Tillbaka till menyerna

Kick start

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1203 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 436 Kcal

      Varm avokado med bacon och ägg

    • Middag - 464 Kcal

      Pestokyckling med zucchinipasta

    • Mellanmål - 298 Kcal

      Stekt ägg med champinjoner och tomat

    • Dessert

  • Tisdag - 1039 Kcal

    • Frukost - 493 Kcal

      Havregrynsgröt med äpple, aprikoser och kanel

    • Lunch - 464 Kcal

      Pestokyckling med zucchinipasta

    • Middag - 82 Kcal

      Snabb kall tomatsoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1851 Kcal

    • Frukost - 436 Kcal

      Varm avokado med bacon och ägg

    • Lunch - 437 Kcal

      Kycklinggryta med grönsaker

    • Middag - 645 Kcal

      Tacowrap

    • Mellanmål - 334 Kcal

      Havrebröd med pumpafrön

    • Dessert

  • Torsdag - 1531 Kcal

    • Frukost - 234 Kcal

      Linfröfrallor med aprikoser

    • Lunch - 662 Kcal

      Korvgryta med champinjoner

    • Middag - 635 Kcal

      Fisktacos med chilimajonnäs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1442 Kcal

    • Frukost - 270 Kcal

      Äggröra

    • Lunch - 318 Kcal

      Tonfiskröra med äpple

    • Middag - 854 Kcal

       Biff med bearnaise och auberginegratäng

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 406 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 406 Kcal

      Kycklingsoppa med ädelost

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 50.3 gram

Fett: 80.4 gram

Protein: 72.1 gram

Energi: 1245.2 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 436 Kcal

    Varm avokado med bacon och ägg

    Avokado med ägg och bacon i ugn - en god frukost, lätt lunch eller mellanmål och dessutom lätt att tillaga!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 436 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st avokado
    • 2 st äggula
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g bacon
    • 0.5 msk persilja
    • 100 g mini paprika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela avokado och ta bort kärnan.
    • Gröp ur lite extra så att en äggula får plats i hålet.
    • Strö på salt och peppar och lägg på en ugnsplåt.
    • Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
    • Strimla bacon och stek dem knapriga.
    • Lägg bacon på avokadon och toppa med lite persilja.
    • Servera med minipaprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st avokado
    • 2 st äggula
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g bacon
    • 0.5 msk persilja
    • 100 g mini paprika

    Måndag middag 464 Kcal

    Pestokyckling med zucchinipasta

    Gör en härlig italiensk klassiker men byt ut pastan mot zucchini för ett mer hälsosamt alternativ!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 450 g kycklingfilé
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl vatten
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 dl vispgrädde
    • 3 msk grön pesto
    • 16 st svarta oliver
    • 1 st röd paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 6 msk riven parmesanost
    • 4 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Hyvla zucchinin i långa strimlor med en potatisskalare eller mandolin.
    • Fördela strimlorna över fyra tallrikar.
    • Skär kycklingfilén i strimlor.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen i några minuter.
    • Salta och peppra.
    • Blanda ner vatten, fond och grädde och låt koka upp.
    • Sänk värmen och tillsätt pesto och oliver.
    • Strimla paprikan tunt och blanda ner tillsammans med tomaterna.
    • Ta av såsen från värmen.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll såsen över zucchinipastan, strö över parmesan och garnera med lite persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 450 g kycklingfilé
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl vatten
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 dl vispgrädde
    • 3 msk grön pesto
    • 16 st svarta oliver
    • 1 st röd paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 6 msk riven parmesanost
    • 4 kvist färsk persilja

    Måndag mellanmål 298 Kcal

    Stekt ägg med champinjoner och tomat

    Enkel och snabblagad frukost! Eller behöver du en snabblagad lunch? Då kan du välja detta recept!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 298 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2.5 st champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk majonnäs

    Gör så här

    • Dela champinjoner. Hetta upp en stekpanna med smör och knäck ner äggen.
    • Lägg champinjoner  och tomat vid sidan om. Strö på salt och peppar.
    • Låt steka några minuter och lägg upp på en tallrik.
    • Servera med en klick majonnäs.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2.5 st champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk majonnäs
  • Tisdag frukost 493 Kcal

    Havregrynsgröt med äpple, aprikoser och kanel

    En god mättande gröt med äpple, aprikoser och kanel.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Gör så här

    • Blanda havregryn, solrosfrön, linfrön och kanel i en kastrull.
    • Riv äpplet, tillsätt det och aprikoser, vatten och salt i kastrullen.
    • Koka gröten i ca 6 min eller tills den är färdig.
    • Toppa med äppelskivor och hackade aprikoser.
    • Pudra slutligen över lite kanel och servera med mjölk, havre- eller sojadryck.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Tisdag lunch 464 Kcal

    Pestokyckling med zucchinipasta

    Gör en härlig italiensk klassiker men byt ut pastan mot zucchini för ett mer hälsosamt alternativ!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 450 g kycklingfilé
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl vatten
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 dl vispgrädde
    • 3 msk grön pesto
    • 16 st svarta oliver
    • 1 st röd paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 6 msk riven parmesanost
    • 4 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Hyvla zucchinin i långa strimlor med en potatisskalare eller mandolin.
    • Fördela strimlorna över fyra tallrikar.
    • Skär kycklingfilén i strimlor.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen i några minuter.
    • Salta och peppra.
    • Blanda ner vatten, fond och grädde och låt koka upp.
    • Sänk värmen och tillsätt pesto och oliver.
    • Strimla paprikan tunt och blanda ner tillsammans med tomaterna.
    • Ta av såsen från värmen.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll såsen över zucchinipastan, strö över parmesan och garnera med lite persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 450 g kycklingfilé
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl vatten
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 dl vispgrädde
    • 3 msk grön pesto
    • 16 st svarta oliver
    • 1 st röd paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 6 msk riven parmesanost
    • 4 kvist färsk persilja

    Tisdag middag 82 Kcal

    Snabb kall tomatsoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 82 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 3 dl Gazpacho
    Topping
    • 0.5 st selleristjälk
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot

    Gör så här

    • Häll upptomatsoppan i en skål.
    • Skär selleri, gurka och morot i små tärningar och toppa soppan med.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 3 dl Gazpacho
    Topping
    • 0.5 st selleristjälk
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot
  • Onsdag frukost 436 Kcal

    Varm avokado med bacon och ägg

    Avokado med ägg och bacon i ugn - en god frukost, lätt lunch eller mellanmål och dessutom lätt att tillaga!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 436 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st avokado
    • 2 st äggula
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g bacon
    • 0.5 msk persilja
    • 100 g mini paprika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela avokado och ta bort kärnan.
    • Gröp ur lite extra så att en äggula får plats i hålet.
    • Strö på salt och peppar och lägg på en ugnsplåt.
    • Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
    • Strimla bacon och stek dem knapriga.
    • Lägg bacon på avokadon och toppa med lite persilja.
    • Servera med minipaprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st avokado
    • 2 st äggula
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g bacon
    • 0.5 msk persilja
    • 100 g mini paprika

    Onsdag lunch 437 Kcal

    Kycklinggryta med grönsaker

    En mustig kycklinggryta med härliga grönsaker som toppas med cocktailkapris och crème fraiche!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st orange paprika
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 5 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 1 msk kapris
    • 1 msk crème fraiche

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skala och skiva moroten.
    • Skär paprika, broccoli och zucchini i mindre bitar och dela champinjonerna.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner kyckling, lök och vitlök.
    • Stek några minuter och häll på krossade tomater och vatten.
    • Smaksätt med sambal oelek, torkade örter och smula ner buljongtärning.
    • Låt sjuda under lock i ca 30 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll på grädde och lägg ner paprika, broccoli, zucchini och champinjoner.
    • Låt koka ihop och servera i djupa skålar toppat med kapris och créme fraiche.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st orange paprika
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 5 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 1 msk kapris
    • 1 msk crème fraiche

    Onsdag middag 645 Kcal

    Tacowrap

    Ät tacos i en omelettwrap!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 53 gram

    Energi: 645 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0.25 påse tacokrydda
    • 0.5 dl riven ost
    Topping
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk persilja
    Tillbehör
    • 0.3 dl gräddfil
    • 2 msk tacosås

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i äggsmeten.
    • Stek någon minut.
    • Lägg omeletten på en tallrik.
    • Hetta upp stekpannan igen med lite smör och bryn färs med tacokrydda.
    • Häll på vatten och låt steka några minuter.
    • Fördela färsen i omeletten och strö på lite ost.
    • Rulla ihop och lägg på en ugnsplåt.
    • Toppa med lite extra ost och gratinera i ugnen i ca 12 min.
    • Servera med hackad tomat, rödlök och hackad persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0.25 påse tacokrydda
    • 0.5 dl riven ost
    Topping
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk persilja
    Tillbehör
    • 0.3 dl gräddfil
    • 2 msk tacosås

    Onsdag mellanmål 334 Kcal

    Havrebröd med pumpafrön

    Ett gott mättande bröd som du lätt kan frysa in och ta ut vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 334 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 100 g smör
    • 5 dl mjölk
    • 2 msk flytande honung
    • 2 tsk salt
    • 50 g färsk jäst
    • 6 dl havremjöl
    • 6 dl dinkelsikt
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl solroskärnor
    • 0.5 dl pumpafrön

    Gör så här

    • Smält smöret och tillsätt mjölken.
    • Värm till 37 grader och häll i en skål.
    • Tillsätt honung och salt.
    • Smula ner jästen och tillsätt havremjöl och dinkelsikt.
    • Blanda om degen ordentligt och forma till 12 st runda bullar och lägg på bakplåtsklädda plåtar.
    • Låt jäsa under en bakduk i ca 1 timme.
    • Sätt ugnen på 250 grader.
    • Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö på solrosfrön och pumpafrön.
    • Grädda i 12 minuter och låt svalna.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 100 g smör
    • 5 dl mjölk
    • 2 msk flytande honung
    • 2 tsk salt
    • 50 g färsk jäst
    • 6 dl havremjöl
    • 6 dl dinkelsikt
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl solroskärnor
    • 0.5 dl pumpafrön
  • Torsdag frukost 234 Kcal

    Linfröfrallor med aprikoser

    Baka dessa linfröfrallor och servera till frukost! Tips på pålägg - färskost med valfri grönsak. Även ett perfekt alternativ till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 2 msk rapsolja
    • 2 msk pofiber
    • 2 dl havregryn
    • 1 dl linfrön
    • 2 dl bovetemjöl
    • 0.75 dl sojamjöl
    • 3 msk psylliumhusk
    • 1 krm salt
    • 5 st torkade aprikoser

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölk.
    • Låt jästen blandas ut.
    • Finhacka aprikoserna och tillsätt övriga ingredienser.
    • Blanda runt och låt stå några minuter och låt jäsa under plast i 2 timmar.
    • Forma till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt ugnen på 225°C och grädda i mitten av ugnen i 20 min och låt sedan svalna.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 2 msk rapsolja
    • 2 msk pofiber
    • 2 dl havregryn
    • 1 dl linfrön
    • 2 dl bovetemjöl
    • 0.75 dl sojamjöl
    • 3 msk psylliumhusk
    • 1 krm salt
    • 5 st torkade aprikoser

    Torsdag lunch 662 Kcal

    Korvgryta med champinjoner

    En trevlig korvgryta med massa gott i. Frys in resterna och ta ut vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 662 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g salsiccia
    • 150 g Kolbasz korv
    • 125 g skogschampinjoner
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk smör
    • 1 msk senap
    • 1 msk kalvfond
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl purjolök
    • 30 g bladspenat

    Gör så här

    • Skiva korvar och dela champinjoner.
    • Skala och hacka lök.
    • Skiva fänkål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek korv, champinjoner, lök och fänkål några minuter.
    • Tillsätt senap, fond, vatten och grädde.
    • Låt koka ihop 10 minuter och lägg ner purjolök och spenat.
    • Servera direkt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g salsiccia
    • 150 g Kolbasz korv
    • 125 g skogschampinjoner
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk smör
    • 1 msk senap
    • 1 msk kalvfond
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl purjolök
    • 30 g bladspenat

    Torsdag middag 635 Kcal

    Fisktacos med chilimajonnäs

    Trött på vanlig tacos? Testa denna variant med panerad torskfilé som du sedan serverar i ett stort salladsblad tillsammans med chilimajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 2 st salladsblad
    • 2 st morot
    Chilimajonnäs
    • 1.5 msk majonnäs
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 0.5 msk stark chilisås
    Mangosalsa
    • 1 st mango
    • 1 styck tomat
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Tina fisken och skär i mindre bitar. Strö på salt och peppar och doppa bitarna i ett uppvispat ägg och därefter i ströbrödet och lägg på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen i ca: 12 min.
    • Gör under tiden chilimajonnäsen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Gör mangosalsa genom att skära alla ingredienser i mindre bitar och lägg i en skål. Blanda ner rödlök, eventuell limesaft, salt och peppar.
    • Servera fisktacos i stora salladsblad med morötter i stavar, chilimajjo och mangosalsa.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 2 st salladsblad
    • 2 st morot
    Chilimajonnäs
    • 1.5 msk majonnäs
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 0.5 msk stark chilisås
    Mangosalsa
    • 1 st mango
    • 1 styck tomat
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 270 Kcal

    Äggröra

    Krämig äggröra som du kan servera med lite tomat, gurka om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 270 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggröran.
    • Vispa ihop snabbt och lägg upp i en skål.
    • Servera med tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 st cocktailtomat

    Fredag lunch 318 Kcal

    Tonfiskröra med äpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Tonfiskröra:

    • Lägg tonfisken i en skål och hacka äpplet och lite av moroten i små bitar.
    • Blanda ner äpple, morot, purjolök, gräddfil, majonnäs och senap.
    • Smaka av med salt och peppar. Skiva resten av äpplet och moroten och placera bredvid tonfiskröran på en tallrik. Servera med citronmarinerad broccoli.

    Citronmarinerad broccoli:

    • Lägg ner broccolin i en skål. Pressa citronen och blanda ner olivolja. Smaka av med salt och peppar.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 854 Kcal

     Biff med bearnaise och auberginegratäng

    Köttbit med en gräddig auberginegratäng och en klick bearnaise sås till. Välj fritt bland ryggbiff, entrecote eller fläskkarré!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 72 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 854 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk cayennepeppar
    • 1.25 dl Bearnaise Erik Lallerstedts
    Auberginegratäng
    • 2 st aubergine
    • 1 tsk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 cm purjolök
    • 1 msk olivolja
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225°C.
    • Smörj en gratängform med smör.
    • Skiva auberginen i tunna skivor, finhacka vitlök och strimla purjolök.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja och bryn aubergineskivor, vitlök och purjolök i en kastrull någon minut.
    • Häll på grädde och låt koka ihop under 5 minuter.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Häll allt i gratängformen och toppa med riven ost.
    • Gratinera i ugnen i ca 40 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk cayennepeppar
    • 1.25 dl Bearnaise Erik Lallerstedts
    Auberginegratäng
    • 2 st aubergine
    • 1 tsk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 cm purjolök
    • 1 msk olivolja
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
  • Lördag lunch 406 Kcal

    Kycklingsoppa med ädelost

    Gillar du ädelost? Då kommer du gilla den här soppan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 406 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kycklingfärs
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st gul paprika
    • 10 st champinjoner
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 75 g st agur ost
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 75 g sockerärtor
    • 75 g sparris
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skala och hacka lök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, och kycklingfärs någon minut.
    • Strö på kryddor.
    • Skär paprika och champinjoner i mindre bitar och tillsätt i stekpannan.
    • Rör ner ädelosten och späd med vatten.
    • Tillsätt buljongtärning och låt sjuda 5 minuter.
    • Skär sockerärtor och sparris i mindre bitar och lägg ner i grytan.
    • Lägg i tomaterna och häll sedan upp i soppskålar och dekorera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kycklingfärs
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st gul paprika
    • 10 st champinjoner
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 75 g st agur ost
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 75 g sockerärtor
    • 75 g sparris
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 st basilikakvist
Torrvaror
  • 3 dl kaffe
  • 4 dl havregryn
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 3 msk linfrön
  • 13 st torkade aprikoser
  • 4.5 tsk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 2 msk flytande honung
  • 6 dl havremjöl
  • 6 dl dinkelsikt
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk pofiber
  • 2 dl bovetemjöl
  • 0.75 dl sojamjöl
  • 3 msk psylliumhusk
  • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
Frukt/grönt
  • 3 st avokado
  • 200 g mini paprika
  • 2.25 st zucchini
  • 1.25 st röd paprika
  • 15 st cocktailtomater i olika färger
  • 17.5 st champinjoner
  • 11 st cocktailtomat
  • 1.25 st äpple
  • 4 st aprikos
  • 0.5 st selleristjälk
  • 0.5 st gurka
  • 4.5 st morot
  • 1.5 st gul lök
  • 3 klyfta vitlök
  • 1 st orange paprika
  • 300 g broccoli
  • 2 styck tomat
  • 0.5 st rödlök
  • 125 g skogschampinjoner
  • 0.5 st fänkål
  • 10.5 dl purjolök
  • 30 g bladspenat
  • 2 st salladsblad
  • 1 st mango
  • 0.5 st lime
  • 0.5 st salladslök
  • 0.25 st citron
  • 2 st aubergine
  • 0.25 st gul paprika
  • 75 g sockerärtor
  • 75 g sparris
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 4 st äggula
  • 50 g bacon
  • 750 g kycklingfilé
  • 8 st ägg
  • 150 g nötfärs
  • 150 g salsiccia
  • 150 g Kolbasz korv
  • 220 g torskrygg
  • 200 g tonfisk i vatten
  • 700 g entrecote
  • 250 g kycklingfärs
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk persilja
  • 3 tsk kycklingfond
  • 3 msk grön pesto
  • 4 kvist färsk persilja
  • 2.5 tsk kanel
  • 4 krm salt
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 0.25 påse tacokrydda
  • 1 msk kalvfond
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 0.75 msk sötstark senap
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 st basilikakvist
Mejeri
  • 114.33 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 6 msk riven parmesanost
  • 2 dl havremjölk
  • 4.5 dl grädde
  • 1.75 msk crème fraiche
  • 2.5 dl riven ost
  • 2.3 dl gräddfil
  • 10 dl mjölk
  • 75 g färsk jäst
  • 75 g st agur ost
Övrigt
  • 16 st svarta oliver
  • 3 msk majonnäs
  • 3 dl Gazpacho
  • 1 msk kapris
  • 2 msk tacosås
  • 1 msk senap
  • 1.25 dl Bearnaise Erik Lallerstedts

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!