Tillbaka till menyerna

Mina favoriter

  • Måndag - 1158 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 608 Kcal

      Köttfärspanna med halloumiost

    • Middag - 550 Kcal

      Ägghack med varmrökt lax – 2 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 578 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 222 Kcal

      Torskrygg med smörstekta kantareller – 1 portion

    • Middag - 356 Kcal

      Kycklingröra i salladsblad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 845 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 318 Kcal

      Tonfiskröra med äpple

    • Middag - 527 Kcal

      Asiatisk köttfärspanna med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 608 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 213 Kcal

      Augustisallad med skinka

    • Middag - 395 Kcal

      Högrevsburgare

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 25.5 gram

Fett: 46.9 gram

Protein: 68.3 gram

Energi: 797.1 kcal

  • Måndag lunch 608 Kcal

    Köttfärspanna med halloumiost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 608 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 50 g halloumi
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk torkade örter
    • 1 msk röd pesto
    Tillbehör
    • 0 g ruccola
    • 4 st cocktailtomater i olika färger
    • 2 st svarta oliver

    Gör så här

    1. Skär osten i bitar och squash i skivor.
    2. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn ost och squash några minuter tills den får färg.
    3. Lägg upp osten på en tallrik.
    4. Skala och finhacka lök och vitlök.
    5. Hetta upp stekpannan på nytt och bryn färs, lök, vitlök i några minuter.
    6. Strö på salt, peppar och örter.
    7. Lägg ner osten och blanda om.
    8. Servera med ruccolasallad, skivade tomater och oliver.
    9. Toppa med röd pesto.

    Måndag middag 550 Kcal

    Ägghack med varmrökt lax – 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 550 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad
    • 300 g varmrökt lax

    Gör så här

    • Koka äggen ca 6 minuter. Skala och hacka och lägg i en skål.
    • Blanda ner majonnäs, gräslök, salt och peppar.
    • Lägg sallad på tallrik och lägg på varmrökt lax, ägghack,
    • Dekorera med gräslök.
  • Tisdag lunch 222 Kcal

    Torskrygg med smörstekta kantareller – 1 portion

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 222 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 140 g torskfile
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 msk hackad persilja
    • 75 g kantareller
    • 1 tsk tsk smör
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtkryddor provencale

    Gör så här

    • Tina fisken. Skär kantarellerna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stor stekpanna med smör och fräs kantarellerna i några minuter.
    • Skiva squash och rödlök, lägg ner allt i pannan. Låt fräsa någon minut.
    • Salta och peppra fisken och lägg ner dem i pannan.
    • Låt filéerna steka några minuter per sida.
    • Strö på persilja, örtkryddor och parmesan.

    Tisdag middag 356 Kcal

    Kycklingröra i salladsblad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 356 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 3 msk strimlad purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 0.3 dl gräddfil
    • 1 msk Bladpersilja
    • 1.5 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 blad romansallad

    Gör så här

    1. Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar.
    2. Lägg kycklingen i en skål och blanda ner purjolök, majonnäs, gräddfil, persilja och senap.
    3. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera med röran i salladsblad.

     

  • Onsdag lunch 318 Kcal

    Tonfiskröra med äpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Tonfiskröra:

    • Lägg tonfisken i en skål och hacka äpplet och lite av moroten i små bitar.
    • Blanda ner äpple, morot, purjolök, gräddfil, majonnäs och senap.
    • Smaka av med salt och peppar. Skiva resten av äpplet och moroten och placera bredvid tonfiskröran på en tallrik. Servera med citronmarinerad broccoli.

    Citronmarinerad broccoli:

    • Lägg ner broccolin i en skål. Pressa citronen och blanda ner olivolja. Smaka av med salt och peppar.

     

    Onsdag middag 527 Kcal

    Asiatisk köttfärspanna med grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 527 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 3 msk sesamfrön
    • 300 g kycklingfärs
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 2 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 msk msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök. Riv vitlöksklyftan fint. Finhacka chili. Skala och skär morot i tärningar, bryt blomkålen i små buketter.
    • Skär sugarsnaps i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök, vitlök, chili och sesamfrön. Tillsätt färs, morot och blomkål.
    • Låt steka någon minut. Tillsätt sambal oelek, fisksås, ketjap manis och honung.
    • Låt steka några minuter och krydda med salt och peppar. Tillsätt sugar snaps  och pressa lite lime över. Strö på färska örter och servera.
  • Torsdag lunch 213 Kcal

    Augustisallad med skinka

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 213 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g sparris
    • 2 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 6 st rädisor
    • 0 cm purjolök
    • 0.33 dl gräddfil
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.67 msk senap
    • 3 tsk torkad dragon
    • 1 tsk honung
    • 1 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g grönsallad
    • 30 gram skinka

    Gör så här

    1. Dela sparrisen.
    2. Skala och skär morötter i stavar.
    3. Hetta upp en kastrull med vatten och koka sparris och morötter i ca 3 minuter.
    4. Lägg ner sugarsnaps de sista sekunderna.
    5. Häll av vattnet och skölj kallt.
    6. Blanda gräddfil, senap, hackad dragon, honung, äggula, salt och peppar i en skål.
    7. Skiva rädisor och strimla purjolök.
    8. Blanda ner alla grönsaker i skålen.
    9. Fördela de krämiga grönsakerna över lite hackad sallad och servera med några skivor lufttorkad skinka.

    Torsdag middag 395 Kcal

    Högrevsburgare

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 395 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 0 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek spetskålen någon minut tills den fått färg.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på hamburgare. Toppa med keso, ajvar, skivade cocktailtomater, hackad röd paprika, rödlök, en persiljekvist och lite chiliflakes.
Mejeri
  • 50 g halloumi
  • 1 msk riven parmesanost
  • 2 tsk tsk smör
  • 0.63 dl gräddfil
  • 2 msk msk gräddfil
  • 100 g keso mexican salsa
Frukt/grönt
  • 0.75 st squash
  • 1.5 klyfta vitlök
  • ruccola
  • 4 st cocktailtomater i olika färger
  • 3 msk gräslök
  • 2 st salladsblad
  • 1 msk hackad persilja
  • 75 g kantareller
  • 1 st rödlök
  • 3 msk strimlad purjolök
  • 1 msk Bladpersilja
  • romansallad
  • 0.5 st äpple
  • 3.5 st morot
  • 0.5 st salladslök
  • 200 g broccoli
  • 0.25 st citron
  • 1 st röd chili
  • 1 msk färsk ingefära
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 200 g sugarsnaps
  • 0.5 st lime
  • 1 msk msk färsk koriander
  • 200 g sparris
  • 6 st rädisor
  • cm purjolök
  • 75 g grönsallad
  • 50 g spetskål
  • 75 g cocktailtomater
  • 0.5 st röd paprika
Torrvaror
  • 2 tsk olivolja
  • 200 g tonfisk i vatten
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 3 msk sesamfrön
  • 1 tsk honung
  • 0.75 st gul lök
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 150 g nötfärs
  • 5 st ägg
  • 300 g varmrökt lax
  • 140 g torskfile
  • 200 g färdiggrillad kyckling
  • 300 g kycklingfärs
  • 30 gram skinka
  • 300 g högrevsburgare
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • torkade örter
  • 1 msk röd pesto
  • salt och vitpeppar
  • 1 tsk örtkryddor provencale
  • 0.75 msk sötstark senap
  • 2 tsk sambal oelek
  • 0.5 msk ketjap manis
  • 2 tsk dijonsenap
  • 3 tsk torkad dragon
  • 2 msk ajvar relish
  • 2 kvist färsk persilja
  • chiliflakes
Övrigt
  • 2 st svarta oliver
  • 5 msk majonnäs
  • 2.17 msk senap
  • 1 tsk fisksås
  • 2 tsk flytande honung

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!