Tillbaka till menyerna

Nytt schema

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 713 Kcal

    • Frukost - 152 Kcal

      Havremüsli

    • Lunch - 145 Kcal

      Spenatsoppa med ägg

    • Middag - 417 Kcal

      Varmrökt lax med gräddstuvad blomkål

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 927 Kcal

    • Frukost - 214 Kcal

      Stekta ägg

    • Lunch - 356 Kcal

      Entrecote med tomatsallad

    • Middag - 357 Kcal

      Laxwok med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1200 Kcal

    • Frukost - 150 Kcal

      Keso med blandade bär

    • Lunch - 417 Kcal

      Varmrökt lax med gräddstuvad blomkål

    • Middag - 633 Kcal

      Sjögräsnudlar med biff och mango chutney

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 744 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 425 Kcal

      Tonfiskröra i salladsblad

    • Middag - 319 Kcal

      Renskavsgryta med tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1364 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 633 Kcal

      Sjögräsnudlar med biff och mango chutney

    • Middag - 731 Kcal

      Falukorv med brieost och soltorkade tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1252 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 731 Kcal

      Falukorv med brieost och soltorkade tomater

    • Middag - 432 Kcal

      Riswraps med rökt lax

    • Mellanmål

    • Dessert - 89 Kcal

      Fruktsallad

  • Söndag - 1068 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 432 Kcal

      Riswraps med rökt lax

    • Middag - 635 Kcal

      Lax med romsås och sjögrässallad

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 48 gram

Fett: 59.5 gram

Protein: 65 gram

Energi: 1038.1 kcal

  • Måndag frukost 152 Kcal

    Havremüsli

    Gör en stor sats med havremüsli och ät tillsammans med lite naturell yoghurt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 152 kcal

    Ingredienser

    14 portioner

    • 2 dl paranötter
    • 1 dl mandelspån
    • 3 dl havrekärnor
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 2 msk flytande honung
    • 1 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Hacka paranötter grovt och rosta tillsammans med mandelspån och havrekärnor i en torr stekpanna några minuter.
    • Strö på kanel och kardemumma samt ringla över honung.
    • Blanda om någon minut och ta av från värmen när müslin börjar bli rostad.
    • Häll upp i en skål eller burk och blanda ner kokosskivor.

    Ingredienser

    14 portioner

    • 2 dl paranötter
    • 1 dl mandelspån
    • 3 dl havrekärnor
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 2 msk flytande honung
    • 1 dl kokosskivor

    Måndag lunch 145 Kcal

    Spenatsoppa med ägg

    God och mättande soppa, addera lite extra protein med ett kokt ägg i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 145 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    •  Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar, muskot och vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka soppan i kastrullen.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med hackat ägg.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg

    Måndag middag 417 Kcal

    Varmrökt lax med gräddstuvad blomkål

    Stuvad blomkål med en härlig varmrökt lax till, toppa gärna med färsk persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st blomkål
    • 0.5 dl grädde
    • 1 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 100 g varmrökt lax

    Gör så här

    • Skär blomkålen i buketter och koka några minuter i vatten.
    • Häll av vattnet och häll på grädde och senap.
    • Låt koka några minuter och tillsätt persilja, salt och peppar.
    • Servera den varmrökta laxen med sallad och gräddstuvade blomkål.
    • Toppa med lite extra persilja. 

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st blomkål
    • 0.5 dl grädde
    • 1 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 100 g varmrökt lax
  • Tisdag frukost 214 Kcal

    Stekta ägg

    Häll lite olja i en stekpanna och knäck i 2 st ägg, salta och peppra lite så har du din frukost klar på 3 min!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 214 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och knäck i äggen.
    • Låt steka någon minut och strö på salt och svartpeppar

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag lunch 356 Kcal

    Entrecote med tomatsallad

    En fräsch somrig måltid att bjuda familjen på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 356 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 150 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st bifftomat
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Bryn entrecote några minuter per sida och krydda med salt och peppar.
    • Skiva tomaten och lägg på en tallrik.
    • Ringla över olivolja och strö på salt, peppar och lite örtagårdskrydda.
    • Toppa med persilja och servera med köttet.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 150 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st bifftomat
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk bladpersilja

    Tisdag middag 357 Kcal

    Laxwok med grönsaker

    Sugen på en enkel fiskwok? Här får du ett toppen recept på laxwok tillsammans med massa grönsaker samt halloumi, mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 125 g skogschampinjoner
    • 75 g sockerärtor
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 8 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Skär lax i kuber.
    • Skär alla grönsaker i bitar.
    • Skär halloumi i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lax, halloumi och grönsaker i pannan.
    • Låt steka några minuter och tillsätt salt, peppar, örtagårdskrydda och tomater.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 125 g skogschampinjoner
    • 75 g sockerärtor
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 8 st cocktailtomat
  • Onsdag frukost 150 Kcal

    Keso med blandade bär

    Keso med bär - en perfekt frukost och en god blandning tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 150 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 100 gram Blandade bär

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och servera med färska bär!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 100 gram Blandade bär

    Onsdag lunch 417 Kcal

    Varmrökt lax med gräddstuvad blomkål

    Stuvad blomkål med en härlig varmrökt lax till, toppa gärna med färsk persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st blomkål
    • 0.5 dl grädde
    • 1 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 100 g varmrökt lax

    Gör så här

    • Skär blomkålen i buketter och koka några minuter i vatten.
    • Häll av vattnet och häll på grädde och senap.
    • Låt koka några minuter och tillsätt persilja, salt och peppar.
    • Servera den varmrökta laxen med sallad och gräddstuvade blomkål.
    • Toppa med lite extra persilja. 

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st blomkål
    • 0.5 dl grädde
    • 1 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 100 g varmrökt lax

    Onsdag middag 633 Kcal

    Sjögräsnudlar med biff och mango chutney

    En maträtt till dig som gillar smaken av mango chutney sås. Rör ihop en skål med sjögräsnudlar och biff, sen toppar du rätten med jordnötter och färsk koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 633 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk soja
    • 2 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 10 cm purjolök
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 dl mango chutney
    • 0.5 dl jordnötter
    • 0.5 kruka färsk koriander

    Gör så här

    • Strimla lövbiff tunt och lägg i en skål.
    • Skala och riv vitlök.
    • Blanda ner vitlök, soja, sesamolja, salt och peppar med köttet.
    • Låt stå 30 min.
    • Skölj sjögräsnudlarna ordentligt.
    • Skala och strimla morötter.
    • Strimla sockerärtor och purjolök tunt.
    • Hetta upp olja i en stekpanna och lägg ner köttet.
    • Låt steka ett par minuter.
    • Häll på mango chutney och lägg ner alla grönsaker.
    • Blanda ner sjögräsnudlar och låt allt bli varmt någon minut.
    • Toppa med jordnötter och färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk soja
    • 2 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 10 cm purjolök
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 dl mango chutney
    • 0.5 dl jordnötter
    • 0.5 kruka färsk koriander
  • Torsdag lunch 425 Kcal

    Tonfiskröra i salladsblad

    Rör ihop en krämig tonfiskröra och servera på ett stort salladsblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 425 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g tonfisk
    • 3 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.25 st purjolök
    • 2 msk sötstark senap
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Strimla purjolök
    • Lägg tonfisken i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera röran på ett salladsblad och toppa med lite gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g tonfisk
    • 3 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.25 st purjolök
    • 2 msk sötstark senap
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk gräslök

    Torsdag middag 319 Kcal

    Renskavsgryta med tomater

    En varm kryddig renskavsgryta med krossade tomater och champinjoner i. Servera grytan med en klick gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g skogschampinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 200 g renskav
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skiva svampen och rödlöken.
    • Finhacka vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn svamp, lök och vitlök.
    • Lägg ner renskaven och rör om hela tiden tills skaven har delat på sig.
    • Strö på salt och peppar.
    • Häll på tomaterna och låt koka ihop några minuter.
    • Tillsätt örter och servera med gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g skogschampinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 200 g renskav
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 dl gräddfil
  • Fredag lunch 633 Kcal

    Sjögräsnudlar med biff och mango chutney

    En maträtt till dig som gillar smaken av mango chutney sås. Rör ihop en skål med sjögräsnudlar och biff, sen toppar du rätten med jordnötter och färsk koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 633 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk soja
    • 2 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 10 cm purjolök
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 dl mango chutney
    • 0.5 dl jordnötter
    • 0.5 kruka färsk koriander

    Gör så här

    • Strimla lövbiff tunt och lägg i en skål.
    • Skala och riv vitlök.
    • Blanda ner vitlök, soja, sesamolja, salt och peppar med köttet.
    • Låt stå 30 min.
    • Skölj sjögräsnudlarna ordentligt.
    • Skala och strimla morötter.
    • Strimla sockerärtor och purjolök tunt.
    • Hetta upp olja i en stekpanna och lägg ner köttet.
    • Låt steka ett par minuter.
    • Häll på mango chutney och lägg ner alla grönsaker.
    • Blanda ner sjögräsnudlar och låt allt bli varmt någon minut.
    • Toppa med jordnötter och färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk soja
    • 2 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 10 cm purjolök
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 dl mango chutney
    • 0.5 dl jordnötter
    • 0.5 kruka färsk koriander

    Fredag middag 731 Kcal

    Falukorv med brieost och soltorkade tomater

    En enkel maträtt att laga till vardagsmiddag. Denna rätt passar bra att äta tillsammans med hemmagjord potatismos. Spara en portion till lunch dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 61 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 731 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 100 g Brieost
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.25 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär snitt i falukorven och lägg i en ugnsfast form.
    • Skiva brie och lägg i varje snitt tillsammans med soltorkade tomater.
    • Skala och skär rödlök i mindre bitar.
    • Lägg i en skål.
    • Dela tomater och skär paprika och squash i bitar.
    • Häll olivolja över grönsakerna och strö på kryddor.
    • Blanda om och lägg runt falukorven.
    • Strö på lite örtagårdskrydda på korven och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 100 g Brieost
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.25 kruka färsk basilika
  • Lördag lunch 731 Kcal

    Falukorv med brieost och soltorkade tomater

    En enkel maträtt att laga till vardagsmiddag. Denna rätt passar bra att äta tillsammans med hemmagjord potatismos. Spara en portion till lunch dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 61 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 731 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 100 g Brieost
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.25 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär snitt i falukorven och lägg i en ugnsfast form.
    • Skiva brie och lägg i varje snitt tillsammans med soltorkade tomater.
    • Skala och skär rödlök i mindre bitar.
    • Lägg i en skål.
    • Dela tomater och skär paprika och squash i bitar.
    • Häll olivolja över grönsakerna och strö på kryddor.
    • Blanda om och lägg runt falukorven.
    • Strö på lite örtagårdskrydda på korven och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 100 g Brieost
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.25 kruka färsk basilika

    Lördag middag 432 Kcal

    Riswraps med rökt lax

    Doppa dina wraps i teriyakisås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 432 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st morot
    • 25 g sockerärtor
    • 0.25 st gurka
    • 4 st risblad
    • 100 g rökt lax
    • 50 g spenat
    • 2 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skala och skär morot i smala stavar.
    • Skär sockerärtor och gurka i stavar.
    • Blötlägg risbladen ett och ett på ett fat med vatten.
    • Lägg upp risbladet på en skärbräda och lägg på laxskivor, babyspenat och grönsaker.
    • Rulla ihop till wraps.
    • Dippa riswrapen i teriyakisåsen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st morot
    • 25 g sockerärtor
    • 0.25 st gurka
    • 4 st risblad
    • 100 g rökt lax
    • 50 g spenat
    • 2 msk teriyakisås

    Lördag dessert 89 Kcal

    Fruktsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 89 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st mango
    • 6 st färsk jordgubbe
    • 1 st kiwi
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.1 kruka citronmeliss

    Gör så här

    • Skär alla frukter i mindre bitar och lägg i glasskålar.
    • Dekorera med citronmeliss.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st mango
    • 6 st färsk jordgubbe
    • 1 st kiwi
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.1 kruka citronmeliss
  • Söndag lunch 432 Kcal

    Riswraps med rökt lax

    Doppa dina wraps i teriyakisås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 432 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st morot
    • 25 g sockerärtor
    • 0.25 st gurka
    • 4 st risblad
    • 100 g rökt lax
    • 50 g spenat
    • 2 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skala och skär morot i smala stavar.
    • Skär sockerärtor och gurka i stavar.
    • Blötlägg risbladen ett och ett på ett fat med vatten.
    • Lägg upp risbladet på en skärbräda och lägg på laxskivor, babyspenat och grönsaker.
    • Rulla ihop till wraps.
    • Dippa riswrapen i teriyakisåsen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st morot
    • 25 g sockerärtor
    • 0.25 st gurka
    • 4 st risblad
    • 100 g rökt lax
    • 50 g spenat
    • 2 msk teriyakisås

    Söndag middag 635 Kcal

    Lax med romsås och sjögrässallad

    En laxrätt med flera trevliga tillbehör som gör att rätten känns fräsch och ny!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st citron
    • 0 citronpeppar
    • 1 msk persilja
    • 1 dl gräddfil
    • 4 msk caviar mix
    • 4 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 0.5 st purjolök
    • 75 g sockerärtor
    • 10 st rädisor
    • 25 g spenat
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk mandel
    • 1 msk persilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär laxen i 2 medelstora portionsbitar.
    • Lägg laxbitarna på en oljad ugnsfast form.
    • Skiva upp citronen i tunna skivor och lägg runt om laxen.
    • Krydda med citronpeppar och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Blanda gräddfil med caviarmixoch vänd ner gräslök.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Gör salladen genom att skölja sjögräsnudlarna, strimla purjolök, skär sockerärtor på längden och dela på rädisorna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn spenat, purjo och sockerärtor några minuter.
    • Pressa över citronsaft och strö på salt och peppar.
    • Blanda ner nudlarna och låt allt bli varmt.
    • Lägg upp på en tallrik och strö på mandlar.
    • Dekorera nudelsalladen och laxen med färsk persilja.
    • Servera med romsåsen. 

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st citron
    • 0 citronpeppar
    • 1 msk persilja
    • 1 dl gräddfil
    • 4 msk caviar mix
    • 4 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 0.5 st purjolök
    • 75 g sockerärtor
    • 10 st rädisor
    • 25 g spenat
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk mandel
    • 1 msk persilja
Torrvaror
  • 2 dl paranötter
  • 1 dl mandelspån
  • 3 dl havrekärnor
  • 2 msk flytande honung
  • 1 dl kokosskivor
  • 8 tsk olivolja
  • 750 g sjögräsnudlar
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 dl jordnötter
  • 200 g krossade tomater
  • 8 st risblad
  • 3 msk mandel
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 4 msk persilja
  • 4 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk bladpersilja
  • 2 msk soja
  • 4 tsk sesamolja
  • 2 dl mango chutney
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 msk sötstark senap
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 6 msk gräslök
  • 1 tsk torkade örter
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 4 msk teriyakisås
  • 0.1 kruka citronmeliss
  • citronpeppar
Frukt/grönt
  • 0.5 st gul lök
  • 4 klyfta vitlök
  • 250 g bladspenat
  • 1 st muskotnöt
  • 0.5 st blomkål
  • 1 st bifftomat
  • 2 st rödlök
  • 1 st paprika
  • 200 g skogschampinjoner
  • 400 g sockerärtor
  • 20 st cocktailtomat
  • 5 st morot
  • 20.75 cm purjolök
  • 2 st gul paprika
  • 1 st mini squash
  • 0.5 st gurka
  • 125 g spenat
  • 0.5 st mango
  • 6 st färsk jordgubbe
  • 1 st kiwi
  • 0.5 dl blåbär
  • 1 st citron
  • 10 st rädisor
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st kokt ägg
  • 200 g varmrökt lax
  • 2 st ägg
  • 150 g entrecote
  • 450 g laxfilé
  • 800 g lövbiff
  • 250 g tonfisk
  • 200 g renskav
  • 600 g falukorv med hög kötthalt
  • 200 g rökt lax
Mejeri
  • 1 dl grädde
  • 2 tsk smör
  • 75 g halloumi
  • 125 g keso
  • 2.5 dl gräddfil
  • 200 g Brieost
Övrigt
  • 2 msk senap
  • 100 gram Blandade bär
  • 3 msk majonnäs
  • 200 g soltorkade tomater i olja
  • 4 msk caviar mix

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!