Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 47

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1475 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 608 Kcal

      Omelettwrap med laxröra

    • Middag - 861 Kcal

      Ugnsbakad falukorv med mozzarella och grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1198 Kcal

    • Frukost - 363 Kcal

      Omelett på grönsaksrester

    • Lunch - 250 Kcal

      Rotfruktssoppa med köttfärs

    • Middag - 585 Kcal

      Spenatpaj med ädelost och timjan

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1419 Kcal

    • Frukost - 374 Kcal

      Yoghurt med frukt och bär

    • Lunch - 551 Kcal

      Quinoawok med kyckling

    • Middag - 494 Kcal

      Halloumiburgare med ajvar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1158 Kcal

    • Frukost - 396 Kcal

      Kavring med linfrö och solroskärnor

    • Lunch - 303 Kcal

      Stekt laxfilé med persikosallad

    • Middag - 459 Kcal

      Kebabspett med ajvar och varma grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1675 Kcal

    • Frukost - 658 Kcal

      Grön smoothiebowl

    • Lunch - 477 Kcal

      Kycklingsallad

    • Middag - 541 Kcal

      Panerad torsk med dillcréme

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1484 Kcal

    • Frukost - 471 Kcal

      Ägghack med rökt lax

    • Lunch - 315 Kcal

      Räktortellini

    • Middag - 352 Kcal

      Saffransquinoa med russin och granatäpple

    • Mellanmål

    • Dessert - 346 Kcal

      Chokladmuffins med torkad frukt

  • Söndag - 1274 Kcal

    • Frukost - 396 Kcal

      Kavring med linfrö och solroskärnor

    • Lunch - 497 Kcal

      Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    • Middag - 381 Kcal

      Tonfisksallad med granatäpple

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 60.9 gram

Fett: 83.6 gram

Protein: 75.8 gram

Energi: 1383.2 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Måndag lunch 608 Kcal

    Omelettwrap med laxröra

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 608 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk tsk smör
    • 1 st salladsblad
    • 0.5 st skivad avokado
    • 0.5 st skivad tomat
    • 0 dillkvistar
    Laxröra
    • 75 g gram kallrökt lax
    • 2 msk creme fraiche
    • 0.5 msk hackad dill
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 msk Citronsaft

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål. Hetta upp en liten stekpanna med smör och häll i äggsmeten. Grädda omeletten några minuter tills den har stelnat. Låt svalna.
    • Gör laxröran genom att hacka laxen och lägg i en skål. Blanda ner alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg salladsblad på omeletten och lägg på röran. Toppa med avokado, tomat och dillkvist.

    Måndag middag 861 Kcal

    Ugnsbakad falukorv med mozzarella och grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 75 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 861 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g falukorv med hög kötthalt
    • 200 g mozzarella
    • 3 msk sötstark senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 0 tsk örtkrydda
    Grönsaker
    • 1 st rödlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g mini paprika
    • 150 g fetaost
    • 3 msk grön pesto
    • 100 g gröna oliver
    • 0 msk färsk timjan

    Gör så här

    1. Lägg korven på en plåt och skär snitt nästan ned i botten.
    2. Fyll varannan skåra med mozzarella och sötstark senap och varannan skåra med ajvar.
    3. Skär squash och och rödlök i lagom stora bitar och lägg runt om korven på plåten.
    4. Salta och peppra samt ringla över balsamicon och olivoljan på grönsakerna.
    5. Skär mini paprikan i halvor och kärna ut dem.
    6. Fyll paprikorna med smulad fetaost och grönpesto.
    7. Lägg paprikorna på plåten runt om korven.
    8. Krydda både korv och grönsaker med örtkrydda.
    9. Sätt in plåten med korven, grönsakerna och paprikan i ugnen på 200 grader i 25 min.
    10. Garnera med gröna oliverna och färsk timjan.
  • Tisdag frukost 363 Kcal

    Omelett på grönsaksrester

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 363 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 msk msk smör
    • 25 g spenat
    • 0.5 dl riven ost

    Gör så här

    • Knäck ägg i en skål och vispa ihop med salt och peppar.
    • Skiva alla grönsaker.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner grönsakerna tillsammans med spenat.
    • Låt fräsa någon minut och häll ner äggsmeten.
    • Stek på låg värme tills omeletten blir fast.
    • Strö på lite riven ost.

    Tisdag lunch 250 Kcal

    Rotfruktssoppa med köttfärs

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och riv palsternacka och morot grovt.
    • Riv löken och vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med lite olja och lägg ner grönsakerna.
    • Bryn någon minut.
    • Tillsätt färs och bryn ytterligare någon minut.
    • Strö på salt, peppar och timjan.
    • Tillsätt tomatpuré, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka på svag värme i 10 minuter.
    • Servera med en klick gräddfil.

     

    Tisdag middag 585 Kcal

    Spenatpaj med ädelost och timjan

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -45 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 585 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk msk fiberhusk
    • 1 nypa nypa salt
    • 2 st ägg
    Fyllning
    • 400 g fryst bladspenat
    • 125 g St Agur-ost
    • 1 msk frysta provensalska örter
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser till ­pajskalet.
    • Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Lägg den frysta spenaten i botten på pajskalet och smula över ost och örter.
    • Vispa ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Häll smeten över pajen.
    • Skala löken och skiva tunt.
    • Fördela lök och valnötter på pajen och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.
  • Onsdag frukost 374 Kcal

    Yoghurt med frukt och bär

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, rostad frömüsli. Receptet hittar du genom att söka på Rostad frömüsli i hälsobanken. Totala receptet för frömüslin är 20 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Onsdag lunch 551 Kcal

    Quinoawok med kyckling

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 56 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 551 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st morot
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g broccoli
    • 2 tsk olivolja
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Koka quinoa i lättsaltat vatten i 13 minuter.
    • Häll av vattnet.
    • Skala och skiva rödlök och morot.
    • Skär squash, paprika och broccoli i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner grönsaker och låt steka någon minut.
    • Blanda ner quinoa , färsk basilika, salt, peppar och örtagårdskrydda. Ställ åt sidan.
    • Skär kyckling i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn  några minuter.
    • Tillsätt örtagårdskrydda, vitlök, sweet chilisås, ketjap manis och soja.
    • Lägg kycklingen över quinoawoken och strö på basilikablad.
    • Servera med en klick mango och chilisås.

    Onsdag middag 494 Kcal

    Halloumiburgare med ajvar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 494 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st salladsblad
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g halloumiburgare (2 skivor)
    • 0.25 st röd paprika
    • 4 st svarta oliver
    • 1 msk ajvar relish
    Dekoration
    • 0.2 kvist färsk persilja
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Lägg ett salladsblad på en tallrik.
    • Skala och skiva lök och tomat.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn först löken hastigt.
    • Lägg ner burgarna och bryn på bägge sidor till de får färg.
    • Lägg paprika och burgare i salladsbladet.
    • Toppa med lök, tomat och oliver.
    • Lägg på en klick ajvar relish och dekorera med persilja och citron.
  • Torsdag frukost 396 Kcal

    Kavring med linfrö och solroskärnor

    Saftigt och gott bröd som håller länge!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 44 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 396 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Innehåll
    • 6 dl filmjölk
    • 1 dl mörk sirap
    • 3.75 dl dl bovetemjöl
    • 0.75 dl sojamjöl
    • 0.5 dl nyponmjöl
    • 1 dl linfrön
    • 2 dl solroskärnor
    • 2 msk psylliumhusk
    • 1 tsk bikarbonat
    Till formen
    • 1 tsk tsk smör
    • 0.5 msk bovetemjöl
    • 0.5 dl pumpafrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke.
    • Låt stå och svälla i några minuter. Smöra och mjöla en brödform, 1 ½ – 2 liter.
    • Fördela smeten jämnt i formen och strö över pumpafrön.
    • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna på galler.

    Torsdag lunch 303 Kcal

    Stekt laxfilé med persikosallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 303 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g laxfilé
    • 5 g smör
    • 0 salt och citonpeppar
    • 0.5 st fänkål
    • 3 dl blandsallad
    • 1 st persika
    • 25 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 25 g ärtskott
    • 1 msk pumpakärnor

    Gör så här

    • Dela fänkålen och skär bort roten.
    • Skär fänkålen i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna och stek laxfilén och fänkålen i ca 2-3 minuter per sida.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg sallad på ett fat och lägg på skivad persika och strimlade sockerärtor.
    • Lägg fänkål och laxfilén på salladsbädden.
    • Ringla över olivolja och pressad citron.
    • Toppa med pumpa- och solrosfrön.

      ärtskott och några persikoskivor.

    Torsdag middag 459 Kcal

    Kebabspett med ajvar och varma grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 459 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 350 g nötfärs
    • 3 msk ajvar relish
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk msk smör
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 3 msk hackad persilja
    • 0.6 dl gräddfil

    Gör så här

    • Lägg köttfärsen i en bunke och blanda ner ajvar.
    •  Finhacka vitlöken och vänd ner i köttfärsen med salt och svartpeppar.
    • Forma till avlånga biffar och trä upp på spett.
    • Platta till dem och stek i smör några minuter.
    • Skär grönsakerna i strimlor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och fräs lite snabbt.
    •  Krydda med salt och peppar och vänd ner persilja.
    • Fördela grönsaksblandningen en tallrik och placera kebabspetten bredvid.
    •  Toppa med en klick gräddfil.
  • Fredag frukost 658 Kcal

    Grön smoothiebowl

    Fredag lunch 477 Kcal

    Kycklingsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 477 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 dl blandsallad
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 dl majs
    • 0 msk hackade färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 50 g cocktailtomater
    • 125 g mozzarella
    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Lägg sallad i en skål och toppa med gurka, paprika och majs.
    • Blanda ner färsk hackad basilika
    • Lägg på cocktailtomater, mozzarella och kyckling.
    • Dekorera med basilika och servera med dressing.

    Fredag middag 541 Kcal

    Panerad torsk med dillcréme

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 541 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st skivad avokado
    • 2 st skivad tomat
    • 0.25 st styck finhackad rödlök
    • 2 st citronklyfta
    • 0 dillkvistar
    Dillcréme
    • 1 dl créme fraiche
    • 1 msk hackad dill
    • 1 tsk citronskal

    Gör så här

    • Gör först dillcrémen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
    • Skär fisken i bitar och strö på salt och peppar.
    • Vispa upp ägget i en skål och doppa fiskfiléerna. Lägg ströbrödet på ett fat och rulla fisken i ströbrödet.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken runt om i ca: 10 min på svag värme.
    • Servera med skivad avokado, tomat och dillcréme.
    • Toppa med rödlök och dekorera med dill och citron.
  • Lördag frukost 471 Kcal

    Ägghack med rökt lax

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 471 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 100 g varmrökt lax
    • 1 st salladsblad
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Hacka äggen och lägg i en skål.
    • Blanda ner majonnäs, salt, peppar och gräslök.
    • Lägg upp på en tallrik och servera med lax och sallad.
    • Dekorera med gräslök och citronskiva.

    Lördag lunch 315 Kcal

    Räktortellini

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g räkor
    • 150 g g keso
    • 1.5 msk riven parmesanost
    • 1 msk hackad dill
    • 0.5 st citron
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk tomatpuré
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 1 msk hackad dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.

       

    • Hacka hälften av räkorna och lägg i en skål.
    • Blanda ner keso, parmesanost och dill. Smaka av med salt, peppar och pressa lite i citronsaft.

       

    • Skiva squash på längden till tunna skivor så att det blir 8 långa remsor.
    • Lägg 2 skivor på en skärbräda och lägg 2 skivor till på andra längden och fläta in dem i varandra så att det bildar en botten.
    • Lägg på räkröran och lägg över squashlängderna så att det bildar ett paket.
    • Lägg paketen på en ugnsplåt och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Fräs lök och vitlök i olja och tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, dill, salt och peppar.
    • Låt koka ihop ca: 5 minuter.
    • Lägg ner de resterande räkorna.
    • Servera de varma paketen på en tallrik och häll på tomatsåsen.
    • Strö på lite riven parmesan och servera.

    Lördag middag 352 Kcal

    Saffransquinoa med russin och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 paket saffran
    • 1.5 dl vit quinoa
    • 300 g vatten
    • 0.33 msk lantbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl sultanrussin
    • 30 g bladspenat
    • 0 msk Bladpersilja
    Dekoration
    • 2 msk flagad rostad mandel
    • 0.5 st granatäpple

    Gör så här

    • Skala och skiva lök och fänkål.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Bryn skivorna och tillsätt saffran och rör om.
    • Skölj quinoa väl och lägg i stekpannan.
    • Rör om i någon minut.
    • Tillsätt salt, lantbuljong och vatten och låt koka i ca: 10 minuter.
    • Rör om då och då.
    • När all vätska har kokat in är rätten klar.
    • Tillsätt russin och persilja och blanda om.
    • Fördela bladspenat på ett stort uppläggningsfat och häll saffransquinoan över.
    • Blanda om och smaka av med salt och peppar.
    • Dekorera med rostad flagad mandel och granatäpplekärnor.
    • Salladen går att servera varm, ljummen eller kall.

    Lördag dessert 346 Kcal

    Chokladmuffins med torkad frukt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -19 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 346 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0.75 dl dl agavesirap
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    • 0 nypa nypa salt
    • 4 msk kakaopulver
    • 1.5 dl dl rismjöl
    • 100 g smör
    Topping
    • 6 st torkade dadlar
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 0.5 dl dl mandel

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa ihop ägg och agavesirap.
    • Blanda ner de andra ingredienserna och vispa till en jämn smet.
    • Fördela i muffinsformar.
    • Hacka torkade dadlar och fördela i muffinsformarna tillsammans med kokosflingor och mandel.
    • Sätt in i ugnen i ca: 15 minuter
  • Söndag frukost 396 Kcal

    Kavring med linfrö och solroskärnor

    Saftigt och gott bröd som håller länge!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 44 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 396 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Innehåll
    • 6 dl filmjölk
    • 1 dl mörk sirap
    • 3.75 dl dl bovetemjöl
    • 0.75 dl sojamjöl
    • 0.5 dl nyponmjöl
    • 1 dl linfrön
    • 2 dl solroskärnor
    • 2 msk psylliumhusk
    • 1 tsk bikarbonat
    Till formen
    • 1 tsk tsk smör
    • 0.5 msk bovetemjöl
    • 0.5 dl pumpafrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke.
    • Låt stå och svälla i några minuter. Smöra och mjöla en brödform, 1 ½ – 2 liter.
    • Fördela smeten jämnt i formen och strö över pumpafrön.
    • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna på galler.

    Söndag lunch 497 Kcal

    Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 497 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika

    Gör så här

    • Skala och finhacka gul lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärs tillsammans med lök och vitlök.
    • Tillsätt ajvar relish, örtkrydda, salt och peppar.
    • Häll på vatten och låt sjuda på låg värme i ca 30 minuter.
    • Koka bönpastan enligt anvisningen på paketet i en stor kastrull.
    • Lägg upp pasta och köttfärssås på ett serveringsfat och dekorera med färsk basilika.
    • Skär paprikan i små bitar och toppa med.

    Söndag middag 381 Kcal

    Tonfisksallad med granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 381 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 15 g ruccola
    • 1 st morot
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st avokado
    • 90 g tonfisk
    • 0.25 st granatäpple
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 msk Bladpersilja
    Tomatsalsa
    • 1 st stor tomat
    • 1 msk msk gul lök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg rucolasallad på ett fat. Skala och skär moroten i tärningar. Skär paprika i tärningar. Finhacka rödlök. Skiva avokadon.
    • Fördela grönsakerna över salladen och lägg avokado vid sidan om.
    • Häll av tonfisken och lägg över och toppa med granatäpplekärnor.
    • Strö på salt och peppar och servera med tomatsalsa. Dekorera med persilja.

     

    Tomatsalsa:

    • Finhacka gul lök och mixa med tomat. Krydda med salt och peppar.
Torrvaror
  • 3 dl kaffe
  • 3.5 msk olivolja
  • 3 msk grön pesto
  • 8 tsk olivolja
  • 2.5 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl kokosmjöl
  • 1 msk msk fiberhusk
  • 3 msk msk valnötter
  • 3 dl vit quinoa
  • 7.5 dl dl bovetemjöl
  • 1.5 dl sojamjöl
  • 1 dl nyponmjöl
  • 2 dl linfrön
  • 4 dl solroskärnor
  • 4 msk psylliumhusk
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 msk bovetemjöl
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 msk pumpakärnor
  • 50 g kokosskivor
  • 2 dl majs
  • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
  • 100 g krossade tomater
  • 1 tsk honung
  • 0.5 dl sultanrussin
  • 2 msk flagad rostad mandel
  • 0.75 dl dl agavesirap
  • 4 msk kakaopulver
  • 1.5 dl dl rismjöl
  • 6 st torkade dadlar
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 0.5 dl dl mandel
  • 100 g bönpasta
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 11.5 st ägg
  • 75 g gram kallrökt lax
  • 700 g falukorv med hög kötthalt
  • 750 g nötfärs
  • 150 g kycklingfilé
  • 200 g laxfilé
  • 200 g färdiggrillad kyckling
  • 350 g torskrygg
  • 2 st kokt ägg
  • 100 g varmrökt lax
  • 200 g räkor
  • 90 g tonfisk
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 3 msk sötstark senap
  • 13.67 msk ajvar relish
  • 1 tsk örtkrydda
  • 1 tsk torkade örter
  • färsk timjan
  • 5 krm torkad timjan
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 nypa nypa salt
  • 1 msk frysta provensalska örter
  • salt och vitpeppar
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk ketjap manis
  • 0.2 kvist färsk persilja
  • salt och citonpeppar
  • 1 paket saffran
  • 0.33 msk lantbuljong
  • 0.25 tsk vaniljpulver
Mejeri
  • 3 tsk tsk smör
  • 2 msk creme fraiche
  • 325 g mozzarella
  • 150 g fetaost
  • 0.83 msk msk smör
  • 0.5 dl riven ost
  • 0.9 dl gräddfil
  • 205 g smör
  • 125 g St Agur-ost
  • 2 dl grädde
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 100 g halloumiburgare (2 skivor)
  • 12 dl filmjölk
  • 0.5 dl naturell yoghurt
  • 1 dl créme fraiche
  • 150 g g keso
  • 3.5 msk riven parmesanost
Frukt/grönt
  • 3 st salladsblad
  • 1.5 st skivad avokado
  • 2.5 st skivad tomat
  • dillkvistar
  • 3.5 msk hackad dill
  • 2.75 st rödlök
  • 0.5 msk Citronsaft
  • 2.75 st squash
  • 300 g mini paprika
  • 3.75 st champinjoner
  • 1.5 st röd paprika
  • 25 g spenat
  • 1 st palsternacka
  • 3 st morot
  • 4.5 klyfta vitlök
  • 0.2 st ananas
  • 0.25 st mango
  • 2 st färsk jordgubbe
  • 0.7 dl blåbär
  • 2.5 st gul paprika
  • 150 g broccoli
  • basilika
  • 1 st st cocktailtomat
  • 2 st citronskiva
  • 1 st fänkål
  • 7 dl blandsallad
  • 1 st persika
  • 25 g sockerärtor
  • 25 g ärtskott
  • 0.5 st aubergine
  • 3 msk hackad persilja
  • 60 g bladspenat
  • 1 st banan
  • 0.5 st grönt äpple
  • 1 st citron
  • 0.5 dl mynta (färsk)
  • 1 st kiwi
  • 0.25 st gurka
  • hackade färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 50 g cocktailtomater
  • 0.25 st styck finhackad rödlök
  • 3 st citronklyfta
  • 1 tsk citronskal
  • 1 msk gräslök
  • Bladpersilja
  • 0.75 st granatäpple
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 15 g ruccola
  • 0.5 st avokado
  • 1 st stor tomat
  • 1 msk msk gul lök
Övrigt
  • 1 msk balsamico
  • 100 g gröna oliver
  • 1.5 msk tomatpuré
  • 5.5 dl dl vatten
  • 400 g fryst bladspenat
  • 0.5 dl Rostad frömüsli
  • 1 msk sweet chilisås
  • 0.5 msk soja
  • 60 g Lallerstedts currydressing
  • 4 st svarta oliver
  • 2 dl mörk sirap
  • 100 g mango (fryst)
  • 370 g vatten
  • 1 msk majonnäs
  • 3 st gul lök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!