika.
    • Blanda broccoli med citronsaft och olja i en skål och lägg vid sidan av tonfiskröran.
    • Dekorera med citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl sojabönor
    • 95 g tonfisk
    • 125 g keso
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 1 msk rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g bladspenat
    • 1 st kokt ägg
    • 0.25 st paprikaringar
    • 50 g broccoli
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 st citronklyfta

    Tisdag middag 595 Kcal

    Grönkålssallad med citrusfrukter och nötter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 595 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st apelsin
    • 1 st clementin
    • 1 st avokado
    • 0.5 st granatäpple
    • 10 st pekannötter

    Gör så här

    • Lägg grönkålen i en skål och blanda ner olivolja, salt och peppar.
    • Lägg upp på ett serveringsfat.
    • Skär av skalet på citrusfrukterna och lägg på salladen.
    • Dela avokado och ta bort kärnan.
    • Skär bort skalet och skiva avokadon.
    • Pressa lite citrussaft över och lägg på salladen.
    • Toppa med granatäpplekärnor och pekannötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st apelsin
    • 1 st clementin
    • 1 st avokado
    • 0.5 st granatäpple
    • 10 st pekannötter
  • Onsdag lunch 189 Kcal

    Spenatpaj med keso och ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 189 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 rulle smördeg
    • 1.5 st gul lök
    • 600 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 klyfta vitlök
    • 250 g keso
    • 4 st ägg
    • 0 msk persilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Lägg smördegen i en pajform med en avtagbar kant.
    • Förgrädda i ugnen i ca 10 minuter.
    • Ta ut pajen och höj värmen till 200 grader.
    •  Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och den frusna spenaten i ca 5 minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    •  Skala och riv vitlöksklyftan och lägg i en skål.
    • Blanda ner keso, salt och peppar.
    • Fördela spenaten i pajskalet och lägg på kesoblandningen.
    • Knäck äggen över och strö på salt och svartpeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Toppa med hackad persilja och servera med en grönsallad.
    • Spara portionsbitar i frysen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 rulle smördeg
    • 1.5 st gul lök
    • 600 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 klyfta vitlök
    • 250 g keso
    • 4 st ägg
    • 0 msk persilja

    Onsdag middag 449 Kcal

    Gratinerade getostpäron

    En härlig förrätt eller tillbehör till tex. kyckling eller lax!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 449 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 st päron
    • 50 g chevreost
    • 2 tsk honung
    • 2 msk pinjenötter
    • 0 g rucola
    • 0.5 st grapefrukt
    • 0 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Dela päronen och lägg på en ugnsplåt.
    • Skiva osten och fördela över.
    • Ringla på lite honung om du vill och strö på nötter.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 min.
    • Servera med en grön sallad, grapefrukt och färsk timjan.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 st päron
    • 50 g chevreost
    • 2 tsk honung
    • 2 msk pinjenötter
    • 0 g rucola
    • 0.5 st grapefrukt
    • 0 msk färsk timjan
  • Torsdag lunch 449 Kcal

    Gratinerade getostpäron

    En härlig förrätt eller tillbehör till tex. kyckling eller lax!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 449 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 st päron
    • 50 g chevreost
    • 2 tsk honung
    • 2 msk pinjenötter
    • 0 g rucola
    • 0.5 st grapefrukt
    • 0 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Dela päronen och lägg på en ugnsplåt.
    • Skiva osten och fördela över.
    • Ringla på lite honung om du vill och strö på nötter.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 min.
    • Servera med en grön sallad, grapefrukt och färsk timjan.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 st päron
    • 50 g chevreost
    • 2 tsk honung
    • 2 msk pinjenötter
    • 0 g rucola
    • 0.5 st grapefrukt
    • 0 msk färsk timjan

    Torsdag middag 189 Kcal

    Spenatpaj med keso och ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 189 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 rulle smördeg
    • 1.5 st gul lök
    • 600 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 klyfta vitlök
    • 250 g keso
    • 4 st ägg
    • 0 msk persilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Lägg smördegen i en pajform med en avtagbar kant.
    • Förgrädda i ugnen i ca 10 minuter.
    • Ta ut pajen och höj värmen till 200 grader.
    •  Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och den frusna spenaten i ca 5 minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    •  Skala och riv vitlöksklyftan och lägg i en skål.
    • Blanda ner keso, salt och peppar.
    • Fördela spenaten i pajskalet och lägg på kesoblandningen.
    • Knäck äggen över och strö på salt och svartpeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Toppa med hackad persilja och servera med en grönsallad.
    • Spara portionsbitar i frysen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 rulle smördeg
    • 1.5 st gul lök
    • 600 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 klyfta vitlök
    • 250 g keso
    • 4 st ägg
    • 0 msk persilja
Mejeri
  • 1 dl keso, 4%
  • 375 g keso
  • 50 g chevreost
Frukt/grönt
  • 0.5 st persika
  • 2 dl grönkål
  • 1 st apelsin
  • 1 st clementin
  • 1 st avokado
  • 0.5 st granatäpple
  • 1.5 st gul lök
  • vitlök
  • 1 dl sojabönor
  • 1 msk rödlök
  • 0.25 st röd paprika
  • 15 g bladspenat
  • 0.25 st paprikaringar
  • 50 g broccoli
  • 1 msk citronsaft
  • 1 st citronklyfta
  • 1 st päron
  • rucola
  • 0.5 st grapefrukt
Torrvaror
  • 1.5 tsk olivolja
  • 10 st pekannötter
  • 2 tsk honung
  • 2 msk pinjenötter
Övrigt
  • 1 rulle smördeg
  • 600 g frusen spenat
  • 1 msk majonnäs
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 4 st ägg
  • 95 g tonfisk
  • 1 st kokt ägg
Kryddor/smaksättare
  • persilja
  • 0.5 msk sötstark senap
  • 1 msk gräslök
  • färsk timjan

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!