Tillbaka till menyerna

B-M v39

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 735 Kcal

    • Frukost - 63 Kcal

      Yoghurt med bär

    • Lunch - 315 Kcal

      Ugnsbakad lax med citron – 4 port

    • Middag - 357 Kcal

      Grönsakswok med halloumiost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 746 Kcal

    • Frukost - 119 Kcal

      Halv avokado

    • Lunch - 357 Kcal

      Grönsakswok med halloumiost

    • Middag - 270 Kcal

      Ratatouille med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 803 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 527 Kcal

      Asiatisk köttfärspanna med grönsaker

    • Middag - 270 Kcal

      Ratatouille med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 711 Kcal

    • Frukost - 63 Kcal

      Yoghurt med bär

    • Lunch - 358 Kcal

      Köttfärslimpa med rostade tomater

    • Middag - 290 Kcal

      Tomatsoppa med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 900 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost - 63 Kcal

      Yoghurt med bär

    • Lunch - 315 Kcal

      Ugnsbakad lax med citron – 4 port

    • Middag - 523 Kcal

      Kycklingbiffar med parmaskinka och mozzarellasallad – 2 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 515 Kcal

    • Frukost - 245 Kcal

      Bananplättar med kesella och bär

    • Lunch - 270 Kcal

      Ratatouille med fetaost

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 381 Kcal

    • Frukost - 63 Kcal

      Yoghurt med bär

    • Lunch - 318 Kcal

      Tonfiskröra med äpple

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 35.8 gram

Fett: 40.5 gram

Protein: 45.9 gram

Energi: 684.3 kcal

  • Måndag frukost 63 Kcal

    Yoghurt med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 63 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 st hallon

    Gör så här

    Häll upp 1 del yoghurt i en skål och strössla över ca 1 dl bär. I receptet har vi skrivit hallon men det går utmärkt att byta ut mot de bär du har hemma, tex blåbär, jordgubbar, smultron eller liknande.

    Måndag lunch 315 Kcal

    Ugnsbakad lax med citron – 4 port

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 1 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och citonpeppar
    • 0 msk gräslök

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Lägg laxfilén i en ugnsfast form.
    3. Pressa saften från ½ citron över laxen och ringla över olivolja.
    4. Krydda med chiliflakes, salt och citronpeppar och ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
    5. Garnera med resten av citronen och strö över färsk, hackad gräslök.

    Måndag middag 357 Kcal

    Grönsakswok med halloumiost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g Brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela brysselkål och skala och skär lök i bitar. Skiva squash och paprika. Skär halloumin i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på kryddor.
    • Blanda ner mandel och russin. Pressa lite citron över och blanda ner färsk basilika.
  • Tisdag frukost 119 Kcal

    Halv avokado

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 119 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Halv avokado
    • 0.5 st avocado

    Gör så här

    Välj ut en mogen avokado (det kan vara en svår utmaning!), dela den och strö över lite salt eller örtagårdsgrydda och ät med sked eller i skivor.

    Tisdag lunch 357 Kcal

    Grönsakswok med halloumiost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g Brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela brysselkål och skala och skär lök i bitar. Skiva squash och paprika. Skär halloumin i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på kryddor.
    • Blanda ner mandel och russin. Pressa lite citron över och blanda ner färsk basilika.

    Tisdag middag 270 Kcal

    Ratatouille med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 270 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st squash
    • 2 st morot
    • 200 g champinjon
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100.5 g cocktailtomater
    Topping
    • 0 kruka färsk basilika
    • 30 g fetaost

    Gör så här

    • Skala och skiva lök, finhacka vitlöken.
    • Skiva squash i mindre bitar.
    • Skala och slanta morötterna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, squash, morötter, champinjoner och blomkålsbuketter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Häll på krossade tomater och sweet chilisås.
    •  Låt koka i hop 5 minuter och lägg ner tomaterna.
    • Servera med smulad fetaost och färsk basilika.
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Onsdag lunch 527 Kcal

    Asiatisk köttfärspanna med grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 527 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 3 msk sesamfrön
    • 300 g kycklingfärs
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 2 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 msk msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök. Riv vitlöksklyftan fint. Finhacka chili. Skala och skär morot i tärningar, bryt blomkålen i små buketter.
    • Skär sugarsnaps i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök, vitlök, chili och sesamfrön. Tillsätt färs, morot och blomkål.
    • Låt steka någon minut. Tillsätt sambal oelek, fisksås, ketjap manis och honung.
    • Låt steka några minuter och krydda med salt och peppar. Tillsätt sugar snaps  och pressa lite lime över. Strö på färska örter och servera.

    Onsdag middag 270 Kcal

    Ratatouille med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 270 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st squash
    • 2 st morot
    • 200 g champinjon
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100.5 g cocktailtomater
    Topping
    • 0 kruka färsk basilika
    • 30 g fetaost

    Gör så här

    • Skala och skiva lök, finhacka vitlöken.
    • Skiva squash i mindre bitar.
    • Skala och slanta morötterna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, squash, morötter, champinjoner och blomkålsbuketter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Häll på krossade tomater och sweet chilisås.
    •  Låt koka i hop 5 minuter och lägg ner tomaterna.
    • Servera med smulad fetaost och färsk basilika.
  • Torsdag frukost 63 Kcal

    Yoghurt med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 63 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 st hallon

    Gör så här

    Häll upp 1 del yoghurt i en skål och strössla över ca 1 dl bär. I receptet har vi skrivit hallon men det går utmärkt att byta ut mot de bär du har hemma, tex blåbär, jordgubbar, smultron eller liknande.

    Torsdag lunch 358 Kcal

    Köttfärslimpa med rostade tomater

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 358 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk Bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 499.5 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg färs och ägg i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök samt soltorkade tomater.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med persilja, örter, salt och peppar.
    • Forma till en limpa och lägg på en plåt.
    • Tryck ner osten i mitten och strö på nötter.
    • Dela hälften av tomaterna och lägg runt om.
    • Skala löken och lägg runt.
    • Häll på olivolja och strö på örtkryddor, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
    • Servera med rucolasallad och färsk bladpersilja.

    Torsdag middag 290 Kcal

    Tomatsoppa med fetaost

  • Fredag frukost 63 Kcal

    Yoghurt med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 63 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 st hallon

    Gör så här

    Häll upp 1 del yoghurt i en skål och strössla över ca 1 dl bär. I receptet har vi skrivit hallon men det går utmärkt att byta ut mot de bär du har hemma, tex blåbär, jordgubbar, smultron eller liknande.

    Fredag lunch 315 Kcal

    Ugnsbakad lax med citron – 4 port

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 1 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och citonpeppar
    • 0 msk gräslök

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Lägg laxfilén i en ugnsfast form.
    3. Pressa saften från ½ citron över laxen och ringla över olivolja.
    4. Krydda med chiliflakes, salt och citronpeppar och ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
    5. Garnera med resten av citronen och strö över färsk, hackad gräslök.

    Fredag middag 523 Kcal

    Kycklingbiffar med parmaskinka och mozzarellasallad – 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 523 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk finhackad basilika
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 4 skivor serranoskinka
    Tomat och mozzarellasallad
    • 200 g minimozzarella
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk finhackad basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 0 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda ihop kycklingfärs med riven vitlök, rödlök, pesto, basilika, salt och peppar.
    3. Forma till biffar och stek i olja någon minut på varje sida.
    4. Linda en serranoskinka runt varje biff och lägg på en ugnsplåt.
    5. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    6. Blanda mozzarella och tomater i en skål.
    7. Skiva rödlöken och blanda ner tillsammans med basilika, olja, vinäger, salt och peppar.
    8. Servera kycklingbiffarna med salladen och rucola.
  • Lördag frukost 245 Kcal

    Bananplättar med kesella och bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 0 jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med äggsmeten och lite vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Lägg upp plättarna på en tallrik och toppa med färska bär och kesella.

    Lördag lunch 270 Kcal

    Ratatouille med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 270 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st squash
    • 2 st morot
    • 200 g champinjon
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100.5 g cocktailtomater
    Topping
    • 0 kruka färsk basilika
    • 30 g fetaost

    Gör så här

    • Skala och skiva lök, finhacka vitlöken.
    • Skiva squash i mindre bitar.
    • Skala och slanta morötterna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, squash, morötter, champinjoner och blomkålsbuketter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Häll på krossade tomater och sweet chilisås.
    •  Låt koka i hop 5 minuter och lägg ner tomaterna.
    • Servera med smulad fetaost och färsk basilika.
  • Söndag frukost 63 Kcal

    Yoghurt med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 63 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 st hallon

    Gör så här

    Häll upp 1 del yoghurt i en skål och strössla över ca 1 dl bär. I receptet har vi skrivit hallon men det går utmärkt att byta ut mot de bär du har hemma, tex blåbär, jordgubbar, smultron eller liknande.

    Söndag lunch 318 Kcal

    Tonfiskröra med äpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Tonfiskröra:

    • Lägg tonfisken i en skål och hacka äpplet och lite av moroten i små bitar.
    • Blanda ner äpple, morot, purjolök, gräddfil, majonnäs och senap.
    • Smaka av med salt och peppar. Skiva resten av äpplet och moroten och placera bredvid tonfiskröran på en tallrik. Servera med citronmarinerad broccoli.

    Citronmarinerad broccoli:

    • Lägg ner broccolin i en skål. Pressa citronen och blanda ner olivolja. Smaka av med salt och peppar.

     

Mejeri
  • 4 dl naturell yoghurt
  • 300 g halloumi
  • 190 g fetaost
  • 150 g boursinost
  • 200 g minimozzarella
  • 1 msk msk smör
  • 4 msk kesella
  • 2 msk msk gräddfil
Frukt/grönt
  • 10 st hallon
  • 3.25 st citron
  • 2 msk gräslök
  • 200 g Brysselkål
  • 5 st rödlök
  • 3.5 st squash
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • basilika
  • 0.5 st avocado
  • 7 klyfta vitlök
  • 7.5 st morot
  • 600 g champinjon
  • 800 g blomkålsbuketter
  • 951 g cocktailtomater
  • 0.1 kruka färsk basilika
  • 1 st röd chili
  • 1 msk färsk ingefära
  • 100 g sugarsnaps
  • 0.5 st lime
  • 1 msk msk färsk koriander
  • 6 msk Bladpersilja
  • 12 st smålökar
  • 2 dl rucola
  • 1 st banan
  • 0.5 dl blåbär
  • jordgubbar
  • 0.5 st äpple
  • 0.5 st salladslök
  • 200 g broccoli
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1200 g laxfilé
  • 550 g kycklingfärs
  • 500 g nötfärs
  • 3 st ägg
  • 4 skivor serranoskinka
Torrvaror
  • 3.5 msk olivolja
  • 8 tsk olivolja
  • 20 st st skållad mandel
  • 4 msk russin
  • 1000 g krossade tomater
  • 3 dl kaffe
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 3 msk sesamfrön
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 msk pumpakärnor
  • 1 msk grön pesto
  • 200 g tonfisk i vatten
Kryddor/smaksättare
  • chiliflakes
  • salt och citonpeppar
  • salt och svartpeppar
  • 2.7 tsk örtagårdskrydda
  • 2 tsk sambal oelek
  • 0.5 msk ketjap manis
  • 0.5 tsk torkade örter
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 2 msk finhackad basilika
  • salt och vitpeppar
  • tsk balsamvinäger
  • 0.25 tsk vaniljpulver
  • 0.75 msk sötstark senap
Övrigt
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1 tsk fisksås
  • 3 tsk flytande honung
  • 100 g soltorkade tomater i olja
  • 3 dl dl vatten
  • 1 msk majonnäs
  • 2.5 st gul lök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!