Tillbaka till menyerna

Eget plock

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1217 Kcal

    • Frukost - 233 Kcal

      Crunchy Granola

    • Lunch - 451 Kcal

      Köttfärssås med rucolasallad

    • Middag - 534 Kcal

      Lax med soltorkad tomat och fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 515 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 509 Kcal

      Panerad torsk med dillcréme

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 23.7 gram

Fett: 57 gram

Protein: 63 gram

Energi: 866.3 kcal

  • Tisdag frukost 233 Kcal

    Crunchy Granola

    Krispig granola gjord på massor av fröer och frukter. Gör en stor sats och ät tillsammans med tex, yoghurt, chiapudding och keso!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 233 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 4 dl havregryn
    • 2 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl linfrön
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 1 tsk malen kanel
    • 2 tsk malen kardemumma
    • 2 msk flytande honung
    • 3 msk kokosfett
    • 3 msk vatten
    • 1 dl kokosflingor
    • 100 g torkade aprikoser
    • 0.5 dl torkade gojibär
    • 1 dl gula russin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg ut havregryn, mandelmjöl, linfrö, sesamfrö, solrosfrö och valnötter på en plåt.
    • Strö på kanel och kardemumma samt ringla över honung.
    • Smält kokosfett i en kastrull och häll oljan över grynen.
    • Höll på vatten och blanda om ordentligt.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Blanda om så att inte granolan bränns.
    • Ta ut plåten och blanda ner kokos och torkad frukt.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 4 dl havregryn
    • 2 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl linfrön
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 1 tsk malen kanel
    • 2 tsk malen kardemumma
    • 2 msk flytande honung
    • 3 msk kokosfett
    • 3 msk vatten
    • 1 dl kokosflingor
    • 100 g torkade aprikoser
    • 0.5 dl torkade gojibär
    • 1 dl gula russin

    Tisdag lunch 451 Kcal

    Köttfärssås med rucolasallad

    En kryddig köttfärssås som du serverar tillsammans med en rucolasallad. Toppa köttfärsen med riven peccorino ost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 451 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 350 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl havregrädde
    • 0.5 st zucchini
    • 50 g rucola
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 4 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn löken.
    • Tillsätt färs och krydda med salt, peppar och örter.
    • Häll på tomater och grädde och låt puttra ca 10 minuter.
    • Skär zucchini i mindre bitar och tillsätt i köttfärsen.
    • Servera köttfärsen med rucolasallad, riven peccorino och tomater.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 350 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl havregrädde
    • 0.5 st zucchini
    • 50 g rucola
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 4 st cocktailtomat

    Tisdag middag 534 Kcal

    Lax med soltorkad tomat och fetaost

    Snabblagad och smakrik laxrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 534 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 350 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g fetaost
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 2 msk solrosfrön
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela laxfilén och lägg på en ugnsplåt. Strö på salt och peppar.
    • Smula fetaost över och lägg på soltorkade tomater och solrosfrön.
    • Gratinera i ugnen i ca 15-20 minuter.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 350 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g fetaost
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 2 msk solrosfrön
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 509 Kcal

    Panerad torsk med dillcréme

    Panera torskfilé och servera med en dillcréme - enkel och lättlagad maträtt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 509 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st skivad avokado
    • 0
    • 0.25 st rödlök
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
    Dillcréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk dill
    • 1 tsk citronskal

    Gör så här

    • Gör först dillcrémen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
    • Skär fisken i bitar och strö på salt och peppar.
    • Vispa upp ägget i en skål och doppa fiskfiléerna. Lägg ströbrödet på ett fat och rulla fisken i ströbrödet.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken runt om i ca: 10 min på svag värme.
    • Servera med skivad avokado, tomat och dillcréme.
    • Toppa med rödlök och dekorera med dill och citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st skivad avokado
    • 0
    • 0.25 st rödlök
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
    Dillcréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk dill
    • 1 tsk citronskal
Torrvaror
  • 4 dl havregryn
  • 2 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl linfrön
  • 0.5 dl vita sesamfrön
  • 3 dl solrosfrön
  • 1 dl valnötter
  • 2 msk flytande honung
  • 1 dl kokosflingor
  • 100 g torkade aprikoser
  • 0.5 dl torkade gojibär
  • 1 dl gula russin
  • 200 g krossade tomater
  • 3 dl kaffe
  • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
  • 0.5 msk olivolja
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk torkade örter
  • 2 st dillkvistar
  • 1 msk dill
Övrigt
  • 3 msk kokosfett
  • 50 g soltorkade tomater i olja
Frukt/grönt
  • 0.5 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0.5 st zucchini
  • 50 g rucola
  • 4 st cocktailtomat
  • 50 g grönsallad
  • 1 st skivad avokado
  • 0.25 st rödlök
  • 2 st citronklyfta
  • 1 tsk citronskal
Mejeri
  • 1 tsk smör
  • 0.5 dl havregrädde
  • 1 dl riven peccorinoost
  • 75 g fetaost
  • 1 dl crème fraiche
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 350 g nötfärs
  • 350 g laxfilé
  • 350 g torskrygg
  • 0.5 st ägg

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!