Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 32

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 758 Kcal

    • Frukost

      Halv avokado

    • Lunch

    • Middag - 584 Kcal

      Laxpaj med spenat

    • Mellanmål - 174 Kcal

      Två kokta ägg

    • Dessert

  • Tisdag - 1221 Kcal

    • Frukost - 374 Kcal

      Yoghurt med frukt och bär

    • Lunch - 526 Kcal

      Bönspagetti med kycklingsås

    • Middag - 321 Kcal

      Portabellosvamp med gratinerad tonfisk

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1245 Kcal

    • Frukost - 474 Kcal

      Äggröra med stekt tomat och korv

    • Lunch - 263 Kcal

      Morotsfalafel med tomatsallad

    • Middag - 244 Kcal

      Persisk lammgryta á la Ulrika

    • Mellanmål - 265 Kcal

      Granatäppledrink med vattenmelon

    • Dessert

  • Torsdag - 1059 Kcal

    • Frukost - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

    • Lunch - 295 Kcal

      Torsk med ugnsrostade grönsaker

    • Middag - 635 Kcal

      Pestokyckling med squashtagliatelle

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1148 Kcal

    • Frukost - 184 Kcal

      Stekt ägg

    • Lunch - 597 Kcal

      Lasagne med halloumi och spenat

    • Middag - 326 Kcal

      Ratatouille med saffran och kräftstjärtar

    • Mellanmål - 41 Kcal

      Jordgubbar

    • Dessert

  • Lördag - 1445 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 381 Kcal

      Tonfisksallad med granatäpple

    • Middag - 851 Kcal

      Entrecote med kantarellsås och rostade rotfrukter

    • Mellanmål

    • Dessert - 207 Kcal

      Äppletarte med romrussincréme

  • Söndag - 1304 Kcal

    • Frukost - 224 Kcal

      Havregynsgröt

    • Lunch

      Asiatisk blomkålssallad

    • Middag - 886 Kcal

      Kycklingpizza med gulbetor och chévreost

    • Mellanmål - 536 Kcal

      Små sötpotatis- och fetaostpajer

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 66.2 gram

Fett: 70.1 gram

Protein: 80.7 gram

Energi: 1168.8 kcal

  • Måndag frukost 0 Kcal

    Halv avokado

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 0 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Halv avokado
    • 0

    Gör så här

    Välj ut en mogen avokado (det kan vara en svår utmaning!), dela den och strö över lite salt eller örtagårdsgrydda och ät med sked eller i skivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    Halv avokado
    • 0

    Måndag middag 584 Kcal

    Laxpaj med spenat

    En god paj som passar bra när ni är många runt middagsbordet eller som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 584 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad

    Gör så här

    • Häll av och skölj kikärtorna.
    • Lägg i en matberedare och tillsätt smör, mjölsorterna och salt.
    • Mixa till en jämn deg och tryck ut degen i en liten pajform, ca 20 cm i diameter.
    • Ställ kallt i kylen 30 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Förgrädda pajen i 10 minuter.
    • Strimla purjolöken.
    • Lägg purjolök, spenat, lax i pajformen.
    • Fördela pepparrotsosten över.
    • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar i en skål.
    • Häll över blandningen och smula över mozzarella.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad

    Måndag mellanmål 174 Kcal

    Två kokta ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
  • Tisdag frukost 374 Kcal

    Yoghurt med frukt och bär

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, rostad frömüsli. Receptet hittar du genom att söka på Rostad frömüsli i hälsobanken. Totala receptet för frömüslin är 20 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Tisdag lunch 526 Kcal

    Bönspagetti med kycklingsås

    En god vardagsrätt för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 526 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g sojabönspagetti
    • 250 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g champinjon
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g haricots verts
    • 2 msk ajvar relish
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 100 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping och tillbehör
    • 50 g mozzarella
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Koka upp sojabönspasta enligt anvisningen på förpackningen.
    • Skär kycklingfiléerna i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs upp kycklingbitarna.
    • Dela champinjonerna på hälften och skala och skiva rödlök samt riv vitlök och dela haricot verts.
    • Lägg grönsakerna i stekpannan och tillsätt ajvar, senap, vatten grädde och salt och svartpeppar.
    • Rör runt och låt puttra i cirka 10 min på medelhög temperatur.
    • Lägg i sojabönsspagettin i stekpannan och blanda runt.
    • Riv mozzarella och cheddarost och lägg i en skål.
    • Servera upp i skålar och toppa med ost och persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g sojabönspagetti
    • 250 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g champinjon
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g haricots verts
    • 2 msk ajvar relish
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 100 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping och tillbehör
    • 50 g mozzarella
    • 1 msk bladpersilja

    Tisdag middag 321 Kcal

    Portabellosvamp med gratinerad tonfisk

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 321 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st portabellosvamp
    • 70 g tonfisk
    • 1 msk crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st rödlök
    • 2 msk persilja
    • 0.5 dl riven ost
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st gul paprika
    • 5 st cocktailtomater i olika färger

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Ställ svampen på en ugnsplåt med hatten nedåt och ugnsbaka i 10 minuter.
    • Blanda tonfisken med cremefraiche, salt, svartpeppar, hackad rödlök och persilja.
    • Ta ut svampen och häll av vätskan.
    • Gröp ur och hacka lite av innehållet i hatten och blanda i tonfiskröran.
    • Fördela röran i hatten och toppa med riven ost.
    • Gratinera i 10 minuter. Servera med sallad, paprika och tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st portabellosvamp
    • 70 g tonfisk
    • 1 msk crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st rödlök
    • 2 msk persilja
    • 0.5 dl riven ost
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st gul paprika
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
  • Onsdag frukost 474 Kcal

    Äggröra med stekt tomat och korv

    En engelsk klassiker som funkar även som lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 474 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g korv med hög kötthalt
    • 0.5 st rödlök

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Koka upp vatten i en kastrull och ställ en annan kastrull över så att det blir ett vattenbad. Lägg ner en klick smör och låt smälta.
    • Häll ner äggröran och rör om med en trägaffel tills äggröran är mjuk och krämig.
    • Stek under tiden skivade tomater i lite olivolja och bryn korv och rödlök runtom i några minuter. Servera med äggröran.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g korv med hög kötthalt
    • 0.5 st rödlök

    Onsdag lunch 263 Kcal

    Morotsfalafel med tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Morotsfalafel
    • 2.5 dl kikärtor
    • 1 msk tahini
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 1 st morot
    Tomatsallad
    • 125 g färgglada tomater
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 kruka färsk mynta
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg kikärtorna i blöt 6-8 timmar.  Häll av vattnet och lägg i en matberedare. Tillsätt persilja och tahini och mixa hastigt.
    • Skala och hacka vitlök och lök. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök. Smula ner en buljongtärning och tillsätt spiskummin, salt, peppar och lite sweet chilisås.
    • Häll över blandningen i matberedaren och mixa till en jämn smet.
    • Skala och riv morötterna grovt och blanda ner i smeten.
    • Forma till 8 biffar och stek 3-4 min på bägge sidor i lite olja på medelvärme.
    • Gör under tiden salladen genom att dela tomater och lägg i en skål. Skiva rödlök tunt och finhacka chili och mynta. Blanda tomater, lök, mynta, saften av 1 lime, olja, salt och peppar i en skål.
    • Servera biffarna med tomatsalladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Morotsfalafel
    • 2.5 dl kikärtor
    • 1 msk tahini
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 1 st morot
    Tomatsallad
    • 125 g färgglada tomater
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 kruka färsk mynta
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 244 Kcal

    Persisk lammgryta á la Ulrika

    Lamm med smaker från mellanöstern!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 57 gram

    Energi: 244 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Innehåll
    • 2 st gul lök
    • 4 klyfta vitlök
    • 1.5 st chilifrukter
    • 3 msk smör
    • 1.75 kg lammkött
    • 6 tsk riven ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 6 tsk malen kardemumma
    • 3 tsk kanel
    • 2 msk malen curry
    • 200 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 2 msk ketjap manis
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 15 st torkade aprikoser
    • 2 st kanelstång
    • 10 st kardemummakapsel
    • 1 st salladslök
    • 2 styck tomat
    • 1 kruka färsk koriander
    Tillbehör
    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0 msk pistagenötter
    • 6 msk gula russin
    • 6 msk ajvar relish
    • 6 st pepperoni

    Gör så här

    • Skala och skiva löken, finhacka vitlök och chili.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek kött, lök, vitlök, chili och ingefära i omgångar.
    • Lägg i en stor järngryta.
    • Vid stekning, krydda med salt, peppar, malen kanel, malen kardemumma och curry.
    • Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning, aprikoser, kanelstång och kardemummakapslar.
    • Strimla salladslök och koriander och lägg ner i grytan.
    • Koka grytan i 1,5 timme.
    • Smaka av med kryddor och toppa med hackade tomater.
    • Servera med yoghurt, pistagenötter, russin, ajvar relish och pepperoni

    Ingredienser

    6 portioner

    Innehåll
    • 2 st gul lök
    • 4 klyfta vitlök
    • 1.5 st chilifrukter
    • 3 msk smör
    • 1.75 kg lammkött
    • 6 tsk riven ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 6 tsk malen kardemumma
    • 3 tsk kanel
    • 2 msk malen curry
    • 200 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 2 msk ketjap manis
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 15 st torkade aprikoser
    • 2 st kanelstång
    • 10 st kardemummakapsel
    • 1 st salladslök
    • 2 styck tomat
    • 1 kruka färsk koriander
    Tillbehör
    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0 msk pistagenötter
    • 6 msk gula russin
    • 6 msk ajvar relish
    • 6 st pepperoni

    Onsdag mellanmål 265 Kcal

    Granatäppledrink med vattenmelon

    En enkel och fräsch drink att starta dagen med!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 54 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 265 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st vattenmelon
    • 1 st granatäpple
    • 1 dl hallon (frysta)

    Gör så här

    • Skär vattenmelon i bitar och gröp ur granatäpplet.
    • Lägg i en blender och tillsätt hallon och istärningar.
    • Mixa och häll upp på glas.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st vattenmelon
    • 1 st granatäpple
    • 1 dl hallon (frysta)
  • Torsdag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Torsdag lunch 295 Kcal

    Torsk med ugnsrostade grönsaker

    En trevlig tallrik med torskfilé och ugnsrostade grönsaker till, toppa med pinjenötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 295 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 440 g torskrygg
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st orange paprika
    • 100 g haricots verts
    • 100 g körsbärstomater
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk pinjenötter
    • 1 msk basilika

    Gör så här

    • Tina fisken.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär squash, rödlök och paprika i mindre bitar.
    • Dela haricot verts.
    • Lägg alla grönsaker i en ugnsform och häll över olivolja.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Salt och peppra fisken och lägg över grönsakerna.
    • Toppa med pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Lägg på färsk basilika och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 440 g torskrygg
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st orange paprika
    • 100 g haricots verts
    • 100 g körsbärstomater
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk pinjenötter
    • 1 msk basilika

    Torsdag middag 635 Kcal

    Pestokyckling med squashtagliatelle

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 300 g kycklingfilé
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g vatten
    • 3 tsk kycklingfond
    • 0.5 dl grädde
    • 2 msk grön pesto
    • 15 st svarta oliver
    • 1 st röd paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 3 msk riven parmesanost
    • 4 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Använd en potatisskalare och hyvla ”tagliatelle” av squashen.
    • Fördela tagliatellen på tallrik.
    • Skär kycklingen i strimlor.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen i några minuter.
    • Salta och peppra.
    • Häll på vatten, fond och grädde och låt koka upp.
    • Sänk värmen och tillsätt pesto och oliver.
    • Strimla paprikan och blanda ner paprika och tomater.
    • Ta av från värmen.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll såsen över tagliatellen och strö på parmesan och dekorera med lite persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 300 g kycklingfilé
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g vatten
    • 3 tsk kycklingfond
    • 0.5 dl grädde
    • 2 msk grön pesto
    • 15 st svarta oliver
    • 1 st röd paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 3 msk riven parmesanost
    • 4 kvist färsk persilja
  • Fredag frukost 184 Kcal

    Stekt ägg

    Snabbt, enkelt, proteinrikt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 184 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 st ägg
    • 1 msk smör
    • 1 krm salt

    Gör så här

    • Värm upp en stekpanna
    • Klicka i smöret, knäck i ägget och stek det till önskad fasthet.
    • Strö över lite salt.
    • Välj själv om du vill behålla gulan hel eller knäcka den.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 st ägg
    • 1 msk smör
    • 1 krm salt

    Fredag lunch 597 Kcal

    Lasagne med halloumi och spenat

    En härlig vegetarisk lasagne som blir perfekt när ni är många runt köksbordet eller att frysa in till matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 597 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g rucola
    • 150 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 150 grader.
    • Vispa ägg, färskost och salt till en slät smet.
    • Fortsätt vispa medan du rör i fiberhusk, lite i taget.
    • Låt vila någon minut.
    • Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper med slickepott eller spatel.
    • Lägg ett ark över och kavla tills smeten fyller en hel ugnsplåt.
    • Låt båda arken bakplåtspapper vara kvar.
    • Grädda i ca 10–12 minuter.
    • Låt svalna och ta sedan bort pappret.
    • Skär plattor med pizzaskärare eller vass kniv.
    • Höj temperaturen till 225 grader.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Fräs lök och vitlök i olja och tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan, salt och peppar.
    • Låt koka ihop ca: 5 minuter.
    • Tillsätt spenat och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär halloumi i tunna skivor.
    • Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
    • Börja och avsluta med tomatsås.
    • Strö över riven ost.
    • Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
    • Servera med rucolasallad och tomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g rucola
    • 150 g cocktailtomater

    Fredag middag 326 Kcal

    Ratatouille med saffran och kräftstjärtar

    En varm och god ratatouille med kräftstjärtar och med smak av saffran!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Basrecept Ratatouille
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st röd paprika
    • 2 st morot
    • 150 g rotselleri
    • 2 tsk olivolja
    • 0
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 400 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    Ratatouille med saffran och kräftstjärtar
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0.25 tsk kanel
    • 100 ml lätt kokosmjölk
    • 130 g kräftstjärtar
    • 3 dl babyspenat
    • 0 st dillkvistar

    Gör så här

    Basrecept Ratatouille:

    • Skär lök, och paprika i bitar. Skala och skär morötter och selleri i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop tillsammans med vitlök i några minuter.
    • Strö på kryddor och smula ner en hönsbuljongtärning.
    • Tillsätt krossade tomater och honung. Låt puttra i 10 minuter.

    Ratatouille med saffran och kräftstjärtar:

    • Värm ratatouillen och tillsätt saffran, kanel, och kokosmjölk .
    • Låt koka några minuter. Lägg ner kräftstjärtar.
    • Lägg spenat på ett fat och häll över ratatouillen.
    • Toppa med dillkvistar och servera

    Ingredienser

    2 portioner

    Basrecept Ratatouille
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st röd paprika
    • 2 st morot
    • 150 g rotselleri
    • 2 tsk olivolja
    • 0
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 400 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    Ratatouille med saffran och kräftstjärtar
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0.25 tsk kanel
    • 100 ml lätt kokosmjölk
    • 130 g kräftstjärtar
    • 3 dl babyspenat
    • 0 st dillkvistar

    Fredag mellanmål 41 Kcal

    Jordgubbar

  • Lördag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Lördag lunch 381 Kcal

    Tonfisksallad med granatäpple

    Snabblagad tonfisksallad med avokado, rödlök, paprika och toppat med granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 381 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 15 g rucola
    • 1 st morot
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st avokado
    • 90 g tonfisk
    • 0.25 st granatäpple
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 msk bladpersilja
    Tomatsalsa
    • 1 st stor tomat
    • 1 msk gul lök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg rucolasallad på ett fat. Skala och skär moroten i tärningar. Skär paprika i tärningar. Finhacka rödlök. Skiva avokadon.
    • Fördela grönsakerna över salladen och lägg avokado vid sidan om.
    • Häll av tonfisken och lägg över och toppa med granatäpplekärnor.
    • Strö på salt och peppar och servera med tomatsalsa. Dekorera med persilja.

     

    Tomatsalsa:

    • Finhacka gul lök och mixa med tomat. Krydda med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 15 g rucola
    • 1 st morot
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st avokado
    • 90 g tonfisk
    • 0.25 st granatäpple
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 msk bladpersilja
    Tomatsalsa
    • 1 st stor tomat
    • 1 msk gul lök
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag middag 851 Kcal

    Entrecote med kantarellsås och rostade rotfrukter

    En god köttbit med gräddig kantarellsås och ungsrostade rotfrukter, en riktig höstfavorit!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 63 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 851 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Entrecote
    • 350 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk smör
    Kantarellsås
    • 300 g kantareller
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 msk kalvfond
    Rostade rotfrukter
    • 2 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 0 msk färsk timjan

    Gör så här

    Rostade rotfrukter

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala rotfrukterna och skär dem i stavar. Skala och skiva löken.
    • Lägg alltsammans på en plåt och ringla över olivolja. Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda. Rosta i ugnen i cirka 20 minuter.

    Kantarellsås

    • Skär kantareller i lagom stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller runt om i några minuter. Tillsätt lök och vitlök och bryn ytterligare några minuter. Krydda med salt och peppar. Häll på grädde och kalvfond och låt koka ihop. Späd med lite mjölk och smaka av med salt och peppar.

    Entrecote

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn entrecote några minuter per sida. Krydda med salt och peppar. Servera köttet med kantarellsåsen och rostade rotfrukter. Toppa med lite färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    Entrecote
    • 350 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk smör
    Kantarellsås
    • 300 g kantareller
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 msk kalvfond
    Rostade rotfrukter
    • 2 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 0 msk färsk timjan

    Lördag dessert 207 Kcal

    Äppletarte med romrussincréme

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 207 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    Innehåll
    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 4 st äpple
    Romrussincréme
    • 250 g mascarponeost
    • 1 msk romarom
    • 0.75 dl sukrin melis
    • 3 msk russin
    Topping
    • 0.5 st uppvispat ägg
    • 50 g mandelspån
    • 1 msk russin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut smördegen på ett bakplåtspapper. Blanda ihop alla ingredienser till romrussincrémen och bred på smördegen.
    • Skiva äpplen och lägg över. Vik upp kanerna och pensla med ägg. Strö på mandelspån och russin.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 min. Låt svalna och skär i rutor.

    Ingredienser

    12 portioner

    Innehåll
    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 4 st äpple
    Romrussincréme
    • 250 g mascarponeost
    • 1 msk romarom
    • 0.75 dl sukrin melis
    • 3 msk russin
    Topping
    • 0.5 st uppvispat ägg
    • 50 g mandelspån
    • 1 msk russin
  • Söndag frukost 224 Kcal

    Havregynsgröt

    Bästa starten på dagen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Gör så här

    1. Koka upp havregrynen med havredrycken
    2. rör i salt och kanel
    3. riv äpplet över gröten
    4. servera

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Söndag lunch -342 Kcal

    Asiatisk blomkålssallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -38 gram

    Fett: -16 gram

    Protein: -6 gram

    Energi: -342 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st lime
    • 0.33 msk ljus soja
    • 0.33 msk mirin
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk koriander
    • 1 dl sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 dl gröna ärtor
    • 1 st mango
    • 2 msk purjolök
    • -250 g wasabinötter

    Gör så här

    • Riv blomkålen grovt och lägg i en skål.
    • Blanda ner salt, peppar och olja och övriga ingredienser.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st lime
    • 0.33 msk ljus soja
    • 0.33 msk mirin
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk koriander
    • 1 dl sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 dl gröna ärtor
    • 1 st mango
    • 2 msk purjolök
    • -250 g wasabinötter

    Söndag middag 886 Kcal

    Kycklingpizza med gulbetor och chévreost

    En pizzabotten går att göra på så många olika sätt och den här gången använder vi kycklingfärs. En riktigt lyxig rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 87 gram

    Energi: 886 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 8 msk ajvar relish
    • 2 st gulbetor
    • 1 st rödlök
    • 150 g chevreost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st torkade dadlar
    • 20 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till botten.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till en klump och lägg på bakplåtspappret.
    • Lägg ett till bakplåtspapper över och tryck ut till en pizzabotten, ca 1 cm tjockt.
    • Fördela ajvar över pizzan.
    • Skiva gulbetor tunt.
    • Skiva rödlök och osten.
    • Fördela på pizzan och strö på salt och peppar. Hacka dadlar och strö över tillsammans med mandel.
    • Sätt in 20 minuter i ugnen.
    • Dekorera med färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 8 msk ajvar relish
    • 2 st gulbetor
    • 1 st rödlök
    • 150 g chevreost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st torkade dadlar
    • 20 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan

    Söndag mellanmål 536 Kcal

    Små sötpotatis- och fetaostpajer

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 536 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajdeg
    • 2 dl bovetemjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 2 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0 krm salt
    Fyllning
    • 2 st liten sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 krm salt
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g spenat
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl vatten
    • 150 g fetaost
    • 2 msk pumpakärnor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200°C.
    • Nyp ihop ingredienserna till pajdegen och forma till en deg.
    • Ställ degen kallt och låt vila ca 15 minuter.
    • Skala sötpotatisen och skiva den.
    • Fördela på en bakplåtsklädd plåt och ringla över olivolja och strö över salt och örtagårdskrydda.
    • Rosta i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
    • Tryck under tiden ut degen i sex stora muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter och låt sedan svalna.
    • Fördela rostad sötpotatis i botten på de små pajerna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och skala och finhacka vitlök.
    • Fräs vitlök och spenat några minuter och fördela på sötpotatisen.
    • Vispa ihop ägg, grädde och vatten med lite salt och peppar och häll på de små pajerna.
    • Toppa med smulad fetaost och pumpafrön och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills äggstanningen stelnat.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajdeg
    • 2 dl bovetemjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 2 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0 krm salt
    Fyllning
    • 2 st liten sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 krm salt
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g spenat
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl vatten
    • 150 g fetaost
    • 2 msk pumpakärnor
Torrvaror
  • 3.5 paket kikärtor
  • 3 msk bovetemjöl
  • 1 msk havremjöl
  • 100 g sojabönspagetti
  • 10 tsk olivolja
  • 1000 g krossade tomater
  • 15 st torkade aprikoser
  • pistagenötter
  • 6 msk gula russin
  • 1 msk pinjenötter
  • 2 msk fiberhusk
  • 3 tsk flytande honung
  • 8 msk pumpakärnor
  • 100 ml lätt kokosmjölk
  • 3 dl kaffe
  • 0.75 dl sukrin melis
  • 4 msk russin
  • 70 g mandelspån
  • 1 dl havregryn
  • wasabinötter
  • 5 st torkade dadlar
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk psylliumhusk
Mejeri
  • 136.5 g smör
  • 150 g pepparrotsost
  • 7 dl grädde
  • 300 g mozzarella
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 1 msk crème fraiche
  • 2.5 dl riven ost
  • 1.5 dl naturell yoghurt
  • 1 dl keso, 4%
  • 3 msk riven parmesanost
  • 150 g färskost
  • 200 g halloumi
  • 0.5 dl mjölk
  • 250 g mascarponeost
  • 1 dl havredryck
  • 150 g chevreost
  • 150 g fetaost
Kryddor/smaksättare
  • 5 tsk salt
  • 16 msk ajvar relish
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0.5 msk sötstark senap
  • 1 msk bladpersilja
  • 2 msk persilja
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 msk sweet chilisås
  • 0.5 kruka färsk mynta
  • 6 tsk malen kardemumma
  • 4.25 tsk kanel
  • 2 msk malen curry
  • 2 msk ketjap manis
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 2 st kanelstång
  • 10 st kardemummakapsel
  • 1 kruka färsk koriander
  • 5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk basilika
  • 3 tsk kycklingfond
  • 2 msk grön pesto
  • 4 kvist färsk persilja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 4 krm torkad timjan
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
  • dillkvistar
  • 0.5 msk kalvfond
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 msk romarom
  • 0.33 msk ljus soja
  • 0.33 msk mirin
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk koriander
Frukt/grönt
  • 2.25 st purjolök
  • 230 g spenat
  • 8 dl blandsallad
  • 0.2 st ananas
  • 1.25 st mango
  • 2 st färsk jordgubbe
  • 1.2 dl blåbär
  • 50 g champinjon
  • 4 st rödlök
  • 200 g haricots verts
  • 1 st portabellosvamp
  • 2 st salladsblad
  • 0.5 st gul paprika
  • 20 st cocktailtomater i olika färger
  • 4 styck tomat
  • 9 klyfta vitlök
  • 6 st gul lök
  • 7 st morot
  • 125 g färgglada tomater
  • 0.5 st röd chili
  • 1 st lime
  • 1.5 st chilifrukter
  • 6 tsk riven ingefära
  • 1 st salladslök
  • 0.5 st vattenmelon
  • 1.25 st granatäpple
  • 1 dl hallon (frysta)
  • 1.5 st squash
  • 0.5 st orange paprika
  • 100 g körsbärstomater
  • 1.75 st röd paprika
  • 85 g rucola
  • 150 g cocktailtomater
  • 150 g rotselleri
  • 3 dl babyspenat
  • 100 g jordgubbar (färska)
  • 0.5 st avokado
  • 1 st stor tomat
  • 300 g kantareller
  • 1 st palsternacka
  • 4.5 st äpple
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 1 dl sockerärtor
  • 1 dl gröna ärtor
  • 2 st gulbetor
  • 2 st liten sötpotatis
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g varmrökt lax
  • 16 st ägg
  • 550 g kycklingfilé
  • 160 g tonfisk
  • 150 g korv med hög kötthalt
  • 1.75 kg lammkött
  • 6 st pepperoni
  • 440 g torskrygg
  • 130 g kräftstjärtar
  • 350 g entrecote
  • 0.5 st uppvispat ägg
  • 500 g kycklingfärs
Övrigt
  • 0.5 dl rostad frömüsli
  • 1 msk tahini
  • 15 st svarta oliver
  • 200 g frusen spenat
  • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!