Tillbaka till menyerna

Charlotte V16

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 445 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch

    • Middag - 439 Kcal

      Kalvfärsfrikadeller i tomatsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1064 Kcal

    • Frukost - 116 Kcal

      Keso med kiwi och mango

    • Lunch - 439 Kcal

      Kalvfärsfrikadeller i tomatsås

    • Middag - 509 Kcal

      Panerad torsk med dillcréme

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 730 Kcal

    • Frukost - 221 Kcal

      Äggröra med gräslök och tomat

    • Lunch - 509 Kcal

      Panerad torsk med dillcréme

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 597 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch

    • Middag - 591 Kcal

      Italiensk kycklinggratäng med aubergine

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 923 Kcal

    • Frukost - 332 Kcal

      Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    • Lunch - 591 Kcal

      Italiensk kycklinggratäng med aubergine

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 22 gram

Fett: 47.8 gram

Protein: 53.7 gram

Energi: 751.6 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag middag 439 Kcal

    Kalvfärsfrikadeller i tomatsås

    Laga en god fredagsmiddag till familjen, kalvfärsfrikadeller i tomatsås och riven parmesanost på, mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 439 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk citronzest
    • 250 g kalvfärs
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk oregano
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 tsk honung
    • 1 klyfta vitlök
    Tillbehör
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 st squash

    Gör så här

    • Knäck ägg i en bunke och blanda grädde, vitlök,  salt och svartpeppar, persilja, örtagårdskrydda och citronzest.
    • Blanda i kalvfärsen.
    • Forma färsen till bollar och hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek frikadellerna på medeltemperatur i 5 minuter.
    • Ta fram en kastrull och häll ner tomaterna.
    • Krydda med salt, peppar, torkade örter, honung och pressa ner vitlök i såsen.
    • Lägg ner frikadellerna i tomatsåsen och låt puttra på medeltemperatur i 15 min.
    • Servera med färsk basilika, hyvlad squash och lite parmesanost.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk citronzest
    • 250 g kalvfärs
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk oregano
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 tsk honung
    • 1 klyfta vitlök
    Tillbehör
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 st squash
  • Tisdag frukost 116 Kcal

    Keso med kiwi och mango

    En tropisk och fräsch frukost med mättande keso!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 116 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st mango
    • 1 st kiwi
    • 2 msk keso

    Gör så här

    • Skala och skär mango och kiwi i bitar.
    • Lägg på en tallrik och toppa med keso.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st mango
    • 1 st kiwi
    • 2 msk keso

    Tisdag lunch 439 Kcal

    Kalvfärsfrikadeller i tomatsås

    Laga en god fredagsmiddag till familjen, kalvfärsfrikadeller i tomatsås och riven parmesanost på, mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 439 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk citronzest
    • 250 g kalvfärs
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk oregano
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 tsk honung
    • 1 klyfta vitlök
    Tillbehör
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 st squash

    Gör så här

    • Knäck ägg i en bunke och blanda grädde, vitlök,  salt och svartpeppar, persilja, örtagårdskrydda och citronzest.
    • Blanda i kalvfärsen.
    • Forma färsen till bollar och hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek frikadellerna på medeltemperatur i 5 minuter.
    • Ta fram en kastrull och häll ner tomaterna.
    • Krydda med salt, peppar, torkade örter, honung och pressa ner vitlök i såsen.
    • Lägg ner frikadellerna i tomatsåsen och låt puttra på medeltemperatur i 15 min.
    • Servera med färsk basilika, hyvlad squash och lite parmesanost.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk citronzest
    • 250 g kalvfärs
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk oregano
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 tsk honung
    • 1 klyfta vitlök
    Tillbehör
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 st squash

    Tisdag middag 509 Kcal

    Panerad torsk med dillcréme

    Panera torskfilé och servera med en dillcréme - enkel och lättlagad maträtt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 509 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st skivad avokado
    • 0
    • 0.25 st rödlök
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
    Dillcréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk dill
    • 1 tsk citronskal

    Gör så här

    • Gör först dillcrémen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
    • Skär fisken i bitar och strö på salt och peppar.
    • Vispa upp ägget i en skål och doppa fiskfiléerna. Lägg ströbrödet på ett fat och rulla fisken i ströbrödet.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken runt om i ca: 10 min på svag värme.
    • Servera med skivad avokado, tomat och dillcréme.
    • Toppa med rödlök och dekorera med dill och citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st skivad avokado
    • 0
    • 0.25 st rödlök
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
    Dillcréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk dill
    • 1 tsk citronskal
  • Onsdag frukost 221 Kcal

    Äggröra med gräslök och tomat

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt, svartpeppar och hackad gräslök i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om med en trägaffel ca 30 sek.
    • Skiva en ½ tomat och lägg på en tallrik. Toppa med äggröran.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Onsdag lunch 509 Kcal

    Panerad torsk med dillcréme

    Panera torskfilé och servera med en dillcréme - enkel och lättlagad maträtt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 509 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st skivad avokado
    • 0
    • 0.25 st rödlök
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
    Dillcréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk dill
    • 1 tsk citronskal

    Gör så här

    • Gör först dillcrémen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
    • Skär fisken i bitar och strö på salt och peppar.
    • Vispa upp ägget i en skål och doppa fiskfiléerna. Lägg ströbrödet på ett fat och rulla fisken i ströbrödet.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken runt om i ca: 10 min på svag värme.
    • Servera med skivad avokado, tomat och dillcréme.
    • Toppa med rödlök och dekorera med dill och citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st skivad avokado
    • 0
    • 0.25 st rödlök
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
    Dillcréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk dill
    • 1 tsk citronskal
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag middag 591 Kcal

    Italiensk kycklinggratäng med aubergine

    Gör en god gratäng med mycket smak som passar hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 591 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st aubergine
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk honung
    • 125 g mozzarella
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2.5 msk grön pesto
    • 0 skivor ost
    • 1.5 dl grädde

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200ᵒ C.
    • Skär aubergine i skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn auberginen på båda sidor.
    • Strö på salt och peppar och lägg på ett fat.
    • Hetta upp stekpannan på nytt och bryn kycklingfiléerna.
    • Strö på salt och peppar och lägg på ett fat.
    • Skala och skiva lök, vitlök och chili tunt.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken någon minut.
    • Häll på krossade tomater och lägg i kryddor och honung.
    • Låt koka ca 10 minuter. Skär mozzarella i skivor.
    • Lägg ett lager aubergineskivor i botten på en smord ugnsform.
    • Häll på en tredjedel av tomatsåsen och lägg några kycklingfiléer ovanpå.
    • Fördela soltorkade tomater och pesto över.
    • Lägg på ostskivor och ett nytt lager aubergineskivor.
    • Häll på en tredjedel tomatsås till.
    • Lägg på kycklingfiléer.
    • Lägg på resterande aubergineskivor.
    • Fördela mozzarellaskivorna på toppen och strö lite extra torkad basilika över.
    • Häll över grädde och ställ in i ugnen ca 25-30 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st aubergine
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk honung
    • 125 g mozzarella
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2.5 msk grön pesto
    • 0 skivor ost
    • 1.5 dl grädde
  • Fredag frukost 332 Kcal

    Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Quinoamüsli med honungsrostade valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Quinoamüsli med honungsrostade valnötter i hälsobanken. Totala receptet för Quinoamüslin är 15 portioner som kan förvaras i en sluten glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp turkisk yoghurt i en skål.
    • Toppa med müsli och blåbär

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Fredag lunch 591 Kcal

    Italiensk kycklinggratäng med aubergine

    Gör en god gratäng med mycket smak som passar hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 591 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st aubergine
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk honung
    • 125 g mozzarella
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2.5 msk grön pesto
    • 0 skivor ost
    • 1.5 dl grädde

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200ᵒ C.
    • Skär aubergine i skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn auberginen på båda sidor.
    • Strö på salt och peppar och lägg på ett fat.
    • Hetta upp stekpannan på nytt och bryn kycklingfiléerna.
    • Strö på salt och peppar och lägg på ett fat.
    • Skala och skiva lök, vitlök och chili tunt.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken någon minut.
    • Häll på krossade tomater och lägg i kryddor och honung.
    • Låt koka ca 10 minuter. Skär mozzarella i skivor.
    • Lägg ett lager aubergineskivor i botten på en smord ugnsform.
    • Häll på en tredjedel av tomatsåsen och lägg några kycklingfiléer ovanpå.
    • Fördela soltorkade tomater och pesto över.
    • Lägg på ostskivor och ett nytt lager aubergineskivor.
    • Häll på en tredjedel tomatsås till.
    • Lägg på kycklingfiléer.
    • Lägg på resterande aubergineskivor.
    • Fördela mozzarellaskivorna på toppen och strö lite extra torkad basilika över.
    • Häll över grädde och ställ in i ugnen ca 25-30 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st aubergine
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk honung
    • 125 g mozzarella
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2.5 msk grön pesto
    • 0 skivor ost
    • 1.5 dl grädde
Torrvaror
  • 6 dl kaffe
  • 2.5 tsk olivolja
  • 200 g konserverade tomater
  • 4 tsk honung
  • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
  • 400 g krossade tomater
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 3.5 st ägg
  • 250 g kalvfärs
  • 350 g torskrygg
  • 700 g kycklingfilé
Mejeri
  • 3.5 msk grädde
  • 0.5 dl parmesan
  • 2 msk keso
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk smör
  • 125 g mozzarella
  • skivor ost
  • 1 dl turkisk yoghurt
Frukt/grönt
  • 4 klyfta vitlök
  • 1 tsk citronzest
  • 1 st squash
  • 0.5 st mango
  • 1 st kiwi
  • 1 st skivad avokado
  • 0.25 st rödlök
  • 2 st citronklyfta
  • 1 tsk citronskal
  • 0.5 styck tomat
  • 1 st aubergine
  • 2 st bananschalottenlökar
  • 0.5 st röd chili
  • basilika
  • 1 dl blåbär
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk bladpersilja
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 msk oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 2 st dillkvistar
  • 1 msk dill
  • 1 msk gräslök
  • 2.5 msk grön pesto
Övrigt
  • 100 g soltorkade tomater i olja
  • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!