Tillbaka till menyerna

Matschema

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 38.4 gram

Fett: 98.1 gram

Protein: 85.4 gram

Energi: 1373.5 kcal

  • Måndag middag 878 Kcal

    Grekisk paj med köttfärs och ajvar

    Denna paj är perfekt att frysa in och ta upp vid behov! Om du vill göra en egen pajdeg så kan du använda dig av receptet nedan. Eget pajskal: 100 g smör 2 msk psylliumhusk 2 dl mandelmjöl 1 ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 878 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 0.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 dl ajvar relish
    • 1 msk färsk oregano
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 150 g fetaost
    • 0.5 st rödlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    Tillbehör
    • 4 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Lägg pajskalet i en pajform med bakplåtspapper. Nagga botten och förgrädda i 10 minuter.
    • Höj värmen till 200 grader. Skala och finhacka lök och riv vitlöken fint. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn färs, lök och vitlök.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Tillsätt ajvar relish.
    • kär alla grönsaker i mindre bitar och stek i olivolja någon minut.
    • Fördela köttfärsen i pajskalet och strö över lite färsk oregano.
    • Lägg över grönsakerna och smula fetaosten över.
    • Lägg på strimlad rödlök.
    • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll blandningen över pajen.
    • Strö över lite örtagårdskrydda och grädda 25 minuter i ugnen.
    • Servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 0.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 dl ajvar relish
    • 1 msk färsk oregano
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 150 g fetaost
    • 0.5 st rödlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    Tillbehör
    • 4 dl rucola
  • Tisdag lunch 878 Kcal

    Grekisk paj med köttfärs och ajvar

    Denna paj är perfekt att frysa in och ta upp vid behov! Om du vill göra en egen pajdeg så kan du använda dig av receptet nedan. Eget pajskal: 100 g smör 2 msk psylliumhusk 2 dl mandelmjöl 1 ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 878 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 0.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 dl ajvar relish
    • 1 msk färsk oregano
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 150 g fetaost
    • 0.5 st rödlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    Tillbehör
    • 4 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Lägg pajskalet i en pajform med bakplåtspapper. Nagga botten och förgrädda i 10 minuter.
    • Höj värmen till 200 grader. Skala och finhacka lök och riv vitlöken fint. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn färs, lök och vitlök.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Tillsätt ajvar relish.
    • kär alla grönsaker i mindre bitar och stek i olivolja någon minut.
    • Fördela köttfärsen i pajskalet och strö över lite färsk oregano.
    • Lägg över grönsakerna och smula fetaosten över.
    • Lägg på strimlad rödlök.
    • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll blandningen över pajen.
    • Strö över lite örtagårdskrydda och grädda 25 minuter i ugnen.
    • Servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 0.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 dl ajvar relish
    • 1 msk färsk oregano
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 150 g fetaost
    • 0.5 st rödlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    Tillbehör
    • 4 dl rucola

    Tisdag middag 591 Kcal

    Italiensk kycklinggratäng med aubergine

    Gör en god gratäng med mycket smak som passar hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 591 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st aubergine
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk honung
    • 125 g mozzarella
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2.5 msk grön pesto
    • 0 skivor ost
    • 1.5 dl grädde

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200ᵒ C.
    • Skär aubergine i skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn auberginen på båda sidor.
    • Strö på salt och peppar och lägg på ett fat.
    • Hetta upp stekpannan på nytt och bryn kycklingfiléerna.
    • Strö på salt och peppar och lägg på ett fat.
    • Skala och skiva lök, vitlök och chili tunt.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken någon minut.
    • Häll på krossade tomater och lägg i kryddor och honung.
    • Låt koka ca 10 minuter. Skär mozzarella i skivor.
    • Lägg ett lager aubergineskivor i botten på en smord ugnsform.
    • Häll på en tredjedel av tomatsåsen och lägg några kycklingfiléer ovanpå.
    • Fördela soltorkade tomater och pesto över.
    • Lägg på ostskivor och ett nytt lager aubergineskivor.
    • Häll på en tredjedel tomatsås till.
    • Lägg på kycklingfiléer.
    • Lägg på resterande aubergineskivor.
    • Fördela mozzarellaskivorna på toppen och strö lite extra torkad basilika över.
    • Häll över grädde och ställ in i ugnen ca 25-30 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st aubergine
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk honung
    • 125 g mozzarella
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2.5 msk grön pesto
    • 0 skivor ost
    • 1.5 dl grädde
  • Onsdag lunch 591 Kcal

    Italiensk kycklinggratäng med aubergine

    Gör en god gratäng med mycket smak som passar hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 591 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st aubergine
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk honung
    • 125 g mozzarella
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2.5 msk grön pesto
    • 0 skivor ost
    • 1.5 dl grädde

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200ᵒ C.
    • Skär aubergine i skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn auberginen på båda sidor.
    • Strö på salt och peppar och lägg på ett fat.
    • Hetta upp stekpannan på nytt och bryn kycklingfiléerna.
    • Strö på salt och peppar och lägg på ett fat.
    • Skala och skiva lök, vitlök och chili tunt.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken någon minut.
    • Häll på krossade tomater och lägg i kryddor och honung.
    • Låt koka ca 10 minuter. Skär mozzarella i skivor.
    • Lägg ett lager aubergineskivor i botten på en smord ugnsform.
    • Häll på en tredjedel av tomatsåsen och lägg några kycklingfiléer ovanpå.
    • Fördela soltorkade tomater och pesto över.
    • Lägg på ostskivor och ett nytt lager aubergineskivor.
    • Häll på en tredjedel tomatsås till.
    • Lägg på kycklingfiléer.
    • Lägg på resterande aubergineskivor.
    • Fördela mozzarellaskivorna på toppen och strö lite extra torkad basilika över.
    • Häll över grädde och ställ in i ugnen ca 25-30 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st aubergine
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk honung
    • 125 g mozzarella
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2.5 msk grön pesto
    • 0 skivor ost
    • 1.5 dl grädde

    Onsdag middag 622 Kcal

    Stekt laxfilé med hollandaisesås

    En snabblagad lunch eller middag som tar ca 10-15 minuter att tillaga. Perfekt om du har bråttom!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 54 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 622 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g haricots verts
    • 1 st dillkvistar
    • 0.5 dl hollandaisesås

    Gör så här

    • Koka haricot verts i ca 3-4 minuter.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn laxfilén runt om i ca 7-8 minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Servera med kokta haricot verts och en klick hollandaisesås.
    • Dekorera med dill

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g haricots verts
    • 1 st dillkvistar
    • 0.5 dl hollandaisesås

    Onsdag mellanmål 552 Kcal

    Lax med chevré

    Bjud dina vänner på en smaskig lax middag tillsammans med chevréost och fikon. Toppa med färsk dill!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 552 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g laxsida färsk
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g chevreost
    • 0.5 dl valnötter
    • 2 st torkade fikon
    • 1 msk färsk dill

    Gör så här

    • Sätt ugnen 175 grader.
    • Smörj plåten med olivolja.
    • Lägg laxsidan på plåten och krydda med salt och peppar.
    • Smula över chevré.
    • Strö över valnötterna.
    • Skiva fikonen och lägg på laxen.
    • Ringla på honung.
    • Gräddas i ca 25 min.
    • Dekorera därefter med färsk dill.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g laxsida färsk
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g chevreost
    • 0.5 dl valnötter
    • 2 st torkade fikon
    • 1 msk färsk dill
  • Torsdag lunch 622 Kcal

    Stekt laxfilé med hollandaisesås

    En snabblagad lunch eller middag som tar ca 10-15 minuter att tillaga. Perfekt om du har bråttom!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 54 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 622 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g haricots verts
    • 1 st dillkvistar
    • 0.5 dl hollandaisesås

    Gör så här

    • Koka haricot verts i ca 3-4 minuter.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn laxfilén runt om i ca 7-8 minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Servera med kokta haricot verts och en klick hollandaisesås.
    • Dekorera med dill

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g haricots verts
    • 1 st dillkvistar
    • 0.5 dl hollandaisesås

    Torsdag middag 745 Kcal

    Arabisk lammfärsgratäng

    Bjud familjen på en god och smakrik lammfärsgratäng. Spara resterna i kylen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 745 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 0.5 msk olivolja
    • 1 kg lammfärs
    • 1.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 tsk curry
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g krossade tomater
    • 5 st torkade dadlar
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 st aubergine
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g fetaost
    Äggstanning
    • 3 st ägg
    • 3 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st stor tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 st granatäpple

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek färsen tillsammans med lök, vitlök och riven ingefära.
    • Tillsätt alla kryddor, krossade tomater, dadlar, honung och ketjap manis.
    • Låt sjuda i 10 minuter.
    • Skär aubergine i små tärningar och stek några minuter i olivolja
    • Krydda med salt, peppar och torkade örter.
    • Lägg aubergine i botten på en ugnsfast form och häll över köttfärssåsen.
    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en bunke.
    • Häll över äggstanningen i formen.
    • Smula över fetaost.
    • Sätt in i ugnen i 25 min.
    • Finhacka tomater, rödlök och persilja.
    • Dela och kärna ur granatäpple.
    • Dekorera gratängen med de finhackade grönsakerna, persilja och granatäpplekär

    Ingredienser

    6 portioner

    • 0.5 msk olivolja
    • 1 kg lammfärs
    • 1.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 tsk curry
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g krossade tomater
    • 5 st torkade dadlar
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 st aubergine
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g fetaost
    Äggstanning
    • 3 st ägg
    • 3 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st stor tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 st granatäpple
  • Fredag lunch 745 Kcal

    Arabisk lammfärsgratäng

    Bjud familjen på en god och smakrik lammfärsgratäng. Spara resterna i kylen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 745 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 0.5 msk olivolja
    • 1 kg lammfärs
    • 1.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 tsk curry
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g krossade tomater
    • 5 st torkade dadlar
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 st aubergine
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g fetaost
    Äggstanning
    • 3 st ägg
    • 3 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st stor tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 st granatäpple

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek färsen tillsammans med lök, vitlök och riven ingefära.
    • Tillsätt alla kryddor, krossade tomater, dadlar, honung och ketjap manis.
    • Låt sjuda i 10 minuter.
    • Skär aubergine i små tärningar och stek några minuter i olivolja
    • Krydda med salt, peppar och torkade örter.
    • Lägg aubergine i botten på en ugnsfast form och häll över köttfärssåsen.
    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en bunke.
    • Häll över äggstanningen i formen.
    • Smula över fetaost.
    • Sätt in i ugnen i 25 min.
    • Finhacka tomater, rödlök och persilja.
    • Dela och kärna ur granatäpple.
    • Dekorera gratängen med de finhackade grönsakerna, persilja och granatäpplekär

    Ingredienser

    6 portioner

    • 0.5 msk olivolja
    • 1 kg lammfärs
    • 1.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 tsk curry
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g krossade tomater
    • 5 st torkade dadlar
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 st aubergine
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g fetaost
    Äggstanning
    • 3 st ägg
    • 3 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st stor tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 st granatäpple

    Fredag middag 645 Kcal

    Tacowrap

    Ät tacos i en omelettwrap!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 53 gram

    Energi: 645 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0.25 påse tacokrydda
    • 0.5 dl riven ost
    Topping
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk persilja
    Tillbehör
    • 0.3 dl gräddfil
    • 2 msk tacosås

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i äggsmeten.
    • Stek någon minut.
    • Lägg omeletten på en tallrik.
    • Hetta upp stekpannan igen med lite smör och bryn färs med tacokrydda.
    • Häll på vatten och låt steka några minuter.
    • Fördela färsen i omeletten och strö på lite ost.
    • Rulla ihop och lägg på en ugnsplåt.
    • Toppa med lite extra ost och gratinera i ugnen i ca 12 min.
    • Servera med hackad tomat, rödlök och hackad persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0.25 påse tacokrydda
    • 0.5 dl riven ost
    Topping
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk persilja
    Tillbehör
    • 0.3 dl gräddfil
    • 2 msk tacosås
Övrigt
  • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
  • 100 g soltorkade tomater i olja
  • 0.5 dl hollandaisesås
  • 2 msk tacosås
Frukt/grönt
  • 2 st gul lök
  • 6 klyfta vitlök
  • 0.25 st squash
  • 0.5 st orange paprika
  • 0.5 st röd paprika
  • 1.25 st rödlök
  • 4 dl rucola
  • 2 st aubergine
  • 2 st bananschalottenlökar
  • 0.5 st röd chili
  • basilika
  • 100 g haricots verts
  • 1 msk färsk ingefära
  • 2 st stor tomat
  • 1 st granatäpple
  • 1 styck tomat
Torrvaror
  • 5 tsk olivolja
  • 1000 g krossade tomater
  • 3 tsk honung
  • 0.5 dl valnötter
  • 2 st torkade fikon
  • 5 st torkade dadlar
  • 1 tsk flytande honung
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 650 g nötfärs
  • 8 st ägg
  • 700 g kycklingfilé
  • 150 g laxfilé
  • 800 g laxsida färsk
  • 1 kg lammfärs
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 dl ajvar relish
  • 1 msk färsk oregano
  • 2.5 msk grön pesto
  • 1 st dillkvistar
  • 1 msk färsk dill
  • 0.5 tsk curry
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 tsk torkade örter
  • 2 msk bladpersilja
  • 0.25 påse tacokrydda
  • 1 msk persilja
Mejeri
  • 300 g fetaost
  • 6.5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 125 g mozzarella
  • skivor ost
  • 1.33 tsk smör
  • 100 g chevreost
  • 0.5 dl riven ost
  • 0.3 dl gräddfil

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!