Tillbaka till menyerna

Karin & Liam

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Då du överstiger kaloriintaget under dina fastedagar.

  • Måndag - 1193 Kcal

    • Frukost - 199 Kcal

      Keto Knäckebröd med pålägg

    • Lunch - 455 Kcal

      Omelett med halloumi och björnbär

    • Middag - 540 Kcal

      Grönkålsgratäng med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1146 Kcal

    • Frukost - 173 Kcal

      Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön

    • Lunch - 540 Kcal

      Grönkålsgratäng med fetaost

    • Middag - 434 Kcal

      Lax med grönsakshack och fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1172 Kcal

    • Frukost - 199 Kcal

      Keto Knäckebröd med pålägg

    • Lunch - 434 Kcal

      Lax med grönsakshack och fetaost

    • Middag - 540 Kcal

      Grönkålsgratäng med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 864 Kcal

    • Frukost - 199 Kcal

      Keto Knäckebröd med pålägg

    • Lunch - 480 Kcal

      Omelett med rökt lax och halloumi

    • Middag - 185 Kcal

      Brysselkålsgratäng

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1044 Kcal

    • Frukost - 236 Kcal

      Äggwrap med skagenröra

    • Lunch - 185 Kcal

      Brysselkålsgratäng

    • Middag - 624 Kcal

      Ugnsbakad lax med kantarellsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1774 Kcal

    • Frukost - 199 Kcal

      Keto Knäckebröd med pålägg

    • Lunch - 624 Kcal

      Ugnsbakad lax med kantarellsås

    • Middag - 706 Kcal

      Stekta grönsaker med gratinerad getost

    • Mellanmål

    • Dessert - 245 Kcal

      Glutenfri bärpaj med knäckig smuldeg

  • Söndag - 1456 Kcal

    • Frukost - 199 Kcal

      Keto Knäckebröd med pålägg

    • Lunch - 558 Kcal

      Omelettwrap med tonfiskröra

    • Middag - 453 Kcal

      Rödbetssallad med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert - 245 Kcal

      Glutenfri bärpaj med knäckig smuldeg

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 38.8 gram

Fett: 95.4 gram

Protein: 56.3 gram

Energi: 1235.4 kcal

  • Måndag frukost 199 Kcal

    Keto Knäckebröd med pålägg

    Baka ditt eget knäckebröd som funkar perfekt för dig som äter ketogen kost, endast 1 gram kolhydrater per skiva. Servera med goda pålägg! (Sök på Keto Knäckebröd för recept i receptbanken)

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 199 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 skivor Keto knäckebröd
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka

    Gör så här

    • Bre smör på knäckebrödet.
    • Lägg på en ostskiva eller en skiva skinka.
    • Toppa eventuellt med paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 skivor Keto knäckebröd
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka

    Måndag lunch 455 Kcal

    Omelett med halloumi och björnbär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 455 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl babyspenat
    • 50 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl färska björnbär

    Gör så här

    • Skär halloumi i bitar
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek halloumi
    • Blanda ihop ägg, vatten, salt och svartpeppar
    • Häll i äggblandningen i stekpannan
    • Fyll omeletten med halloumi, babyspenat och färska björnbär

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl babyspenat
    • 50 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl färska björnbär

    Måndag middag 540 Kcal

    Grönkålsgratäng med fetaost

    En härligt rustik gratäng som passar utmärkt att äta som den är med den goda salladen eller servera som ett tillbehör. Som tillbehör räcker den dock till betydligt fler än det angivna antalet portioner.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 540 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Gratängen
    • 1 st kålrot
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 2 klyfta vitlök
    • 200 g färsk grönkål
    • 3 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk grov senap
    • 1.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g fetaost
    Grönkålssallad med granatäpple
    • 65 g färsk grönkål
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 st citronskiva
    Tillbehör
    • 2 st färska fikon

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 225 grader.
    • Skala och skär kålrot i tärningar.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och vitlök.
    • Lägg ner kålrot, grönkål och lök.
    • Stek några minuter och tillsätt grädde, senap, buljongtärning, salt och peppar.
    • Smula ner fetaost och häll ner allt i en ugnsfastform.
    • Smula över fetaost och sätt in i ugnen i 20 min.
      Hacka grönkål grovt och lägg i en skål.
    • Tillsätt olivolja, salt, peppar och saften från en 1⁄2 citron.
    • Blanda runt.
    • Toppa med granatäpple och några skivor citron.
    • Servera gratängen tillsammans med grönkålssalladen och färska fikon.

    Ingredienser

    4 portioner

    Gratängen
    • 1 st kålrot
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 2 klyfta vitlök
    • 200 g färsk grönkål
    • 3 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk grov senap
    • 1.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g fetaost
    Grönkålssallad med granatäpple
    • 65 g färsk grönkål
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 st citronskiva
    Tillbehör
    • 2 st färska fikon
  • Tisdag frukost 173 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön

    En perfekt havregrynsblandning du kan förvara i en burk och ta ut 3/4 dl för en portion när du önskar äta en god havregrynsgröt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 173 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll havregryn i en glasskål. Hacka valnötter och torkad aprikoser och häll ner i skålen.
    • Blanda ner resterande ingredienser.
    • Koka en portion med ¾ dl av havreblandningen tillsammans med 1 ½ dl vatten och en nypa salt.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik. Servera med 1 dl havremjölk per portion.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Tisdag lunch 540 Kcal

    Grönkålsgratäng med fetaost

    En härligt rustik gratäng som passar utmärkt att äta som den är med den goda salladen eller servera som ett tillbehör. Som tillbehör räcker den dock till betydligt fler än det angivna antalet portioner.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 540 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Gratängen
    • 1 st kålrot
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 2 klyfta vitlök
    • 200 g färsk grönkål
    • 3 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk grov senap
    • 1.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g fetaost
    Grönkålssallad med granatäpple
    • 65 g färsk grönkål
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 st citronskiva
    Tillbehör
    • 2 st färska fikon

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 225 grader.
    • Skala och skär kålrot i tärningar.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och vitlök.
    • Lägg ner kålrot, grönkål och lök.
    • Stek några minuter och tillsätt grädde, senap, buljongtärning, salt och peppar.
    • Smula ner fetaost och häll ner allt i en ugnsfastform.
    • Smula över fetaost och sätt in i ugnen i 20 min.
      Hacka grönkål grovt och lägg i en skål.
    • Tillsätt olivolja, salt, peppar och saften från en 1⁄2 citron.
    • Blanda runt.
    • Toppa med granatäpple och några skivor citron.
    • Servera gratängen tillsammans med grönkålssalladen och färska fikon.

    Ingredienser

    4 portioner

    Gratängen
    • 1 st kålrot
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 2 klyfta vitlök
    • 200 g färsk grönkål
    • 3 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk grov senap
    • 1.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g fetaost
    Grönkålssallad med granatäpple
    • 65 g färsk grönkål
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 st citronskiva
    Tillbehör
    • 2 st färska fikon

    Tisdag middag 434 Kcal

    Lax med grönsakshack och fetaost

    Snabblagad måltid som innehåller lax med grönsakshack och fetaost till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 434 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl fänkål
    • 1 dl squash
    • 1 st paprika
    • 1 msk gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g fetaost
    • 50 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 st salladsblad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Dela laxfilén i 2 bitar och lägg på en ugnsplåt. Strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn alla grönsaker hastigt. Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg grönsakerna över laxen och smula över fetaost och soltorkade tomater.
    • Gratinera i ugnen i ca 15-20 min. Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl fänkål
    • 1 dl squash
    • 1 st paprika
    • 1 msk gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g fetaost
    • 50 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 st salladsblad
  • Onsdag frukost 199 Kcal

    Keto Knäckebröd med pålägg

    Baka ditt eget knäckebröd som funkar perfekt för dig som äter ketogen kost, endast 1 gram kolhydrater per skiva. Servera med goda pålägg! (Sök på Keto Knäckebröd för recept i receptbanken)

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 199 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 skivor Keto knäckebröd
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka

    Gör så här

    • Bre smör på knäckebrödet.
    • Lägg på en ostskiva eller en skiva skinka.
    • Toppa eventuellt med paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 skivor Keto knäckebröd
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka

    Onsdag lunch 434 Kcal

    Lax med grönsakshack och fetaost

    Snabblagad måltid som innehåller lax med grönsakshack och fetaost till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 434 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl fänkål
    • 1 dl squash
    • 1 st paprika
    • 1 msk gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g fetaost
    • 50 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 st salladsblad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Dela laxfilén i 2 bitar och lägg på en ugnsplåt. Strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn alla grönsaker hastigt. Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg grönsakerna över laxen och smula över fetaost och soltorkade tomater.
    • Gratinera i ugnen i ca 15-20 min. Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl fänkål
    • 1 dl squash
    • 1 st paprika
    • 1 msk gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g fetaost
    • 50 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 st salladsblad

    Onsdag middag 540 Kcal

    Grönkålsgratäng med fetaost

    En härligt rustik gratäng som passar utmärkt att äta som den är med den goda salladen eller servera som ett tillbehör. Som tillbehör räcker den dock till betydligt fler än det angivna antalet portioner.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 540 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Gratängen
    • 1 st kålrot
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 2 klyfta vitlök
    • 200 g färsk grönkål
    • 3 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk grov senap
    • 1.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g fetaost
    Grönkålssallad med granatäpple
    • 65 g färsk grönkål
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 st citronskiva
    Tillbehör
    • 2 st färska fikon

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 225 grader.
    • Skala och skär kålrot i tärningar.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och vitlök.
    • Lägg ner kålrot, grönkål och lök.
    • Stek några minuter och tillsätt grädde, senap, buljongtärning, salt och peppar.
    • Smula ner fetaost och häll ner allt i en ugnsfastform.
    • Smula över fetaost och sätt in i ugnen i 20 min.
      Hacka grönkål grovt och lägg i en skål.
    • Tillsätt olivolja, salt, peppar och saften från en 1⁄2 citron.
    • Blanda runt.
    • Toppa med granatäpple och några skivor citron.
    • Servera gratängen tillsammans med grönkålssalladen och färska fikon.

    Ingredienser

    4 portioner

    Gratängen
    • 1 st kålrot
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 2 klyfta vitlök
    • 200 g färsk grönkål
    • 3 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk grov senap
    • 1.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g fetaost
    Grönkålssallad med granatäpple
    • 65 g färsk grönkål
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 st citronskiva
    Tillbehör
    • 2 st färska fikon
  • Torsdag frukost 199 Kcal

    Keto Knäckebröd med pålägg

    Baka ditt eget knäckebröd som funkar perfekt för dig som äter ketogen kost, endast 1 gram kolhydrater per skiva. Servera med goda pålägg! (Sök på Keto Knäckebröd för recept i receptbanken)

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 199 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 skivor Keto knäckebröd
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka

    Gör så här

    • Bre smör på knäckebrödet.
    • Lägg på en ostskiva eller en skiva skinka.
    • Toppa eventuellt med paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 skivor Keto knäckebröd
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka

    Torsdag lunch 480 Kcal

    Omelett med rökt lax och halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 50 g rökt lax
    • 0 st dillkvistar

    Gör så här

    • Vispa ihop äggen lätt med en gaffel med 1 msk vatten, salt och peppar.
    • Skiva ost och squash.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn ost och squash några minuter.
    • Häll i omelettsmeten och lägg på laxskivor.
    • Stek några minuter tills omeletten blir fast men fortfarande krämig på ytan. Toppa med dill.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 50 g rökt lax
    • 0 st dillkvistar

    Torsdag middag 185 Kcal

    Brysselkålsgratäng

    En varm och krämig brysselkålsgratäng som du kan äta tillsammans med många olika rätter som tex, hjortfärsbiffar. Sök på recept i receptbanken på biffarna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 185 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär bort roten på kålen och lägg i en ugnsfast form.
    • Blanda ägg, grädde, mjölk, senap, salt och peppar.
    • Häll över blandningen och strö på timjan och ost.
    • Gratinera i ugnen i 30 minuter

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl riven ost
  • Fredag frukost 236 Kcal

    Äggwrap med skagenröra

    Perfekt äggwrap till frukost eller till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 236 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 dl isbergssallad
    • 0
    • 0.5 dl skagenröra

    Gör så här

    • Blanda ägg, vatten, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna och stek en tunn omelett.
    • Låt svalna och fyll med isbergssallad, skivad gurka och skagenröra och rulla ihop till en wrap.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 dl isbergssallad
    • 0
    • 0.5 dl skagenröra

    Fredag lunch 185 Kcal

    Brysselkålsgratäng

    En varm och krämig brysselkålsgratäng som du kan äta tillsammans med många olika rätter som tex, hjortfärsbiffar. Sök på recept i receptbanken på biffarna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 185 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär bort roten på kålen och lägg i en ugnsfast form.
    • Blanda ägg, grädde, mjölk, senap, salt och peppar.
    • Häll över blandningen och strö på timjan och ost.
    • Gratinera i ugnen i 30 minuter

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl riven ost

    Fredag middag 624 Kcal

    Ugnsbakad lax med kantarellsås

    Supergod ungsbakad lax med en krämig kantarellsås. Går utmärkt att frysa in och ta fram vid behov.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 624 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    Kantarellsås
    • 150 gram kantareller (frysta)
    • 0.5 st rödlök
    • 10 cm purjolök
    • 1 msk smör
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 kruka kruksallad
    • 150 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Börja med att tina de frysta kantarellerna i rumstemperatur.
    • Sätt ugnen på 175°C.
    • Lägg laxen i en smord och ugnsfast form.
    • Salta och peppra.
    • Ugnsbaka laxen i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
    • Skala och hacka rödlök och strimla purjolök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök och purjolök.
    • Tillsätt kantareller.
    • Häll i grädde och smula i buljongtärning.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg den färdiga laxen på ett stort fat och häll kantarellsåsen över.
    • Toppa med hackad gräslök och servera med sallad och tomater.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    Kantarellsås
    • 150 gram kantareller (frysta)
    • 0.5 st rödlök
    • 10 cm purjolök
    • 1 msk smör
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 kruka kruksallad
    • 150 g cocktailtomater
  • Lördag frukost 199 Kcal

    Keto Knäckebröd med pålägg

    Baka ditt eget knäckebröd som funkar perfekt för dig som äter ketogen kost, endast 1 gram kolhydrater per skiva. Servera med goda pålägg! (Sök på Keto Knäckebröd för recept i receptbanken)

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 199 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 skivor Keto knäckebröd
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka

    Gör så här

    • Bre smör på knäckebrödet.
    • Lägg på en ostskiva eller en skiva skinka.
    • Toppa eventuellt med paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 skivor Keto knäckebröd
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka

    Lördag lunch 624 Kcal

    Ugnsbakad lax med kantarellsås

    Supergod ungsbakad lax med en krämig kantarellsås. Går utmärkt att frysa in och ta fram vid behov.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 624 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    Kantarellsås
    • 150 gram kantareller (frysta)
    • 0.5 st rödlök
    • 10 cm purjolök
    • 1 msk smör
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 kruka kruksallad
    • 150 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Börja med att tina de frysta kantarellerna i rumstemperatur.
    • Sätt ugnen på 175°C.
    • Lägg laxen i en smord och ugnsfast form.
    • Salta och peppra.
    • Ugnsbaka laxen i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
    • Skala och hacka rödlök och strimla purjolök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök och purjolök.
    • Tillsätt kantareller.
    • Häll i grädde och smula i buljongtärning.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg den färdiga laxen på ett stort fat och häll kantarellsåsen över.
    • Toppa med hackad gräslök och servera med sallad och tomater.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    Kantarellsås
    • 150 gram kantareller (frysta)
    • 0.5 st rödlök
    • 10 cm purjolök
    • 1 msk smör
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 kruka kruksallad
    • 150 g cocktailtomater

    Lördag middag 706 Kcal

    Stekta grönsaker med gratinerad getost

    Getosten blir så god och krämig efter en stund i ugnen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 706 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 100 g chevreost
    • 3 tsk honung
    • 15 g valnötter
    Stekta grönsaker
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 75 g bladspenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader.
    • Lägg osten på en bakplåtsklädd ugnsplåt och ringla över honung och lägg på valnötter.
    • Sätt in i ugnen i ca 7-8 min.
    • Lägg osten på en bädd av de stekta grönsakerna.
    • Skala morötterna och skär i avlånga bitar.
    • Skär paprika, squash och fänkål i mindre, avlånga bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och woka hastigt alla grönsaker.
    • Tillsätt bladspenat och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 100 g chevreost
    • 3 tsk honung
    • 15 g valnötter
    Stekta grönsaker
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 75 g bladspenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda

    Lördag dessert 245 Kcal

    Glutenfri bärpaj med knäckig smuldeg

    Pajen går att frysa och variera med hallon, äpple eller rabarber!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 250 gram hallon (frysta)
    • 250 g frysta blåbär
    • 1 msk potatismjöl
    • 0.5 dl sötströ
    • 3 dl havregryn
    • 1 dl kokosmjöl
    • 0.5 dl havremjöl
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 5 msk fiberhonung Nicks
    • 175 g smör
    Tillbehör
    • 100 g vaniljkesella

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda bär, potatismjöl och sötning i en skål.
    • Lägg i en pajform.
    • Blanda alla torra ingredienser i en skål.
    • Blanda ner fiberhonungen.
    • Smält smöret och blanda ner i mjölsorterna.
    • Lägg smuldegen över bären och baka i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med 2 msk vaniljkesella per portion.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 250 gram hallon (frysta)
    • 250 g frysta blåbär
    • 1 msk potatismjöl
    • 0.5 dl sötströ
    • 3 dl havregryn
    • 1 dl kokosmjöl
    • 0.5 dl havremjöl
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 5 msk fiberhonung Nicks
    • 175 g smör
    Tillbehör
    • 100 g vaniljkesella
  • Söndag frukost 199 Kcal

    Keto Knäckebröd med pålägg

    Baka ditt eget knäckebröd som funkar perfekt för dig som äter ketogen kost, endast 1 gram kolhydrater per skiva. Servera med goda pålägg! (Sök på Keto Knäckebröd för recept i receptbanken)

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 199 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 skivor Keto knäckebröd
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka

    Gör så här

    • Bre smör på knäckebrödet.
    • Lägg på en ostskiva eller en skiva skinka.
    • Toppa eventuellt med paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 skivor Keto knäckebröd
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka

    Söndag lunch 558 Kcal

    Omelettwrap med tonfiskröra

    Denna omelettwrap går lika bra till stadig frukost som till lunch eller på picknicken. Mättar länge!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 558 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g tonfisk
    • 1 msk majonnäs
    • 0.2 dl gräddfil
    • 2 krm torkade franska örter
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 5 st små plommontomater
    • 1 st salladsblad
    • 2 st ägg
    • 2.5 g smör

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till tonfiskröran i en skål och riv i citronskal.
    • Knäck äggen i en skål och blanda om.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek omeletten några minuter tills den stelnat.
    • Låt svalna på en tallrik.
    • Lägg på salladsblad och tonfiskröran.
    • Servera med cocktailtomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g tonfisk
    • 1 msk majonnäs
    • 0.2 dl gräddfil
    • 2 krm torkade franska örter
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 5 st små plommontomater
    • 1 st salladsblad
    • 2 st ägg
    • 2.5 g smör

    Söndag middag 453 Kcal

    Rödbetssallad med fetaost

    Rödbetssallad med fetaost och färska örter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 453 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk färsk timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl ruccolasallad
    • 150 g fetaost
    • 3 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Skär rödbetorna i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Hacka rödlök. Blanda ner rödlök, olja, balsamico, örtagårdskrydda, timjan, salt och peppar.
    • Lägg rucolasallad i en skål och lägg rödbetssalladen över.
    • Lägg fetaosten över rödbetorna och toppa med rostade pinjenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk färsk timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl ruccolasallad
    • 150 g fetaost
    • 3 msk pinjenötter

    Söndag dessert 245 Kcal

    Glutenfri bärpaj med knäckig smuldeg

    Pajen går att frysa och variera med hallon, äpple eller rabarber!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 250 gram hallon (frysta)
    • 250 g frysta blåbär
    • 1 msk potatismjöl
    • 0.5 dl sötströ
    • 3 dl havregryn
    • 1 dl kokosmjöl
    • 0.5 dl havremjöl
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 5 msk fiberhonung Nicks
    • 175 g smör
    Tillbehör
    • 100 g vaniljkesella

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda bär, potatismjöl och sötning i en skål.
    • Lägg i en pajform.
    • Blanda alla torra ingredienser i en skål.
    • Blanda ner fiberhonungen.
    • Smält smöret och blanda ner i mjölsorterna.
    • Lägg smuldegen över bären och baka i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med 2 msk vaniljkesella per portion.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 250 gram hallon (frysta)
    • 250 g frysta blåbär
    • 1 msk potatismjöl
    • 0.5 dl sötströ
    • 3 dl havregryn
    • 1 dl kokosmjöl
    • 0.5 dl havremjöl
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 5 msk fiberhonung Nicks
    • 175 g smör
    Tillbehör
    • 100 g vaniljkesella
Mejeri
  • 181 tsk smör
  • 1 skiva ost
  • 100 g halloumi
  • 5 dl grädde
  • 325 g fetaost
  • 1 dl havremjölk
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 dl riven ost
  • 100 g chevreost
  • 100 g vaniljkesella
  • 0.2 dl gräddfil
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1 skivor skinka
  • 9 st ägg
  • 550 g laxfilé
  • 50 g rökt lax
  • 100 g tonfisk
Frukt/grönt
  • 1 dl babyspenat
  • 1 dl färska björnbär
  • 1 st kålrot
  • 2 st rödlök
  • 3 klyfta vitlök
  • 265 g färsk grönkål
  • 1 msk citronsaft
  • 0.5 st granatäpple
  • 2 st citronskiva
  • 2 st färska fikon
  • 1.5 dl fänkål
  • 1.5 dl squash
  • 1 st paprika
  • 1 msk gul lök
  • 3 st salladsblad
  • 500 g brysselkål
  • 2 dl isbergssallad
  • 10 cm purjolök
  • 1 kruka kruksallad
  • 150 g cocktailtomater
  • 1 st morot
  • 1 st gul paprika
  • 75 g bladspenat
  • 250 gram hallon (frysta)
  • 250 g frysta blåbär
  • 1 st citron
  • 5 st små plommontomater
  • 4 st kokta rödbetor
  • 2 dl ruccolasallad
Torrvaror
  • 8 tsk olivolja
  • 8 dl havregryn
  • 0.5 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 16 dl valnötter
  • 50 g torkade aprikoser
  • 3 tsk honung
  • 1 msk potatismjöl
  • 0.5 dl sötströ
  • 1 dl kokosmjöl
  • 0.5 dl havremjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk pinjenötter
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk sötstark senap
  • 1.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk kanel
  • 3.5 tsk örtagårdskrydda
  • dillkvistar
  • 2 msk färsk timjan
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 1 msk gräslök
  • 1 krm salt
  • 2 krm torkade franska örter
  • 1 msk balsamico
Övrigt
  • 1 msk grov senap
  • 50 g soltorkade cocktailtomater i olja
  • 0.5 dl skagenröra
  • 150 gram kantareller (frysta)
  • 5 msk fiberhonung Nicks
  • 1 msk majonnäs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!