Tillbaka till menyerna

nötfärs

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 837 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 240 Kcal

      Spagetti med tomat, squash och parmesan

    • Middag - 597 Kcal

      Lasagne med halloumi och spenat

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 932 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 549 Kcal

      Sötpotatissoppa med halloumispett

    • Middag - 383 Kcal

      Glutenfri kantarellpaj med västerbottenost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 64.4 gram

Fett: 56.9 gram

Protein: 38.5 gram

Energi: 884.5 kcal

  • Måndag lunch 240 Kcal

    Spagetti med tomat, squash och parmesan

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 240 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g Root Pasta Spaghetti
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 klyfta riven vitlök
    • 10 st st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl parmesan
    • 0 basilikablad

    Gör så här

    • Skölj spagettin.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Skiva squash.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, squash och vitlök någon minut.
    • Lägg ner spagettin och tomater.
    • Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Rör om och lägg på riven parmesanost och färska basilikablad.

    Måndag middag 597 Kcal

    Lasagne med halloumi och spenat

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 597 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g gram färskost
    • 3 nypa nypa salt
    • 2 msk msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g ruccola
    • 150 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 150 grader.
    • Vispa ägg, färskost och salt till en slät smet.
    • Fortsätt vispa medan du rör i fiberhusk, lite i taget.
    • Låt vila någon minut.
    • Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper med slickepott eller spatel.
    • Lägg ett ark över och kavla tills smeten fyller en hel ugnsplåt.
    • Låt båda arken bakplåtspapper vara kvar.
    • Grädda i ca 10–12 minuter.
    • Låt svalna och ta sedan bort pappret.
    • Skär plattor med pizzaskärare eller vass kniv.
    • Höj temperaturen till 225 grader.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Fräs lök och vitlök i olja och tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan, salt och peppar.
    • Låt koka ihop ca: 5 minuter.
    • Tillsätt spenat och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär halloumi i tunna skivor.
    • Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
    • Börja och avsluta med tomatsås.
    • Strö över riven ost.
    • Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
    • Servera med rucolasallad och tomater.
  • Tisdag lunch 549 Kcal

    Sötpotatissoppa med halloumispett

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 85 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 549 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st liten sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk lantbuljongpulver
    • 6 dl dl vatten
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk finhackad basilika
    • 1 msk gräslök
    • 1 msk pumpakärnor
    Halloumispett
    • 4 st träspett
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 blad romansallad
    • 0 basilika

    Gör så här

    • Skala potatisen och skär den i bitar.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja i och bryn lök och vitlök.
    • Tillsätt buljongpulver och vatten. Koka upp och låt koka ca 20 minuter.
    • Häll över soppan i en mixer och mixa till en slät soppa.
    • Späd ev. med mer vatten om det behövs.
    • Häll över soppan i kastrullen igen och koka upp soppan.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Gör spetten genom att skära osten i bitar.
    • Skär salladen i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn osten i någon minut.
    • Varva ost, salladsblad och basilika på spetten.
    • Häll upp soppan i en soppskål.
    • Toppa med örter, pumpafrön och servera med halloumispetten.

    Tisdag middag 383 Kcal

    Glutenfri kantarellpaj med västerbottenost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 rulle smördeg
    Fyllning
    • 400 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 cm purjolök
    • 1 msk msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Rulla ut pajdegen i en pajform ca: 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter. Höj temperaturen till 200 grader.
    • Rensa svampen. Skala och skär löken i mindre och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna med smör och lägg först ner svampen och låt steka 5 minuter.
    • Tillsätt lök och vitlök och krydda. Strimla purjolök och blanda ner. Fördela svampblandningen i pajformen och strö över ost. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål och häll över pajen.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter
Torrvaror
  • 200 g Root Pasta Spaghetti
  • 0.5 msk olivolja
  • 2 msk msk fiberhusk
  • 3 tsk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 7 msk pumpakärnor
Frukt/grönt
  • 0.5 st rödlök
  • 0.25 st squash
  • 0.5 klyfta riven vitlök
  • 10 st st cocktailtomat
  • basilikablad
  • 4 klyfta vitlök
  • 70 g ruccola
  • 150 g cocktailtomater
  • 1 msk gräslök
  • 1 blad romansallad
  • basilika
  • 400 g trattkantareller
  • cm purjolök
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 3 nypa nypa salt
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 4 krm torkad timjan
  • 1 tsk lantbuljongpulver
  • salt och vitpeppar
  • 1 msk finhackad basilika
Mejeri
  • 0.5 dl parmesan
  • 150 g gram färskost
  • 300 g halloumi
  • 2 dl riven ost
  • 1 msk msk smör
  • 2 dl grädde
  • 2 dl riven västerbottenost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 7 st ägg
  • 2.5 st gul lök
  • 2 st liten sötpotatis
Övrigt
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk flytande honung
  • 200 g frusen spenat
  • 6 dl dl vatten
  • 4 st träspett
  • 1 rulle smördeg

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!