Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 7 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1652 Kcal

    • Frukost - 467 Kcal

      Ägghack med rökt lax

    • Lunch - 494 Kcal

      Halloumiburgare med ajvar

    • Middag - 692 Kcal

      Kycklingsaté med nudelsallad och jordnötssås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1342 Kcal

    • Frukost - 238 Kcal

      Grön drink

    • Lunch - 692 Kcal

      Kycklingsaté med nudelsallad och jordnötssås

    • Middag - 412 Kcal

      Champinjonomelett med skinka

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1436 Kcal

    • Frukost - 178 Kcal

      Keso med frukt

    • Lunch - 765 Kcal

      Lax med ädelost och bacon

    • Middag - 494 Kcal

      Halloumiburgare med ajvar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1527 Kcal

    • Frukost - 238 Kcal

      Grön drink

    • Lunch - 692 Kcal

      Kycklingsaté med nudelsallad och jordnötssås

    • Middag - 597 Kcal

      Lasagne med halloumi och spenat

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1404 Kcal

    • Frukost - 178 Kcal

      Keso med frukt

    • Lunch - 597 Kcal

      Lasagne med halloumi och spenat

    • Middag - 629 Kcal

      Pinjenötslax med fetaost och ärter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1841 Kcal

    • Frukost - 363 Kcal

      Kesoplättar med röda bär

    • Lunch - 629 Kcal

      Pinjenötslax med fetaost och ärter

    • Middag - 544 Kcal

      Ketopizza med kycklingfärs

    • Mellanmål

    • Dessert - 305 Kcal

      Liten bakelse med bär

  • Söndag - 1567 Kcal

    • Frukost - 278 Kcal

      Äggröra med grönsaker

    • Lunch - 692 Kcal

      Kycklingsaté med nudelsallad och jordnötssås

    • Middag - 597 Kcal

      Lasagne med halloumi och spenat

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 78.4 gram

Fett: 90.4 gram

Protein: 103.3 gram

Energi: 1538.6 kcal

  • Måndag frukost 467 Kcal

    Ägghack med rökt lax

    Starta dagen med en trevlig ägg och lax frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 467 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 100 g varmrökt lax
    • 1 st salladsblad
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Hacka äggen och lägg i en skål.
    • Blanda ner majonnäs, salt, peppar och gräslök.
    • Lägg upp på en tallrik och servera med lax och sallad.
    • Dekorera med gräslök och citronskiva.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 100 g varmrökt lax
    • 1 st salladsblad
    • 1 st citronklyfta

    Måndag lunch 494 Kcal

    Halloumiburgare med ajvar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 494 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st salladsblad
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g halloumiburgare
    • 0.25 st röd paprika
    • 4 st svarta oliver
    • 1 msk ajvar relish
    Dekoration
    • 0.2 kvist färsk persilja
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Lägg ett salladsblad på en tallrik.
    • Skala och skiva lök och tomat.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn först löken hastigt.
    • Lägg ner burgarna och bryn på bägge sidor till de får färg.
    • Lägg paprika och burgare i salladsbladet.
    • Toppa med lök, tomat och oliver.
    • Lägg på en klick ajvar relish och dekorera med persilja och citron.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st salladsblad
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g halloumiburgare
    • 0.25 st röd paprika
    • 4 st svarta oliver
    • 1 msk ajvar relish
    Dekoration
    • 0.2 kvist färsk persilja
    • 2 st citronskiva

    Måndag middag 692 Kcal

    Kycklingsaté med nudelsallad och jordnötssås

    En rätt för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 67 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 692 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 35 g satay mix
    • 600 g kycklingfilé
    • 1 burk kokosmjölk
    • 40 g jordnötter
    • 1 msk gräslök
    Nudelsallad
    • 200 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g minimajs
    • 100 g sugarsnaps
    • 150 g broccoli
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk teriyakisås
    • 1 msk ketjap manis

    Gör så här

    • Sätt ugnen på grill.
    • Använd den ena förpackningen i sataypåsen och lägg i en skål med ½ dl kokosmjölk.
    • Skär kyckling i avlånga bitar och lägg ner i skålen.
    • Blanda om och lägg kycklingen på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt in på grill i 15 minuter.
    • Koka upp den resterande kokosmjölken i en kastrull och lägg ner den andra förpackningen i påsen.
    • Hacka jordnötter grovt och blanda ner.
    • Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet (sjögräsnudlar ska inte kokas).
    • Häll av vattnet i en sil.
    • Skär alla grönsaker i lagom stora bitar.
    • Riv vitlöken.
    • Woka hastigt i en stekpanna med olja.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg ner nudlarna och häll på teriyakisås och ketjap manis.
    • Blanda om och servera med kyckling och sås.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 35 g satay mix
    • 600 g kycklingfilé
    • 1 burk kokosmjölk
    • 40 g jordnötter
    • 1 msk gräslök
    Nudelsallad
    • 200 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g minimajs
    • 100 g sugarsnaps
    • 150 g broccoli
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk teriyakisås
    • 1 msk ketjap manis
  • Tisdag frukost 238 Kcal

    Grön drink

    En grön drink som är fullproppad med gröna nyttigheter. Starta dagen med en kick!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 44 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 238 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g spenat
    • 0.3 st ananas
    • 1 st grapefrukt
    • 0.5 st selleristjälk
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 1 dl is

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g spenat
    • 0.3 st ananas
    • 1 st grapefrukt
    • 0.5 st selleristjälk
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 1 dl is

    Tisdag lunch 692 Kcal

    Kycklingsaté med nudelsallad och jordnötssås

    En rätt för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 67 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 692 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 35 g satay mix
    • 600 g kycklingfilé
    • 1 burk kokosmjölk
    • 40 g jordnötter
    • 1 msk gräslök
    Nudelsallad
    • 200 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g minimajs
    • 100 g sugarsnaps
    • 150 g broccoli
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk teriyakisås
    • 1 msk ketjap manis

    Gör så här

    • Sätt ugnen på grill.
    • Använd den ena förpackningen i sataypåsen och lägg i en skål med ½ dl kokosmjölk.
    • Skär kyckling i avlånga bitar och lägg ner i skålen.
    • Blanda om och lägg kycklingen på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt in på grill i 15 minuter.
    • Koka upp den resterande kokosmjölken i en kastrull och lägg ner den andra förpackningen i påsen.
    • Hacka jordnötter grovt och blanda ner.
    • Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet (sjögräsnudlar ska inte kokas).
    • Häll av vattnet i en sil.
    • Skär alla grönsaker i lagom stora bitar.
    • Riv vitlöken.
    • Woka hastigt i en stekpanna med olja.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg ner nudlarna och häll på teriyakisås och ketjap manis.
    • Blanda om och servera med kyckling och sås.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 35 g satay mix
    • 600 g kycklingfilé
    • 1 burk kokosmjölk
    • 40 g jordnötter
    • 1 msk gräslök
    Nudelsallad
    • 200 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g minimajs
    • 100 g sugarsnaps
    • 150 g broccoli
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk teriyakisås
    • 1 msk ketjap manis

    Tisdag middag 412 Kcal

    Champinjonomelett med skinka

    En favoritsmaksättning på omelett!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st champinjoner
    • 0.25 st paprika valfri färg
    • 2 tsk smör
    • 30 gram skinka
    • 30 g skivad ost
    • 1 msk persilja
    • 2 dl rucola
    • 4 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en bunke.
    • Skiva champinjoner tunt och skär paprika i små tärningar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn champinjoner och paprika någon minut. Strö på salt och peppar. Häll ner äggsmeten och grädda omeletten på svag värme i några minuter.  Lägg på ost och skinka.
    • Hacka persiljan. Lägg upp omeletten på en tallrik och strö på persilja. Servera med sallad och tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st champinjoner
    • 0.25 st paprika valfri färg
    • 2 tsk smör
    • 30 gram skinka
    • 30 g skivad ost
    • 1 msk persilja
    • 2 dl rucola
    • 4 st cocktailtomat
  • Onsdag frukost 178 Kcal

    Keso med frukt

    Keso med frukt är både gott, enkelt och mättande!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 178 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 0.5 st nektarin
    • 6 st hallon

    Gör så här

    • Lägg upp keso på en tallrik och toppa med skivad nektarin och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 0.5 st nektarin
    • 6 st hallon

    Onsdag lunch 765 Kcal

    Lax med ädelost och bacon

    En fräsch lax till lunch eller middag, serveras tillsammans med ädelost och bacon, toppad med färsk basilika och valnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 765 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g ädelost
    • 100 g bacon
    • 75 g valnötter
    Linssalad
    • 2 dl svarta linser
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 70 g blandad sallad
    Dekoration
    • 0 basilika
    • 1 msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skär laxfilén i 4 bitar och skär ett snitt i varje filé.
    • Lägg fisken på en ugnsplåt.
    • Skär ädelosten i skivor och fördela i snitten.
    • Strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
    • Koka linserna enligt anvisningen på paketet, ca 20 min.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Blanda ner lite olivolja, salt och peppar.
    • Hacka basilikan och blanda ner.
    • Skär paprikorna i små tärningar.
    • Skala och finhacka löken.
    • Blanda ner paprika och lök i linssalladen.
    • Stek bacon i en stekpanna.
    • Servera laxen med blandad sallad, linssallad och toppa med bacon och valnötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g ädelost
    • 100 g bacon
    • 75 g valnötter
    Linssalad
    • 2 dl svarta linser
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 70 g blandad sallad
    Dekoration
    • 0 basilika
    • 1 msk valnötter

    Onsdag middag 494 Kcal

    Halloumiburgare med ajvar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 494 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st salladsblad
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g halloumiburgare
    • 0.25 st röd paprika
    • 4 st svarta oliver
    • 1 msk ajvar relish
    Dekoration
    • 0.2 kvist färsk persilja
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Lägg ett salladsblad på en tallrik.
    • Skala och skiva lök och tomat.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn först löken hastigt.
    • Lägg ner burgarna och bryn på bägge sidor till de får färg.
    • Lägg paprika och burgare i salladsbladet.
    • Toppa med lök, tomat och oliver.
    • Lägg på en klick ajvar relish och dekorera med persilja och citron.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st salladsblad
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g halloumiburgare
    • 0.25 st röd paprika
    • 4 st svarta oliver
    • 1 msk ajvar relish
    Dekoration
    • 0.2 kvist färsk persilja
    • 2 st citronskiva
  • Torsdag frukost 238 Kcal

    Grön drink

    En grön drink som är fullproppad med gröna nyttigheter. Starta dagen med en kick!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 44 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 238 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g spenat
    • 0.3 st ananas
    • 1 st grapefrukt
    • 0.5 st selleristjälk
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 1 dl is

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g spenat
    • 0.3 st ananas
    • 1 st grapefrukt
    • 0.5 st selleristjälk
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 1 dl is

    Torsdag lunch 692 Kcal

    Kycklingsaté med nudelsallad och jordnötssås

    En rätt för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 67 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 692 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 35 g satay mix
    • 600 g kycklingfilé
    • 1 burk kokosmjölk
    • 40 g jordnötter
    • 1 msk gräslök
    Nudelsallad
    • 200 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g minimajs
    • 100 g sugarsnaps
    • 150 g broccoli
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk teriyakisås
    • 1 msk ketjap manis

    Gör så här

    • Sätt ugnen på grill.
    • Använd den ena förpackningen i sataypåsen och lägg i en skål med ½ dl kokosmjölk.
    • Skär kyckling i avlånga bitar och lägg ner i skålen.
    • Blanda om och lägg kycklingen på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt in på grill i 15 minuter.
    • Koka upp den resterande kokosmjölken i en kastrull och lägg ner den andra förpackningen i påsen.
    • Hacka jordnötter grovt och blanda ner.
    • Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet (sjögräsnudlar ska inte kokas).
    • Häll av vattnet i en sil.
    • Skär alla grönsaker i lagom stora bitar.
    • Riv vitlöken.
    • Woka hastigt i en stekpanna med olja.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg ner nudlarna och häll på teriyakisås och ketjap manis.
    • Blanda om och servera med kyckling och sås.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 35 g satay mix
    • 600 g kycklingfilé
    • 1 burk kokosmjölk
    • 40 g jordnötter
    • 1 msk gräslök
    Nudelsallad
    • 200 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g minimajs
    • 100 g sugarsnaps
    • 150 g broccoli
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk teriyakisås
    • 1 msk ketjap manis

    Torsdag middag 597 Kcal

    Lasagne med halloumi och spenat

    En härlig vegetarisk lasagne som blir perfekt när ni är många runt köksbordet eller att frysa in till matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 597 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g rucola
    • 150 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 150 grader.
    • Vispa ägg, färskost och salt till en slät smet.
    • Fortsätt vispa medan du rör i fiberhusk, lite i taget.
    • Låt vila någon minut.
    • Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper med slickepott eller spatel.
    • Lägg ett ark över och kavla tills smeten fyller en hel ugnsplåt.
    • Låt båda arken bakplåtspapper vara kvar.
    • Grädda i ca 10–12 minuter.
    • Låt svalna och ta sedan bort pappret.
    • Skär plattor med pizzaskärare eller vass kniv.
    • Höj temperaturen till 225 grader.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Fräs lök och vitlök i olja och tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan, salt och peppar.
    • Låt koka ihop ca: 5 minuter.
    • Tillsätt spenat och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär halloumi i tunna skivor.
    • Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
    • Börja och avsluta med tomatsås.
    • Strö över riven ost.
    • Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
    • Servera med rucolasallad och tomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g rucola
    • 150 g cocktailtomater
  • Fredag frukost 178 Kcal

    Keso med frukt

    Keso med frukt är både gott, enkelt och mättande!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 178 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 0.5 st nektarin
    • 6 st hallon

    Gör så här

    • Lägg upp keso på en tallrik och toppa med skivad nektarin och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 0.5 st nektarin
    • 6 st hallon

    Fredag lunch 597 Kcal

    Lasagne med halloumi och spenat

    En härlig vegetarisk lasagne som blir perfekt när ni är många runt köksbordet eller att frysa in till matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 597 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g rucola
    • 150 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 150 grader.
    • Vispa ägg, färskost och salt till en slät smet.
    • Fortsätt vispa medan du rör i fiberhusk, lite i taget.
    • Låt vila någon minut.
    • Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper med slickepott eller spatel.
    • Lägg ett ark över och kavla tills smeten fyller en hel ugnsplåt.
    • Låt båda arken bakplåtspapper vara kvar.
    • Grädda i ca 10–12 minuter.
    • Låt svalna och ta sedan bort pappret.
    • Skär plattor med pizzaskärare eller vass kniv.
    • Höj temperaturen till 225 grader.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Fräs lök och vitlök i olja och tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan, salt och peppar.
    • Låt koka ihop ca: 5 minuter.
    • Tillsätt spenat och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär halloumi i tunna skivor.
    • Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
    • Börja och avsluta med tomatsås.
    • Strö över riven ost.
    • Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
    • Servera med rucolasallad och tomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g rucola
    • 150 g cocktailtomater

    Fredag middag 629 Kcal

    Pinjenötslax med fetaost och ärter

    God pinjenötslax serveras tillsammans med en fetaost och ärtsallad. Perfekt måltid till en lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 629 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g pinjenötter
    Fetaost och ärtsallad
    • 100 g fetaost
    • 125 g frysta ärtor
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 2 msk dill
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Garnering
    • 4 st dillkvistar
    • 4 st citronskiva

    Gör så här

    • Lägg laxen på en ugnsplåt och ringla över olivolja.
    • Strö över salt och svartpeppar,toppa med pinjenötter.
    • Stek i ugnen i 200°, ca 20 min.
    • Tina ärterna i ett ljummet vattenbad.
    • Smula fetaost i en skål.
    • Skär sockerärter i mindre bitar.
    • Blanda ner ärter, sockerärter, pressa över saften av citronen.
    • Strö den hackade dillen över.
    • Ringla över olivolja, blanda.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera laxen tillsammans med fetaostsalladen.
    • Toppa med några dillkvistar och citronskivor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g pinjenötter
    Fetaost och ärtsallad
    • 100 g fetaost
    • 125 g frysta ärtor
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 2 msk dill
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Garnering
    • 4 st dillkvistar
    • 4 st citronskiva
  • Lördag frukost 363 Kcal

    Kesoplättar med röda bär

    Kesoplättar blandar du snabbt ihop med några få ingredienser, och toppa med bland annat färska hallon och jordgubbar.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 363 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Smet
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1.5 tsk smör
    Topping
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl jordgubbar
    • 1 dl keso, 4%
    • 1 klase vinbär

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser till smeten i en matberedare och mixa ihop till en jämn smet.
    • Låt stå och svälla i några minuter.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och klicka ut smeten till fyra plättar.
    • Grädda i några minuter per sida.
    • Varva plättar, hallon, jordgubbar och keso i en burk med lock.
    • Toppa med röda vinbär.

    Ingredienser

    1 portioner

    Smet
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1.5 tsk smör
    Topping
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl jordgubbar
    • 1 dl keso, 4%
    • 1 klase vinbär

    Lördag lunch 629 Kcal

    Pinjenötslax med fetaost och ärter

    God pinjenötslax serveras tillsammans med en fetaost och ärtsallad. Perfekt måltid till en lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 629 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g pinjenötter
    Fetaost och ärtsallad
    • 100 g fetaost
    • 125 g frysta ärtor
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 2 msk dill
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Garnering
    • 4 st dillkvistar
    • 4 st citronskiva

    Gör så här

    • Lägg laxen på en ugnsplåt och ringla över olivolja.
    • Strö över salt och svartpeppar,toppa med pinjenötter.
    • Stek i ugnen i 200°, ca 20 min.
    • Tina ärterna i ett ljummet vattenbad.
    • Smula fetaost i en skål.
    • Skär sockerärter i mindre bitar.
    • Blanda ner ärter, sockerärter, pressa över saften av citronen.
    • Strö den hackade dillen över.
    • Ringla över olivolja, blanda.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera laxen tillsammans med fetaostsalladen.
    • Toppa med några dillkvistar och citronskivor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g pinjenötter
    Fetaost och ärtsallad
    • 100 g fetaost
    • 125 g frysta ärtor
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 2 msk dill
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Garnering
    • 4 st dillkvistar
    • 4 st citronskiva

    Lördag middag 544 Kcal

    Ketopizza med kycklingfärs

    Här gör vi pizzabotten med kycklingfärs och toppar pizzan med goda tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 75 gram

    Energi: 544 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 1 dl tomatsås
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 basilikablad
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till botten.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till en klump och lägg på bakplåtspappret.
    • Lägg ett annan bakplåtspapper över och tryck ut till en pizzabotten, ca 1 cm tjockt.
    • Fördela tomatsås över och lägg på paprikaringar.
    • Skiva rödlök och lägg över tillsammans med riven ost.
    • Strö på lite örtagårdskrydda och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Toppa med färska basilikablad och servera med lite rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 1 dl tomatsås
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 basilikablad
    • 1 dl rucola

    Lördag dessert 305 Kcal

    Liten bakelse med bär

    Ljuvlig liten bakelse, färska bär och en klick grädde!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 305 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 150 g smör
    • 4 dl mandelmjöl
    • 1 dl kokosmjöl
    • 1.5 dl sötströ
    • 2 tsk bakpulver
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 4 st ägg
    Topping
    • 0.25 dl blåbär
    • 0.25 dl hallon (färska)
    • 1 msk grädde
    • 10 g vit choklad (1 ruta)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Smält smöret.
    • Blanda mjöl, sötströ, bakpulver och vaniljpulver i en skål och häll på smält smör.
    • Knäck ner äggen och vispa ihop.
    • Bred ut smeten på en bakplåtsklädd ugnsform och grädda i ugnen i 15 minuter.
    • Låt svalna.
    • Skär ut i rutor och bred på vispad grädde och toppa med bär.
    • Hacka vit choklad över.
    • Förvara överblivna rutor i frysen.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 150 g smör
    • 4 dl mandelmjöl
    • 1 dl kokosmjöl
    • 1.5 dl sötströ
    • 2 tsk bakpulver
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 4 st ägg
    Topping
    • 0.25 dl blåbär
    • 0.25 dl hallon (färska)
    • 1 msk grädde
    • 10 g vit choklad (1 ruta)
  • Söndag frukost 278 Kcal

    Äggröra med grönsaker

    Gott och mättande med äggröra!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 278 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st cocktailtomat
    • 0.25 st paprika
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 msk persilja

    Gör så här

    • Dela tomater och skiva paprika. Lägg på en tallrik.
    • Vispa ihop ägg och grädde  i en skål. Krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek äggröran 20 sek på medelstark värme.
    • Lägg äggröran  på tallriken och dekorera med  hackad persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st cocktailtomat
    • 0.25 st paprika
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 msk persilja

    Söndag lunch 692 Kcal

    Kycklingsaté med nudelsallad och jordnötssås

    En rätt för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 67 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 692 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 35 g satay mix
    • 600 g kycklingfilé
    • 1 burk kokosmjölk
    • 40 g jordnötter
    • 1 msk gräslök
    Nudelsallad
    • 200 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g minimajs
    • 100 g sugarsnaps
    • 150 g broccoli
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk teriyakisås
    • 1 msk ketjap manis

    Gör så här

    • Sätt ugnen på grill.
    • Använd den ena förpackningen i sataypåsen och lägg i en skål med ½ dl kokosmjölk.
    • Skär kyckling i avlånga bitar och lägg ner i skålen.
    • Blanda om och lägg kycklingen på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt in på grill i 15 minuter.
    • Koka upp den resterande kokosmjölken i en kastrull och lägg ner den andra förpackningen i påsen.
    • Hacka jordnötter grovt och blanda ner.
    • Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet (sjögräsnudlar ska inte kokas).
    • Häll av vattnet i en sil.
    • Skär alla grönsaker i lagom stora bitar.
    • Riv vitlöken.
    • Woka hastigt i en stekpanna med olja.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg ner nudlarna och häll på teriyakisås och ketjap manis.
    • Blanda om och servera med kyckling och sås.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 35 g satay mix
    • 600 g kycklingfilé
    • 1 burk kokosmjölk
    • 40 g jordnötter
    • 1 msk gräslök
    Nudelsallad
    • 200 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g minimajs
    • 100 g sugarsnaps
    • 150 g broccoli
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk teriyakisås
    • 1 msk ketjap manis

    Söndag middag 597 Kcal

    Lasagne med halloumi och spenat

    En härlig vegetarisk lasagne som blir perfekt när ni är många runt köksbordet eller att frysa in till matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 597 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g rucola
    • 150 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 150 grader.
    • Vispa ägg, färskost och salt till en slät smet.
    • Fortsätt vispa medan du rör i fiberhusk, lite i taget.
    • Låt vila någon minut.
    • Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper med slickepott eller spatel.
    • Lägg ett ark över och kavla tills smeten fyller en hel ugnsplåt.
    • Låt båda arken bakplåtspapper vara kvar.
    • Grädda i ca 10–12 minuter.
    • Låt svalna och ta sedan bort pappret.
    • Skär plattor med pizzaskärare eller vass kniv.
    • Höj temperaturen till 225 grader.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Fräs lök och vitlök i olja och tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan, salt och peppar.
    • Låt koka ihop ca: 5 minuter.
    • Tillsätt spenat och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär halloumi i tunna skivor.
    • Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
    • Börja och avsluta med tomatsås.
    • Strö över riven ost.
    • Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
    • Servera med rucolasallad och tomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g rucola
    • 150 g cocktailtomater
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st kokt ägg
  • 100 g varmrökt lax
  • 2400 g kycklingfilé
  • 21 st ägg
  • 30 gram skinka
  • 1200 g laxfilé
  • 100 g bacon
  • 500 g kycklingfärs
Övrigt
  • 1 msk majonnäs
  • 8 st svarta oliver
  • 2 dl is
  • 600 g frusen spenat
  • 10 g vit choklad (1 ruta)
Kryddor/smaksättare
  • 5 msk gräslök
  • 2 msk ajvar relish
  • 0.4 kvist färsk persilja
  • 140 g satay mix
  • 12 msk teriyakisås
  • 4 msk ketjap manis
  • 1.5 msk persilja
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 10 krm salt
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 st kycklingbuljongtärning
  • 12 krm torkad timjan
  • 4 msk dill
  • 8 st dillkvistar
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • basilikablad
  • 0.5 tsk vaniljpulver
Frukt/grönt
  • 3 st salladsblad
  • 1 st citronklyfta
  • 4 st gul lök
  • 8 st cocktailtomat
  • 1.5 st röd paprika
  • 12 st citronskiva
  • 4 st morot
  • 400 g minimajs
  • 400 g sugarsnaps
  • 600 g broccoli
  • 10 klyfta vitlök
  • 2 st purjolök
  • 400 g spenat
  • 0.6 st ananas
  • 2 st grapefrukt
  • 1 st selleristjälk
  • 2 tsk ingefära
  • 1 st lime
  • 5 st champinjoner
  • 0.25 st paprika valfri färg
  • 213 dl rucola
  • 1 st nektarin
  • 12 st hallon
  • 0.5 st gul paprika
  • 1 st rödlök
  • 70 g blandad sallad
  • basilika
  • 450 g cocktailtomater
  • 250 g frysta ärtor
  • 100 g sockerärtor
  • 1 st citron
  • 1.25 dl hallon (färska)
  • 1 dl jordgubbar
  • 1 klase vinbär
  • 0.25 dl blåbär
  • 0.25 st paprika
Torrvaror
  • 9 tsk olivolja
  • 4 burk kokosmjölk
  • 160 g jordnötter
  • 800 g risnudlar
  • 8 tsk rapsolja
  • 76 g valnötter
  • 2 dl svarta linser
  • 6.75 msk fiberhusk
  • 1200 g krossade tomater
  • 6 tsk flytande honung
  • 18 msk pumpakärnor
  • 30 g pinjenötter
  • 4 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1.5 dl sötströ
  • 2 tsk bakpulver
Mejeri
  • 200 g halloumiburgare
  • 154.5 tsk smör
  • 30 g skivad ost
  • 4 dl keso, 4%
  • 125 g ädelost
  • 450 g färskost
  • 600 g halloumi
  • 7 dl riven ost
  • 200 g fetaost
  • 100 g keso
  • 125 g riven mozzarella
  • 1 dl tomatsås
  • 2 msk grädde

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!