Tillbaka till menyerna

Ibiza boost

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan ”lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 28.9 gram

Fett: 52.1 gram

Protein: 56.9 gram

Energi: 802.4 kcal

  • Måndag middag 427 Kcal

    Rödbetsgratäng med kyckling och fetaost

    En rätt som räcker till många och blir komplett med en grönsallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 427 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g förkokta rödbetor
    • 3 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 150 g fetaost
    • 1 st rödlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 4 g smör
    • 0.5 klyfta vitlök

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 220 grader.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en ugnsfast form.
    • Ringa över olja och balsamico. Pressa över citron.
    • Häll ut oljan från den tärnade osten och lägg ost över rödbetorna. Spara lite ost som topping.
    • Skala och skär rödlök i tunna klyftor och lägg i formen.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar och blanda runt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör
    • Putsa kycklingen och bryn i pannan med riven vitlök och salt och svartpeppar.
    • Lägg kycklingen över rödbetorna och smula över ost.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 min.
    • Toppa med timjan och servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g förkokta rödbetor
    • 3 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 150 g fetaost
    • 1 st rödlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 4 g smör
    • 0.5 klyfta vitlök
  • Tisdag lunch 427 Kcal

    Rödbetsgratäng med kyckling och fetaost

    En rätt som räcker till många och blir komplett med en grönsallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 427 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g förkokta rödbetor
    • 3 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 150 g fetaost
    • 1 st rödlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 4 g smör
    • 0.5 klyfta vitlök

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 220 grader.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en ugnsfast form.
    • Ringa över olja och balsamico. Pressa över citron.
    • Häll ut oljan från den tärnade osten och lägg ost över rödbetorna. Spara lite ost som topping.
    • Skala och skär rödlök i tunna klyftor och lägg i formen.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar och blanda runt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör
    • Putsa kycklingen och bryn i pannan med riven vitlök och salt och svartpeppar.
    • Lägg kycklingen över rödbetorna och smula över ost.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 min.
    • Toppa med timjan och servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g förkokta rödbetor
    • 3 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 150 g fetaost
    • 1 st rödlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 4 g smör
    • 0.5 klyfta vitlök

    Tisdag middag 447 Kcal

    Grillad kyckling med grekisk sallad och tzatziki

    Superfräsch rätt att njut av i sommar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Grekisk sallad
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.75 st paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 8 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    • 50 g tärnad fetaost i olja
    Tzatziki
    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 10 cm gurka
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0.5 msk persilja

    Gör så här

    • Marinera kycklingen i finriven vitlök, ketjap manis, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda 20 minuter.
    • Häll olivolja, balsamico, honung och örtagårdskrydda i en stor skål. Skär alla grönsaker i mindre bitar och lägg i skålen. Tillsätt hackad persilja, salt och peppar. Blanda  om och lägg på fetaosttärningar.
    • Finriiv gurkan och pressa ut så mycket vätska du kan. Gör tzatziki genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Grilla kycklingen runt om i ca: 10 minuter. Servera med grekisk sallad och tzatziki.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Grekisk sallad
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.75 st paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 8 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    • 50 g tärnad fetaost i olja
    Tzatziki
    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 10 cm gurka
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0.5 msk persilja
  • Onsdag lunch 447 Kcal

    Grillad kyckling med grekisk sallad och tzatziki

    Superfräsch rätt att njut av i sommar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Grekisk sallad
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.75 st paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 8 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    • 50 g tärnad fetaost i olja
    Tzatziki
    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 10 cm gurka
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0.5 msk persilja

    Gör så här

    • Marinera kycklingen i finriven vitlök, ketjap manis, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda 20 minuter.
    • Häll olivolja, balsamico, honung och örtagårdskrydda i en stor skål. Skär alla grönsaker i mindre bitar och lägg i skålen. Tillsätt hackad persilja, salt och peppar. Blanda  om och lägg på fetaosttärningar.
    • Finriiv gurkan och pressa ut så mycket vätska du kan. Gör tzatziki genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Grilla kycklingen runt om i ca: 10 minuter. Servera med grekisk sallad och tzatziki.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Grekisk sallad
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.75 st paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 8 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    • 50 g tärnad fetaost i olja
    Tzatziki
    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 10 cm gurka
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0.5 msk persilja

    Onsdag middag 576 Kcal

    Fetafylld laxfilé med granatäpple

    En laxrätt med härlig sälta från fetaost och oliver!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 576 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g laxfilé
    • 50 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl blandsallad
    • 8 st oliver utan kärna
    • 0.5 st grapefrukt
    • 0.25 st granatäpple

    Gör så här

    • Sätt ugnen 175 C.
    • Skär ett snitt längs med varje laxfilé och fördela fetaosten i laxfiléerna.
    • Strö över lite salt och rosépeppar.
    • Lägg fisken i en ugnssäker form och ugnsbaka i ca 15 minuter.
    • Blanda sallad och oliver och skär skivor av grapefrukten med skalet på.
    • Fördela laxen på tallriken och lägg upp laxfiléerna på en bädd av sallad.
    • Kärna ur granatäpplet och toppa med granatäpplekärnorna.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g laxfilé
    • 50 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl blandsallad
    • 8 st oliver utan kärna
    • 0.5 st grapefrukt
    • 0.25 st granatäpple
  • Torsdag lunch 576 Kcal

    Fetafylld laxfilé med granatäpple

    En laxrätt med härlig sälta från fetaost och oliver!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 576 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g laxfilé
    • 50 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl blandsallad
    • 8 st oliver utan kärna
    • 0.5 st grapefrukt
    • 0.25 st granatäpple

    Gör så här

    • Sätt ugnen 175 C.
    • Skär ett snitt längs med varje laxfilé och fördela fetaosten i laxfiléerna.
    • Strö över lite salt och rosépeppar.
    • Lägg fisken i en ugnssäker form och ugnsbaka i ca 15 minuter.
    • Blanda sallad och oliver och skär skivor av grapefrukten med skalet på.
    • Fördela laxen på tallriken och lägg upp laxfiléerna på en bädd av sallad.
    • Kärna ur granatäpplet och toppa med granatäpplekärnorna.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g laxfilé
    • 50 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl blandsallad
    • 8 st oliver utan kärna
    • 0.5 st grapefrukt
    • 0.25 st granatäpple

    Torsdag middag 262 Kcal

    Smashed broccoli med rökt lax

    Ett kul och gott sätt att tillreda broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g broccoli
    • 1 dl parmesan
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g rökt lax
    Dekoration
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skär broccoli i buketter. Koka broccoli i lättsaltat vatten tills dom är mjuka. Häll av i durkslag och spola kallt vatten.
    • Lägg broccoli på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till varje bukett med botten med ett glas. Riv parmesan och fördela osten på varje bukett. Salta och peppra.
    • Sätt in i ugn tills osten smält, ca 5 min. Strö på hackad dill och servera med rökt lax. Dekorera med citronklyfta och dillkvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g broccoli
    • 1 dl parmesan
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g rökt lax
    Dekoration
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
  • Fredag lunch 299 Kcal

    Varma grönsaker med halloumi

    Redo för kylskåpsrensning? Då passar detta recept perfekt, töm kylskåpet med grönsaker och stek i en stekpanna. Har du inte halloumi hemma? Välj isåfall valfritt protein till denna rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 299 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st paprika
    • 0.75 st broccolistånd
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Skiva halloumi. Skala och riv vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn halloumi runt om.
    • Lägg i grönsaker, vitlök, kryddor och låt steka några minuter.
    • Lägg upp på tallrik med osten över.
    • Rosta solrosfrön i en torr stekpanna och toppa rätten med.
    • Dekorera med färska örter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st paprika
    • 0.75 st broccolistånd
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Fredag middag 551 Kcal

    Spenatpaj med ädelost och timjan

    Smakrik och god vegetarisk paj. Frys in matlådor eller bjud hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 52 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 551 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 2 st ägg
    Fyllning
    • 400 g fryst bladspenat
    • 125 g st agur ost
    • 1 msk frysta provensalska örter
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser till ­pajskalet.
    • Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Lägg den frysta spenaten i botten på pajskalet och smula över ost och örter.
    • Vispa ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Häll smeten över pajen.
    • Skala löken och skiva tunt.
    • Fördela lök och valnötter på pajen och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 2 st ägg
    Fyllning
    • 400 g fryst bladspenat
    • 125 g st agur ost
    • 1 msk frysta provensalska örter
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk valnötter
Frukt/grönt
  • 1000 g förkokta rödbetor
  • 0.25 st citron
  • 2.25 st rödlök
  • 1.75 klyfta vitlök
  • 1.25 st paprika
  • 14 st cocktailtomat
  • 10 cm gurka
  • 2 dl blandsallad
  • 0.5 st grapefrukt
  • 0.25 st granatäpple
  • 200 g broccoli
  • 2 st citronklyfta
  • 0.75 st broccolistånd
  • 0.25 st squash
  • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 400 g fryst bladspenat
Torrvaror
  • 5 tsk olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 8 st oliver utan kärna
  • 2 msk solrosfrön
  • 2.5 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 3 msk valnötter
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk balsamico
  • 3.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 tsk ketjap manis
  • 2.5 msk persilja
  • 1 msk dill
  • 2 st dillkvistar
  • 1 krm salt
  • 1 msk frysta provensalska örter
Mejeri
  • 200 g fetaost
  • 104 g smör
  • 50 g tärnad fetaost i olja
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 1 dl parmesan
  • 100 g halloumi
  • 125 g st agur ost
  • 2 dl grädde
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 800 g kycklinglårfilé
  • 175 g laxfilé
  • 150 g rökt lax
  • 5 st ägg

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.