Tillbaka till menyerna

Fortsättning program

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 34.6 gram

Fett: 49.8 gram

Protein: 52.4 gram

Energi: 796.9 kcal

  • Måndag frukost 221 Kcal

    Yoghurt med müsli och blåbär

    Naturell yoghurt med en topping av  Ulrikas havremüsli och blåbär. För att hitta receptet för havremüslin söker du på "havremüsli" i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Gör så här

    • Häll naturell yoghurt i en skål och toppa med blåbär och havremusli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Måndag lunch 421 Kcal

    Lax med fetaost och ajvar

    En snabblagad och smakrik lax som går att äta tillsammans med varierade tillbehör. Lägg till exempel till rostade rotfrukter eller grönsallad för en komplett måltid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 421 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 4 msk ajvar relish
    • 150 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en ugnsplåt och skär ett snitt i varje filé.
    • Lägg på fyllningen och strö på salt och peppar.
    • Strö över frön och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med valfria tillbehör tex. rostade rotfrukter eller grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 4 msk ajvar relish
    • 150 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk solrosfrön

    Måndag middag 507 Kcal

    Tacosallad med guacamole

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 507 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl isbergssallad
    • 5 cm gurka
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 påse tacokrydda
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 2 msk riven ost
    • 1 msk crème fraiche
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.25 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk tacosås

    Gör så här

    • Lägg salladen på ett fat.
    • Skär gurka och paprika i små tärningar.
    • Skala och skär moroten i små tärningar.
    • Dela tomaterna och skala och strimla rödlöken.
    • Lägg alla grönsaker på fatet. Hetta upp en stekpanna med olja och stek nötfärsen någon minut.
    • Tillsätt tacokryddan och stek ytterligare någon minut.
    • Lägg färsen på salladen.
    • Gör guacamolen genom att mosa avokadon med en gaffel.
    • Blanda sedan med övriga ingredienser i en skål.
    • Smaka av med riven vitlök, hackad chiliflakes, limesaft, salt och peppar.
    • Servera salladen med guacamole och tacosås eller annan stark mexikansk sås.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl isbergssallad
    • 5 cm gurka
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 påse tacokrydda
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 2 msk riven ost
    • 1 msk crème fraiche
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.25 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk tacosås

    Måndag dessert 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Enklaste och godaste frukosten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär
  • Tisdag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Tisdag lunch 421 Kcal

    Lax med fetaost och ajvar

    En snabblagad och smakrik lax som går att äta tillsammans med varierade tillbehör. Lägg till exempel till rostade rotfrukter eller grönsallad för en komplett måltid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 421 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 4 msk ajvar relish
    • 150 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en ugnsplåt och skär ett snitt i varje filé.
    • Lägg på fyllningen och strö på salt och peppar.
    • Strö över frön och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med valfria tillbehör tex. rostade rotfrukter eller grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 4 msk ajvar relish
    • 150 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk solrosfrön

    Tisdag middag 191 Kcal

    Krämig grönkålssoppa i glas med gyllene halloumitärningar på toppen.

    Grönkålssoppa med halloumi

    Soppa som är gjord på grönkål som bas! Går lika bra att byta ut grönkål mot broccoli och spenat om du föredrar det!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 191 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 100 g färsk grönkål
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 4 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 3 msk havregrädde
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 50 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.1 kruka färsk oregano

    Gör så här

    • Lägg grönkål, lök, vitlök, vatten och buljongtärning i en kastrull.
    • Koka upp och låt sedan småkoka i cirka 10 min.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen.
    • Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Häll soppan i två matlådor med lock. Skär halloumin i skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek halloumin tills den har fått fin färg på bägge sidor.
    • Skär sedan halloumin i bitar.
    • Vid servering: värm soppan och toppa med halloumi och färsk oregano.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 100 g färsk grönkål
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 4 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 3 msk havregrädde
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 50 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.1 kruka färsk oregano
  • Onsdag frukost 201 Kcal

    Tropisk smoothie

    Solgul och full av energi!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 201 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g ananas
    • 1 st banan
    • 2 cm färsk ingefära
    • 200 ml kokosmjölk light
    • 2 tsk färskpressad limejuice

    Gör så här

    • Skala och skär ananas och banan i bitar.
    • Skala och riv ingefära.
    • Lägg ananas, banan, ingefära, kokosmjölk och limesaft i en blender.
    • Mixa på hög hastighet till den är helt slät och krämig.
    • Tillsätt vatten för önskad konsistens.
    • Häll upp  i glas.
    • Smoothien kan förvaras i en tätslutande flaska i kylen i upp till 2 dagar.
    • Tänk på att en mogen banan smakar bäst till en smoothie.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g ananas
    • 1 st banan
    • 2 cm färsk ingefära
    • 200 ml kokosmjölk light
    • 2 tsk färskpressad limejuice

    Onsdag lunch 507 Kcal

    Tacosallad med guacamole

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 507 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl isbergssallad
    • 5 cm gurka
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 påse tacokrydda
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 2 msk riven ost
    • 1 msk crème fraiche
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.25 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk tacosås

    Gör så här

    • Lägg salladen på ett fat.
    • Skär gurka och paprika i små tärningar.
    • Skala och skär moroten i små tärningar.
    • Dela tomaterna och skala och strimla rödlöken.
    • Lägg alla grönsaker på fatet. Hetta upp en stekpanna med olja och stek nötfärsen någon minut.
    • Tillsätt tacokryddan och stek ytterligare någon minut.
    • Lägg färsen på salladen.
    • Gör guacamolen genom att mosa avokadon med en gaffel.
    • Blanda sedan med övriga ingredienser i en skål.
    • Smaka av med riven vitlök, hackad chiliflakes, limesaft, salt och peppar.
    • Servera salladen med guacamole och tacosås eller annan stark mexikansk sås.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl isbergssallad
    • 5 cm gurka
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 påse tacokrydda
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 2 msk riven ost
    • 1 msk crème fraiche
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.25 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk tacosås

    Onsdag middag 422 Kcal

    Köttfärssås med vitkålssallad

    Vitkålssallad med en god kryddig köttfärssås till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 422 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 100 g krossade tomater
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 tsk srirachasås
    • 3 msk grädde
    • 1 msk färsk basilika
    • 6 st cocktailtomat
    Vitkålssallad
    • 3 dl vitkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter och tillsätt lök och vitlök.
    • Stek i ytterligare några minuter och krydda med salt, peppar och torkad basilika.
    • Rör ner krossade tomater, tomatpuré och Srirachaasås efter smak.
    • Låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 10 minuter.
    • Tillsätt grädde.
    • Strimla vitkål tunt och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, vinäger, salt och peppar.
    • Servera köttfärssåsen med vitkålssalladen, några cocktailtomater och garnera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 100 g krossade tomater
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 tsk srirachasås
    • 3 msk grädde
    • 1 msk färsk basilika
    • 6 st cocktailtomat
    Vitkålssallad
    • 3 dl vitkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag dessert 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Enklaste och godaste frukosten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär
  • Torsdag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Torsdag lunch 422 Kcal

    Köttfärssås med vitkålssallad

    Vitkålssallad med en god kryddig köttfärssås till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 422 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 100 g krossade tomater
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 tsk srirachasås
    • 3 msk grädde
    • 1 msk färsk basilika
    • 6 st cocktailtomat
    Vitkålssallad
    • 3 dl vitkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter och tillsätt lök och vitlök.
    • Stek i ytterligare några minuter och krydda med salt, peppar och torkad basilika.
    • Rör ner krossade tomater, tomatpuré och Srirachaasås efter smak.
    • Låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 10 minuter.
    • Tillsätt grädde.
    • Strimla vitkål tunt och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, vinäger, salt och peppar.
    • Servera köttfärssåsen med vitkålssalladen, några cocktailtomater och garnera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 100 g krossade tomater
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 tsk srirachasås
    • 3 msk grädde
    • 1 msk färsk basilika
    • 6 st cocktailtomat
    Vitkålssallad
    • 3 dl vitkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 191 Kcal

    Krämig grönkålssoppa i glas med gyllene halloumitärningar på toppen.

    Grönkålssoppa med halloumi

    Soppa som är gjord på grönkål som bas! Går lika bra att byta ut grönkål mot broccoli och spenat om du föredrar det!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 191 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 100 g färsk grönkål
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 4 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 3 msk havregrädde
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 50 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.1 kruka färsk oregano

    Gör så här

    • Lägg grönkål, lök, vitlök, vatten och buljongtärning i en kastrull.
    • Koka upp och låt sedan småkoka i cirka 10 min.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen.
    • Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Häll soppan i två matlådor med lock. Skär halloumin i skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek halloumin tills den har fått fin färg på bägge sidor.
    • Skär sedan halloumin i bitar.
    • Vid servering: värm soppan och toppa med halloumi och färsk oregano.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 100 g färsk grönkål
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 4 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 3 msk havregrädde
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 50 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.1 kruka färsk oregano
  • Lördag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Lördag middag 200 Kcal

    Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    Italienska smaker, mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt tomater, vatten och honung.
    • Smula i buljongtärningen och lägg ner kryddor.
    • Låt koka upp och låt sjuda 10 minuter.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Skär mozzarellan i bitar och blanda med pesto.
    • Häll upp soppan i djup tallrik eller skål och toppa med pestomarinerad mozzarella.

    Ingredienser

    3 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto
Mejeri
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 150 g fetaost
  • 2 msk riven ost
  • 1 msk crème fraiche
  • 2 dl keso, 4%
  • 3 msk havregrädde
  • 50 g halloumi
  • 3 msk grädde
  • 125 g mozzarella
Frukt/grönt
  • 0.25 dl färska blåbär
  • 3 dl isbergssallad
  • 5 cm gurka
  • 0.5 st paprika
  • 1 st morot
  • 150 g cocktailtomater
  • 0.5 st rödlök
  • 1 st avokado
  • 3.25 klyfta vitlök
  • 0.25 st lime
  • 2 dl blåbär
  • 9 tsk färskpressad citronjuice
  • 6 tsk riven ingefära
  • 100 g färsk grönkål
  • 2.5 st gul lök
  • 200 g ananas
  • 1 st banan
  • 2 cm färsk ingefära
  • 2 tsk färskpressad limejuice
  • 6 st cocktailtomat
  • 3 dl vitkål
Övrigt
  • 30 g havremusli
  • 2 msk tacosås
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g laxfilé
  • 600 g nötfärs
Kryddor/smaksättare
  • 4 msk ajvar relish
  • 0.5 påse tacokrydda
  • 2 nypa chiliflakes
  • 2 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.1 kruka färsk oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk srirachasås
  • 1 msk färsk basilika
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk grön pesto
Torrvaror
  • 2 msk solrosfrön
  • 4 tsk olivolja
  • 200 ml kokosmjölk light
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.