Tillbaka till menyerna

Egen meny v 2

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1029 Kcal

    • Frukost - 267 Kcal

      Bananplättar

    • Lunch - 458 Kcal

      Köttbullar med mozzarellasallad

    • Middag - 304 Kcal

      Rödbetor med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1143 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 523 Kcal

      Kycklingbiffar med parmaskinka och mozzarellasallad

    • Middag - 621 Kcal

      Stekt lax med kikärtssallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 38.9 gram

Fett: 69.6 gram

Protein: 72 gram

Energi: 1085.9 kcal

  • Måndag frukost 267 Kcal

    Bananplättar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 267 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 1 tsk tsk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    • 1 nypa nypa salt
    • 1 msk msk turkisk yoghurt
    • 0.5 st apelsin
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl blåbär

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål och knäck ner äggen.
    • Vispa runt och blanda i vaniljpulver och salt.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och häll ner smeten. Grädda varje plätt i någon minut per sida.
    • Dela apelsinen och skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv och skär ut fina filéer.
    • Servera med en klick turkisk yoghurt, bär och apelsinskivorna.

    Måndag lunch 458 Kcal

    Köttbullar med mozzarellasallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 458 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 600 g nötfärs
    • 4 msk grädde
    • 2 msk Bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör
    Mozzarellasallad
    • 300 g buffelmozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 500 g körsbärstomater
    • 1 st rödlök
    • 100 g ruccola
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och hacka lök oh vitlök fint.
    • Blanda köttfärs med lök, vitlök, grädde, persilja, salt och peppar.
    • Forma till köttbullar och stek runtom i en stekpanna med smör i ca 6-7 minuter. .
    • Skär mozzarellan i bitar och blanda med peston.
    • Dela tomaterna i bitar, finhacka rödlöken och blanda med mozzarellan.
    • Vänd ner ruccolan och smaka av med salt och peppar.
    • Servera köttbullarna tillsammans med salladen.

    Måndag middag 304 Kcal

    Rödbetor med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 304 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk honung
    • 1 msk finhackad basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola
    • 100 g fetaost
    • 0.2 st rödlök
    • 0.2 st apelsin

    Gör så här

    • Klyfta rödbetorna och lägg i en skål.
    • Häll på olivolja, balsamico, honung och strö över torkad basilika.
    • Krydda med salt och peppar.
    •  Blanda ihop allt.
    • Lägg rucolasallad på en tallrik, toppa med rödbetorna och smula över fetaost.
    • Lägg på rödlök och en apelsinklyfta.
  • Tisdag lunch 523 Kcal

    Kycklingbiffar med parmaskinka och mozzarellasallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 523 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk finhackad basilika
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 4 skivor serranoskinka
    Tomat och mozzarellasallad
    • 200 g minimozzarella
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk finhackad basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 0 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop kycklingfärs med riven vitlök, rödlök, pesto, basilika, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i olja någon minut på varje sida.
    • Linda en serranoskinka runt varje biff och lägg på en ugnsplåt.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Blanda mozzarella och tomater i en skål.
    • Skiva rödlöken och blanda ner tillsammans med basilika, olja, vinäger, salt och peppar.
    • Servera kycklingbiffarna med salladen och rucola.

    Tisdag middag 621 Kcal

    Stekt lax med kikärtssallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 621 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 dl kikärter
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st citron
    • 1 msk finhackad salvia
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på laxfilén.
    • Hetta upp en stekpanna och stek fisken runt om i ca 10 minuter.
    • Gör under tiden kikärtssalladen genom att lägga kikärtor i en skål.
    • Riv moroten och blanda ner.
    • Skär avokado och paprika i mindre bitar och blanda ner.
    • Häll på olivolja och citronsaft.
    • Smaksätt med salvia, salt och peppar.
    • Servera laxen med kikärtsaladen och dekorera med färsk salvia och citronskiva.
Frukt/grönt
  • 0.5 st banan
  • 0.7 st apelsin
  • 0.5 dl hallon (färska)
  • 0.5 dl blåbär
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 msk Bladpersilja
  • 500 g körsbärstomater
  • 2.2 st rödlök
  • 100 g ruccola
  • 4 st rödbetor
  • 4 dl rucola
  • 150 g cocktailtomater
  • 0.5 st morot
  • 0.5 st avokado
  • 0.25 st röd paprika
  • 0.25 st citron
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1 st ägg
  • 600 g nötfärs
  • 250 g kycklingfärs
  • 4 skivor serranoskinka
  • 150 g laxfilé
Mejeri
  • 1 tsk tsk smör
  • 1 msk msk turkisk yoghurt
  • 4 msk grädde
  • 15 g smör
  • 300 g buffelmozzarella
  • 100 g fetaost
  • 200 g minimozzarella
Kryddor/smaksättare
  • 0.25 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa nypa salt
  • salt och svartpeppar
  • 3 msk finhackad basilika
  • salt och vitpeppar
  • tsk balsamvinäger
  • 1 msk finhackad salvia
  • 1 st gul lök
Torrvaror
  • 5 msk grön pesto
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 3 tsk olivolja
  • 1 dl kikärter
Övrigt
  • 0.5 msk balsamico

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!