Tillbaka till menyerna

ny 50 del 2

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 45.8 gram

Fett: 52.3 gram

Protein: 64.8 gram

Energi: 921.9 kcal

  • Måndag frukost 196 Kcal

    Kesobröd med frön och ost

    Så gott att ha hembakat bröd i frysen att ta upp kvällen innan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 ruta Kesobröd med frön
    • 1 st skiva ost
    • 2 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Lägg på ost på kesobrödet.
    • Halvera tomater och lägg på osten.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 ruta Kesobröd med frön
    • 1 st skiva ost
    • 2 st cocktailtomat

    Måndag lunch 474 Kcal

    Snabbstekta grönsaker med fetaost

    Ta de grönsaker du har hemma och stek upp. Snabbt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 474 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 150 g brysselkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st morot
    • 100 g minimajs
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 0.2 dl mandlar
    • 2 msk russin
    • 50 g fetaost

    Gör så här

    • Dela brysselkål i 4 bitar och skär paprika och fänkål i mindre bitar.
    • Skala och skär morot i mindre bitar.
    • Skär majs eller sugarsnaps i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner alla grönsaker.
    • Stek snabbt i 2-3 minuter och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Blanda ner mandlar och russin.
    • Lägg upp på en tallrik och smula över fetaost.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 150 g brysselkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st morot
    • 100 g minimajs
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 0.2 dl mandlar
    • 2 msk russin
    • 50 g fetaost

    Måndag middag 507 Kcal

    Köttfärslimpa med rostade tomater och pinjenötter

    En köttfärslimpa som passar alla i familjen, alla dagar i veckan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 507 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg färs och ägg i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök samt soltorkade tomater.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med persilja, örter, salt och peppar.
    • Forma till en limpa och lägg på en plåt.
    • Tryck ner osten i mitten och strö på nötter.
    • Dela hälften av tomaterna och lägg runt om.
    • Skala löken och lägg runt.
    • Häll på olivolja och strö på örtkryddor, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
    • Servera med rucolasallad och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
  • Tisdag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Enklaste och godaste frukosten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Tisdag lunch 257 Kcal

    Kycklingsoppa med nudlar

    En varm vardagssoppa som passar hela familjen! Anpassa hetta efter tycke och smak.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 257 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 0.5 st blomkål
    • 0.25 st purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 1 msk malen curry
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 2 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Strimla kycklingen och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Hetta upp en stekpanna med hälften av olja och bryn kycklingen.
    • Dra åt sidan och häll på resten av olja och lägg ner vitlök, morot, blomkål och purjolök. Tillsätt curry, buljongtärning och vatten.
    • Sätt på ett lock och låt sjuda 10 minuter.
    • Strö på chiliflakes och tillsätt ketjap manis.
    • Skölj nudlarna och tillsätt i soppan tillsammans med hackad persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 0.5 st blomkål
    • 0.25 st purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 1 msk malen curry
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 2 msk bladpersilja

    Tisdag middag 200 Kcal

    Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    Goda smakkombinationer till torsk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk kapris
    • 1 msk basilika
    • 262.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st basilikakvist
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico

      Gör så här

      • Tina torsken och strö på salt och vitpeppar.
      • Skär squash i skivor.
      • Skär tomaterna och lägg i en skål.
      • Strimla rödlök och blanda ner tillsammans med de andra ingredienserna.
      • Salt och peppra.
      • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner fisken.
      • Låt steka några minuter och vänd sedan fisken.
      • Lägg ner squashskivorna och låt steka hastigt bredvid.
      • Lägg upp squash på en tallrik och lägg fisken bredvid.
      • Toppa med tomatsallad och dekorera med kapris och basilika.

      Ingredienser

      2 portioner

      • 300 g torskrygg
      • 0 salt och vitpeppar
      • 0.25 st squash
      • 1 tsk olivolja
      • 1 msk kapris
      • 1 msk basilika
      • 262.5 g cocktailtomater
      • 0.5 st rödlök
      • 1 st basilikakvist
      • 1 tsk olivolja
      • 0.5 msk balsamico
      • Onsdag frukost 196 Kcal

        Kesobröd med frön och ost

        Så gott att ha hembakat bröd i frysen att ta upp kvällen innan!

        Näringsvärden

        Kolhydrater: 3 gram

        Fett: 14 gram

        Protein: 13 gram

        Energi: 196 kcal

        Ingredienser

        1 portioner

        • 1 ruta Kesobröd med frön
        • 1 st skiva ost
        • 2 st cocktailtomat

        Gör så här

        • Lägg på ost på kesobrödet.
        • Halvera tomater och lägg på osten.

        Ingredienser

        1 portioner

        • 1 ruta Kesobröd med frön
        • 1 st skiva ost
        • 2 st cocktailtomat

        Onsdag lunch 297 Kcal

        Asiatisk wok med kycklingfärs

        Kycklingfärs är så gott i kombination med asiatiska smaker!

        Näringsvärden

        Kolhydrater: 21 gram

        Fett: 10 gram

        Protein: 29 gram

        Energi: 297 kcal

        Ingredienser

        3 portioner

        • 2 st morot
        • 0.5 st gul lök
        • 2 st paprika
        • 1 klyfta vitlök
        • 0.5 st röd chili
        • 2 tsk olivolja
        • 400 g kycklingfärs
        • 1 msk färsk ingefära
        • 0 salt och svartpeppar
        • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
        • 1 msk gräslök

        Gör så här

        • Skala och skär morötterna i smala strimlor. Hacka löken fint. Strimla paprikorna i tunna strimlor.  Skala och riv vitlök och finhacka chili.
        • Riv den färska ingefäran. Hetta upp en panna med lite olivolja. Lägg i kycklingfärs, ingefära och chili. Blanda i lök, vitlök, morötter och paprika. Stek tills färsen är färdig.
        • Häll i pokésås. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med hackad gräslök.

        Ingredienser

        3 portioner

        • 2 st morot
        • 0.5 st gul lök
        • 2 st paprika
        • 1 klyfta vitlök
        • 0.5 st röd chili
        • 2 tsk olivolja
        • 400 g kycklingfärs
        • 1 msk färsk ingefära
        • 0 salt och svartpeppar
        • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
        • 1 msk gräslök

        Onsdag middag 507 Kcal

        Köttfärslimpa med rostade tomater och pinjenötter

        En köttfärslimpa som passar alla i familjen, alla dagar i veckan!

        Näringsvärden

        Kolhydrater: 12 gram

        Fett: 35 gram

        Protein: 34 gram

        Energi: 507 kcal

        Ingredienser

        4 portioner

        Innehåll
        • 500 g nötfärs
        • 1 st ägg
        • 1 st gul lök
        • 1 klyfta vitlök
        • 100 g soltorkade tomater i olja
        • 6 msk bladpersilja
        • 0.5 tsk torkade örter
        • 0 salt och svartpeppar
        • 150 g Boursinost
        • 2 msk pinjenötter
        Rostade tomater
        • 500 g cocktailtomater
        • 12 st smålökar
        • 1 msk olivolja
        • 0.2 tsk örtagårdskrydda
        • 0 salt och svartpeppar

        Gör så här

        • Sätt ugnen på 200 grader.
        • Lägg färs och ägg i en skål.
        • Skala och finhacka lök och vitlök samt soltorkade tomater.
        • Blanda ner i färsen tillsammans med persilja, örter, salt och peppar.
        • Forma till en limpa och lägg på en plåt.
        • Tryck ner osten i mitten och strö på nötter.
        • Dela hälften av tomaterna och lägg runt om.
        • Skala löken och lägg runt.
        • Häll på olivolja och strö på örtkryddor, salt och peppar.
        • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
        • Servera med rucolasallad och färsk bladpersilja.

        Ingredienser

        4 portioner

        Innehåll
        • 500 g nötfärs
        • 1 st ägg
        • 1 st gul lök
        • 1 klyfta vitlök
        • 100 g soltorkade tomater i olja
        • 6 msk bladpersilja
        • 0.5 tsk torkade örter
        • 0 salt och svartpeppar
        • 150 g Boursinost
        • 2 msk pinjenötter
        Rostade tomater
        • 500 g cocktailtomater
        • 12 st smålökar
        • 1 msk olivolja
        • 0.2 tsk örtagårdskrydda
        • 0 salt och svartpeppar
      • Torsdag frukost 130 Kcal

        kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

        Keso med bär

        Enklaste och godaste frukosten!

        Näringsvärden

        Kolhydrater: 8 gram

        Fett: 5 gram

        Protein: 12 gram

        Energi: 130 kcal

        Ingredienser

        1 portioner

        • 1 dl keso, 4%
        • 1 dl blåbär

        Gör så här

        • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
        • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
        • Det går utmärkt att blanda olika bär.

        Ingredienser

        1 portioner

        • 1 dl keso, 4%
        • 1 dl blåbär

        Torsdag lunch 257 Kcal

        Kycklingsoppa med nudlar

        En varm vardagssoppa som passar hela familjen! Anpassa hetta efter tycke och smak.

        Näringsvärden

        Kolhydrater: 18 gram

        Fett: 7 gram

        Protein: 26 gram

        Energi: 257 kcal

        Ingredienser

        2 portioner

        • 200 g kycklingfilé
        • 0 salt och svartpeppar
        • 1 tsk örtagårdskrydda
        • 1 klyfta vitlök
        • 1 st morot
        • 0.5 st blomkål
        • 0.25 st purjolök
        • 2 tsk olivolja
        • 1 msk malen curry
        • 1 st kycklingbuljongtärning
        • 5 dl vatten
        • 1 nypa chiliflakes
        • 0.5 msk ketjap manis
        • 150 g sjögräsnudlar
        • 2 msk bladpersilja

        Gör så här

        • Strimla kycklingen och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
        • Hetta upp en stekpanna med hälften av olja och bryn kycklingen.
        • Dra åt sidan och häll på resten av olja och lägg ner vitlök, morot, blomkål och purjolök. Tillsätt curry, buljongtärning och vatten.
        • Sätt på ett lock och låt sjuda 10 minuter.
        • Strö på chiliflakes och tillsätt ketjap manis.
        • Skölj nudlarna och tillsätt i soppan tillsammans med hackad persilja.

        Ingredienser

        2 portioner

        • 200 g kycklingfilé
        • 0 salt och svartpeppar
        • 1 tsk örtagårdskrydda
        • 1 klyfta vitlök
        • 1 st morot
        • 0.5 st blomkål
        • 0.25 st purjolök
        • 2 tsk olivolja
        • 1 msk malen curry
        • 1 st kycklingbuljongtärning
        • 5 dl vatten
        • 1 nypa chiliflakes
        • 0.5 msk ketjap manis
        • 150 g sjögräsnudlar
        • 2 msk bladpersilja

        Torsdag middag 200 Kcal

        Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

        Goda smakkombinationer till torsk!

        Näringsvärden

        Kolhydrater: 9 gram

        Fett: 9 gram

        Protein: 27 gram

        Energi: 200 kcal

        Ingredienser

        2 portioner

        • 300 g torskrygg
        • 0 salt och vitpeppar
        • 0.25 st squash
        • 1 tsk olivolja
        • 1 msk kapris
        • 1 msk basilika
        • 262.5 g cocktailtomater
        • 0.5 st rödlök
        • 1 st basilikakvist
        • 1 tsk olivolja
        • 0.5 msk balsamico

          Gör så här

          • Tina torsken och strö på salt och vitpeppar.
          • Skär squash i skivor.
          • Skär tomaterna och lägg i en skål.
          • Strimla rödlök och blanda ner tillsammans med de andra ingredienserna.
          • Salt och peppra.
          • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner fisken.
          • Låt steka några minuter och vänd sedan fisken.
          • Lägg ner squashskivorna och låt steka hastigt bredvid.
          • Lägg upp squash på en tallrik och lägg fisken bredvid.
          • Toppa med tomatsallad och dekorera med kapris och basilika.

          Ingredienser

          2 portioner

          • 300 g torskrygg
          • 0 salt och vitpeppar
          • 0.25 st squash
          • 1 tsk olivolja
          • 1 msk kapris
          • 1 msk basilika
          • 262.5 g cocktailtomater
          • 0.5 st rödlök
          • 1 st basilikakvist
          • 1 tsk olivolja
          • 0.5 msk balsamico
          • Fredag frukost 199 Kcal

            Stekt ägg med bacon och champinjoner

            Klassiskt frukost!

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 7 gram

            Fett: 16 gram

            Protein: 8 gram

            Energi: 199 kcal

            Ingredienser

            1 portioner

            • 2 skiva bacon
            • 3 st färska champinjoner
            • 1 tsk smör
            • 0 salt och svartpeppar
            • 1 st kvisttomat

            Gör så här

            • Skiva champinjoner. Hetta upp en stekpanna och stek bacon och champinjoner några minuter. Lägg upp på hushållspapper.
            • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck i äggen. Strö på salt och peppar. Dela tomaten och lägg bredvid äggen. Låt steka någon minut.
            • Servera äggen med stekt tomat, champinjoner och tomat.

            Ingredienser

            1 portioner

            • 2 skiva bacon
            • 3 st färska champinjoner
            • 1 tsk smör
            • 0 salt och svartpeppar
            • 1 st kvisttomat

            Fredag lunch 253 Kcal

            Fläskfilégryta med squash och ananas

            Rör ihop en gryta fylld med fläskfilé, squash och ananas. Servera gärna grytan med råris.

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 18 gram

            Fett: 7 gram

            Protein: 29 gram

            Energi: 253 kcal

            Ingredienser

            4 portioner

            • 500 g fläskfile
            • 2 klyfta vitlök
            • 2 tsk ingefära
            • 1 msk smör
            • 1 st gul lök
            • 2.5 dl kalvbuljong
            • 1 msk tomatpuré
            • 1 msk soja
            • 1 st grön paprika
            • 1 st röd paprika
            • 0.5 st squash
            • 0.5 st ananas
            • 0 salt och svartpeppar

            Gör så här

            • Skör köttet i mindre bitar.
            • Skala och hacka vitlöken fint.
            • Skala och riv ingefäran.
            • Hetta upp en gryta med lite smör.
            • Bryn köttet tillsammans med vitlöken och ingefäran i några minuter.
            • Skala och skär löken i tunna klyftor.
            • Lägg i löken i grytan och slå på buljong, tomatpuré och soja.
            • Låt koka upp och sjud på svag värme i 10 minuter.
            • Skär paprika, squash och ananas i mindre bitar.
            • Lägg i grönsakerna i grytan och låt koka i ytterligare några minuter.
            • Smaka av med salt och peppar.
            • Servera gärna med råris.

            Ingredienser

            4 portioner

            • 500 g fläskfile
            • 2 klyfta vitlök
            • 2 tsk ingefära
            • 1 msk smör
            • 1 st gul lök
            • 2.5 dl kalvbuljong
            • 1 msk tomatpuré
            • 1 msk soja
            • 1 st grön paprika
            • 1 st röd paprika
            • 0.5 st squash
            • 0.5 st ananas
            • 0 salt och svartpeppar

            Fredag middag 536 Kcal

            Auberginerullader med chorizo och ricottakräm

            Rullader av aubergine som fylls med chorizo och ricottakräm!

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 23 gram

            Fett: 41 gram

            Protein: 19 gram

            Energi: 536 kcal

            Ingredienser

            2 portioner

            • 1 st aubergine
            • 0.5 msk olivolja
            • 1 krm örtagårdskrydda
            • 0 salt och svartpeppar
            • 150 g chorizo
            • 1 tsk smör
            Ricottakräm
            • 0.25 st rödlök
            • 125 g ricottaost
            • 2 msk grön pesto
            • 1 msk färsk basilika
            • 0 salt och svartpeppar
            Tillbehör
            • 50 g bladspenat
            • 10 st cocktailtomater
            • 1 msk pinjenötter

            Gör så här

            • Sätt ugnen på 200 grader.
            • Skiva aubergine tunt på längden.
            • Lägg aubergin på en bakplåtsklägg ugnsplåt.
            • Ringla över olivolja och strö på örtagårdskrydda, salt och peppar.
            • Ställ in i ugnen i 10 minuter.
            • Låt svalna.
            • Skär chorizo i bitar.
            • Hetta upp en stekpappa med smör och stek chorizo tills den är genomstekt.
            • Skala och finhacka rödlök.
            • Blanda rödlök, ricottaost, pesto och basilika i en skål.
            • Smaka av med salt och svartpeppar.
            • Lägg 8 auberginskivor på en skärbräda.
            • Bred på ricottakräm.
            • Lägg bitar av chorizo längs med ena kortsidan.
            • Börja rulla från kortsidan där chorizon ligger och rulla ihop till en rullad.
            • Lägg en bädd av bladspenat på botten av en mindre ugnsform.
            • Dela cocktailtomater och lägg i formen tillsammans med rulladerna.
            • Strö över pinjenötter.
            • Ställ in i ugnen i cirka 10 minuter.

            Ingredienser

            2 portioner

            • 1 st aubergine
            • 0.5 msk olivolja
            • 1 krm örtagårdskrydda
            • 0 salt och svartpeppar
            • 150 g chorizo
            • 1 tsk smör
            Ricottakräm
            • 0.25 st rödlök
            • 125 g ricottaost
            • 2 msk grön pesto
            • 1 msk färsk basilika
            • 0 salt och svartpeppar
            Tillbehör
            • 50 g bladspenat
            • 10 st cocktailtomater
            • 1 msk pinjenötter
          • Lördag frukost 177 Kcal

            Filmjölkslimpa

            Filmjölksbröd är ett otroligt gott och förvånansvärt lättlagat. Brödet får en saftig karaktär av filmjölk och härliga aromer av linfrön, solrosfrön, och aprikoser.

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 23 gram

            Fett: 6 gram

            Protein: 5 gram

            Energi: 177 kcal

            Ingredienser

            12 portioner

            Innehåll
            • 4 dl filmjölk
            • 2 msk ljus sirap
            • 1 dl dinkelsikt
            • 2 dl grahamsmjöl
            • 1 dl rågmjöl
            • 1 dl rågkross
            • 0.5 dl linfrön
            • 1 dl solrosfrön
            • 1 tsk bikarbonat
            • 1 tsk salt
            • 8 st torkade aprikoser
            Till formen
            • 1 tsk smör
            • 0.5 dl havregryn

            Gör så här

            • Sätt ugnen på 175 grader.
            • Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Låt stå och svälla i några minuter.
            • Smöra och mjöla en brödform, 1 ½ – 2 liter.
            • Fördela smeten jämnt i formen och strö över havregryn.
            • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna på galler.

            Ingredienser

            12 portioner

            Innehåll
            • 4 dl filmjölk
            • 2 msk ljus sirap
            • 1 dl dinkelsikt
            • 2 dl grahamsmjöl
            • 1 dl rågmjöl
            • 1 dl rågkross
            • 0.5 dl linfrön
            • 1 dl solrosfrön
            • 1 tsk bikarbonat
            • 1 tsk salt
            • 8 st torkade aprikoser
            Till formen
            • 1 tsk smör
            • 0.5 dl havregryn

            Lördag lunch 536 Kcal

            Auberginerullader med chorizo och ricottakräm

            Rullader av aubergine som fylls med chorizo och ricottakräm!

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 23 gram

            Fett: 41 gram

            Protein: 19 gram

            Energi: 536 kcal

            Ingredienser

            2 portioner

            • 1 st aubergine
            • 0.5 msk olivolja
            • 1 krm örtagårdskrydda
            • 0 salt och svartpeppar
            • 150 g chorizo
            • 1 tsk smör
            Ricottakräm
            • 0.25 st rödlök
            • 125 g ricottaost
            • 2 msk grön pesto
            • 1 msk färsk basilika
            • 0 salt och svartpeppar
            Tillbehör
            • 50 g bladspenat
            • 10 st cocktailtomater
            • 1 msk pinjenötter

            Gör så här

            • Sätt ugnen på 200 grader.
            • Skiva aubergine tunt på längden.
            • Lägg aubergin på en bakplåtsklägg ugnsplåt.
            • Ringla över olivolja och strö på örtagårdskrydda, salt och peppar.
            • Ställ in i ugnen i 10 minuter.
            • Låt svalna.
            • Skär chorizo i bitar.
            • Hetta upp en stekpappa med smör och stek chorizo tills den är genomstekt.
            • Skala och finhacka rödlök.
            • Blanda rödlök, ricottaost, pesto och basilika i en skål.
            • Smaka av med salt och svartpeppar.
            • Lägg 8 auberginskivor på en skärbräda.
            • Bred på ricottakräm.
            • Lägg bitar av chorizo längs med ena kortsidan.
            • Börja rulla från kortsidan där chorizon ligger och rulla ihop till en rullad.
            • Lägg en bädd av bladspenat på botten av en mindre ugnsform.
            • Dela cocktailtomater och lägg i formen tillsammans med rulladerna.
            • Strö över pinjenötter.
            • Ställ in i ugnen i cirka 10 minuter.

            Ingredienser

            2 portioner

            • 1 st aubergine
            • 0.5 msk olivolja
            • 1 krm örtagårdskrydda
            • 0 salt och svartpeppar
            • 150 g chorizo
            • 1 tsk smör
            Ricottakräm
            • 0.25 st rödlök
            • 125 g ricottaost
            • 2 msk grön pesto
            • 1 msk färsk basilika
            • 0 salt och svartpeppar
            Tillbehör
            • 50 g bladspenat
            • 10 st cocktailtomater
            • 1 msk pinjenötter

            Lördag middag 423 Kcal

            Högrevsburgare med mango

            Burgare med fräscht tillbehör!

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 19 gram

            Fett: 26 gram

            Protein: 31 gram

            Energi: 423 kcal

            Ingredienser

            2 portioner

            • 300 g högrevsburgare
            • 1 tsk olivolja
            • 0 salt och svartpeppar
            • 30 g spenat
            • 1 st mango
            • 0.25 st rödlök
            • 10 st cocktailtomat
            • 2 msk färsk mynta
            • 40 g fetaost
            Dekoration
            • 2 st myntakvist

            Gör så här

            • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek högrevsburgarna ett par minuter på varje sida. Salta och peppra.
            • Lägg spenat på ett fat. Skala och skär mango i skivor och lägg på spenatbädden.
            • Skala och finhacka lök. Skär cocktailtomater i klyftor. Finhacka mynta. Blanda ihop i en skål och smula ner fetaost.
            • Placera burgaren på bädden med spenat och mango. Toppa med tomat- och fetaostsallad samt dekorera med myntablad.

            Ingredienser

            2 portioner

            • 300 g högrevsburgare
            • 1 tsk olivolja
            • 0 salt och svartpeppar
            • 30 g spenat
            • 1 st mango
            • 0.25 st rödlök
            • 10 st cocktailtomat
            • 2 msk färsk mynta
            • 40 g fetaost
            Dekoration
            • 2 st myntakvist
          • Söndag frukost 306 Kcal

            Yoghurt med äpple och granola med kardemumma och kanel

            Supergod frukost!

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 19 gram

            Fett: 20 gram

            Protein: 7 gram

            Energi: 306 kcal

            Ingredienser

            1 portioner

            • 1 dl grekisk yoghurt 6%
            • 1 portion granola med kardemumma och kanel
            • 0.5 st äpple

            Gör så här

            • Lägg yoghurt i en skål och lägg på granola.( 1 portion granola = 3/4 dl)
            • Skiva och skär äpplet och lägg över.

            Ingredienser

            1 portioner

            • 1 dl grekisk yoghurt 6%
            • 1 portion granola med kardemumma och kanel
            • 0.5 st äpple

            Söndag lunch 226 Kcal

            Kall skaldjurssallad med sjögräsnudlar

            En riktigt god skaldjurssallad med sjögräsnudlar i och en god marinad till!

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 14 gram

            Fett: 7 gram

            Protein: 25 gram

            Energi: 226 kcal

            Ingredienser

            2 portioner

            • 200 g sjögräsnudlar
            • 150 g broccoli
            • 3 dl vitkål
            • 3 dl handskalade räkor i lag
            • 2 st dillkvistar
            Marinad
            • 2 tsk olivolja
            • 1 tsk limesaft
            • 1 tsk färsk ingefära
            • 0.25 klyfta vitlök
            • 2 msk dill
            • 1 tsk röd chili
            • 0.5 dl salladslök
            • 1 msk mirin
            • 1 msk ljus soja
            • 1 tsk flytande honung
            • 0 salt och svartpeppar

            Gör så här

            • Skölj sjögräsnudlarna.
            • Riv ingefära och vitlök.
            • Finhacka dill och röd chili.
            • Strimla salladslök.
            • Pressa ut juice från lime.
            • Blanda ihop alla ingredienser till marinaden i en skål.
            • Skär broccoli i buketter och strimla vitkål.
            • Blanda ner sjögräsnudlar, broccoli och vitkål i marinaden.
            • Blanda ner hälften av räkorna.
            • Lägg upp i skålar och toppa med resterande räkor och färsk dill.

            Ingredienser

            2 portioner

            • 200 g sjögräsnudlar
            • 150 g broccoli
            • 3 dl vitkål
            • 3 dl handskalade räkor i lag
            • 2 st dillkvistar
            Marinad
            • 2 tsk olivolja
            • 1 tsk limesaft
            • 1 tsk färsk ingefära
            • 0.25 klyfta vitlök
            • 2 msk dill
            • 1 tsk röd chili
            • 0.5 dl salladslök
            • 1 msk mirin
            • 1 msk ljus soja
            • 1 tsk flytande honung
            • 0 salt och svartpeppar

            Söndag middag 447 Kcal

            Grillad kyckling med grekisk sallad och tzatziki

            Superfräsch rätt att njut av i sommar!

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 19 gram

            Fett: 26 gram

            Protein: 37 gram

            Energi: 447 kcal

            Ingredienser

            2 portioner

            • 300 g kycklinglårfilé
            • 0.5 klyfta vitlök
            • 1 tsk ketjap manis
            • 0 salt och svartpeppar
            • 1 krm örtagårdskrydda
            Grekisk sallad
            • 1 msk olivolja
            • 1 msk balsamico
            • 1 tsk flytande honung
            • 1 krm örtagårdskrydda
            • 0.75 st paprika
            • 0.25 st rödlök
            • 8 st cocktailtomat
            • 0 salt och svartpeppar
            • 2 msk persilja
            • 50 g tärnad fetaost i olja
            Tzatziki
            • 1 dl grekisk yoghurt
            • 0.25 klyfta vitlök
            • 10 cm gurka
            • 0 salt och svartpeppar
            Dekoration
            • 0.5 msk persilja

            Gör så här

            • Marinera kycklingen i finriven vitlök, ketjap manis, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda 20 minuter.
            • Häll olivolja, balsamico, honung och örtagårdskrydda i en stor skål. Skär alla grönsaker i mindre bitar och lägg i skålen. Tillsätt hackad persilja, salt och peppar. Blanda  om och lägg på fetaosttärningar.
            • Finriiv gurkan och pressa ut så mycket vätska du kan. Gör tzatziki genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
            • Grilla kycklingen runt om i ca: 10 minuter. Servera med grekisk sallad och tzatziki.

            Ingredienser

            2 portioner

            • 300 g kycklinglårfilé
            • 0.5 klyfta vitlök
            • 1 tsk ketjap manis
            • 0 salt och svartpeppar
            • 1 krm örtagårdskrydda
            Grekisk sallad
            • 1 msk olivolja
            • 1 msk balsamico
            • 1 tsk flytande honung
            • 1 krm örtagårdskrydda
            • 0.75 st paprika
            • 0.25 st rödlök
            • 8 st cocktailtomat
            • 0 salt och svartpeppar
            • 2 msk persilja
            • 50 g tärnad fetaost i olja
            Tzatziki
            • 1 dl grekisk yoghurt
            • 0.25 klyfta vitlök
            • 10 cm gurka
            • 0 salt och svartpeppar
            Dekoration
            • 0.5 msk persilja
          Övrigt
          • 2 ruta Kesobröd med frön
          • 100 g soltorkade tomater i olja
          • 2.5 dl kalvbuljong
          • 2 msk ljus sirap
          Mejeri
          • 2 st skiva ost
          • 90 g fetaost
          • 150 g Boursinost
          • 1 dl keso, 4%
          • 4 tsk smör
          • 125 g ricottaost
          • 4 dl filmjölk
          • 1 dl grekisk yoghurt 6%
          • 50 g tärnad fetaost i olja
          • 1 dl grekisk yoghurt
          Frukt/grönt
          • 22 st cocktailtomat
          • 150 g brysselkål
          • 1.5 st röd paprika
          • 0.5 st fänkål
          • 1.5 st morot
          • 100 g minimajs
          • 0.5 st broccolistånd
          • 2 st gul lök
          • 5 klyfta vitlök
          • 510 g cocktailtomater
          • 12 st smålökar
          • 1 dl blåbär
          • 0.5 st blomkål
          • 0.25 st purjolök
          • 3 st färska champinjoner
          • 1 st kvisttomat
          • 2 tsk ingefära
          • 1 st grön paprika
          • 0.5 st squash
          • 0.5 st ananas
          • 1 st aubergine
          • 0.75 st rödlök
          • 50 g bladspenat
          • 30 g spenat
          • 1 st mango
          • 0.5 st äpple
          • 150 g broccoli
          • 3 dl vitkål
          • 1 tsk limesaft
          • 1 tsk färsk ingefära
          • 1 tsk röd chili
          • 0.5 dl salladslök
          • 0.75 st paprika
          • 10 cm gurka
          Torrvaror
          • 8.5 tsk olivolja
          • 0.2 dl mandlar
          • 2 msk russin
          • 3 msk pinjenötter
          • 350 g sjögräsnudlar
          • 1 dl dinkelsikt
          • 2 dl grahamsmjöl
          • 1 dl rågmjöl
          • 1 dl rågkross
          • 0.5 dl linfrön
          • 1 dl solrosfrön
          • 1 tsk bikarbonat
          • 8 st torkade aprikoser
          • 0.5 dl havregryn
          • 2 tsk flytande honung
          Kryddor/smaksättare
          • 4.2 tsk örtagårdskrydda
          • 8 msk bladpersilja
          • 0.5 tsk torkade örter
          • 1 msk malen curry
          • 1 st kycklingbuljongtärning
          • 1 nypa chiliflakes
          • 1.5 msk ketjap manis
          • 1 msk tomatpuré
          • 1 msk soja
          • 2 msk grön pesto
          • 1 msk färsk basilika
          • 1 tsk salt
          • 2 msk färsk mynta
          • 2 st myntakvist
          • 2 st dillkvistar
          • 2 msk dill
          • 1 msk mirin
          • 1 msk ljus soja
          • 1 msk balsamico
          • 2.5 msk persilja
          Kött/fisk/fågel/ägg/vego
          • 500 g nötfärs
          • 1 st ägg
          • 200 g kycklingfilé
          • 2 skiva bacon
          • 500 g fläskfile
          • 150 g chorizo
          • 300 g högrevsburgare
          • 3 dl handskalade räkor i lag
          • 300 g kycklinglårfilé

          Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

          Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
          Välkommen!

          Om cookies

          Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

          En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.