Tillbaka till menyerna

Ölandsresa

Här kan du skapa en säsongbetonad meny där årstidens råvaror står i fokus. Genom att följa Ulrikas färdiga förslag kommer du också behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1213 Kcal

  • Tisdag - 201 Kcal

    • Tropisk smoothie

      201 kcal

      Tropisk smoothie

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 49.4 gram

Fett: 42.7 gram

Protein: 24.8 gram

Energi: 706.9 kcal

  • Måndag frukost 289 Kcal

    Yoghurt med bär och granola med kardemumma och kanel

    Här har vi blandat hallon och blåbär men har du ett favoritbär så går det bra att byta ut!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 3 st hallon
    • 0.5 dl blåbär

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på granola, hallon och blåbär. (1 portion granola = 3/4 dl)

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 3 st hallon
    • 0.5 dl blåbär

    Måndag lunch 327 Kcal

    Quinoasallad med buffelmozzarella

    En trevlig sallad med krämig mozzarella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 327 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk basilika
    • 120 g buffelmozzarella
    • 2 msk gula russin
    • 2 msk pumpakärnor

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Blanda quinoan med soltorkade tomater, körsbärstomater, salt och svartpeppar.
    • Skär squash och paprika i mindre bitar.
    • Skala och hacka rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner squash, paprika och rödlök och stek några minuter.
    • Blanda ner allt i skålen med quinoa och hackad basilika.
    • Lägg mozzarella över och toppa med russin och pumpafrön.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk basilika
    • 120 g buffelmozzarella
    • 2 msk gula russin
    • 2 msk pumpakärnor

    Måndag middag 598 Kcal

    Mozzarellakyckling med avokado och nektarinsallad

    En riktigt härlig kycklingrätt med goda smaker. Byt ut nektarinen till annan frukt i säsong vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 598 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 110 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 62.5 g mozzarella
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 5 st soltorkad tomat
    Avokado och nektarinsallad
    • 1 st avokado
    • 1 st nektarin
    • 62.5 g mozzarella
    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g cashewnötter
    • 1 tsk honung
    • 1 msk basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg kycklingfiléerna på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Fördela pesto över.
    • Skiva mozzarella och lägg över.
    • Strö på lite örtagårdskrydda och lägg på soltorkade tomater.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Skär avokado, nektarin och mozzarella i bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner sallad, citron och olivolja.
    • Strö på salt och svartpeppar.
    • Rosta nötterna i en torr stekpanna och strö på lite salt.
    • Ringla en gnutta honung över och strö nötterna över salladen.
    • Dekorer med färsk basilika och servera med kycklingen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 110 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 62.5 g mozzarella
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 5 st soltorkad tomat
    Avokado och nektarinsallad
    • 1 st avokado
    • 1 st nektarin
    • 62.5 g mozzarella
    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g cashewnötter
    • 1 tsk honung
    • 1 msk basilika
  • Tisdag frukost 201 Kcal

    Tropisk smoothie

    Solgul och full av energi!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 201 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g ananas
    • 1 st banan
    • 2 cm färsk ingefära
    • 200 ml kokosmjölk light
    • 2 tsk färskpressad limejuice

    Gör så här

    • Skala och skär ananas och banan i bitar.
    • Skala och riv ingefära.
    • Lägg ananas, banan, ingefära, kokosmjölk och limesaft i en blender.
    • Mixa på hög hastighet till den är helt slät och krämig.
    • Tillsätt vatten för önskad konsistens.
    • Häll upp  i glas.
    • Smoothien kan förvaras i en tätslutande flaska i kylen i upp till 2 dagar.
    • Tänk på att en mogen banan smakar bäst till en smoothie.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g ananas
    • 1 st banan
    • 2 cm färsk ingefära
    • 200 ml kokosmjölk light
    • 2 tsk färskpressad limejuice
Mejeri
  • 1 dl grekisk yoghurt 6%
  • 120 g buffelmozzarella
  • 125 g mozzarella
Frukt/grönt
  • 3 st hallon
  • 0.5 dl blåbär
  • 50 g körsbärstomater
  • 0.25 st squash
  • 0.25 st röd paprika
  • 0.25 st rödlök
  • 1 st avokado
  • 1 st nektarin
  • 2 dl blandsallad
  • 0.5 st citron
  • 200 g ananas
  • 1 st banan
  • 2 cm färsk ingefära
  • 2 tsk färskpressad limejuice
Torrvaror
  • 1 dl vit quinoa, okokt
  • 1.5 tsk olivolja
  • 2 msk gula russin
  • 2 msk pumpakärnor
  • 20 g cashewnötter
  • 1 tsk honung
  • 200 ml kokosmjölk light
Övrigt
  • 50 g soltorkade tomater i olja
  • 5 st soltorkad tomat
Kryddor/smaksättare
  • 3 msk basilika
  • 2 msk grön pesto
  • 1 tsk örtagårdskrydda
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 110 g kycklingfilé

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.