Tillbaka till menyerna

Jobbvecka

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 482 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 126 Kcal

      Linsgryta från Mellanöstern

    • Middag - 263 Kcal

      Morotsfalafel med tomatsallad

    • Mellanmål - 88 Kcal

      Långpannebröd med frön

    • Dessert

  • Tisdag - 1222 Kcal

    • Frukost - 253 Kcal

      Yoghurt med Crunchy Keto Müsli och bär

    • Lunch - 324 Kcal

      Italiensk tonfiskröra

    • Middag - 646 Kcal

      Basilikaköttbullar med haricots verts

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 620 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 126 Kcal

      Linsgryta från Mellanöstern

    • Middag - 400 Kcal

      Rester 400 kalorier

    • Mellanmål - 88 Kcal

      Långpannebröd med frön

    • Dessert

  • Torsdag - 1543 Kcal

    • Frukost - 300 Kcal

      Rester 300 kalorier

    • Lunch - 646 Kcal

      Basilikaköttbullar med haricots verts

    • Middag - 597 Kcal

      Lasagne med halloumi och spenat

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1564 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 630 Kcal

      Kalvfärsbiffar med blomkålsmos

    • Middag - 928 Kcal

      Chevrefylld lax med pesto och citronquinoa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1716 Kcal

    • Frukost - 300 Kcal

      Rester 300 kalorier

    • Lunch - 337 Kcal

      Spenatomelett med fetaost

    • Middag - 1079 Kcal

      Färsbiffar med pestocréme och stekta rotfrukter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1568 Kcal

    • Frukost - 300 Kcal

      Rester 300 kalorier

    • Lunch - 584 Kcal

      Laxpaj med spenat

    • Middag - 684 Kcal

      Köttfärsgratäng med squashrullar

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 51.1 gram

Fett: 74.6 gram

Protein: 60.3 gram

Energi: 1245.1 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 126 Kcal

    Linsgryta från Mellanöstern

    Smakrik och mättande gryta som passar perfekt på en fastedag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 126 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 2 st morot
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 dl torkade röda linser
    • 200 g krossade tomater
    • 7 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong

    Gör så här

    • Finhacka vitlök, lök, morot och selleri.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs grönsakerna runt om.
    • Tillsätt alla kryddor och röda linser.
    • Häll på krossade tomater, vatten och smula ner buljongtärningen.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låt sjuda ca 20 minuter.
    • Häll upp i en skål och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 2 st morot
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 dl torkade röda linser
    • 200 g krossade tomater
    • 7 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong

    Måndag middag 263 Kcal

    Morotsfalafel med tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Morotsfalafel
    • 2.5 dl kikärtor
    • 1 msk tahini
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 1 st morot
    Tomatsallad
    • 125 g färgglada tomater
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 kruka färsk mynta
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg kikärtorna i blöt 6-8 timmar.  Häll av vattnet och lägg i en matberedare. Tillsätt persilja och tahini och mixa hastigt.
    • Skala och hacka vitlök och lök. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök. Smula ner en buljongtärning och tillsätt spiskummin, salt, peppar och lite sweet chilisås.
    • Häll över blandningen i matberedaren och mixa till en jämn smet.
    • Skala och riv morötterna grovt och blanda ner i smeten.
    • Forma till 8 biffar och stek 3-4 min på bägge sidor i lite olja på medelvärme.
    • Gör under tiden salladen genom att dela tomater och lägg i en skål. Skiva rödlök tunt och finhacka chili och mynta. Blanda tomater, lök, mynta, saften av 1 lime, olja, salt och peppar i en skål.
    • Servera biffarna med tomatsalladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Morotsfalafel
    • 2.5 dl kikärtor
    • 1 msk tahini
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 1 st morot
    Tomatsallad
    • 125 g färgglada tomater
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 kruka färsk mynta
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag mellanmål 88 Kcal

    Långpannebröd med frön

    Ett snabbakat bröd - servera med färskost och valfri grönsak. Fungerar utmärkt till frukost eller mellanmål! Använd en halv burk 10% kesella i brödet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 88 kcal

    Ingredienser

    24 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.5 dl kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 krm salt
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 70 gram solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    • 0.5 dl pumpakärnor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa äggen lätt och blanda ned resten av ingredienserna.
    • Lägg bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten.
    • Strö över pumpakärnor och grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
    • Skär brödet i rutor.
    • Förvara i en plastpåse eller frys in.

    Ingredienser

    24 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.5 dl kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 krm salt
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 70 gram solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    • 0.5 dl pumpakärnor
  • Tisdag frukost 253 Kcal

    Yoghurt med Crunchy Keto Müsli och bär

    Starta dagen med en god frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl Crunchy Keto Müsli (receptbanken)
    • 0.25 dl blåbär
    • 4 st hallon

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Toppa med müsli och färska bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl Crunchy Keto Müsli (receptbanken)
    • 0.25 dl blåbär
    • 4 st hallon

    Tisdag lunch 324 Kcal

    Italiensk tonfiskröra

    Krämig tonfiskröra som serveras med isbergssallad och massa andra goda grönsaker. Går bra att byta ut tomatpurén till ajvar relish om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 324 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 180 g tonfisk
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk basilika
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk majonnäs
    • 1 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl isbergssallad
    • 2 dl rucola
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Blanda ihop alla ingredienser till tonfiskröran.
    • Lägg ruccola i ett salladsblad och lägg på hälften av röran.
    • Toppa med skivade tomater, lite extra rödlök och pinjenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 180 g tonfisk
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk basilika
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk majonnäs
    • 1 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl isbergssallad
    • 2 dl rucola
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 msk pinjenötter

    Tisdag middag 646 Kcal

    Basilikaköttbullar med haricots verts

    En enkel maträtt att tillaga som även är gott till matlådor! Laga en extra portion och ha till lunch dagen efter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 52 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 646 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g köttfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 1 msk kalvfond
    • 1 tsk torkad basilika
    • 150 g haricots verts
    • 150 g grön sparris
    • 3 styck tomat
    • 200 g grönsallad
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Lägg köttfärsen i en bunke.
    • Skala och finhacka vitlöken.
    • Tillsätt vitlök, basilika, ägg och grädde och krydda med salt och svartpeppar.
    • Blanda färsen och forma till bollar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runt om några minuter.
    • Tillsätt vatten, grädde, kalvfond och basilika och låt köttbullarna kokas klara i stekpannan.
    • Tillsätt sedan haricots verts och sparris och låt koka några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela grönsallad och tomater på fyra tallrikar och toppa med köttbullarna och grönsakerna.
    • Häll såsen över och dekorera med persilja

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g köttfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 1 msk kalvfond
    • 1 tsk torkad basilika
    • 150 g haricots verts
    • 150 g grön sparris
    • 3 styck tomat
    • 200 g grönsallad
    • 1 msk bladpersilja
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 126 Kcal

    Linsgryta från Mellanöstern

    Smakrik och mättande gryta som passar perfekt på en fastedag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 126 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 2 st morot
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 dl torkade röda linser
    • 200 g krossade tomater
    • 7 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong

    Gör så här

    • Finhacka vitlök, lök, morot och selleri.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs grönsakerna runt om.
    • Tillsätt alla kryddor och röda linser.
    • Häll på krossade tomater, vatten och smula ner buljongtärningen.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låt sjuda ca 20 minuter.
    • Häll upp i en skål och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 2 st morot
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 dl torkade röda linser
    • 200 g krossade tomater
    • 7 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong

    Onsdag middag 400 Kcal

    Rester 400 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 400 kalorier per portion.

    Onsdag mellanmål 88 Kcal

    Långpannebröd med frön

    Ett snabbakat bröd - servera med färskost och valfri grönsak. Fungerar utmärkt till frukost eller mellanmål! Använd en halv burk 10% kesella i brödet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 88 kcal

    Ingredienser

    24 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.5 dl kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 krm salt
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 70 gram solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    • 0.5 dl pumpakärnor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa äggen lätt och blanda ned resten av ingredienserna.
    • Lägg bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten.
    • Strö över pumpakärnor och grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
    • Skär brödet i rutor.
    • Förvara i en plastpåse eller frys in.

    Ingredienser

    24 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.5 dl kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 krm salt
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 70 gram solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    • 0.5 dl pumpakärnor
  • Torsdag frukost 300 Kcal

    Rester 300 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 300 kalorier per portion.

    Torsdag lunch 646 Kcal

    Basilikaköttbullar med haricots verts

    En enkel maträtt att tillaga som även är gott till matlådor! Laga en extra portion och ha till lunch dagen efter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 52 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 646 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g köttfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 1 msk kalvfond
    • 1 tsk torkad basilika
    • 150 g haricots verts
    • 150 g grön sparris
    • 3 styck tomat
    • 200 g grönsallad
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Lägg köttfärsen i en bunke.
    • Skala och finhacka vitlöken.
    • Tillsätt vitlök, basilika, ägg och grädde och krydda med salt och svartpeppar.
    • Blanda färsen och forma till bollar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runt om några minuter.
    • Tillsätt vatten, grädde, kalvfond och basilika och låt köttbullarna kokas klara i stekpannan.
    • Tillsätt sedan haricots verts och sparris och låt koka några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela grönsallad och tomater på fyra tallrikar och toppa med köttbullarna och grönsakerna.
    • Häll såsen över och dekorera med persilja

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g köttfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 1 msk kalvfond
    • 1 tsk torkad basilika
    • 150 g haricots verts
    • 150 g grön sparris
    • 3 styck tomat
    • 200 g grönsallad
    • 1 msk bladpersilja

    Torsdag middag 597 Kcal

    Lasagne med halloumi och spenat

    En härlig vegetarisk lasagne som blir perfekt när ni är många runt köksbordet eller att frysa in till matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 597 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g rucola
    • 150 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 150 grader.
    • Vispa ägg, färskost och salt till en slät smet.
    • Fortsätt vispa medan du rör i fiberhusk, lite i taget.
    • Låt vila någon minut.
    • Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper med slickepott eller spatel.
    • Lägg ett ark över och kavla tills smeten fyller en hel ugnsplåt.
    • Låt båda arken bakplåtspapper vara kvar.
    • Grädda i ca 10–12 minuter.
    • Låt svalna och ta sedan bort pappret.
    • Skär plattor med pizzaskärare eller vass kniv.
    • Höj temperaturen till 225 grader.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Fräs lök och vitlök i olja och tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan, salt och peppar.
    • Låt koka ihop ca: 5 minuter.
    • Tillsätt spenat och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär halloumi i tunna skivor.
    • Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
    • Börja och avsluta med tomatsås.
    • Strö över riven ost.
    • Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
    • Servera med rucolasallad och tomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g rucola
    • 150 g cocktailtomater
  • Fredag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Fredag lunch 630 Kcal

    Kalvfärsbiffar med blomkålsmos

    Goda kalvfärsbiffar som serveras med en gräddig blomkålsmos - laga en extra portion och ta med matlåda till jobbet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 56 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 630 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kalvfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk smör
    • 70 g bacon
    • 2 msk pinjenötter
    • 2 msk bladpersilja
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Gör först blomkålsmoset genom att skära ut buketter från blomkålshuvudet.
    • Koka buketterna i lättsaltat vatten i ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare.
    • Mixa den slät och lägg tillbaka blomkålen i kastrullen.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Blanda färs med salt, svartpeppar, ägg och grädde.
    • Forma till avlånga biffar och stek i smör runt om i ca 8 minuter.
    • Strimla bacon och bryn tillsammans med pinjenötter.
    • Blanda ner hackad bladpersilja och lägg över biffarna.
    • Servera med moset.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kalvfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk smör
    • 70 g bacon
    • 2 msk pinjenötter
    • 2 msk bladpersilja
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar

    Fredag middag 928 Kcal

    Chevrefylld lax med pesto och citronquinoa

    Ett härligt recept på en chevrefylld lax grön pesto som serveras med citronquinoa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 48 gram

    Energi: 928 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 2 msk grön pesto
    • 50 g chevreost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g mandelspån
    • 0.2 dl sultanrussin
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 st citron
    Citronquinoa
    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk citronsaft
    • 1 msk dill
    • 0.5 dl gröna ärtor
    Citroncréme
    • 3 msk crème fraiche
    • 5 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en plåt.
    • Skär ett snitt i laxfiléerna och lägg i pesto och ost.
    • Strö på salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Koka quinoan enligt anvisningen på paketet, ca 13 min.
    • Skölj ordentligt och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, salt, peppar, citron, dill och ärtor.
    • Gröp ur kärnorna från granatäpplet.
    • Gör citroncrémen genom att blanda i hop alla ingredienser i en skål.
    • Servera med laxen med quinoasallad och citroncréme.
    • Dekorera med rostade mandelspån, granatäpple och sultanrussin.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 2 msk grön pesto
    • 50 g chevreost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g mandelspån
    • 0.2 dl sultanrussin
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 st citron
    Citronquinoa
    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk citronsaft
    • 1 msk dill
    • 0.5 dl gröna ärtor
    Citroncréme
    • 3 msk crème fraiche
    • 5 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 300 Kcal

    Rester 300 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 300 kalorier per portion.

    Lördag lunch 337 Kcal

    Spenatomelett med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 337 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 10 g smör
    • 0.25 st rödlök
    • 25 g spenat
    • 25 g fetaost

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en skål.
    • Skala och skiva rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör eller olja och lägg ner spenat och rödlök.
    • Häll på äggsmeten och smula över fetaost.
    • Låt steka på svag värme i ca 5 minuter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 10 g smör
    • 0.25 st rödlök
    • 25 g spenat
    • 25 g fetaost

    Lördag middag 1079 Kcal

    Färsbiffar med pestocréme och stekta rotfrukter

    En perfekt rätt att laga till helgen eller varför inte lyxa till vardagen lite?! Färsbiffarna går dessutom utmärkt att frysa så passa på att göra några extra att frysa ner till dagar när du har kort om tid och behöver något snabbt och gott att ta fram.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 66 gram

    Fett: 75 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 1079 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Ingredienser
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk persilja
    • 0.75 dl ströbröd
    • 1 dl vatten
    • 5 msk ajvar relish
    • 1 st ägg
    • 600 g blandfärs
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Stekta rotfrukter
    • 2 st liten sötpotatis
    • 2 st palsternacka
    • 1 st rödlök
    • 100 g fetaost i olja med kryddblandning
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 dl vatten
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Pestocreme
    • 2 dl crème fraiche
    • 5 msk grön pesto
    • 2 msk rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 200 g bladspenat
    • 1 dl pumpafrön
    • 2 msk persilja

    Gör så här

    • Börja med att göra biffarna genom att skala och finhacka lök och riv vitlöksklyftan fint.
    • Lägg i en skål och blanda ner persilja, örtagårdskrydda, salt, peppar, ströbröd och vatten.
    • Låt stå och svälla några minuter.
    • Blanda ner ajvar, ägg och färs och forma till 8 biffar.
    • Sen är det dags för de rostade grönsakerna.
    • Skala och skiva rotfrukterna och rödlöken.
    • Häll lite av spadet från fetaosten i en stekpanna och lägg ner rotfrukter, lök och vitlök.
    • Låt steka några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar, örtagårdskrydda och en buljongtärning.
    • Häll på vatten och sätt på ett lock.
    • Låt sjuda på svag värme i ca 12 minuter men rör gärna om då och då.
    • Gör pestocrémen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Nu är det dags att steka biffarna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna runt om i ca 7-8 minuter.
    • Servera vackert genom att lägga spenatblad på ett serveringsfat och lägg biffarna över.
    • Lägg på rotfrukterna och toppa med fetaost.
    • Strö på rostade pumpafrön och hackad persilja.
    • Servera med pestocrémen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Ingredienser
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk persilja
    • 0.75 dl ströbröd
    • 1 dl vatten
    • 5 msk ajvar relish
    • 1 st ägg
    • 600 g blandfärs
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Stekta rotfrukter
    • 2 st liten sötpotatis
    • 2 st palsternacka
    • 1 st rödlök
    • 100 g fetaost i olja med kryddblandning
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 dl vatten
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Pestocreme
    • 2 dl crème fraiche
    • 5 msk grön pesto
    • 2 msk rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 200 g bladspenat
    • 1 dl pumpafrön
    • 2 msk persilja
  • Söndag frukost 300 Kcal

    Rester 300 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 300 kalorier per portion.

    Söndag lunch 584 Kcal

    Laxpaj med spenat

    En god paj som passar bra när ni är många runt middagsbordet eller som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 584 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad

    Gör så här

    • Häll av och skölj kikärtorna.
    • Lägg i en matberedare och tillsätt smör, mjölsorterna och salt.
    • Mixa till en jämn deg och tryck ut degen i en liten pajform, ca 20 cm i diameter.
    • Ställ kallt i kylen 30 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Förgrädda pajen i 10 minuter.
    • Strimla purjolöken.
    • Lägg purjolök, spenat, lax i pajformen.
    • Fördela pepparrotsosten över.
    • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar i en skål.
    • Häll över blandningen och smula över mozzarella.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad

    Söndag middag 684 Kcal

    Köttfärsgratäng med squashrullar

    En riktigt god gratäng med fyllda squashrullar på. Laga några portioner och lägg i frysen så har du bra middagsmat när du har bråttom eller inte orkar laga mat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 684 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st squash
    • 250 g ricottaost
    • 250 g soltorkade tomater i olja
    • 1 dl riven västerbottenost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 400 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 tsk flytande honung
    • 125 g mozarella
    Tillbehör
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 250 g körsbärstomater

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 220 grader.
    • Hyvla squashen på längden i tunna skivor.
    • Blanda i en skål, ricottaost, hacka soltorkade tomater, västerbottenost och riven vitlök.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Bred på crémen på squashskivorna och rulla ihop och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn köttfärsen med vitlök och hackad lök.
    • Vänd ner krossade tomater och krydda med salt, svartpeppar, torkad basilika och honung.
    • Låt puttra i 10 min på medelhög temperatur.
    • Lägg köttfärssåsen i en ugnsfastform och skiva mozzarella i tunna skivor och lägg över köttfärssåsen och sedan placera på rullarna.
    • Sätt in i ugnen i 15 min.
    • Dekorera med basilika kvistar och ringa över pesto.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st squash
    • 250 g ricottaost
    • 250 g soltorkade tomater i olja
    • 1 dl riven västerbottenost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 400 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 tsk flytande honung
    • 125 g mozarella
    Tillbehör
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 250 g körsbärstomater
Torrvaror
  • 9 dl kaffe
  • 4.5 msk olivolja
  • 6 dl torkade röda linser
  • 1200 g krossade tomater
  • 2 msk bakpulver
  • 120 gram sesamfrön
  • 120 gram kruskakli
  • 140 gram solrosfrön
  • 1 dl linfrön
  • 7 dl pumpakärnor
  • 3 msk pinjenötter
  • 2 msk fiberhusk
  • 3 tsk flytande honung
  • 50 g mandelspån
  • 0.2 dl sultanrussin
  • 1 dl vit quinoa, okokt
  • 0.75 dl ströbröd
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 msk bovetemjöl
  • 1 msk havremjöl
Frukt/grönt
  • 12 klyfta vitlök
  • 5.5 st gul lök
  • 5 st morot
  • 4 st selleristjälk
  • 125 g färgglada tomater
  • 4.25 st rödlök
  • 0.5 st röd chili
  • 0.5 st lime
  • 0.25 dl blåbär
  • 4 st hallon
  • 3 dl isbergssallad
  • 72 dl rucola
  • 6 st cocktailtomat
  • 300 g haricots verts
  • 300 g grön sparris
  • 6 styck tomat
  • 400 g grönsallad
  • 150 g cocktailtomater
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 st citron
  • 3 msk citronsaft
  • 0.5 dl gröna ärtor
  • 5 tsk citronskal
  • 55 g spenat
  • 2 st liten sötpotatis
  • 2 st palsternacka
  • 200 g bladspenat
  • 0.25 st purjolök
  • 8 dl blandsallad
  • 2 st squash
  • 250 g körsbärstomater
Kryddor/smaksättare
  • 1.5 tsk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk torkade örter
  • 2 nypa chiliflakes
  • 2 tärning grönsaksbuljong
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 msk sweet chilisås
  • 0.5 kruka färsk mynta
  • 4 tsk brödkryddor
  • 5.5 krm salt
  • 2 msk basilika
  • 2 msk tomatpuré
  • 4.5 tsk torkad basilika
  • 2 msk kalvfond
  • 4 msk bladpersilja
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 4 krm torkad timjan
  • 9 msk grön pesto
  • 1 msk dill
  • 7 msk persilja
  • 5 msk ajvar relish
  • 3 tsk örtagårdskrydda
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 2.5 kruka färsk basilika
Övrigt
  • 3.5 dl kikärtor
  • 1 msk tahini
  • 1 msk majonnäs
  • rester 400 kalorier
  • rester 300 kalorier
  • 200 g frusen spenat
  • 250 g soltorkade tomater i olja
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 20.5 st ägg
  • 180 g tonfisk
  • 1200 g köttfärs
  • 250 g kalvfärs
  • 70 g bacon
  • 300 g laxfilé
  • 1100 g blandfärs
  • 300 g varmrökt lax
Mejeri
  • 1 dl kesella
  • 134 g smör
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 1 dl gräddfil
  • 8.5 dl grädde
  • 150 g färskost
  • 200 g halloumi
  • 2 dl riven ost
  • 50 g chevreost
  • 5 msk crème fraiche
  • 25 g fetaost
  • 100 g fetaost i olja med kryddblandning
  • 150 g pepparrotsost
  • 125 g mozzarella
  • 250 g ricottaost
  • 1 dl riven västerbottenost
  • 125 g mozarella

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!