Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 36 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 76.9 gram

Fett: 80.8 gram

Protein: 91.5 gram

Energi: 1409.8 kcal

  • Måndag frukost 246 Kcal

    Keso med bär och nötter

    Lågkalori frukost som går supersnabbt att fixa, fungerar utmärkt som mellanmål också!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och toppa med blåbär och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter

    Måndag lunch 432 Kcal

    Fläskgryta

    En varm fläskgryta med torkade äppelskivor och morötter i. Servera grytan med färska spenatblad! Går utmärkt att frysa in och ta upp vid behov.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 432 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g stekfläsk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st sötpotatis
    • 2 st morot
    • 1 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 6 dl vatten
    • 50 g torkade äppelbitar
    • 1 dl russin
    • 200 g bladspenat

    Gör så här

    • Skär köttet i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och skär lök i mindre bitar och finhacka vitlök.
    • Skala och skär sötpotatis och morot i bitar.
    • Hetta upp en gryta med smör och stek köttet tillsammans med lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt sötpotatis, kalvfond, ketjap manis och örtagårdskrydda.
    • Häll på vatten.
    • Blanda ner äppelskivor och russin och sätt på ett lock.
    • Låt sjuda på svag värme i 1 timme.
    • Rör om då och då och tillsätt mer vatten om det behövs.
    • Tillsätt morötter mot slutet och koka ytterligare 5 minuter.
    • Servera med bladspenat.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g stekfläsk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st sötpotatis
    • 2 st morot
    • 1 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 6 dl vatten
    • 50 g torkade äppelbitar
    • 1 dl russin
    • 200 g bladspenat

    Måndag middag 549 Kcal

    Rostade rödbetor och palsternacka med lax

    En god fiskrätt där det mesta sköter sig själv i ugnen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 549 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st rödbetor
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st citron
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g laxfilé
    • 2 msk hasselnötter
    • 100 g rucola
    • 2 msk gräslök
    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 tsk citronskal
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skala och klyfta rödbetor, palstnernacka, lök och citron och lägg på en oljad plåt.
    • Strö på salt, peppar och örtkrydda.
    • Blanda om och rosta mitt i ugnen ca 20 min.
    • Blanda ihop yoghurtsåsen och toppa med gräslök.
    • Ta ut plåten och blanda ner laxkuber och nötter.
    • Sätt in i ugnen i ytterligare 10 miunter.
    • Vänd ner rucola och gräslök.
    • Servera med citron och gräslökscrémen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st rödbetor
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st citron
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g laxfilé
    • 2 msk hasselnötter
    • 100 g rucola
    • 2 msk gräslök
    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 tsk citronskal
    • 1 msk gräslök
  • Tisdag frukost 315 Kcal

    Grön drink med bär

    En fyllig smoothie med alla favoritbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st ananas
    • 0.25 st mango
    • 50 g spenat
    • 1 st lime
    • 200 g vatten
    • 1 dl blåbär
    • 0 jordgubbar

    Gör så här

    • Dela avokadon och gröp ur köttet.
    • Skär bort skalet på ananasen och mangon och skär i mindre bitar.
    • Lägg avokado, ananas, mango och spenat i en blender.
    • Riv skalet på limen och lägg i blendern.
    • Dela limen och pressa ut saften och häll i vatten, mixa slät.
    • Lägg is i glas och häll upp smoothien.
    • Servera med blåbär och jordgubbar.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st ananas
    • 0.25 st mango
    • 50 g spenat
    • 1 st lime
    • 200 g vatten
    • 1 dl blåbär
    • 0 jordgubbar

    Tisdag lunch 549 Kcal

    Rostade rödbetor och palsternacka med lax

    En god fiskrätt där det mesta sköter sig själv i ugnen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 549 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st rödbetor
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st citron
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g laxfilé
    • 2 msk hasselnötter
    • 100 g rucola
    • 2 msk gräslök
    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 tsk citronskal
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skala och klyfta rödbetor, palstnernacka, lök och citron och lägg på en oljad plåt.
    • Strö på salt, peppar och örtkrydda.
    • Blanda om och rosta mitt i ugnen ca 20 min.
    • Blanda ihop yoghurtsåsen och toppa med gräslök.
    • Ta ut plåten och blanda ner laxkuber och nötter.
    • Sätt in i ugnen i ytterligare 10 miunter.
    • Vänd ner rucola och gräslök.
    • Servera med citron och gräslökscrémen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st rödbetor
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st citron
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g laxfilé
    • 2 msk hasselnötter
    • 100 g rucola
    • 2 msk gräslök
    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 tsk citronskal
    • 1 msk gräslök

    Tisdag middag 607 Kcal

    Kycklingrullar med tomatmarinerad blomkål

    Gott och räcker till många!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 57 gram

    Energi: 607 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 800 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g fetaost
    • 3 msk ajvar relish
    • 75 g tapenade
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 60 g cashewnötter
    Tomatmarinerad blomkål
    • 0.75 st blomkålshuvud
    • 150 g soltorkade tomater i olja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg kycklingfiléerna på en skärbräda.
    • Strö på salt och peppar.
    • Fördela fetaost över och klicka på ajvar relish och tapenade.
    • Toppa med hackade färska örter. Rulla ihop filéerna och lägg på en ugnsfast form.
    • Häll över olivoljan och lägg på lite torkade örter.
    • Strö över cashewnötterna och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Skär blomkålen i små buketter och lägg i en skål.
    • Blanda ner tomaterna och häll över oljespadet och blanda om.
    • Servera med kycklingrullarna.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 800 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g fetaost
    • 3 msk ajvar relish
    • 75 g tapenade
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 60 g cashewnötter
    Tomatmarinerad blomkål
    • 0.75 st blomkålshuvud
    • 150 g soltorkade tomater i olja
  • Onsdag frukost 360 Kcal

    Havregrynsgröt med frön och aprikoser

    Gillar du att starta din morgon med en skål gröt? Då passar detta recept dig! En mättande och god gröt med både frön och havregryn för extra mättnad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 360 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl havregryn
    • 0.25 tsk salt
    • 2 st torkade aprikoser
    • 1 msk solrosfrön
    • 2 msk pumpafrön
    Topping
    • 1 msk solrosfrön
    • 0.25 tsk flytande honung
    • 1 krm salt
    • 1 st aprikos
    • 1 msk grekisk yoghurt

    Gör så här

    • Blanda havregryn, vatten och salt i en kastrull.
    • Koka upp och låt koka på svag värme ungefär 3 min under omrörning.
    • Hacka torkade aprikoser i små bitar.
    • Blanda ner solrosfrön, pumpafrön och de hackade aprikoserna i gröten.
    • Rosta solrosfrön med lite honung och salt.
    • Skiva färska aprikoser.
    • Toppa gröten med en klick grekisk yoghurt, färska aprikosskivor och rostade solrosfrön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl havregryn
    • 0.25 tsk salt
    • 2 st torkade aprikoser
    • 1 msk solrosfrön
    • 2 msk pumpafrön
    Topping
    • 1 msk solrosfrön
    • 0.25 tsk flytande honung
    • 1 krm salt
    • 1 st aprikos
    • 1 msk grekisk yoghurt

    Onsdag lunch 432 Kcal

    Fläskgryta

    En varm fläskgryta med torkade äppelskivor och morötter i. Servera grytan med färska spenatblad! Går utmärkt att frysa in och ta upp vid behov.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 432 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g stekfläsk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st sötpotatis
    • 2 st morot
    • 1 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 6 dl vatten
    • 50 g torkade äppelbitar
    • 1 dl russin
    • 200 g bladspenat

    Gör så här

    • Skär köttet i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och skär lök i mindre bitar och finhacka vitlök.
    • Skala och skär sötpotatis och morot i bitar.
    • Hetta upp en gryta med smör och stek köttet tillsammans med lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt sötpotatis, kalvfond, ketjap manis och örtagårdskrydda.
    • Häll på vatten.
    • Blanda ner äppelskivor och russin och sätt på ett lock.
    • Låt sjuda på svag värme i 1 timme.
    • Rör om då och då och tillsätt mer vatten om det behövs.
    • Tillsätt morötter mot slutet och koka ytterligare 5 minuter.
    • Servera med bladspenat.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g stekfläsk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st sötpotatis
    • 2 st morot
    • 1 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 6 dl vatten
    • 50 g torkade äppelbitar
    • 1 dl russin
    • 200 g bladspenat

    Onsdag middag 461 Kcal

    Tomatsallad med mozzarella

    Servera på en skiva stekt surdegsbröd eller lägg salladen direkt på en tallrik. 1 skiva surdegsbröd är c:a 140 kcal!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 461 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 8 st cocktailtomat
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 0.1 st rödlök
    • 2 msk färsk basilika
    Dekoration
    • 1 st basilikablad

    Gör så här

    • Dela cocktailtomater.
    • Lägg i en skål och blanda ner olivolja, balsamico, kryddor och färsk basilika.
    • Skär mozzarellan i bitar och lägg på en tallrik eller på ett stekt surdegsbröd.
    • Bred över lite pesto och strö på salt och peppar.
    • Lägg på tomatsalladen och dekorera med hackad rödlök och färsk basilika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 8 st cocktailtomat
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 0.1 st rödlök
    • 2 msk färsk basilika
    Dekoration
    • 1 st basilikablad
  • Torsdag frukost 315 Kcal

    Grön drink med bär

    En fyllig smoothie med alla favoritbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st ananas
    • 0.25 st mango
    • 50 g spenat
    • 1 st lime
    • 200 g vatten
    • 1 dl blåbär
    • 0 jordgubbar

    Gör så här

    • Dela avokadon och gröp ur köttet.
    • Skär bort skalet på ananasen och mangon och skär i mindre bitar.
    • Lägg avokado, ananas, mango och spenat i en blender.
    • Riv skalet på limen och lägg i blendern.
    • Dela limen och pressa ut saften och häll i vatten, mixa slät.
    • Lägg is i glas och häll upp smoothien.
    • Servera med blåbär och jordgubbar.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st ananas
    • 0.25 st mango
    • 50 g spenat
    • 1 st lime
    • 200 g vatten
    • 1 dl blåbär
    • 0 jordgubbar

    Torsdag lunch 607 Kcal

    Kycklingrullar med tomatmarinerad blomkål

    Gott och räcker till många!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 57 gram

    Energi: 607 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 800 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g fetaost
    • 3 msk ajvar relish
    • 75 g tapenade
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 60 g cashewnötter
    Tomatmarinerad blomkål
    • 0.75 st blomkålshuvud
    • 150 g soltorkade tomater i olja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg kycklingfiléerna på en skärbräda.
    • Strö på salt och peppar.
    • Fördela fetaost över och klicka på ajvar relish och tapenade.
    • Toppa med hackade färska örter. Rulla ihop filéerna och lägg på en ugnsfast form.
    • Häll över olivoljan och lägg på lite torkade örter.
    • Strö över cashewnötterna och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Skär blomkålen i små buketter och lägg i en skål.
    • Blanda ner tomaterna och häll över oljespadet och blanda om.
    • Servera med kycklingrullarna.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 800 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g fetaost
    • 3 msk ajvar relish
    • 75 g tapenade
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 60 g cashewnötter
    Tomatmarinerad blomkål
    • 0.75 st blomkålshuvud
    • 150 g soltorkade tomater i olja

    Torsdag middag 202 Kcal

    Krämig spenatsoppa med palsternacka och äpple

    Vackert grön soppa med smak av spenat och äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 202 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g bladspenat
    • 5 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 3 msk grädde
    • 0.5 tsk malen muskot
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 dl alfalfagroddar
    • 0.5 st äpple

    Gör så här

    • Skala och skär palsternacka i mindre bitar. Skala och hacka lök samt vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner palsternacka, lök och vitlök några minuter. Tillsätt spenaten och häll på vatten. Smula ner buljongtärningen och låt sjuda i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan med en stavmixer och tillsätt därefter grädde och malen muskot. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp i skålar och toppa med groddar och hackat äpple.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g bladspenat
    • 5 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 3 msk grädde
    • 0.5 tsk malen muskot
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 dl alfalfagroddar
    • 0.5 st äpple
  • Fredag frukost 246 Kcal

    Keso med bär och nötter

    Lågkalori frukost som går supersnabbt att fixa, fungerar utmärkt som mellanmål också!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och toppa med blåbär och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter

    Fredag lunch 202 Kcal

    Krämig spenatsoppa med palsternacka och äpple

    Vackert grön soppa med smak av spenat och äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 202 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g bladspenat
    • 5 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 3 msk grädde
    • 0.5 tsk malen muskot
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 dl alfalfagroddar
    • 0.5 st äpple

    Gör så här

    • Skala och skär palsternacka i mindre bitar. Skala och hacka lök samt vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner palsternacka, lök och vitlök några minuter. Tillsätt spenaten och häll på vatten. Smula ner buljongtärningen och låt sjuda i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan med en stavmixer och tillsätt därefter grädde och malen muskot. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp i skålar och toppa med groddar och hackat äpple.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g bladspenat
    • 5 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 3 msk grädde
    • 0.5 tsk malen muskot
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 dl alfalfagroddar
    • 0.5 st äpple

    Fredag middag 1494 Kcal

    Tapaskväll

    Skapa din egna tapaskväll med de här tre rätterna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 117 gram

    Protein: 87 gram

    Energi: 1494 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Kyckling- och fläskspett
    • 4 st grillspett
    • 200 g fläskkarré
    • 200 g kycklinglårfilé
    Marinad
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 msk ljus soja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Gambas al ajillo
    • 200 g fryst scampi
    • 4 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1.5 dl olivolja
    • 0.25 tsk paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttbullar i tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 300 g blandfärs
    • 0.25 tsk torkad basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 tsk olivolja
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.25 tsk torkad basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med spetten!
    • Lägg spetten i blöt i 10 minuter. Pressa en vitlöksklyfta och hacka chili och riv ingefäran och lägg i en skål. Blanda ner alla övriga ingredienser i skålen och vispa runt.
    • Skär köttet och kycklingen i större bitar och lägg i skålen med marinad. Låt stå en stund innan du trär upp bitarna på spetten. Lägg spetten på grillen i cirka 10 min.
    • Gambas!
    • Tina scampin. Sätt ugnen på 250 grader och grill. Skala och strimla 2 vitlöksklyftor. Krossa de andra 2 vitlöksklyftorna med skalet på. Finhacka chilin. Ta fram en mindre ugnsform och lägg i scam­pi, vitlök, chili, 1 1⁄2 dl olja, paprikapulver, salt och peppar. Gratinera i ugnen ca 10 minuter.
    • Köttbullar!
    • Börja med tomatsåsen: Skala och hacka löken. Skala och riv vitlöken fint. Hetta upp en stekpanna med 1 tsk olja och bryn lök och vitlök någon minut. Tillsätt krossade tomater, honung, basilika, salt och peppar och låt koka 20 minuter.
    •  Medan tomatsåsen kokar: Skala och hacka löken. Skala och riv vitlöken fint. Lägg lök, vitlök, färs, basilika, salt och peppar i en bunke och blanda. Forma färsen till bullar. Hetta upp en stekpanna med 1⁄2 msk olja och stek köttbullarna runt om några minuter.
    • Lägg sedan köttbullarna i tomatsåsen och låt koka 10 minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Kyckling- och fläskspett
    • 4 st grillspett
    • 200 g fläskkarré
    • 200 g kycklinglårfilé
    Marinad
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 msk ljus soja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Gambas al ajillo
    • 200 g fryst scampi
    • 4 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1.5 dl olivolja
    • 0.25 tsk paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttbullar i tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 300 g blandfärs
    • 0.25 tsk torkad basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 tsk olivolja
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.25 tsk torkad basilika
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 255 Kcal

    Skinkomelett

    En klassisk omelett med skinka och paprika!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 255 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 0.25 st röd paprika

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål. Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Låt steka någon minut, lägg på skinka när omeletten börjar stelna.
    • Lägg upp på en tallrik och vik ihop. Hacka paprikan och toppa med den hackade paprikan!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 0.25 st röd paprika

    Lördag lunch 432 Kcal

    Fläskgryta

    En varm fläskgryta med torkade äppelskivor och morötter i. Servera grytan med färska spenatblad! Går utmärkt att frysa in och ta upp vid behov.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 432 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g stekfläsk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st sötpotatis
    • 2 st morot
    • 1 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 6 dl vatten
    • 50 g torkade äppelbitar
    • 1 dl russin
    • 200 g bladspenat

    Gör så här

    • Skär köttet i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och skär lök i mindre bitar och finhacka vitlök.
    • Skala och skär sötpotatis och morot i bitar.
    • Hetta upp en gryta med smör och stek köttet tillsammans med lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt sötpotatis, kalvfond, ketjap manis och örtagårdskrydda.
    • Häll på vatten.
    • Blanda ner äppelskivor och russin och sätt på ett lock.
    • Låt sjuda på svag värme i 1 timme.
    • Rör om då och då och tillsätt mer vatten om det behövs.
    • Tillsätt morötter mot slutet och koka ytterligare 5 minuter.
    • Servera med bladspenat.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g stekfläsk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st sötpotatis
    • 2 st morot
    • 1 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 6 dl vatten
    • 50 g torkade äppelbitar
    • 1 dl russin
    • 200 g bladspenat

    Lördag middag 668 Kcal

    Kycklinggryta

    En smakrik och värmande rätt.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 53 gram

    Energi: 668 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g kycklingklubbor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 msk färsk persilja
    • 200 g krossade tomater
    • 2 st torkade dadlar
    • 1 st röd paprika
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 3 msk grädde
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Salta och peppra kycklingen.
    • Skala och skiva lök och riv vitlök fint.
    • Hetta upp en gryta med ½ msk olja.
    • Bryn kyckling, lök och vitlök i några minuter.
    • Tillsätt vatten, oregano, smulad buljongtärning och krossade tomater.
    • Strimla dadlarna och lägg i grytan.
    • Blanda ner persilja.
    • Låt koka i en timme.
    • Skala och skär morot i skivor. Skär paprika i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med ½ msk olja och stek grönsakerna några minuter.
    • Lägg sedan ner dem i grytan och rör om.
    • Tillsätt grädde och låt koka ytterligare 5 minuter.
    • Dekorera med färsk persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g kycklingklubbor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 msk färsk persilja
    • 200 g krossade tomater
    • 2 st torkade dadlar
    • 1 st röd paprika
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 3 msk grädde
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Lördag dessert 63 Kcal

    Bärsorbet

    En superfräsch sorbet gjord på bland annat av frysta bär och sojayoghurt! Inför servering, toppa med färska eller frysta bär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 63 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 500 gram Blandade bär
    • 2 dl sojayoghurt
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 msk honung
    Dekoration
    • 1 dl färska blåbär
    • 1 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Lägg ner alla ingredienserna i en matberedare och mixa till en slät sorbet.
    • För över glassen till en form och ställ i frysen minst 4 timmar.
    • Låt tina en stund innan servering.
    • Toppa med färska eller frysta bär.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 500 gram Blandade bär
    • 2 dl sojayoghurt
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 msk honung
    Dekoration
    • 1 dl färska blåbär
    • 1 dl hallon (färska)
  • Söndag frukost 159 Kcal

    Ulrikas Hälsobank

    Yoghurt med frukt

    En riktigt härlig fruktsallad serveras med yoghurt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 159 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    1. Skiva frukterna i lagom stora bitar
    2. Häll upp yoghurten i en skål och håll över frukten
    3. Servera

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Söndag lunch 668 Kcal

    Kycklinggryta

    En smakrik och värmande rätt.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 53 gram

    Energi: 668 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g kycklingklubbor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 msk färsk persilja
    • 200 g krossade tomater
    • 2 st torkade dadlar
    • 1 st röd paprika
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 3 msk grädde
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Salta och peppra kycklingen.
    • Skala och skiva lök och riv vitlök fint.
    • Hetta upp en gryta med ½ msk olja.
    • Bryn kyckling, lök och vitlök i några minuter.
    • Tillsätt vatten, oregano, smulad buljongtärning och krossade tomater.
    • Strimla dadlarna och lägg i grytan.
    • Blanda ner persilja.
    • Låt koka i en timme.
    • Skala och skär morot i skivor. Skär paprika i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med ½ msk olja och stek grönsakerna några minuter.
    • Lägg sedan ner dem i grytan och rör om.
    • Tillsätt grädde och låt koka ytterligare 5 minuter.
    • Dekorera med färsk persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g kycklingklubbor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 msk färsk persilja
    • 200 g krossade tomater
    • 2 st torkade dadlar
    • 1 st röd paprika
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 3 msk grädde
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Söndag middag 607 Kcal

    Kycklingrullar med tomatmarinerad blomkål

    Gott och räcker till många!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 57 gram

    Energi: 607 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 800 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g fetaost
    • 3 msk ajvar relish
    • 75 g tapenade
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 60 g cashewnötter
    Tomatmarinerad blomkål
    • 0.75 st blomkålshuvud
    • 150 g soltorkade tomater i olja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg kycklingfiléerna på en skärbräda.
    • Strö på salt och peppar.
    • Fördela fetaost över och klicka på ajvar relish och tapenade.
    • Toppa med hackade färska örter. Rulla ihop filéerna och lägg på en ugnsfast form.
    • Häll över olivoljan och lägg på lite torkade örter.
    • Strö över cashewnötterna och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Skär blomkålen i små buketter och lägg i en skål.
    • Blanda ner tomaterna och häll över oljespadet och blanda om.
    • Servera med kycklingrullarna.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 800 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g fetaost
    • 3 msk ajvar relish
    • 75 g tapenade
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 60 g cashewnötter
    Tomatmarinerad blomkål
    • 0.75 st blomkålshuvud
    • 150 g soltorkade tomater i olja
Mejeri
  • 250 g keso
  • 4 msk smör
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 300 g fetaost
  • 1 msk grekisk yoghurt
  • 125 g mozzarella
  • 12 msk grädde
  • 4 dl sojayoghurt
Frukt/grönt
  • 3 dl färska blåbär
  • 7 st gul lök
  • 17 klyfta vitlök
  • 3 st sötpotatis
  • 8 st morot
  • 1000 g bladspenat
  • 4 st rödbetor
  • 4 st palsternacka
  • 1.1 st rödlök
  • 2 st citron
  • 200 g rucola
  • 4 tsk citronskal
  • 1 st avokado
  • 0.5 st ananas
  • 0.5 st mango
  • 100 g spenat
  • 2 st lime
  • 3 dl blåbär
  • jordgubbar
  • 9 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 2.25 st blomkålshuvud
  • 1 st aprikos
  • 8 st cocktailtomat
  • 2 dl alfalfagroddar
  • 1 st äpple
  • 1.5 st röd chili
  • 0.5 msk färsk ingefära
  • 2.25 st röd paprika
  • 1 dl hallon (färska)
  • 1 st nektarin
  • 8 st färsk jordgubbe
  • 1 st grön kiwi
Torrvaror
  • 4 msk valnötter
  • 150 g torkade äppelbitar
  • 3 dl russin
  • 15.5 tsk olivolja
  • 4 msk hasselnötter
  • 180 g cashewnötter
  • 0.5 dl havregryn
  • 2 st torkade aprikoser
  • 2 msk solrosfrön
  • 2 msk pumpafrön
  • 1.25 tsk flytande honung
  • 1 tsk rapsolja
  • 600 g krossade tomater
  • 4 st torkade dadlar
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1800 g stekfläsk
  • 400 g laxfilé
  • 2400 g kycklingfilé
  • 200 g fläskkarré
  • 200 g kycklinglårfilé
  • 200 g fryst scampi
  • 300 g blandfärs
  • 2 st ägg
  • 25 g rökt skinka
  • 1000 g kycklingklubbor
Kryddor/smaksättare
  • 3 msk kalvfond
  • 3.5 msk ketjap manis
  • 4.5 tsk örtagårdskrydda
  • 6 msk gräslök
  • 9 msk ajvar relish
  • 3 tsk torkade örter
  • 1.25 tsk salt
  • 0.5 msk balsamico
  • 1 msk grön pesto
  • 2 msk färsk basilika
  • 1 st basilikablad
  • 2 tärning grönsaksbuljong
  • 1 tsk malen muskot
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 msk ljus soja
  • 0.25 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 6 msk färsk persilja
  • 0.5 tsk vaniljpulver
Övrigt
  • 2 msk majonnäs
  • 225 g tapenade
  • 450 g soltorkade tomater i olja
  • 4 st grillspett
  • 500 gram Blandade bär
  • 1 msk honung

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.