Tillbaka till menyerna

April start keep the weight

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 989 Kcal

  • Tisdag - 644 Kcal

    • Frukost

    • Kycklinggratäng med mango

      644 kcal

      Kycklinggratäng med mango

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 35.6 gram

Fett: 57.2 gram

Protein: 50.6 gram

Energi: 816.4 kcal

  • Måndag lunch 345 Kcal

    Äggviteomelett

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 345 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 30 g grönkål
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st rödlök
    • 0.35 dl granatäppelkärnor
    • 3 st ägg

    Gör så här

    • Vispa ihop 3 äggvitor (spara 1 äggula).
    • Hetta upp en liten stekpanna med olja och lägg ner grönkål.
    • Strö på salt och peppar.
    • Sänk värmen och häll över äggvitorna.
    • Lägg på rödlök och låt stelna någon minut.
    • Lägg på en äggula och strö på granatäpplekärnor.
    • Servera direkt.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 30 g grönkål
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st rödlök
    • 0.35 dl granatäppelkärnor
    • 3 st ägg

    Måndag middag 644 Kcal

    Kycklinggratäng med mango

    Kyckling passar bra med tropisk touch av mangon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 644 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st gul paprika
    • 1.5 dl grädde
    • 0.25 st kycklingbuljongtärning
    • 2 msk mango chutney
    • 1 msk dill
    • 1 dl riven ost
    • 0.5 st mango
    • 2 st dillkvistar
    Tillbehör
    • 10 st salladsblad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen runt om tillsammans med vitlök.
    • Tillsätt strimlad purjolök, paprika, grädde, hönsbuljongtärning, mango chutney och dill.
    • Häll blandningen i en ugnsfast form och strö på riven ost.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Skär mango i bitar och lägg över gratängen.
    • Dekorera med dillkvistar och servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st gul paprika
    • 1.5 dl grädde
    • 0.25 st kycklingbuljongtärning
    • 2 msk mango chutney
    • 1 msk dill
    • 1 dl riven ost
    • 0.5 st mango
    • 2 st dillkvistar
    Tillbehör
    • 10 st salladsblad
  • Tisdag lunch 644 Kcal

    Kycklinggratäng med mango

    Kyckling passar bra med tropisk touch av mangon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 644 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st gul paprika
    • 1.5 dl grädde
    • 0.25 st kycklingbuljongtärning
    • 2 msk mango chutney
    • 1 msk dill
    • 1 dl riven ost
    • 0.5 st mango
    • 2 st dillkvistar
    Tillbehör
    • 10 st salladsblad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen runt om tillsammans med vitlök.
    • Tillsätt strimlad purjolök, paprika, grädde, hönsbuljongtärning, mango chutney och dill.
    • Häll blandningen i en ugnsfast form och strö på riven ost.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Skär mango i bitar och lägg över gratängen.
    • Dekorera med dillkvistar och servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st gul paprika
    • 1.5 dl grädde
    • 0.25 st kycklingbuljongtärning
    • 2 msk mango chutney
    • 1 msk dill
    • 1 dl riven ost
    • 0.5 st mango
    • 2 st dillkvistar
    Tillbehör
    • 10 st salladsblad
Torrvaror
  • 1 tsk olivolja
Frukt/grönt
  • 30 g grönkål
  • 0.25 st rödlök
  • 0.35 dl granatäppelkärnor
  • 1 klyfta vitlök
  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 st gul paprika
  • 0.5 st mango
  • 10 st salladsblad
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 3 st ägg
  • 300 g kycklinglårfilé
Mejeri
  • 5 g smör
  • 1.5 dl grädde
  • 1 dl riven ost
Kryddor/smaksättare
  • 0.25 st kycklingbuljongtärning
  • 2 msk mango chutney
  • 1 msk dill
  • 2 st dillkvistar

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.