Tillbaka till menyerna

Kostplan 1

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1163 Kcal

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 95.5 gram

Fett: 53.8 gram

Protein: 59.7 gram

Energi: 1163.2 kcal

  • Måndag frukost 214 Kcal

    Slim Down Raspberry Drink

    Hallon, ingefära, tranbär sätter fart på förbränningen på morgonen, det renar och rensar ut slaggprodukter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 214 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st apelsin
    • 1 st lime
    • 6 tsk ingefära
    • 200 gram hallon (frysta)
    • 2 msk mynta
    • 300 g vatten
    • 2 msk tranbärspulver

    Gör så här

    • Pressa apelsin, lime och skala och riv ingefära.
    • Häll ner i blendern och tillsätt tranbärspulver, hallon, mynta och kallt vatten.
    • Mixa allt till en jämn konsistens.
    • Tillsätt mer vatten om den blir för tjock.
    • Servera i glas och börja dagen med en antioxidant boost.
    • Förvaras i kylen 3-4 dagar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st apelsin
    • 1 st lime
    • 6 tsk ingefära
    • 200 gram hallon (frysta)
    • 2 msk mynta
    • 300 g vatten
    • 2 msk tranbärspulver

    Måndag lunch 685 Kcal

    Hamburgare med hummus

    Spännande hamburgare med rostade kikärtor och hummus!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 685 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 krm paprikapulver
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 st selleristjälk
    • 1 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 krm paprikapulver
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    Hummus
    • 2 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 dl olivolja
    • 0.5 tsk curry
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 msk persilja
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Rosta kikärtor i ugn med paprikakrydda och olivolja 15 min. Ta ut ur ugn och låt rinna av på papper.
    • Skär loss bladen på hjärtsalladen. Skär selleri i stavar. Skala och skär morot i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Bryn burgarna ett par min på varje sida. Krydda med paprikakrydda, spiskummin, curry, salt och peppar.
    • Låt kikärtorna rinna av i durkslag.  Mixa kikärtor i mixer eller med stavmixer. Skala och riv vitlök. Tillsätt olivolja, vitlök, curry, salt och peppar.
    • Lägg hamburgare på ett fat tillsammans med hummus och grönsaker. Dekorera med hackad persilja, ugnsrostade kikärtor och citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 krm paprikapulver
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 st selleristjälk
    • 1 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 krm paprikapulver
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    Hummus
    • 2 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 dl olivolja
    • 0.5 tsk curry
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 msk persilja
    • 2 st citronklyfta

    Måndag middag 264 Kcal

    Pad thai med kyckling

    Denna goda asiatiska klassiker går lika bra på vardagar som till fest!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Gör så här

    • Skölj nudlarna.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök och chili. Skala och skiva morötterna.
    • Strimla salladslöken.
    • Skär kycklingfilén i strimlor och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök, vitlök, chili i några minuter.
    • Dra allt åt kanterna i stekpannan och knäck ner ett ägg. Blanda runt med en trägaffel.
    • Tillsätt morötter, vitkål och fettuccini och blanda om.
    • Smaksätt med lime, fisksås, mirin och ketjap manis.
    • Blanda ner salladslök och toppa med färsk koriander och hackade wasabinötter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter
Frukt/grönt
  • 3 st apelsin
  • 1.5 st lime
  • 6 tsk ingefära
  • 200 gram hallon (frysta)
  • 1 st hjärtsallad
  • 1 st selleristjälk
  • 3 st morot
  • 1.5 klyfta vitlök
  • 2 st citronklyfta
  • 0.5 st gul lök
  • 0.5 st röd chili
  • 2 st salladslök
  • 0.5 st vitkål
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk mynta
  • 2 msk tranbärspulver
  • 2 krm paprikapulver
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm malen curry
  • 0.5 tsk curry
  • 1 msk persilja
  • 1 tsk fisksås
  • 0.3 msk mirin
  • 1 msk ketjap manis
  • 2 msk koriander
Torrvaror
  • 2.5 dl konserverade kikärtor
  • 2 tsk olivolja
  • 400 g Root Pasta fettuccini
  • 1 tsk rapsolja
  • 10 g wasabinötter
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g högrevsburgare
  • 150 g kycklingfilé
  • 1 st ägg

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.