Tillbaka till menyerna

Genomförbar diet

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1195 Kcal

    • Frukost - 221 Kcal

      Äggröra med gräslök och tomat

    • Lunch - 357 Kcal

      Grönsakswok med halloumiost

    • Middag - 617 Kcal

      Tacowrap

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 639 Kcal

    • Frukost - 282 Kcal

      Yoghurt med äpple och granola

    • Lunch - 357 Kcal

      Grönsakswok med halloumiost

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 622 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 622 Kcal

      Torsk och laxfilé med stekt fänkål och ärtpesto

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 19.3 gram

Fett: 56.2 gram

Protein: 52.2 gram

Energi: 818.5 kcal

  • Fredag frukost 221 Kcal

    Äggröra med gräslök och tomat

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt, svartpeppar och hackad gräslök i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om med en trägaffel ca 30 sek.
    • Skiva en ½ tomat och lägg på en tallrik. Toppa med äggröran.

    Fredag lunch 357 Kcal

    Grönsakswok med halloumiost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g Brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela brysselkål och skala och skär lök i bitar. Skiva squash och paprika. Skär halloumin i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på kryddor.
    • Blanda ner mandel och russin. Pressa lite citron över och blanda ner färsk basilika.

    Fredag middag 617 Kcal

    Tacowrap

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 53 gram

    Energi: 617 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk msk smör
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0
    • 0.5 dl riven ost
    Topping
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st rödlök
    • 0 msk persilja
    Tillbehör
    • 0.3 dl gräddfil
    • 2 msk tacosås

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i äggsmeten.
    • Stek någon minut.
    • Lägg omeletten på en tallrik.
    • Hetta upp stekpannan igen med lite smör och bryn färs med tacokrydda.
    • Häll på vatten och låt steka några minuter.
    • Fördela färsen i omeletten och strö på lite ost.
    • Rulla ihop och lägg på en ugnsplåt.
    • Toppa med lite extra ost och gratinera i ugnen i ca 12 min.
    • Servera med hackad tomat, rödlök och hackad persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.
  • Lördag frukost 282 Kcal

    Yoghurt med äpple och granola

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken. Totala receptet för frömüslin är 20 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 282 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Skär äpplet i bitar.
    • Lägg yoghurt i en skål och lägg färska äpplebitar.
    • Toppa med granola.

    Lördag lunch 357 Kcal

    Grönsakswok med halloumiost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g Brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela brysselkål och skala och skär lök i bitar. Skiva squash och paprika. Skär halloumin i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på kryddor.
    • Blanda ner mandel och russin. Pressa lite citron över och blanda ner färsk basilika.
  • Söndag middag 622 Kcal

    Torsk och laxfilé med stekt fänkål och ärtpesto

    Recept på torsk och laxfilé med fänkål och en god pesto gjord på ärtor, gott till både lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 622 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskfile
    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st fänkål
    • 1 msk msk smör
    • 0.5 dl gröna ärtor
    • 2 st citronskiva
    Ärtpesto
    • 1.5 dl frysta ärtor
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk Citronsaft
    • 3 msk olivolja
    • 0

    Gör så här

    • Gör först ärtpeston genom att lägga alla ingredienser i en matberedare och mixa till en jämn röra. Smaka av med salt och peppar.
    • Skär fisken i 4 bitar. Strö på salt och peppar.
    • Skär fänkål i skivor (skär bort roten). Hetta upp en stekpanna med smör och bryn först fänkålsskivorna. Krydda med salt och peppar.
    • Lägg åt sidan och bryn sedan fiskfiléerna 3-4 minuter per sida.
    • Servera fisken med fänkål och ärtpesto. Toppa med lite gröna ärtor.
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 4 st ägg
  • 150 g nötfärs
  • 200 g torskfile
  • 200 g laxfilé
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • persilja
  • salt och vitpeppar
Frukt/grönt
  • 1 msk gräslök
  • 1.5 styck tomat
  • 200 g Brysselkål
  • 1.25 st rödlök
  • 0.5 st squash
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • basilika
  • 1 st citron
  • 0.5 st rött äpple
  • 1 st fänkål
  • 0.5 dl gröna ärtor
  • 2 st citronskiva
  • 0.5 klyfta vitlök
  • 1 msk Citronsaft
Mejeri
  • 1 tsk tsk smör
  • 300 g halloumi
  • 1.33 msk msk smör
  • 0.5 dl riven ost
  • 0.3 dl gräddfil
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)
Torrvaror
  • 3 tsk olivolja
  • 20 st st skållad mandel
  • 4 msk russin
  • 2 msk solrosfrön
  • 3 msk olivolja
Övrigt
  • 2 msk tacosås
  • 1.5 dl frysta ärtor

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!