Tillbaka till menyerna

Keto

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1351 Kcal

    • Frukost - 246 Kcal

      Keso med bär och nötter

    • Lunch - 624 Kcal

      Äggwrap med tropisk kalkonröra

    • Middag - 481 Kcal

      Kycklingröra i salladsblad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1283 Kcal

    • Frukost - 391 Kcal

      Stekt ägg med falukorv

    • Lunch - 481 Kcal

      Kycklingröra i salladsblad

    • Middag - 411 Kcal

      Ugnsbakad lax med örter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 32.6 gram

Fett: 88.4 gram

Protein: 91.8 gram

Energi: 1316.8 kcal

  • Måndag frukost 246 Kcal

    Keso med bär och nötter

    Lågkalori frukost som går supersnabbt att fixa, fungerar utmärkt som mellanmål också!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och toppa med blåbär och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter

    Måndag lunch 624 Kcal

    Äggwrap med tropisk kalkonröra

    En matig wrap utan bröd som du kan fylla med vad du vill, här har vi valt att fyll den med en god tropisk kalkonröra.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 624 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 g smör
    • 0.2 st ananas
    • 0.5 st salladslök
    • 0.2 dl gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk gräslök
    • 100 g rökt kalkon

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Grädda en omelett och låt svalna på en tallrik. Hacka kalkonkött, tärna ananas, strimla salladslök och lägg i en skål.
    • Tillsätt gräddfil, majonnäs, salt och peppar.
    • Lägg ett salladsblad på omeletten och klicka på kalkonröran.
    • Toppa med skivad paprika och hackad gräslök
    • Vik ihop till en wrap.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 g smör
    • 0.2 st ananas
    • 0.5 st salladslök
    • 0.2 dl gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk gräslök
    • 100 g rökt kalkon

    Måndag middag 481 Kcal

    Kycklingröra i salladsblad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 481 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 0.25 st purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 2 dl gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 1.5 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad

    Gör så här

    • Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar.
    • Finhacka en halv deciliter purjolök och bladpersiljan
    • Lägg kycklingen i en skål och blanda ner purjolök, majonnäs, gräddfil, persilja och senap.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera röran i salladsblad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 0.25 st purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 2 dl gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 1.5 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad
  • Tisdag frukost 391 Kcal

    Stekt ägg med falukorv

    En riktigt stadig frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 dl rucola

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck äggen i. Strö på salt och peppar.
    • Lägg falukorven bredvid och låt steka några minuter.
    • Servera med senap, majonnäs, rucola och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 dl rucola

    Tisdag lunch 481 Kcal

    Kycklingröra i salladsblad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 481 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 0.25 st purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 2 dl gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 1.5 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad

    Gör så här

    • Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar.
    • Finhacka en halv deciliter purjolök och bladpersiljan
    • Lägg kycklingen i en skål och blanda ner purjolök, majonnäs, gräddfil, persilja och senap.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera röran i salladsblad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 0.25 st purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 2 dl gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 1.5 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad

    Tisdag middag 411 Kcal

    Ugnsbakad lax med örter

    En trevlig snabblagad laxrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 411 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 50 g philadelphia gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g sparris
    • 25 g sockerärtor
    • 0.5 st purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk gräslök
    • 4 tsk dill
    • 5 st rädisor
    • 0.25 st granatäpple

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg laxen i en ugnsfast form.
    • Bred på Philadelphia och krydda med salt och peppar.
    • Ställ in laxen i ugnen i ca: 20 minuter.
    • Skär sparrisen i mindre bitar, hoppa över den träiga delen på sparrisen.
    • Skär spetskål, sockerärtor och purjolök i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek någon minut.
    • Toppa med hackade färska örter.
    • Lägg upp lax och grönsaker på en tallrik.
    • Skiva rädisor och lägg på tallriken tillsammans med granatäpple.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 50 g philadelphia gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g sparris
    • 25 g sockerärtor
    • 0.5 st purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk gräslök
    • 4 tsk dill
    • 5 st rädisor
    • 0.25 st granatäpple
Mejeri
  • 125 g keso
  • 5 g smör
  • 4.2 dl gräddfil
  • 50 g philadelphia gräslök
Frukt/grönt
  • 1 dl färska blåbär
  • 0.2 st ananas
  • 0.5 st salladslök
  • 2 st salladsblad
  • 0.5 st röd paprika
  • 1 st purjolök
  • 8 blad romansallad
  • 2 st cocktailtomat
  • 0.5 dl rucola
  • 25 g sparris
  • 25 g sockerärtor
  • 5 st rädisor
  • 0.25 st granatäpple
Torrvaror
  • 2 msk valnötter
  • 1 tsk olivolja
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 4 st ägg
  • 100 g rökt kalkon
  • 400 g färdiggrillad kyckling
  • 40 g falukorv med hög kötthalt
  • 300 g laxfilé
Övrigt
  • 5.5 msk majonnäs
  • 3.5 msk senap
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk gräslök
  • 2 msk bladpersilja
  • 4 tsk dill

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!