Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 40 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 94.5 gram

Fett: 86.5 gram

Protein: 106 gram

Energi: 1418.8 kcal

  • Måndag frukost 183 Kcal

    Smoothie med papaya och ananas

    En god smoothie med härlig färg och smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 183 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 st ananas
    • 0.25 st papaya
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk ingefära

    Gör så här

    • Skala och skär ananas och papaya i mindre bitar.
    • Lägg yoghurt och frukt i en mixer, pressa i lime och tillsätt ingefära.
    • Mixa till en slät smoothie och servera direkt.
    • Toppa ev. med färskriven ingefära och papayakärnor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 st ananas
    • 0.25 st papaya
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk ingefära

    Måndag lunch 599 Kcal

    Laxpaj med spenat

    En god paj som passar bra när ni är många runt middagsbordet eller som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 599 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad

    Gör så här

    • Häll av och skölj kikärtorna.
    • Lägg i en matberedare och tillsätt smör, mjölsorterna och salt.
    • Mixa till en jämn deg och tryck ut degen i en liten pajform, ca 20 cm i diameter.
    • Ställ kallt i kylen 30 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Förgrädda pajen i 10 minuter.
    • Strimla purjolöken.
    • Lägg purjolök, spenat, lax i pajformen.
    • Fördela pepparrotsosten över.
    • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar i en skål.
    • Häll över blandningen och smula över mozzarella.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad

    Måndag middag 659 Kcal

    Fänkål och getost med kyckling och salsiccia

    Så många goda smaker på en och samma tallrik!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 659 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st fänkål
    • 150 g krämig getost
    • 10 g mandelspån
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 150 g kycklinglårfilé
    • 150 g salsiccia
    • 60 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva fänkål i skivor och lägg på en plåt.
    • Skär tunna skivor av getost och lägg på fänkålen.
    • Toppa med mandelspån. Ringla över honung och olivolja.
    • Krydda med örtagårdskrydda.
    • Putsa kycklingen och dela korven.
    • Lägg på plåten tillsammans med tomater och rödlök.
    • Krydda med salt och svartpeppar.
    • Sätt in i ugnen i 20 min och servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st fänkål
    • 150 g krämig getost
    • 10 g mandelspån
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 150 g kycklinglårfilé
    • 150 g salsiccia
    • 60 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
  • Tisdag frukost 318 Kcal

    Keso med nektarin och nötter

    Hittar du inte nektarin så byt mot annan frukt i säsong!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.75 st nektarin
    • 0.5 dl blandade nötter

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat.
    • Skiva och hacka nektarinen och lägg runt keson.
    • Toppa med nötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.75 st nektarin
    • 0.5 dl blandade nötter

    Tisdag lunch 659 Kcal

    Fänkål och getost med kyckling och salsiccia

    Så många goda smaker på en och samma tallrik!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 659 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st fänkål
    • 150 g krämig getost
    • 10 g mandelspån
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 150 g kycklinglårfilé
    • 150 g salsiccia
    • 60 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva fänkål i skivor och lägg på en plåt.
    • Skär tunna skivor av getost och lägg på fänkålen.
    • Toppa med mandelspån. Ringla över honung och olivolja.
    • Krydda med örtagårdskrydda.
    • Putsa kycklingen och dela korven.
    • Lägg på plåten tillsammans med tomater och rödlök.
    • Krydda med salt och svartpeppar.
    • Sätt in i ugnen i 20 min och servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st fänkål
    • 150 g krämig getost
    • 10 g mandelspån
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 150 g kycklinglårfilé
    • 150 g salsiccia
    • 60 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag middag 330 Kcal

    Torskgratäng med soltorkade tomater

    Kalorisnål torsk smaksatt med getost och soltorkad tomat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 330 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g bladspenat
    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st soltorkad tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g torskrygg
    • 50 g chevreost
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg spenat i en ugnsform. Halvera cocktailtomater och lägg ovanpå spenaten. Skala och strimla rödlök. Skär soltorkad tomat i strimlor. Lägg hälften av de soltorkade tomaterna tillsammans med rödlök på spenaten. Salta och peppra.
    • Dela torskryggen i 2 bitar och lägg på spenatbädden. Strö salt och peppar på fisken och lägg på resterande soltorkade tomaterna.
    • Skär chévreost i skivor och placera ovanpå de soltorkade tomaterna. Strö på örtagårdskrydda och ugnsbaka 20 min.
    • Dekorera med persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g bladspenat
    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st soltorkad tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g torskrygg
    • 50 g chevreost
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja
  • Onsdag frukost 194 Kcal

    Frörutor med hasselnötter

    Perfekt till frukost eller mellanmål som man lätt kan frysa in och sedan ta ut vid behov. Värm den i mikron i ca 20 sek om du föredrar det varmt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 194 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.5 msk kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 tsk salt
    • 1.5 dl vita sesamfrön
    • 1.5 dl havrekli
    • 1.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    • 1 msk flytande honung
    Dekoration
    • 0.5 dl hasselnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa äggen pösigt i en bunke och tillsätt kesella och rör till en slät smet.
    • Tillsätt övriga ingredienser och blanda om ordentligt.
    • Lägg bakplåtspapper på en långplåt och häll i smeten.
    • Strö på hasselnötter och baka in i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
    • Låt brödet svalna något och skär sedan upp i rutor.
    • Förvara i en plastpåse eller frys in brödet och ta upp vid behov.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.5 msk kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 tsk salt
    • 1.5 dl vita sesamfrön
    • 1.5 dl havrekli
    • 1.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    • 1 msk flytande honung
    Dekoration
    • 0.5 dl hasselnötter

    Onsdag lunch 599 Kcal

    Laxpaj med spenat

    En god paj som passar bra när ni är många runt middagsbordet eller som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 599 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad

    Gör så här

    • Häll av och skölj kikärtorna.
    • Lägg i en matberedare och tillsätt smör, mjölsorterna och salt.
    • Mixa till en jämn deg och tryck ut degen i en liten pajform, ca 20 cm i diameter.
    • Ställ kallt i kylen 30 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Förgrädda pajen i 10 minuter.
    • Strimla purjolöken.
    • Lägg purjolök, spenat, lax i pajformen.
    • Fördela pepparrotsosten över.
    • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar i en skål.
    • Häll över blandningen och smula över mozzarella.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad

    Onsdag middag 626 Kcal

    Pastasallad med kyckling

    En somrig rätt som passar utmärkt att ta med till stranden!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 53 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 626 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g linspasta
    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 0.5 st paprika
    • 1 dl broccoli
    • 2 msk färsk basilika
    Dressing
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk sötstark senap
    • 0.5 msk grovkornig senap
    • 30 g pickles (Felix)

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Skölj och lägg pastan i en skål. Strö på salt och peppar.
    • Strimla kycklingen och lägg i en skål. Blanda ner salt, peppar, örtagårdskrydda, vitlök och ketjap manis. Låt marinera en stund.
    • Gör dressingen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen några minuter. Ställ åt sidan.
    • Skala och finhacka rödlök och skala och skär moroten i tärningar. Skär harivots verts och paprika i mindre bitar. Blanda ner alla grönsaker i skålen med pasta och tillsätt hackad basilika.
    • Häll över dressingen och blanda om ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg kycklingen över och dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g linspasta
    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 0.5 st paprika
    • 1 dl broccoli
    • 2 msk färsk basilika
    Dressing
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk sötstark senap
    • 0.5 msk grovkornig senap
    • 30 g pickles (Felix)
  • Torsdag frukost 183 Kcal

    Smoothie med papaya och ananas

    En god smoothie med härlig färg och smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 183 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 st ananas
    • 0.25 st papaya
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk ingefära

    Gör så här

    • Skala och skär ananas och papaya i mindre bitar.
    • Lägg yoghurt och frukt i en mixer, pressa i lime och tillsätt ingefära.
    • Mixa till en slät smoothie och servera direkt.
    • Toppa ev. med färskriven ingefära och papayakärnor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 st ananas
    • 0.25 st papaya
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk ingefära

    Torsdag lunch 330 Kcal

    Torskgratäng med soltorkade tomater

    Kalorisnål torsk smaksatt med getost och soltorkad tomat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 330 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g bladspenat
    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st soltorkad tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g torskrygg
    • 50 g chevreost
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg spenat i en ugnsform. Halvera cocktailtomater och lägg ovanpå spenaten. Skala och strimla rödlök. Skär soltorkad tomat i strimlor. Lägg hälften av de soltorkade tomaterna tillsammans med rödlök på spenaten. Salta och peppra.
    • Dela torskryggen i 2 bitar och lägg på spenatbädden. Strö salt och peppar på fisken och lägg på resterande soltorkade tomaterna.
    • Skär chévreost i skivor och placera ovanpå de soltorkade tomaterna. Strö på örtagårdskrydda och ugnsbaka 20 min.
    • Dekorera med persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g bladspenat
    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st soltorkad tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g torskrygg
    • 50 g chevreost
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Torsdag middag 522 Kcal

    Tomatsallad med burrata

    Fräsch tomatsallad med krämig burrata!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 522 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st kvisttomat
    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk färsk basilika
    • 200 g burrata
    • 1 msk grön pesto
    Dekoration
    • 1 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Skiva tomater och dela cocktailtomater.
    • Lägg i en skål eller på ett fat.
    • Strimla lök och lägg över.
    • Häll på olivolja och vinäger och strö på kryddor och färsk basilika.
    • Placera burrata över salladen och lägg på lite grön pesto.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st kvisttomat
    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk färsk basilika
    • 200 g burrata
    • 1 msk grön pesto
    Dekoration
    • 1 msk färsk basilika
  • Fredag frukost 194 Kcal

    Frörutor med hasselnötter

    Perfekt till frukost eller mellanmål som man lätt kan frysa in och sedan ta ut vid behov. Värm den i mikron i ca 20 sek om du föredrar det varmt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 194 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.5 msk kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 tsk salt
    • 1.5 dl vita sesamfrön
    • 1.5 dl havrekli
    • 1.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    • 1 msk flytande honung
    Dekoration
    • 0.5 dl hasselnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa äggen pösigt i en bunke och tillsätt kesella och rör till en slät smet.
    • Tillsätt övriga ingredienser och blanda om ordentligt.
    • Lägg bakplåtspapper på en långplåt och häll i smeten.
    • Strö på hasselnötter och baka in i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
    • Låt brödet svalna något och skär sedan upp i rutor.
    • Förvara i en plastpåse eller frys in brödet och ta upp vid behov.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.5 msk kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 tsk salt
    • 1.5 dl vita sesamfrön
    • 1.5 dl havrekli
    • 1.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    • 1 msk flytande honung
    Dekoration
    • 0.5 dl hasselnötter

    Fredag lunch 626 Kcal

    Pastasallad med kyckling

    En somrig rätt som passar utmärkt att ta med till stranden!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 53 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 626 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g linspasta
    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 0.5 st paprika
    • 1 dl broccoli
    • 2 msk färsk basilika
    Dressing
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk sötstark senap
    • 0.5 msk grovkornig senap
    • 30 g pickles (Felix)

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Skölj och lägg pastan i en skål. Strö på salt och peppar.
    • Strimla kycklingen och lägg i en skål. Blanda ner salt, peppar, örtagårdskrydda, vitlök och ketjap manis. Låt marinera en stund.
    • Gör dressingen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen några minuter. Ställ åt sidan.
    • Skala och finhacka rödlök och skala och skär moroten i tärningar. Skär harivots verts och paprika i mindre bitar. Blanda ner alla grönsaker i skålen med pasta och tillsätt hackad basilika.
    • Häll över dressingen och blanda om ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg kycklingen över och dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g linspasta
    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 0.5 st paprika
    • 1 dl broccoli
    • 2 msk färsk basilika
    Dressing
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk sötstark senap
    • 0.5 msk grovkornig senap
    • 30 g pickles (Felix)

    Fredag middag 635 Kcal

    Fisktacos med chilimajonnäs

    Trött på vanlig tacos? Testa denna variant med panerad torskfilé som du sedan serverar i ett stort salladsblad tillsammans med chilimajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 2 st salladsblad
    • 2 st morot
    Chilimajonnäs
    • 1.5 msk majonnäs
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 0.5 msk stark chilisås
    Mangosalsa
    • 1 st mango
    • 1 styck tomat
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Tina fisken och skär i mindre bitar. Strö på salt och peppar och doppa bitarna i ett uppvispat ägg och därefter i ströbrödet och lägg på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen i ca: 12 min.
    • Gör under tiden chilimajonnäsen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Gör mangosalsa genom att skära alla ingredienser i mindre bitar och lägg i en skål. Blanda ner rödlök, eventuell limesaft, salt och peppar.
    • Servera fisktacos i stora salladsblad med morötter i stavar, chilimajjo och mangosalsa.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 2 st salladsblad
    • 2 st morot
    Chilimajonnäs
    • 1.5 msk majonnäs
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 0.5 msk stark chilisås
    Mangosalsa
    • 1 st mango
    • 1 styck tomat
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 274 Kcal

    Stekt ägg med skinka och granatäpple

    God och lättlagad frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 274 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g rökt skinka
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 1 st myntakvist

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck i äggen.
    • Strö på salt och peppar.
    • Servera med skinka och granatäppelkärnor.
    • Dekorera med mynta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g rökt skinka
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 1 st myntakvist

    Lördag lunch 522 Kcal

    Tomatsallad med burrata

    Fräsch tomatsallad med krämig burrata!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 522 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st kvisttomat
    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk färsk basilika
    • 200 g burrata
    • 1 msk grön pesto
    Dekoration
    • 1 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Skiva tomater och dela cocktailtomater.
    • Lägg i en skål eller på ett fat.
    • Strimla lök och lägg över.
    • Häll på olivolja och vinäger och strö på kryddor och färsk basilika.
    • Placera burrata över salladen och lägg på lite grön pesto.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st kvisttomat
    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk färsk basilika
    • 200 g burrata
    • 1 msk grön pesto
    Dekoration
    • 1 msk färsk basilika

    Lördag middag 697 Kcal

    Biff med rödbetssallad

    Mungbönor i rödbetssalladen gör den både mättande och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 129 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 105 gram

    Energi: 697 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl mungbönor, torkade
    • 2 st kokta rödbetor
    • 1 msk rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk citrontimjan
    • 300 g ryggbiff
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g rucola
    • 2 st citronklyfta
    Chèvrekräm
    • 75 g chevreost
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk citrontimjan
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st citrontimjankvist

    Gör så här

    • Blötlägg mungbönorna i vatten 1 dygn. Koka därefter i lättsaltat vatten i 20 min.
    • Lägg mungbönor i en skål. Skär rödbetor i klyftor. Skala och finhacka rödlök. Blanda ner med mungbönorna och tillsätt olivolja och balsamico. Salta och peppra. Lägg på citrontimjan.
    • Gör chèvrekrämen genom att smula osten i en skål och blanda ihop med de resterande ingredienserna.
    • Skär ryggbiffen i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttet några minuter per sida eller lägg köttet på grillen. Salta och peppra.
    • Lägg ryggbiff på ett fat med rucolasallad och citronklyftor. Servera med rödbetssallad och chèvrekräm. Dekorera med citrontimjankvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl mungbönor, torkade
    • 2 st kokta rödbetor
    • 1 msk rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk citrontimjan
    • 300 g ryggbiff
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g rucola
    • 2 st citronklyfta
    Chèvrekräm
    • 75 g chevreost
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk citrontimjan
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st citrontimjankvist

    Lördag dessert 290 Kcal

    Kladdkakemuffins med lingon och pekannötter

    Ljuvligt enkla och goda muffins. När det är säsong för lingon i Sverige är det gott att använda färska lingon men det går bra att byta ut till andra bär om det inte är säsong för lingon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 290 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 75 g smör
    • 100 g mörk choklad
    • 2 st ägg
    • 0.5 dl sötströ
    • 0.75 dl mandelmjöl
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 25 g vit choklad (1 ruta)
    • 10 st pekannötter
    • 0.5 dl färska lingon

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Smält smör och choklad i en kastrull.
    • Vispa ägg och sötströ fluffigt.
    • Rör ner choklad- och smörblandningen och tillsätt mandelmjöl och bakpulver.
    • Vispa ihop och fördela smeten i 6 muffinsformar.
    • Använd gärna en muffinsplåt att lägga formarna i.
    • Fördela den vita chokladen på toppen och toppa med pekannötter och lingon.
    • Grädda i 12 minuter i ugnen.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 75 g smör
    • 100 g mörk choklad
    • 2 st ägg
    • 0.5 dl sötströ
    • 0.75 dl mandelmjöl
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 25 g vit choklad (1 ruta)
    • 10 st pekannötter
    • 0.5 dl färska lingon
  • Söndag frukost 194 Kcal

    Frörutor med hasselnötter

    Perfekt till frukost eller mellanmål som man lätt kan frysa in och sedan ta ut vid behov. Värm den i mikron i ca 20 sek om du föredrar det varmt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 194 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.5 msk kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 tsk salt
    • 1.5 dl vita sesamfrön
    • 1.5 dl havrekli
    • 1.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    • 1 msk flytande honung
    Dekoration
    • 0.5 dl hasselnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa äggen pösigt i en bunke och tillsätt kesella och rör till en slät smet.
    • Tillsätt övriga ingredienser och blanda om ordentligt.
    • Lägg bakplåtspapper på en långplåt och häll i smeten.
    • Strö på hasselnötter och baka in i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
    • Låt brödet svalna något och skär sedan upp i rutor.
    • Förvara i en plastpåse eller frys in brödet och ta upp vid behov.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.5 msk kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 tsk salt
    • 1.5 dl vita sesamfrön
    • 1.5 dl havrekli
    • 1.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    • 1 msk flytande honung
    Dekoration
    • 0.5 dl hasselnötter

    Söndag lunch 697 Kcal

    Biff med rödbetssallad

    Mungbönor i rödbetssalladen gör den både mättande och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 129 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 105 gram

    Energi: 697 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl mungbönor, torkade
    • 2 st kokta rödbetor
    • 1 msk rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk citrontimjan
    • 300 g ryggbiff
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g rucola
    • 2 st citronklyfta
    Chèvrekräm
    • 75 g chevreost
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk citrontimjan
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st citrontimjankvist

    Gör så här

    • Blötlägg mungbönorna i vatten 1 dygn. Koka därefter i lättsaltat vatten i 20 min.
    • Lägg mungbönor i en skål. Skär rödbetor i klyftor. Skala och finhacka rödlök. Blanda ner med mungbönorna och tillsätt olivolja och balsamico. Salta och peppra. Lägg på citrontimjan.
    • Gör chèvrekrämen genom att smula osten i en skål och blanda ihop med de resterande ingredienserna.
    • Skär ryggbiffen i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttet några minuter per sida eller lägg köttet på grillen. Salta och peppra.
    • Lägg ryggbiff på ett fat med rucolasallad och citronklyftor. Servera med rödbetssallad och chèvrekräm. Dekorera med citrontimjankvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl mungbönor, torkade
    • 2 st kokta rödbetor
    • 1 msk rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk citrontimjan
    • 300 g ryggbiff
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g rucola
    • 2 st citronklyfta
    Chèvrekräm
    • 75 g chevreost
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk citrontimjan
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st citrontimjankvist

    Söndag middag 599 Kcal

    Laxpaj med spenat

    En god paj som passar bra när ni är många runt middagsbordet eller som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 599 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad

    Gör så här

    • Häll av och skölj kikärtorna.
    • Lägg i en matberedare och tillsätt smör, mjölsorterna och salt.
    • Mixa till en jämn deg och tryck ut degen i en liten pajform, ca 20 cm i diameter.
    • Ställ kallt i kylen 30 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Förgrädda pajen i 10 minuter.
    • Strimla purjolöken.
    • Lägg purjolök, spenat, lax i pajformen.
    • Fördela pepparrotsosten över.
    • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar i en skål.
    • Häll över blandningen och smula över mozzarella.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad
Mejeri
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 288 g smör
  • 450 g pepparrotsost
  • 3 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 375 g mozzarella
  • 300 g krämig getost
  • 1 dl keso, 4%
  • 250 g chevreost
  • 1.5 msk kesella
  • 4.5 dl havrekli
  • 3.25 dl crème fraiche
  • 400 g burrata
Frukt/grönt
  • 0.5 st ananas
  • 0.5 st papaya
  • 1.5 st lime
  • 2 tsk ingefära
  • 0.75 st purjolök
  • 90 g spenat
  • 24 dl blandsallad
  • 2 st fänkål
  • 120 g cocktailtomater
  • 6.25 st rödlök
  • 0.75 st nektarin
  • 100 g bladspenat
  • 40 st cocktailtomat
  • 3 klyfta vitlök
  • 4 st morot
  • 200 g haricots verts
  • 1 st paprika
  • 2 dl broccoli
  • 4 st kvisttomat
  • 2 st salladsblad
  • 1 st mango
  • 1 styck tomat
  • 1 st avokado
  • 0.5 dl granatäppelkärnor
  • 4 st kokta rödbetor
  • 30 g rucola
  • 4 st citronklyfta
  • 0.5 dl färska lingon
Torrvaror
  • 3 paket kikärtor
  • 3 msk bovetemjöl
  • 3 msk havremjöl
  • 20 g mandelspån
  • 7 tsk flytande honung
  • 7 msk olivolja
  • 0.5 dl blandade nötter
  • 3.5 msk bakpulver
  • 4.5 dl vita sesamfrön
  • 4.5 dl linfrön
  • 1.5 dl hasselnötter
  • 200 g linspasta
  • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
  • 3 dl mungbönor, torkade
  • 0.5 dl sötströ
  • 0.75 dl mandelmjöl
  • 10 st pekannötter
Kryddor/smaksättare
  • 4.5 tsk salt
  • 8.2 tsk örtagårdskrydda
  • 4 kvist färsk persilja
  • 6 tsk brödkryddor
  • 1 msk ketjap manis
  • 10 msk färsk basilika
  • 2 msk sötstark senap
  • 1 msk grovkornig senap
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 2 msk grön pesto
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 1 st myntakvist
  • 1 tsk balsamico
  • 4 tsk citrontimjan
  • 4 st citrontimjankvist
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 900 g varmrökt lax
  • 26 st ägg
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 300 g salsiccia
  • 1020 g torskrygg
  • 500 g kycklingfilé
  • 30 g rökt skinka
  • 600 g ryggbiff
Övrigt
  • 12 st soltorkad tomat
  • 3.5 msk majonnäs
  • 60 g pickles (Felix)
  • 100 g mörk choklad
  • 25 g vit choklad (1 ruta)

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.