Tillbaka till menyerna

Lax

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 798 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 798 Kcal

      Lax och skaldjurspaj med ägghack

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 33 gram

Fett: 61.5 gram

Protein: 17.9 gram

Energi: 797.9 kcal

  • Måndag middag 798 Kcal

    Lax och skaldjurspaj med ägghack

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 798 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 100 g smör
    • 3 dl dinkelsikt
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 3 st ägg
    • 10 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
    • 1 kruka kruksallad
    • 125 g färska räkor
    • 100 g laxfilé
    • 75 g sockerärtor
    • 0.5 st granatäpple

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda ihop smör, mjöl och salt och tryck ut i en pajform med avtagbar kant.
    • Sätt in i frysen i 30 minuter. Grädda sedan i ugnen i 12-15 min.
    • Låt svalna.
    • Skala och hacka ägg.
    • Lägg i en skål och blanda ner majonnäs, salt, svartpeppar och dill.
    • Fördela sallad i pajskalet och lägg på ägghacket.
    • Häll av räkorna och lägg i högar på pajen.
    • Lägg på laxskivorna.
    • Strimla sockerärtor och gröp ur granatäpplekärnor.
    • Lägg lite snyggt på pajen och toppa med skivad citron och dillvippor.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 100 g smör
    • 3 dl dinkelsikt
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 3 st ägg
    • 10 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
    • 1 kruka kruksallad
    • 125 g färska räkor
    • 100 g laxfilé
    • 75 g sockerärtor
    • 0.5 st granatäpple
Mejeri
  • 100 g smör
Torrvaror
  • 3 dl dinkelsikt
Kryddor/smaksättare
  • 0.2 tsk salt
  • 1 msk dill
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 3 st ägg
  • 125 g färska räkor
  • 100 g laxfilé
Övrigt
  • 10 msk majonnäs
Frukt/grönt
  • 1 kruka kruksallad
  • 75 g sockerärtor
  • 0.5 st granatäpple

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!