Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 3

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 868 Kcal

    • Frukost - 282 Kcal

      Yoghurt med äpple och granola

    • Lunch - 356 Kcal

      Nötgryta med rotfrukter

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert - 229 Kcal

      Chokladfondant

  • Söndag - 1612 Kcal

    • Frukost - 189 Kcal

      Omelett med jordgubbar och groddar

    • Lunch - 829 Kcal

      Quinoasallad med varmrökt lax

    • Middag - 594 Kcal

      Chicken Tikka

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 72.2 gram

Fett: 60.5 gram

Protein: 78.3 gram

Energi: 1239.8 kcal

  • Lördag frukost 282 Kcal

    Yoghurt med äpple och granola

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken. Totala receptet för frömüslin är 20 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 282 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Skär äpplet i bitar.
    • Lägg yoghurt i en skål och lägg färska äpplebitar.
    • Toppa med granola.

    Lördag lunch 356 Kcal

    Nötgryta med rotfrukter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 356 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st morot
    • 150 g gram kålrot
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 600 g grytbitar
    • 1 msk msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk tomatpuré
    • 2 dl dl vatten
    • 1 st oxköttbuljongtärning
    • 0.25 tsk kanel
    • 2 st lagerblad
    • 10 st kryddpepparkorn
    • 0.5 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 2 st inlagda rödbetor
    • 150 g grönsallad

    Gör så här

    • Skala och skär morot, lök och kålrot i mindre bitar. Hacka vitlöken. Skär champinjonerna i klyftor.
    • Hetta upp en stor stekpanna eller gryta med smör. Stek grönsaker och kött några minuter tills det fått färg.
    • Krydda med salt och peppar. Häll på tomatpuré, vatten, buljongtärning, kanel, lagerblad, kryddpepparkorn och ketjap manis.
    • Låt koka 60 minuter.
    • Servera med inlagda rödbetor och grönsallad.

    Lördag dessert 229 Kcal

    Chokladfondant

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 229 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 150 g gram mörk choklad
    • 25 g smör
    • 2 msk grädde
    • 1 msk pistagenötter
    • 0.3 dl mandlar
    • 1 msk msk valnötter

    Gör så här

    • Bryt chokladen och smält den i ett vattenbad. Blanda ner alla ingredienser.
    • Klä 6 små formar med plastfolie och häll ner blandningen.
    • Sätt in i kylen och låt stelna. Vänd upp och ner på formen och lägg chokladfondanten på tallrikar.
  • Söndag frukost 189 Kcal

    Omelett med jordgubbar och groddar

    Färska jordgubbar kan du byta ut mot valfria bär eller frukt efter säsong!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 189 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 nypa nypa salt
    • 30 g jordgubbar (färska)
    • 0.5 dl alfaalfagroddar

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg och salt i en skål. Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Grädda omeletten någon minut och lägg upp på en tallrik.
    • Servera med jordgubbar och groddar

    Söndag lunch 829 Kcal

    Quinoasallad med varmrökt lax

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 94 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 57 gram

    Energi: 829 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl quinoa
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 3 msk hackad dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g sojabönor
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st äpple
    • 75 g sockerärtor
    • 50 g körsbärstomater
    • 250 g varmrökt lax
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st äpple
    • 25 g sockerärtor

    Gör så här

    • Gör först quinoasalladen genom att koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca 13 minuter.
    • Skölj och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, citronsaft, hackad dill, sojabönor, finhackad rödlök, salt och svartpeppar.
    • Skala och skär morot i mindre bitar.
    • Skär äpple och sockerärtor i bitar och lägg ner i salladen tillsammans med cocktailtomater.
    • Blanda om.
    • Lägg på lax och toppa med rödlök, skivat äpple och sockerärtor.

    Söndag middag 594 Kcal

    Chicken Tikka

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 594 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g tikka masala sås
    • 350 g kycklinglårfilé
    • 1 msk solrosolja
    • 100 g vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 msk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Blanda kryddblandningen med kycklingbitar, olja och vatten och låt stå i 20 minuter.
    • Skiva paprika och lök.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i kycklingen och kryddblandningen.
    • Låt steka i några minuter.
    • Tillsätt kokosmjölk och låt koka i 15 minuter på svag värme.
    • Tillsätt paprika och lök och låt koka ytterligare någon minut.
    • Servera grytan med färsk koriander och nötter på toppen.
Mejeri
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)
  • 1 msk msk smör
  • 25 g smör
  • 2 msk grädde
Frukt/grönt
  • 0.5 st rött äpple
  • 1.5 st morot
  • 150 g gram kålrot
  • 1 klyfta vitlök
  • 100 g skogschampinjoner
  • 150 g grönsallad
  • 30 g jordgubbar (färska)
  • 0.5 dl alfaalfagroddar
  • 0.5 st citron
  • 3 msk hackad dill
  • 1 st rödlök
  • 1 st äpple
  • 100 g sockerärtor
  • 50 g körsbärstomater
  • 0.5 st grön paprika
  • 2 msk koriander
  • 1.5 st gul lök
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g grytbitar
  • 2 st ägg
  • 250 g varmrökt lax
  • 350 g kycklinglårfilé
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 1 st oxköttbuljongtärning
  • 0.25 tsk kanel
  • 2 st lagerblad
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 0.5 msk ketjap manis
  • nypa salt
  • 100 g tikka masala sås
Övrigt
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl dl vatten
  • 100 g vatten
Torrvaror
  • 2 st inlagda rödbetor
  • 150 g gram mörk choklad
  • 1 msk pistagenötter
  • 0.3 dl mandlar
  • 1 msk msk valnötter
  • 2 dl quinoa
  • 0.5 msk olivolja
  • 100 g sojabönor
  • 1 msk solrosolja
  • 0.5 burk kokosmjölk
  • 30 g cashewnötter

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!