Tillbaka till menyerna

L.N 1

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 884 Kcal

    • Frukost - 159 Kcal

      Ulrikas Hälsobank

      Yoghurt med frukt

    • Lunch - 483 Kcal

      Lammfärsbiffar med örtgräddsås och rostad blomkål

    • Middag - 242 Kcal

      Kolja med sparris och saffranscréme

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 138 Kcal

    • Frukost - 138 Kcal

      Citron och lingonbollar

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 26.3 gram

Fett: 27.1 gram

Protein: 39.8 gram

Energi: 510.7 kcal

  • Onsdag frukost 159 Kcal

    Ulrikas Hälsobank

    Yoghurt med frukt

    En riktigt härlig fruktsallad serveras med yoghurt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 159 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    1. Skiva frukterna i lagom stora bitar
    2. Häll upp yoghurten i en skål och håll över frukten
    3. Servera

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Onsdag lunch 483 Kcal

    Lammfärsbiffar med örtgräddsås och rostad blomkål

    Smakrika lammfärsbiffar som serveras tillsammans med rostad blomkål och lite gräddsås gjord på franska örter - Perfekt middag att bjuda familjen på en fredagskväll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 483 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Rostad blomkål
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Örtsås
    • 1 dl havregrädde
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 krm torkade franska örter
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader och skiva blomkålen i två stora skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek blomkålsskivorna några minuter på varje sida.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg blomkålen på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och ugnsbaka i ca 15 minuter eller tills blomkålen är mjuk.
    • Lägg färsen i en bunke.
    • Skala och finhacka lök och vitlök och vänd ner i färsen tillsammans med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Forma färsen till två biffar och hetta upp en stekpanna med olivolja på medelvärme.
    • Bryn biffarna några minuter på varje sida och lägg sedan biffarna på plåten med blomkål och låt biffarna eftersteka i ugnen i ca 10 minuter eller tills de är genomstekta.
    • Slå över grädde i samma stekpanna som biffarna stekts i och koka upp.
    • Finhacka vitlök och tillsätt tillsammans med smulad buljongtärning och franska örter.
    • Låt koka ihop några minuter och servera biffarna upplagda på de ugnsbakade blomkålsskivorna och vitlök- och örtsåsen.
    • Dekorera med hackad gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Rostad blomkål
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Örtsås
    • 1 dl havregrädde
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 krm torkade franska örter
    • 1 msk gräslök

    Onsdag middag 242 Kcal

    Kolja med sparris och saffranscréme

    Julig maträtt att servera sina nära och kära på. Går utmärkt att byta ut koljan till torsk om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g kolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 4 dl vatten
    • 400 g sparris
    • 0 örter
    • 1 dl granatäppelkärnor
    • 0.25 dl granatäppelkärnor
    Saffranscréme
    • 1 dl kesella
    • 0.25 dl kesella
    • 2 tsk honung
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0.5 tsk salt

    Gör så här

    • Gör först saffranscrémen genom att blanda alla ingredienser i en skål och ställ kallt.
    • Strö på salt och peppar på fisken och lägg i en kastrull.
    • Häll på vatten och låt sjuda 5 minuter.
    • Koka sparris och lägg på ett fat.
    • Lägg fisken ovanpå och strö på salt, peppar, örter och granatäpplekärnor.
    • Servera med saffranscrémen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g kolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 4 dl vatten
    • 400 g sparris
    • 0 örter
    • 1 dl granatäppelkärnor
    • 0.25 dl granatäppelkärnor
    Saffranscréme
    • 1 dl kesella
    • 0.25 dl kesella
    • 2 tsk honung
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0.5 tsk salt
  • Torsdag frukost 138 Kcal

    Citron och lingonbollar

    Raw foodbollar kan förvaras i frysen och tas upp vid tillfälle!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 138 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 1 st citron
    • 200 g skållad mandel
    • 1 dl kokosflingor
    • 6 st torkade dadlar
    • 2 msk kokosolja
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 3 msk lingonpulver

    Gör så här

    • Riv skalet på citronen med ett zestjärn.
    • Pressa citronsaften och lägg alla ingredienser i en matberedare.
    • Mixa till en jämn smet och rulla till 15 stycken bollar.
    • Rulla i lingonpulver och ställ bollarna kallt.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 1 st citron
    • 200 g skållad mandel
    • 1 dl kokosflingor
    • 6 st torkade dadlar
    • 2 msk kokosolja
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 3 msk lingonpulver
Mejeri
  • 2 dl sojayoghurt
  • 1 dl havregrädde
  • 1.25 dl kesella
Frukt/grönt
  • 1 st nektarin
  • 8 st färsk jordgubbe
  • 1 st grön kiwi
  • 1 dl blåbär
  • 0.5 st rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 400 g sparris
  • 1.25 dl granatäppelkärnor
  • 1 st citron
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g lammfärs
  • 700 g kolja
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 krm torkade franska örter
  • 1 msk gräslök
  • örter
  • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 3 msk lingonpulver
Torrvaror
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk honung
  • 200 g skållad mandel
  • 1 dl kokosflingor
  • 6 st torkade dadlar
  • 2 msk kokosolja

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!