Tillbaka till menyerna

Mina favoriter

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 427 Kcal

    • Frukost - 282 Kcal

      Yoghurt med äpple och granola

    • Lunch - 145 Kcal

      Spenatsoppa med ägg

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 839 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 239 Kcal

      Champinjonomelett med skinka

    • Middag - 594 Kcal

      Ugnsbakad kyckling med jordnötssås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 25.1 gram

Fett: 32.4 gram

Protein: 44 gram

Energi: 632.8 kcal

  • Måndag frukost 282 Kcal

    Yoghurt med äpple och granola

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken. Totala receptet för frömüslin är 10 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 282 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Skär äpplet i bitar.
    • Lägg yoghurt i en skål och lägg färska äpplebitar.
    • Toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Måndag lunch 145 Kcal

    Spenatsoppa med ägg

    God och mättande soppa, addera lite extra protein med ett kokt ägg i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 145 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    •  Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar, muskot och vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka soppan i kastrullen.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med hackat ägg.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 239 Kcal

    Champinjonomelett med skinka

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 239 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g champinjon
    • 75 gram skinka
    • 6.67 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 0 g blandad sallad

    Gör så här

    • Skiva champinjonerna och lägg i en stekpanna och stek några minuter.
    • Strimla skinkan och lägg ner i stekpannan när vätskan från champinjonerna har kokat in.
    • Tillsätt lite olja och purjolök.
    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Häll ner smeten i stekpannan och stek på låg värme i ca 5 minuter.
    • Toppa med persilja och servera med grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g champinjon
    • 75 gram skinka
    • 6.67 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 0 g blandad sallad

    Tisdag middag 594 Kcal

    Ugnsbakad kyckling med jordnötssås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 48 gram

    Energi: 594 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Gurksallad
    • 0.5 st gurka
    • 2 st morot
    • 5 st rädisor
    • 6 tsk honung
    • 2 msk vitvinsvinäger
    • 0 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Jordnötssås
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 tsk ingefära
    • 2 tsk rapsolja
    • 1 dl saltade jordnötter
    • 1 burk kokosmjölk
    • 1 msk grön currypasta
    • 2 tsk honung
    • 1 st lime
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 ̊C.
    • Dela kycklingfiléerna på längden och lägg dem på en ugnsfast plåt.
    • Riv vitlök och ingefära och fördela tillsammans med rapsolja på kycklingen.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Ugnsbaka kycklingfiléerna i ca 20 minuter i mitten av ugnen.
    • Gör sedan jordnötssåsen.
    • Skala och hacka lök, finhacka vitlök och chilifrukt.
    • Hetta upp en kastrull med rapsolja och fräs lök, chili och ingefära.
    • Mortla jordnötterna i en mortel och häll även dem i kastrullen.
    • Bryn några minuter.
    • Tillsätt kokosmjölk, currypasta, honung och pressad lime.
    • Låt såsen koka ihop ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Skala gurkan, skär bort kärnhuset och skär den i halvmånar.
    • Skala morötterna och skiva dem grovt.
    • Ta bort blasten på rädisorna och skiva dem i tunna skivor.
    • Blanda grönsakerna i en skål med honung, vitvinsvinäger och hackad gräslök.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Låt salladen marineras i kylskåp i ca 30 minuter.
    • Sprid ut salladen på fyra tallrikar, fördela kycklingfiléerna på salladen och toppa med jordnötssåsen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Gurksallad
    • 0.5 st gurka
    • 2 st morot
    • 5 st rädisor
    • 6 tsk honung
    • 2 msk vitvinsvinäger
    • 0 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Jordnötssås
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 tsk ingefära
    • 2 tsk rapsolja
    • 1 dl saltade jordnötter
    • 1 burk kokosmjölk
    • 1 msk grön currypasta
    • 2 tsk honung
    • 1 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
Mejeri
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)
Frukt/grönt
  • 0.5 st rött äpple
  • 1.5 st gul lök
  • 3 klyfta vitlök
  • 250 g bladspenat
  • 1 st muskotnöt
  • 250 g champinjon
  • 6.67 msk purjolök
  • blandad sallad
  • 4 tsk ingefära
  • 0.5 st gurka
  • 2 st morot
  • 5 st rädisor
  • 1 st röd chili
  • 1 st lime
Torrvaror
  • 2 tsk olivolja
  • 3 dl kaffe
  • 4 tsk rapsolja
  • 8 tsk honung
  • 1 dl saltade jordnötter
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 msk grön currypasta
Kryddor/smaksättare
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk persilja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • gräslök
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st kokt ägg
  • 75 gram skinka
  • 4 st ägg
  • 700 g kycklingfilé

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!