Tillbaka till menyerna

jol

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 319 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 319 Kcal

      Västerbottenpizza med salami

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 939 Kcal

    • Frukost - 218 Kcal

      Äppelgranola med yoghurt och bär

    • Lunch - 595 Kcal

      Het scampigryta med spenat

    • Middag - 127 Kcal

      Spenatsoppa med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 16 gram

Fett: 36.8 gram

Protein: 39.8 gram

Energi: 629 kcal

  • Måndag middag 319 Kcal

    Västerbottenpizza med salami

    Njut av en god minipizza gjord på bland annat västerbottenost och fiberhusk. Toppa de små pizzorna med tex, salami eller skinka, mozzarella och champinjoner. Ett recept till dig som vill ha inte vill ha en stor pizza.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 125 g västerbottenost
    Fyllning
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 4 st skiva salami
    • 150 g mozarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.2 st röd paprika
    • 1 tsk pizzakrydda
    • 8 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till degen och låt svälla 5 minuter.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och klicka ut 4 pizzor av degen.
    • Platta till och förgrädda ca 7 minuter.
    • Ta ut pizzan.
    • Bred på ett jämnt lager ajvar relish med hjälp av en sked.
    • Skär mozzarella i skivor och fördela ost och salamin på pizzan.
    • Skiva svamp och dela tomater.
    • Lägg på paprika och strö över pizzakrydda.
    • Grädda i ugnen tills osten blivit gyllenbrun, ca 10 minuter.
    • Toppa med tomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 125 g västerbottenost
    Fyllning
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 4 st skiva salami
    • 150 g mozarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.2 st röd paprika
    • 1 tsk pizzakrydda
    • 8 st cocktailtomat
  • Tisdag frukost 218 Kcal

    Äppelgranola med yoghurt och bär

    En portion med soyayoghurt eller havreyoghurt toppad med färska björnbär eller andra bär och lite knaprig granola.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 218 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl färska björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål och toppa med bär och granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl färska björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Tisdag lunch 595 Kcal

    Het scampigryta med spenat

    En trevlig rätt för dig som gillar scampi med lite sting!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 595 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst scampi
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk olivolja
    • 100 g frusen spenat
    • 0.5 msk skaldjursfond
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g sockerärtor

    Gör så här

    • Tina scampin.
    • Skala och hacka lök.
    • Skala och finhacka vitlök.
    • Dela röd, grön och gul chili och skrapa bort kärnorna.
    • Hacka fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och fräs ca 3 minuter.
    • Rör ner bladspenat och tillsätt skaldjursfond och grädde.
    • Smaka av med salt och vitpeppar.
    • Låt koka ihop ca 5 minuter, lägg i sugar snaps strax innan servering.
    • Servera i djupa skålar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst scampi
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk olivolja
    • 100 g frusen spenat
    • 0.5 msk skaldjursfond
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g sockerärtor

    Tisdag middag 127 Kcal

    Spenatsoppa med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 127 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g fryst bladspenat
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 dl vatten
    Topping 2 portioner
    • 50 g fetaost

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar och 5 dl vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp i skålar och toppa med smulad fetaost.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g fryst bladspenat
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 dl vatten
    Topping 2 portioner
    • 50 g fetaost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st ägg
  • 4 st skiva salami
  • 400 g fryst scampi
Torrvaror
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk olivolja
Mejeri
  • 125 g västerbottenost
  • 150 g mozarella
  • 1.5 dl sojayoghurt
  • 1.5 dl grädde
  • 50 g fetaost
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 dl ajvar relish
  • 1 tsk pizzakrydda
  • 0.5 msk skaldjursfond
  • 1 st kycklingbuljongtärning
Frukt/grönt
  • 8 st färska champinjoner
  • 0.2 st röd paprika
  • 8 st cocktailtomat
  • 1 dl färska björnbär
  • 2 st gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 0.5 st röd chili
  • 75 g sockerärtor
  • 250 g fryst bladspenat
Övrigt
  • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)
  • 100 g frusen spenat

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!